Дескони, и аз не мисля кой знае колко как да смесвам храната, не го обичам разделното и това си е. И аз си хапвам подобно на теб, но без извара и млека, от млечните само сиренце и то малко, и кашкавал. Но проблеми със стомаха нямам, никога съм нямала, нито пък подувания. И затова аз мисля, че всичко е до организъм, кой какво обича и как си го хапва, естествено в рамките на здравословното :)
Оп, забравих, аз се подувам много от плодове например.......и от тях ми се получават спазми, затова внимавам как и кога ги хапвам. Но пък други си изябдат по цяла диня на ден ;)
17.08.12
09:32
Да, Веси. Особено ябълките, ако ще и 5 часа разлика да има от друго ядене - ставам балон. Преди цикъл се подувам, в някои случаи и съня ми влияе, в други зависи кога съм яла за последно вечерта, абе трябва да се наблюдаваме и всеки за себе си да види кое как му действа. Аз не мисля да изключвам млечните, само защото има твърдение, че надуват. Ми, не съм на тва мнение. На мама доматите не ми причиняват реакции, докато тези от магазина понякога ми докарват дискомфорт. Какво да направя, че продават боклуци. Пари за био храни нямам, не че ми липсва желание. Всеки според бюджета.
Всъщност Био храните са почти толкова големи боклуци колкото и не Био храните. Правилото за класифицирането на една храна като Био е да има поне една съставка която е Био. Тоест може да си купиш някакъв тотален боклук на които пише Био, само защото има Био вода вътре :D В общи линии нещата са малко “мижи да те лъжем”.
17.08.12
11:43
казано от Wolfy на 17.08.12, 09:47:
Всъщност Био храните са почти толкова големи боклуци колкото и не Био храните. Правилото за класифицирането на една храна като Био е да има поне една съставка която е Био. Тоест може да си купиш някакъв тотален боклук на които пише Био, само защото има Био вода вътре :D В общи линии нещата са малко “мижи да те лъжем”.
Съгласна съм, затова не искам да се хващам на хорото. Стига мании.
Честно казано, преди ми беше по-добре като не мислех какво ще ям, кога ще ям, дали ще ям. Сега направо си ми е бреме т’ва хранене. Не желая да го мисля и да се лишавам от неща, които обичам /като мляко например/. Веднъж се оплаках, че съм се подула и то беше заради цикъл /който чаках 3 месеца/. Не съм като балон ежедневно. Гледам да ми е вкусно, обичам да готвя /особено зимата, готвенето ми става като хоби/, опитвам се да се храня здравословно според възможностите, т’ва е.
казано от Deskameska на 17.08.12, 11:43:
Съгласна съм, затова не искам да се хващам на хорото. Стига мании.
Честно казано, преди ми беше по-добре като не мислех какво ще ям, кога ще ям, дали ще ям. Сега направо си ми е бреме т’ва хранене. Не желая да го мисля и да се лишавам от неща, които обичам /като мляко например/. Веднъж се оплаках, че съм се подула и то беше заради цикъл /който чаках 3 месеца/. Не съм като балон ежедневно. Гледам да ми е вкусно, обичам да готвя /особено зимата, готвенето ми става като хоби/, опитвам се да се храня здравословно според възможностите, т’ва е.
И двамата не сте наясно с био храните, по-добре не изказвайте мнение по въпроса.
Това, че в България се спекулира с понятието, не означава, че в него няма грам смисъл. Човек трябва да познава храната, която купува и да я разпознава. Като цяло аз лично предпочитам да масата ми да присъстват такива храни, върху които няма написано съдържание, т.е. вместо хумус, бих си купила нахут, тахан, магданоз и т.н. и бих ги събрала в хумус...и не, не го приемам като бреме. Обичам да готвя, още повече обичам да знам, че това, което готвя храни не само сетивата ми, а и тялото. И аз обичам да ми е вкусно. И аз се опитвам да се храня на бюджте. И не е мания. И не търся оправдания за това, че не ми се занимава да се храня добре.
А количествата храна, от които си мислиш че имаш нужда в действителност са значително по-малки от това което му трябва на тялото за да бъде здраво, хората в по-голямата си част са прехранени.
Хахаха що да не изказваме мнение, че нещо не ми стана ясно?
