recоvery

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

11.05.24
16:48

Ох, баня, ох кеф!
Най-накрая успях да влезна и да се изкъпя. Все още не мога да седя дълго седнал и прав издържам повече та се изкъпах прав с проходилката в душ кабината. Еми друго си е!
Ако първото ходене до тоалетната е като да качиш Еверест, то първото къпане си е направо К2! :D
Тези дни се боря с това схващане в левия крак. Оказа се, че не е май от лекарствата, ами си е възпален седалищен нерв, но просто в началото не го усещах така и за това не ми се струваше да е нерв, но с времето почнах да усещам това парещо и неприятно усещане. Почнах да мажа с едно затоплящо мазило пак конско и то доста отпуска и помага. Отделно пия магнезий и милгама за всеки случай. Тези дни като беше хубаво времето също и днес се пекох навън на слънце да събера и вит.Д.
Вече си цъкам с патериците из къщата като качвам и слизам стъпала, но още не мога да седя за повече от 2-3мин. и това доста ме дразни. В понеделник съм на преглед в Пирогов и ще видим какво ще кажат, надявам се да ми разрешат вече да стъпвам на крака, защото съм сигурен, че това ще оправи доста нещата.
Вече си ям от една седмица по 2500 калории като често и ги надвишавам и все още си седя 69кг. Какво толкова харча не знам, но явно организма още наваксва нещо, ако трябва ще увелича още белким кача някое килце.
п.п. Забравих да кажа, че имам голям напредък с йогата и, че се обръщам по корем, че и лицеви и планк мога да правя.

Мнението беше редактирано от gotcha на 11.05.24 17:43.

11.05.24
21:12

Сякаш е малко странно да качиш снимка чисто гол, не знам 😄

11.05.24
21:36

казано от Brown Bomber на 11.05.24, 21:12:

Сякаш е малко странно да качиш снимка чисто гол, не знам 😄

Е нали не се е снимал наперчен, кво пък толкоз😀

11.05.24
22:15

Да, вярно е, не се е снимал и надупен. 😄

12.05.24
07:51

Хаха, този дневник си е за лична употреба, който не му допада нудизма ми да подминава. Аз нямам проблем с голотата. Да не говорим, че не се виждат срамотии 😲

Мнението беше редактирано от gotcha на 12.05.24 07:52.

13.05.24
15:34

Днес ми беше планирания преглед в Пирогов.
Беше малко филм дундуркането до там с колата. Пуснах облегалката най-назад и сложих една възглавница под гъза. Оказа се, че с крак на жабката почти не ми се схвана гъза.
Там трябваше да ме прегледат в кабинет 108, което ще рече с всички счупени и помляни хорица, но поне лежах на една кушетка и изкретах. Направиха ми три снимки на таза и се оказа, че всичко е 6. Костта е зарастнала и мога вече да стъпвам с цяла тежест. Доктора ме прегледа за схващанията и каза, че си е типичен седалищен нерв, сиреч ишиас и, че с ходенето и движението ще отшуми. Предписа ми Мидокалм, който щял да отпусне мускулите и магнезий по 1гр. на ден. Сега остава да ходя. Пробвах с проходилката, но само леко да се придържам, също така и с една патерица само и нямам болки поне засега. Ще видя какво ще стане като увелича обема.

15.05.24
13:32

Много добре! Виждам, че възстановяването върви бързо. Само ти не бързай. И всичко ще се оправи, но ще мине толкова време, колкото е нужно.

15.05.24
16:18

Festina lente

16.05.24
09:15

казано от gotcha на 15.05.24, 16:18:

Festina lente

Bene. Natura non facit saltus.

20.05.24
13:33

Месечна равносметка

Гледам, че назад съм правил мерките на 20-ти и реших днес да се измеря, за да видя загубите. 5кг надолу, пак 13% подкожни (субективно изглеждат повече, заради увисналата кожа), малки разлики в горната част по 1см грубо и малко повече в гръдния кош, което е нормално, талията е същата, но ханша е 8см надолу, дясно бедро 5см, а ляво 8см., прасците 3 и 4см. Освен очевадно и реално в см имам сериозна загуба на мускулна маса в долната част на тялото. Ако бях направил същото нещо преди месец щяха да са още по-зле нещата, защото определено съм качил месце.
Иначе възстановяването върви, но много бавно. Ишиаса почва малко да ме отпуска като издържам уж повече време да щъкам прав, но от вчера ми се възпали за трети път коляното и по-точно капачката. Диагностицирах го като пателофеморален синдром или хондромалация, но като цяло, доколкото разбрах а и това си и мислех преди е до дисбаланси на квадрицепса в отделните глави и оттам капачката се засуква и се търка отвътрешната страна в коляното, съответно се възпалява и боли. Блокира ми коляното и почти не мога да го сгъна без болка. Мажа го с конско с охлаждане и слагам редовно лед и би трябвало за няколко дни да отшуми, защото още днес е по-добре.
Другото е, че от почти седмица велоергометъра е при мен (Беше сигурно година при Калата, докато се закрепи той и за съжаление е пак при мен), но не мога да въртя повече от 3-4мин., защото гъза ми се схваща. Сега като ми мине коляното ще го тествам пак. Вкъщи си цъкам без патерици официално, но и не съм ходил никъде другаде, за да се похваля с повече. Упражнения не спирам да правя.
Май общо взето това е за сега.

Мнението беше редактирано от gotcha на 20.05.24 13:36.

20.05.24
20:54

Само за коляното да ти спомена, че може и да съм забравил. Моето беше сдало също бажага и се възпаляваше и ме болеше, точно на втория месец, като се загуби мускулната маса. Сега нямам проблеми :))) почти ... Но се оправи чак като започна да връща мускулната маса. ДАже края на втория месец ми беше проблем от лег да го сгъвам и разгъвам в дадени позиции.

21.05.24
09:26

казано от gotcha на 20.05.24, 13:33:

Другото е, че от почти седмица велоергометъра е при мен (Беше сигурно година при Калата, докато се закрепи той и за съжаление е пак при мен)

Цялата работа идва от тоя велоергометър, омагьосан е лошо...Хвърлете го в течаща вода :D

21.05.24
09:44

казано от James Hinks на 21.05.24, 09:26:

казано от gotcha на 20.05.24, 13:33:

Другото е, че от почти седмица велоергометъра е при мен (Беше сигурно година при Калата, докато се закрепи той и за съжаление е пак при мен)

Цялата работа идва от тоя велоергометър, омагьосан е лошо...Хвърлете го в течаща вода :D

И според мен е тая работа .... Аз мисля му бях казвал... Така едни патерици на майка им, мама им стара на тея патерици, 5 човека след това ги ползвахме ... си ги предаваме един на друг.... :)

21.05.24
12:56

Ама чакайте, аз и патерици имам дето смениха бая собственици :D

02.06.24
13:15

Да драсна някой ред какво се случва.
Вчера бях хоспитализиран в Ситиклиник за профилактичен преглед. Правиха ми скенер с контраст, ехограф и кръвни. На скенера се оказа, че много добре се развиват нещата доста по-бързо, от колкото са очаквали. Намалиха ми терапията за кръвното и общо взето вече мога повече да се натоварвам като трябва да не дигам кръвно над 130, което е общовалидно за всеки общо взето.
Вече мога да ходя по няколко стотин метра. Обикалям тука по улиците около нас, но след някакво време ме заболява коляното отстрани. Гъза и задната верига пак се схващат, но се търпи, докато коляно понаболва. Мисля, че е някакво залавно място на фибулата. Разтягам сериозно задната верига и има подобрения и правя доста повторения с ластик за долната част на квадрицепса.
Почнах да пия и ибупрофен и мисля, че ще помогне за нерва и възпаленията.
Като цяло всеки ден съм по-добре, така че нещата са обнадеждаващи в скоро време да мога да ходя по-големи разстояния и така, докато мина един ден в леко тичане, което може да се каже, че ми е целта :)

