05.04.12
00:31
Здрасти колеги! Обръщам се се към вас с въпроса, над който разсъждавам цяла вечер. Днес на тренировка, реших най-накрая, в опита си да изляза от застоя, да правя скрипец в подхват, вместо надхват набирания. Изненадващо за мен правих 4@10 със 70 кг (тежа около 95) и имах чувството, че си смазах гърба :Д Имам предположение, че от около 3 месеца постоянно се набирам и може би са ми станали по-лесни набиранията, а и имам чувството, че самото движение когато лактите са по-близо до тялото, гърба дърпа по -ефективно. По този ред на мисли, набирането подхват, ще разшири ли повече гърба отколкото набиране с широк надхват? Пробвах и една серия от 10 повторения подхват набиране и не го чуствах толкова добре колкото скрипеца. Да заменям набирането със скрипеца?
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим05.04.12
00:45
Аз лично правя така:набирания с широк надхват 3х6-10,набирания с подхват 3х6-10 и скрипец зад врат 3х6-10,защото набирания
зад врат не мога много много.Щом при скрипеца усещаш по-добро напрежение прави на него,обаче в подхват е за долна част
на гърба.Ако искаш широк гръб наблегни на широкия надхват разбирасе без да подценяваш долната част на гърба защото точно
тя стабилизира цялото тяло и гръбнака.
Не ги заменяй, поне не за постоянно. Просто добави и скрипеца след набиранията или като последно. И си се набирай с подхват или с успореден хват, много по-добре е от широкия надхват, особено ако търсиш развитие на латисимусите.
Иначе, на скрипеца може би изолираш по-добре, а и самата биомеханика е различна, затова го усещаш повече в гърба от набиранията.
Мнението беше редактирано от Петко К на 05.04.12 00:58.
05.04.12
07:15
Аз в понеделник правих 2 серии широк надхват набирания, след това направих 2 серии раменен надхват набирания и тях ги усетих много повече, отколкото широкия. Опитай ;)
Играч незнам кво се радваш но аз дето съм 76кг тоя скрипец го правя с едни 60-65кг, чисти :). Отностно въпроса за мен и 2те са задължителни. Набирания, свободна тежест и накрая скрипец :) Успех
То човек който може да се набира би трябвало при всички случаи да дърпа собственното си тегло на скрипеца.
Не махай изцяло набиранията аз например като за първо правя скрипец (в залата ми е до 150кила и предразполага за стабилно натоварване) а като за трето правя набирания с различен хват от скрипеца.
05.04.12
12:31
казано от Стоян на 05.04.12, 11:48:
То човек който може да се набира би трябвало при всички случаи да дърпа собственното си тегло на скрипеца.
Не махай изцяло набиранията аз например като за първо правя скрипец (в залата ми е до 150кила и предразполага за стабилно натоварване) а като за трето правя набирания с различен хват от скрипеца.
Зависи от скрипеца,аз на 90-95кг. си се набирам 6-7-10 пъти в зависимост от това кога са ми набиранията и какъв е хвата а на скрипеца повече от 75 немога да дръпна много тегаво върви в наш’та зала :)
Много интерестна тема и аз се чудя кое да правя скрипци или набиранията :))
Аз в началото на стажа ми правих предимно скрипци, докато един ден не реших че вече мога набирания, гребане с щанга и мъртва тяга. Е тогава започнах да раста видимо... и продължавам (devil)
Признавам си, набирянията не ги усещам да ме “напомват” колкото скрипеца, но пък растежа ми е много по-голям при набирянията и т.н.
Мнението беше редактирано от Илиян на 05.04.12 21:57.
Хора не се хваля, че съм направил 10 повторения с 70 кила на скрипеца :D точно исках да отбележа, че даже с килограми по малки от собственото ми тегло, усетих движението доста повече от набиранията. Явно ще минавам на тесен подхват, че от прекалено широк рамото си заминава.. :Д
07.04.12
23:54
Между другото преди като ходих само по лостове без фитнес си мислех че е невъзможно да имаш мускулна треска на
гърба,обаче сега от три серии на скрипеца зад врат съм на друго мнение :) Въпреки това обаче продължавам да правя и набирания
Мнението беше редактирано от hasan hasanov на 08.04.12 00:05.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече