Ново начало

Темата е заключена.
Прескочи до:

Здравейте, Имам въпрос към по-запознатите.
Ако ям по 1800 калории на ден, колко калории трябва да изразходвам за деня.
По принцип калориите ми за поддръжка на тегло е 1300, а при моето физ. натоварване се получи 1800.
Тренирам през ден цялата седмица. Вярно ли е при тренировъчен ден да приемам 1800, а при почивен 1300???
Съжалявам, ако това ви звучи глупаво!

Моля ви за ПОМОЩ
Храненето ми е следното
6:30 топла вода с половин лимон
8:30 пълнозърнесто блокче с 3 вида семена ще кача снимка, за да добиете представа за него.
10:30 500мл вода
11:00 1 ябълка
12:30 500 мл вода
13:00 обяд предимна зеленчукова салата със зехтин хималайска сол и лимон, (или омлет от 2 яйца),краве сирене около 20-30 гр.  Пълназърнеста печена филийка хляб.
14:30 сурови ядки микс от бадем, лешник, оре, кашу. ( около шепа от тях)
15:00 1 кафе със малко суха сметана
след него ако ми е ден за тренировка тренирам. (15 мин на пътека бързо ходене някой път няколко минути бягям разпръснати в тези 15- след това упражнения ръце корем крака) - тренирам в къщи през ден, след тренировка хапвам 5-6 ядки, по време на трениравката изпивам още 500мл. вода.
Вечерям - салата, сирене или кашкавал някай ден присъства месо ( до скоро не ядях месо, за това и сега не е мн често в менюто ми) пълнозърнеста филййка хляб. Сега има хубави зеленчуци и си правя тиквички със яйца и сирене. Имам дни в които хапвам с кафето преди тренировка някоя бисквитка, рибата също често присъства в менюто ми Както пълнозърнест ориз, рядко пълназърнести спагети, печени тъби с кашкавал и т.н.
Така се храня попринцип и не съм имала кой знае какви проблеми с килограмите.
водата започнах да я пия по този начин редовно от 3 седмици преди това се е събирало най-много около литър. През тези 3 седмици не спирам да качвам на см обиколка на бедра дупе корем тях меря най вече. Много ходя до wc от пиенето на вода на за това си мисля, че не я задържам.
Моля ви кажете ми каква може да е причината за това качване за тези 3 седмици см качила около 2.5см навсякъде.

Ще чакам с нетърпение да прочета вашата гледна точка. Благодаря Ви предварително.

11.05.15
16:23

Ами... аз не виждам храна. Само вода , плодове и зеленчуци. Мислиш ли, че си набавяш необходимите вещества с този начин на хранене?Количества от 20 гр, сирене и 2 яйца на ден не са достатъчни за да покрият минималните ти нужди от протеин за изграждане на нови тъкани пр.

В никакъв случай не казвам, че се храня правилно, за това и търся помощ от Вас хората, които разбирате повече от мен. Просто се плаша, че започнах да качвам, а нямям промяна в храната от доста време Освен добавянето на водата. Явно това, че съм с диабет и втренченото ми внимание на това, което ям ме е довело до тозя явно лош навик да се храня така. Усещам, че ми липсва баланс в режима и за това моля да ме посъветвате какво да включа, или изключа, за това и се опитах до го опиша подробно.

6:30 вада с половин лимон
8:30 50гр. овес със овесено мляко сок от 1грепфурт и 2 големи моркова
10:30 натурални витамини и 500мл вода
100гр малини и 20гр чедър
12:30 500мл вада
13:00 100гр печени пилешки гърди 1 тиквичка пълнена с кафяв ориз
14:30 сурови бадеми
16:30 500мл 1 кафе ..... тук не съм го измислила дали ще добавя нещо
18:00 сьомга на тиган с перлен, ечемик и грах микс със зелена салата зехтин хималайска сол и лимон.
Надявам се това меню да е горе долу вече балансирано и да ви хареса.

6:30 вода с половин лимон
8:20- 15 мен.  пътека на бърз ход (много ми е трудно сутрин) по-малко от 500 млади вода
8:30 3 белтъка 1 жълтък 50гр овес на палачинка с 20-30гр сирене.
12:30 500мл вода
13:20 айсберг, лук, краставица малко зехтин хималайска сол, лимон, 1печена пълнозърнеста филийка и парче печена сьомга.
кафе
15:30 семена и ядки крънч
18:00 500мл вода
вечерята като обяда + микс от морски дарове.