13.06.24
19:04

Опа, жив съм.
Всеки ден тренирам и по-точно най-вече ходя. Преди малко се прибрахме от Гърция и направих 3к крачки. Бяхме за 4 дена и беше много приятно, защото още няма много хора. Сутрин плувам половин/един километър, после ходя малко 1к/2к крачки и преди вечеря правя 2/4к.
Понах да ползвам опцията на часовника да траква ходене и основното мерило не са км, а са крачки, което реално няма голямо значение. Днес даже правих нещо като леко тичане по пясъка и дигнах малко повечко пулса.
Все още след някакво време прав и/или седнал ме стяга нерва и удря по различен начин или поне с времето се променя, първо беше гъза и задната верига, после се прехвърли в коляното отстрани, а сега по средата на прасеца пак отвън, но всичките тези болежки са свързани със седалищния нерв и многото му разклонения.
Друго, което почнах да правя е да разтягам по-сериозно и най-вече мога да седа в йога клек, което си е сериозно постижение. Правя и леки опити за клекове, а мисля да почна и сумо клек с пудовката от утре.
Лека-полека хватката се отпуска. Утре свършвам мидокалма, защото мина месец от прегледа за таза в Пирогов. Тогава доктора ми каза, че ако не мине за месец е хубаво да се напрами ЕМГ, та се чудя дали да не взема направление и да видя кво става аджеба с тоя нерв и дали трябва да се прави нещо допълнително или просто иска още време да се отпусне напълно.
Еми това е общо взето. Няма да пиша всеки ден за сега, защото не виждам смисъл да описвам подробно този етап.

Масажирай ходилата да отпускаш седалищните нерви.
Във вътрешната част на ходилото от средата към основата на палеца и от средата към ръба на петата. В крайната точка натискаш и задържаш малко.
Може и да ходиш по апликатор или да се мачкаш с топка.

14.06.24
09:27

казано от Маданеца на 14.06.24, 06:39:

Във вътрешната част на ходилото от средата към основата на палеца и от средата към ръба на петата. В крайната точка натискаш и задържаш малко.

Хм, интересно.
Сега седнах и почнах да мачкам с тенис топка и изчаках да видя дали ще ме почне нерва, еми възпалява си се в тази позиция. Каква е идеята на това нещо кога и по колко време да го правя?
Забравих да напиша, че най-добре ми действа за овладяване на положението и за да мога да продължа да ходя - натягане на кръста като леко приклекна и бутам с таза напред, така ме отпуска малко там, където ме е схванало и продължавам.

14.06.24
21:17

Все пак ще вкарам ходенето от днес, че  си е рекордно разстояние за момента.
Ходене
Рутинното на обратно
7623 крачки, 6.25км - 1:17ч. ходене, 1:28ч. - общо
Първият км без спиране, но после на по няколко стотин метра трябваше да спирам да разтягам, натягам кръста и масажирам прасеца. Малко байгън ми дойде, но трябва от време на време човек да се озори.

казано от gotcha на 14.06.24, 09:27:

казано от Маданеца на 14.06.24, 06:39:

Хм, интересно.
Сега седнах и почнах да мачкам с тенис топка и изчаках да видя дали ще ме почне нерва, еми възпалява си се в тази позиция. Каква е идеята на това нещо кога и по колко време да го правя?
Забравих да напиша, че най-добре ми действа за овладяване на положението и за да мога да продължа да ходя - натягане на кръста като леко приклекна и бутам с таза напред, така ме отпуска малко там, където ме е схванало и продължавам.

Така те отпуска, защото временно освобождаваш горната част нерва.

Идеята на ходилата е, че тоз същия седалищен нерв завършва там където ти казвам да се масажираш.
От седнал ако мачкаш ще се възпали - позата е все едно караш кола и седалищния нерв не я харесва
Аз масажирам с релефна топка прав като така лесно контролирам натиска и значително го увеличавам, ако е необходимо. Около минута на крак. После мачкам и самите глутеуси и трохандери със същата топка, но предполагам, че при теб това ще е противопоказно.
Най-лесно ще да стъпиш върху апликатор и да постоиш. Така точките се активират сами и няма нужда да ги търсиш.

Мнението беше редактирано от Маданеца на 15.06.24 07:59.

20.06.24
19:30

Месечна равносметка

Вчера взех мерките, че днес пътувахме и сме на село, но надали нещо се е променило за два дни :Д Пиша днес, за да запазя традицията на 20-ти.
Нещата за някои неща са се подобрили, но за други не толкова за щастие са поправими.
Теглото е станало от 70 на 72.5, като подкожните мазнини са станали от 13 на 14.3 и точно това си личи най-много. Направил съм паласки, каквито винаги съм имал, а ги бях почти махнал. Дразнещ естетически факт, но както написах поправим. Бях отприщил положението с 3000 калории на ден като не броях калориите от плодове и зеленчуци и нещата станаха, каквито са!
Сега минах на 2000 калории на ден + активните калории от часовника. Така намалих общото количество, но и ме стимулира да харча повече, за да ям повече :Д
Калориите от плодове са малко, както го усетя, а от зеленчуци не са толкова проблени, така че не ги записвам редовно.
Идва ред на мерките, които са не по-малко важни.
Имам увеличение навсякъде и най-интересно само на талията не!
Раменния пояс и гръдния кош се е увеличил, както и мишниците със см. Ханша е станал от 87 на 91 като се надявам да е предимно на глутеус, дясно бедро 1см и най-важното лявото бедро от 42 на 45см, а прасците с 2 и 3см нагоре, което определено си личи.
Надявам се сега с корекциите на калориите да успея да почна пак нещо като рекомпозиция.
Относно тренировките нещата също доста се подобриха. Имам вече ходене от 10км в полето с няколко почивки легнал по тревата за общо 2ч., още няколко ходения по 3-4км и вчера сефте тичах! Правих на един равняк 200м леко подтичкване с редуване 200м ходене около 9 интервала с обща скорост над 5км/ч и привечер ударих едни 4км и днес почивам, че доста се натоварих. Нерва все още ме дразни, но все повече мога да го търпя. Установих, че нагоре ми се възпалява повече, отколкото като ходя надолу. Мисля, че това е от позицията на тялото, защото когато слизам надолу торса ми е изнесен назад и явно нерва ми се отпуска имитирайки и натягането, което правя бутайки таза напред. Това ме навежда на мисълта да почна по-целенасочени тренировки за кръста и в частност еректорите. Аз вече правих сумо клек с пудовката по 5 повторения, но мисля постепенно да почна да правя и суингове и да видим какво ще стане.
Горе-долу това е положението за момента. Ще продължа да ъпдейтвам по-рядко и спорадично, защото няма какво още да описвам толкова подробно.

Мнението беше редактирано от gotcha на 20.06.24 19:32.

21.06.24
11:17

Браво, ти не само че тръгна да тичаш, а и го направи доста по-рано от това което си говорихме.

02.07.24
18:47

Да се включа малко.
Днес направих 10к в полето без никакви почивки. Само няколко пъти в началото спирах за секунда да натегна кръста. Без кризи и голям гърч. На няколко пъти се плъзгаше болката по крака надолу, но отшумяваше. Подържах и добро темпо - за 2ч. го взех. Иначе предишните дни не правих по-дълги дистанции, защото преди ме скапваха, заболяваше ме и кръста и като цяло не виждах позитиви. Но пък успях да направя няколко интервали бягане - ходене като стигнах до 300м бягане. Сега под бягане не разбирайте 5-6 пейс, но нещо като тръст. Отделно няколко пъти размятах пудовката и правих упражненията за колене като спокойно си правя по 10 повторения на всичко. И за капак натиснах добре и йогата като включих още няколко упражнения. Това откъм спортно-рехабилитационната част.
Като цяло нещата вървят добре и в ежедневието. Все още не мога да седя седнал, макар онзи ден да карах сефте колата и стигнах до центъра, но си нагласих облегалката и седалката макс назад. Седенето не ми е приоритет, но когато почна да ходя без болка и да тичам ще съм много доволен. Почнах и да работя от миналата седмица. Бачкам прав, но и така става и издържам все повече. Неделята ми се събраха няколко часа седене прав само с няколко минути лежане на едни табуретки.
Общо взето това е ситуацията.
Продължаваме напред.
Амин.

05.07.24
09:28

Бягане (лек тръст)
Зона 2 - 108/117
2.04км - 20мин., пейс - 9’48”, каданс - 135

Днес след 3 месеца от инцидента реших да си направя първото цяло бягане. До сега правих само отсечки или комбинации ходене и бягане, но днес само бягах с няколко паузи. Крака почти не изтръпва/схваща, леки болежки тук-там, но като цяло добре. Можех още, но реших да не пресолвам манджата от първия път, а и по-късно днес може да направя едно ходене.
Пулса гледам да го държа под 120, че да не се вдига много и кръвното. Всъщност никъде не намирам информация каква е точно корелацията пулс - кръвно налягане и дали експоненциално се вдига налягането с вдигането на пулса и колко...

Почна се!

Мнението беше редактирано от gotcha на 05.07.24 11:24.

05.07.24
10:12

Айде честито, браво ! :) .. Арматурата ще се маха ли, или си остава ?

Мнението беше редактирано от kaloyan на 05.07.24 10:13.