20мин. Пътека
упражнения с тежести.

Размисли: Денят ми бе доста разпилян днес, не успях да се справя с храната, а в накива случаи посягам към хляба.
Утре е СЪБОТА ден за презареждане, ще се яде барбекю и ще се пие бира.

Моите цели :)

Мнението беше редактирано от Магдалена Георгиева на 16.05.15 01:22.

16.05.15
08:47

Мила, в никакъв случай не прави нещо, само за се “хареса” на някой тук. Това е загубена кауза. Ти се храниш, тренираш и живееш за себе си.
Имаш много хубаво тяло, с почти никакви забележки. Слаба, тонизирана изглеждаш, без излишно тегло, с хубаво дупе и крака, коремът ти е плосък. ного момичета могат само да завиждат как изглеждаш. Явно си перфекционист. ;) Защото това , което си отбелязала, е толкова несъществено, че според мен не се налага да се взираш толкова много в него и да се обременяваш емоционално с мисли за фигурата си. А просто да си тренираш за кеф. (мое мнение)
Защо пиеш толкова вода наведнъж? Не ти ли става тежко от половин литър? Не знам дали така се усвоява добре,  бързо се извежда от организма.
Аз примерно пия 1 чаша 250 мл в продължение на 1 час - на 2-3 пъти (по 2-3 глътки). И така по 1 чаша приблизително на всеки час-два. Така съм свикнала и затова постоянно ожаднявам, ако седя на сухо  повече от 1 час.  Опитай ;)

Не, не търся удобрение от някой тук, аз не се харесвам така. Писах за корекция в храната- често изпадам в объркване от различни статии, но разбрах едно Не може да се кара на салата.
Благодаря за хубавите думи, но да аз в момента не се харесвам качила съм по 2см навсякъде. Тренирам усилено от 3 вече 4ри седмици и виждам лека промяна, която ме мотивира. Целта ми е да съм по релефна и с по-малко подкожни мазнини. Реших да си продължа дневника наново, защото сега не просто целта ми е само тялото, а това да ми е начин на живот. :)
Водата бе препоръчана по този начин да се пие от един инструктор, но да особено в началото се надувах като плондер през 30 сек ходя до wc и понеже се спазва време на приема вода преди храненето и става едно наливане, но и това мисля да го променя, защото не ми е много удобно докато съм на работа.

Мнението беше редактирано от Магдалена Георгиева на 16.05.15 11:20.

6:30 вода с лимон
8:30 вода + пълнозърнесто блокче със семена и натурални разтворими витамини
10:30 изцеден сок от половин грейпфрут и един голям морков
12-13:15 500мл вода
пилешка пържола, зелена салата с краставички овкусена със зехтин, хималайска сол, лимон, парче сирене
14:00 микс сурови ядки около шепа
16:00 крънч ядки, чай от мента и коприва
16:30 диня със сирене
18:30 2 печени ребра със зелена салата
20:00 една малка праскова

Размисли: Днес не бях физически в добра форма, чувствах се отпаднала, тежка и много сънливо. Тренировката ми е утре дано съм по енергична.

Мнението беше редактирано от Магдалена Георгиева на 18.05.15 23:47.

6:30вода с лимон
8:30 пълнозърнесто блокче със семена
вода
13:00 св пържола със овкусена зелена салата и краставички
13:30 кафе със суха сметана
15:20 крънч ядки
Вода
17:30 пюре от леща и нахут с лук, чесън, копър и лимон (много е вкусно)
2пълнозърнести филиики с него + малко лютеница и сирене
3 пърчета диня

Тренировка: преди вечеря пътека и упражнения с тежести.

Размисли: храната ми не бе достатъчна днес, което се отрази и на тренировката ми.
след почивка от вечерятя ще се кача пак на пътеката и ще хапна след това микс ядки.

Мнението беше редактирано от Магдалена Георгиева на 19.05.15 20:21.

8:30 пълнозърнесто блокче със семена
вода+витамини
10:30 сурови ядке + парче кашкавал
13:00 пиле със овкусени домати, краставици и пипер.
Кафе....
15:30 сурови ядке
крънч
19:00 печена сьомга с пастет от леща и нахут с лук, чесън и копър. Салата айсберг, спанак, краставица, чери домати с дресинг от половин грейпфурт, лимон, зехтин и хималайска сол.
Размисли: ...........
пътека..........

Нямям промяна  за деня обяда пиле салата
вечеря купа боб и домати. Ядки, кашкавал, кафе..... вода по-малко от обичайното.

Тренировката мина супер
резултат все още не виждам в сланинките :)

8:30 2 белтъка 1 жълтък с 30гр овес на палачинка със сок от половин грейпфрут и половин портокал
вода+витамини
сигурно ще добавя към 11:30 парче кашкавал, че огладнявам
обяд купа боб супа, салата айсберг и спанак, чери доматчета
кафе
15:00 крънч

Каква да добавя м/у закуската и обяда?  Не ми се струва, че парче кашкавал е мн довра идея преди хапвах ябълка, но ката вече съм яля на закуска плод не ми се др.

Мнението беше редактирано от Магдалена Георгиева на 23.05.15 09:33.

08:00 вода с лимон
9:00 палачинка от2 белтъка, 1 жълтък, 25гр. Овес С малко сирене
сок от половин грейпфурт и половин портокал.
вода+витамини
11:00 парче кашкавал
14:00 салата от айсберг, спанак, чери домати, саревица, половин пълнозърнеста филия
кафе
16:00 крънч ядки
18:30 Печено пуешко месо със салата като на обяд.
кр сирене
зелен чай.
тренировката ще е около 16:00 преди вечерята.

Мнението беше редактирано от Магдалена Георгиева на 24.05.15 23:16.

24.05.15
18:42

На снимките според мен си маркирала грешните места, където нямаш нужда да се концентрираш, а единственото място, където имаш нужда—задника, не си.  То ти, ако си отрежеш това, което си маркирала, няма да имаш никаква основа стабилна ни за стоене, ни за ходене.  Задникът ти е малък и плосък—увеличи него, вместо да се чудиш какво друго да ликвидираш.  Също изглежда, че имаш сенки под очите, което е признак за липси в организма или направо да го кажa—изнемощялост.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 24.05.15 18:53.

Благодаря ти Кико за коментара.
отбелязала съм местата на които най-вече искам да поизчистя мазнинките.
‘Задника’ ми не съм го отбелязала точно поради тази причина. Той има нужда от това, което ти написа и в това се стремя, за да изглежда по-добре.
За сенките е повече падаща сянка, но н.з. така или иначе ги имам, но не толкова изразени както изглеждат на снимката.
Хубава вечер.

Мнението беше редактирано от Магдалена Георгиева на 24.05.15 21:30.

24.05.15
22:14

Tи на снимките “преди” изглеждаш както повечето жени искат да изглеждат “след” (giggle) Тия цели ще ги постигнеш с най-обикновени тренировки, за кеф, както ти е казала Куин Кобра. За междинното хранене след закуската дето се чудиш - става и кашкавала, но аз лично предпочитам да го комбинирам с други неща, самостоятелно не ме кефи. В такива случаи избирам изварата, заради добрите й пропорции. В Англия ако няма - котидж сиренье. Още по добър вариант е да добавиш още зеленчуци в палачинката, за обем, така че да не огладнееш скоро след нея. Aз слагам 3-4 чушки, 2 гъби, 2-3 кис.краставички, домат, маслини, малко царевица. И отгоре слагам настърган кашкавал (30гр примерно) да стабилизира нещата (pizza)

Благодаря ти за помоща, днес палачинката я хапнах със сирене и ми беше доста по-вкусно, но за сега очудващо ме държи доста време сита за разлика от пълнозърнестия сунар със семена - 2 часа след него направо съм прималяла.
Има и тук извара, но не знам защо захарта и е много висока. В бг не съм яла извара и нямам наблюдения за състава и.  Днес разглеждах няколко различни фирми и всички са с високо съдържание на захар.
Преди тренирах доста и това ми е в голяма полза, защото по-бързо тялото ми реагира. Започнах да свиквам с някой упражнение като напримир с нападите. Започнах ги чисти 15 х3 серии. Сложих тежести свикнох и с тях добавих още и с тях превикнах и сега се чудя дали да не сменя с накой др вариант, че не ми се иска да качвам повторенията или серия, а и не знам дали ще е от полза.
Още е рано да пусна снимки за сравнение не мърдам в см, но като цяло усещам промяната, която е започнала да се случва. Това най-много ме радва.