05.07.24
11:20

казано от kaloyan на 05.07.24, 10:12:

Айде честито, браво ! :) .. Арматурата ще се маха ли, или си остава ?

Казаха, че на прегледа на 6-тия месец ще се прецени, но като цяло надали, ако не ми прави проблеми.

19.07.24
14:50

Месечна равносметка

Пиша я днес, че тръгваме за море и няма да мъкна компа, а от телефона мразя да пиша.
Като цяло прогрес има май само в теглото. Последните дни качих и съм към 74кг, сланините са уж същото количесто, ама с малко уговорки или поне със сигурност не са по-малко, стърчат едни паласки и ме вбесяват. Увеличение има минимално в мишниците и най-вече в прасците, там към 2см. Очаквах повече в бедрата, а то почти никакво, но и зависи къде се мери всеки път може да е различно. Ханша също малко е набъбнал, но има какво да се желае. Като цяло иначе кондицията е добре, доста ходене предишните седмици, но после ме хвана за пореден път подаграта и изкарах един пристъп от няколко дена (нямам вече идея от какво, защото си спазвам диетата, подозирам лекарствата) и ходих тогава на лостове и размятах гюлето, където има развитие. Днес успях да потичам в южняка 5км за 45мин. със среден пулс 113. Пазя се още да дигам пулс заради аортата, а и още самото ми тяло не е готово за по-сериозни натоварвания. Гледам да се товаря всеки ден, но без да се презорвам. Натиснах още йогата като включих нови асани и движения, както от земя, така и от стоеж по-силови и за баланс.
Сега отиваме на море за няколко дни и после на планина и там ще наблегна на плуването и ходенето в природа.
Ще пиша като се върна пак от компа.

Мнението беше редактирано от gotcha на 19.07.24 14:52.

01.08.24
10:44

Да драсна нещо, че пак забягвам.
На морето изкарахме супер приятно, водата беше много чиста и приятно топла. Поплувах няколко дни по половин, един км, но ми е доста скучно без компания. Отделно направих няколко ходения и леки тичания в региона - с.Близнаци, Паша дере. Има приятни пътища покрай полята и в горите.
На Априлци направих едно ходене до Видимското пръскало, ходи се покрай река Видима нагоре по един коларски път с лек наклон, та не беше нещо тегаво, но врътнах 14км, което си ми става рекорд за разстояние. Накрая изпуснахме гледката и тръгнахме по една пътека нагоре към джендема та имаше и малко баир.
Тук в Банкя имам две бягания по 5км и едни лостове.
Като цяло се чувствам добре, вече все по-малко усещам схващанията и мога да седя седнал някакви минути, достатъчно да седна да се нахраня, но все още избягвам да седя просто така.
За съжаление преди да ида на морето имах криза с подаграта и взех да пия колхицин, който не знам каква реакция прави вероятно с лекарствата за кръвно, та ставам абсолютен парцал. То така или иначе май терапията ми е силна и редовно ми се мота или ме стяга главата, вие ми се свят или ми причернява. Ще трябва да говоря да се понамали малко или не знам.
Утре отиваме в Ковачевица на един фестивал по камерна музика и там ще побродя в региона, защото е много красиво и има една великолепна гледка към Пирин.

Мнението беше редактирано от gotcha на 01.08.24 10:46.

20.08.24
14:12

Месечна равносметка

Равносметката е затлъстяване. Макар, че се движа доста съм покачил подкожните мазнини с 3%, килограмите не ги знам, защото нямам кантар тук. Последните няколко дни свалих 200 калории и сега ще намаля с още толкова някъде, че да почна да свалям леко.
Мерките са без големи промени, има увеличаване в торса и бедрата, което е нормално предвид повечето мазнини, но мисля, че съм качил и малко месце по краката.
От 8-ми съм си на село, но края на седмицата се прибирам.
Тук движението ми е почти всеки ден ходене по средно 10км в региона като последните дни на връщане събирам боклуци в две торби мисля, че ще ми трябват години така, че да поизчистя...
Имам и няколко леки бягания по 5км с нисък пулс до 110, че да товаря по различен начин тялото.
Иначе беше голяма жега до днес и съм висял предимно на Дунава под един орех и във реката. Днес валя дъжд и стана доста по-човешко.
Новата терапия за кръвното е доста по-човешка, не ми е толкова зле и държа средно 120 систола, което е супер.
Плановете са да трупам обем в активностите и да вкарам лек дефицит, че да поизчистя мазньоча, който доста ме дразни.