25.05.15
10:36

Добавена захар? Това да не е някакво десертче? Как му е английското име? Аз за cottage cheese говорех

казано от Pavel D на 25.05.15, 10:36:

Добавена захар? Това да не е някакво десертче? Как му е английското име? Аз за cottage cheese говорех

Да точно така се казва, не знам дали е добавена не съм запозната, но едната беше около 10.7гр  захар на 100гр извара. 18% захар, 12% сол това за нискомаслената другите бяха още по.
Ще трябва да проверя и в др магазини, защото имам спомен, че преди време ми се беше мярнало с по-нормални цифри.
В Бг какво е съдържанието на захар и сол?

25.05.15
12:45

Макротата са подобни на тия в горния линк. Ако има добавена захар, не купувай. И без сол сигурно има.

8:30 вода с лимон
10:00 мъфени от 2 белтъка и 1 жълтък, сирене, парче крраставичка.
Сок от половин грейпфурт и толкова портокал.
12:00 babybel кашкавал
13:30 микс от пълнозърнест ориз, булгур и жито, пилешко месо, домати и краставици.
16:00 кафе, крънч ядки
20:00 печен картоф, шопска салата, пилешко месо 1 и 1/2 пъл. Хляб

Размисли..... Вечерта хляба беше излишен, но така се тръшнах днес с някакъв вирус, че не разбрах кога се разболях. Малкото е с гнойна ангина и май ще и правя компания. Имах нужда от нещо по-стабилно.

Мнението беше редактирано от Магдалена Георгиева на 26.05.15 03:07.

Вода с лимон
Палачинка от 2 белтъка 1 жълтък, 20гр овес, сирене. Сак от половин грейпфрут и толкова портокал.
сухар със семена
пилешко бутче с половин печен картоф-чери доматчета и парче краставица
сурови ядки
купа макарони със сирене

Размисли. Денят ми мина в обиколка по лекари и грижа за дребосъка.
Тренировката ми отиде за утре
Водата, която попринцип пия драстично бе намалена последните 2 дни за съжаление. Утре дано да сме по-добре и всичко да си влезе в ритъм.

Размисли....
Храната ми е все така както и тренировките.
Преди седмица направих 2 дни на диня и сирене и ми беше супер.
започнах да намалям обиколка- този път по-трудно тръгна всичко, явно годинките си оказват значение. Та дупето се постегна, коремчето поизчисти и то се постегна както ръцете и краката. Може би няма да се види кой знае каква разлика в снимките, но аз я виждам и усещам. Има още доста работа знам, но явно трябва повече тренировка
Не съм удовлетворена искам минимална подкожна мазнина и красив релеф.

Вода с лимон
2 белтъка 1 жълтък+2с.л. овес на палачинка, чери доматчета, парче сирене.
Сок от 1/2 портокал и толкова грейпфурт
..........
вода
диня+сиренце :)
..........
пил. Пържола със салата домати и краставица
..........
вода
.........
тренировка
сурови ядки
..........
вечеря по- късно ще го измисля

Мнението беше редактирано от Магдалена Георгиева на 12.06.15 13:42.

Има ли някой, който си прави палачинки подобни на моите?
Чудя се ако добавям ленено и сусамено семе дали ще се усвои при положение,че ще се обработи на котлона има ли смисъл?
По довре ли е да се накиснат от вечерта?
Бласодаря :)

Вода с лимон
2белтъка 1 жълтък, овесини ядки, сусамено и тиквено семе смлени на прах -смесено за палачинка , чери домати и сок от 1/2 грейпфрут и 1/2 портокал.
2-3часа след закуската
30гр кашкавал с чери, или 1/2 пълноз филийка със мед и тахан.
обяда салата с месо, ако не месо филия пъл хляб
след 2 часа сурови бадеми, плод, ако съм гладна
пиле и зеленчуци на скара
тренирам през ден.
в повечето случаи съб и неделя не зареждам, а разтоварвам с дина.

Само не мога да разбера защо толкова бавно чистя пустите мазнини.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1