Мнението беше редактирано от gotcha на 20.08.24 14:15.

22.09.24
16:54

Месечна равносметка

Не съм писал цял месец, сиреч от предишната равносметка, че и даже закъснявам с два дни, защото си бях забравил метърчето, а и нямах кантар в Гърция. Та, както и да е пиша сега.
Като махнем последната седмица в Гърция, където бях на 2000 калории (+активните от часовника) преди това бях няколко седмици на 1500 и съм свалил малко. Интересният резултат е намаляването на мерките в горната част на тялото, защото не съм правил нищо за него цял месец. Сланинките не са се смалили особено много и имам загуба около половин % най-много един. Само бедрата са се увеличили, защото само тях съм ползвал, а прасците са си същите, предполагам няма и да се увеличат особено, ако не кача активно тегло. Общо взето други изненади няма.
Мисля сега да почна да товаря пак горната част, главно ходейки на лостовете и пудовката вкъщи. По принцип ми е забранено да тичам и да ходя на фитнес, но аз тичам (разбирай леко в свински тръст и около 100 пулс) от 1-2 месеца. Но просто няма как да увелича физическата си активност и да се възстановявам, ако не увеличавам по малко натоварванията. Предполагам, че тези рестрикции са свързани с това, че не трябва да си натоварвам сърдечно-съдовата система и в частност стентовете, които ми сложиха с високо кръвно нялагане, за което и имам терапия. Попрочетох малко как пулса действа в/у кръвното налягане и съдейки по усещането ми мисля, че до 100 среден пулс и макс 120 моментен пулс трябва да е ок като натоварване. Все пак това са стойности, които за някои хора са пулса им в покой...
Иначе този един месец мина на село, малко в Банкя и една седмица в Гърция. Имах и 2 дни разчистване на туристическа пътека в предбалкана частта от Връшка чука към Ком. Един приятел е спечелил проект да се възстанови и събира доброволци. Рязахме доста паднали дървета с резачка и много издънки и храсталак. Остава още да се прочисти този рид и да се действа по билото.
Активностите като цяло ми бяха с много ходене и не толкова много и леко тичане, също така подкарах и кошутата, която сега прилича малко на гравел и си купих велотренажор за зимния сезон. Ще кача някоя друга снимка за визуализация.

Мнението беше редактирано от gotcha на 22.09.24 17:00.

05.10.24
23:01

Здравейте,
Пиша, за да кажа, че от началото на месеца и общо половин година от инцидента имам мултиспорт и почнах със зимните занимания, тоест - баня, плуване и фитнес. Вече сефтосах всичките.
В банята влизах само в една саунта с билки, която е с ниска температура и влажност и ми е ок и вися в джакузито с минерална вода, постепенно ще пробвам да влизам в парната баня, а вероятно по-натам и в сауната, но не знам още кога.
На плуването изплувах общо километър за половин час, кроул и съчетано без бътерфлая по обясними причини.
Днес бях и в Кинг Конга и врътнах почти всички уреди с някакви смешни килограми, колкото да се пораздвижа. Направих и 2х10мин. крос тренажор и 10мин. гребане на концепта. Накрая приключих с йога.
Другите ми натоварвания са няколко бягания в южняка и едно въртене с колелото.
Като цяло се чувствам добре, само имам от време на време едно като виене на свят и замайване, до скоро си мислех, че има общо с кръвното, но явно не е само то. Ще трябва да ида на някакъв невролог вероятно по-натам или при някой за вестибуларния апарат. Иначе края на месеца, началото на другия отивам на контролен преглед и се надявам да ми кажат, че мога да се натоварвам поне малко повече, ако не и напълно надявам се...
Относно храненето от седмица съм излезнал от мярката и ме гони някакъв глад, ще видя дали да не дигна малко мизата и просто да гледам да запазя сегашните кг, че се водя в някакъв лек дефицит и явно не му е сега момента.
Общо взето това е за сега. Може би, ако почна по-сериозно в залата и с другите неща ще почна да описвам по-често или всеки ден.

Мнението беше редактирано от gotcha на 05.10.24 23:06.

06.10.24
13:00

Ще стане и ще кажат, за половин година си супер братле. Дано така продължи занапред.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1