Аз не видях никъде аргументи, които оборват моето мнение.
Това че ти се храниш някак си не променя факта, че биохраните в по-голямата си част са маркетинг. Всъщност дори не съм убеден, че ти си наясно какво са биохраните. Ако четеш немски отвори сайта на Bundesministerium für Ernährung und Landwirschaft и прочети частта Zugelassene Zusatzstoffe und Inhaltstoffe
После пак ще си говорим за Био храни.
Това че се опитваш да се храниш по някакъв “здравословен” начин си е твой избор и мисля, че трябва да уважаваш избора и на другите по-добър или по-лош.
17.08.12
13:47
Мда, не съм особено компетентна относно био храните, не го твърдя. Но моето си лично мнение е, че по принцип няма останало екологично чисто кътче на земята, че да съществуват такива храни. Химията е дори и във водата, която пием. Дълбоко се съмнявам в биото на био храните. По-скоро бих заложила на домашното производство, макар че и там семената ги купуваме в пликчета. Да речем, че е по-чисто, защото не го обработваме с отрови.
Няма как да отделям от семейния бюджет за био храни, т.е. аз да се храня отделно. Не мога и да накарам домашните да си променят хранителните навици, щото на мен така ми е скимнало. Просто се старая да избягвам боклуците и въпреки това няма как да забраня на мъжа ми да си купува шоколад или на бабите да глезондрят малката. Без тва вече съм им достатъчно черна и дразнеща в това отношение. Луда ме изкараха.
Това, което се описва в повечето дневници (особено дамски) не е избор, а липса на такъв.
Нямам желание и намерение да си приказвам с теб за био храни, не желая да водя идиотски спорове. Липсата на информираност на някои хора и отказа им да приемат нещата такива, каквито са, са подсъдни. Смятам да приключвам с участието си и в този дневник.
казано от Deskameska на 17.08.12, 13:47:
Мда, не съм особено компетентна относно био храните, не го твърдя. Но моето си лично мнение е, че по принцип няма останало екологично чисто кътче на земята, че да съществуват такива храни. Химията е дори и във водата, която пием.
Не си пътувала, не си видяла достатъчно...и пак се изказваш прибързано.
ПП: Когато работех в Банско, имаше едно момиче, което обясняваше, че по-красиво място на планетата от България няма, а най-дългото разстояние, което беше пропътувала беше от Разлог до Благоевград. (shake)
Мнението беше редактирано от Margi на 17.08.12 14:05.
На мен ми стана много интересно.
казано от Wolfy на 17.08.12, 13:33:
Хахаха що да не изказваме мнение, че нещо не ми стана ясно?
Ако четеш немски отвори сайта на Bundesministerium für Ernährung und Landwirschaft и прочети частта Zugelassene Zusatzstoffe und Inhaltstoffe
Моля дай линк. Хвърлих 1 око и като цяло са позволени 50 от общо 320 добавки със следното задоволително обяснение:
Beschränkung der Verwendung von Lebensmittelzusatzstoffen, von nichtökologischen/nichtbiologischen Zutaten mit überwiegend technischen und sensorischen Funktionen sowie von Mikronährstoffen und Verarbeitungshilfsstoffen auf ein Minimum und auf Fälle, in denen dies ein wesentliches technologisches Erfordernis darstellt oder besonderen Ernährungszwecken dient
http://www.bmelv.de/SharedDocs/Downloads/Landwirtschaft/OekologischerLandbau/834_2007_EG_Öko-Basis-VO.pdf?__blob=publicationFile
Моето мнение - не е важното био продукт или не. Ако имаш дядо на село и знеш как си третира растенията - още по-добре. Важното е дали си информиран потребител или не си. НЕинформираният потребител чете етикет “био” и не чете подробно описание на продуктите - съответно го баламосват. НЕинформираният потребител не знае какво са Е-тата, в храните, които избира. Дори, ако ще и екстремно да звучи, НЕинформираният потребител няма да вдигне телефона (когато е възможно) и да звънне на компанията/фермата и да си зададе въпросите относно продука, който си купува.
Иначе, да, има био храни, за които ми е жал, че са похабили био съставките - примерно био маршмелоус...WTF?? Маргаритка е много права за продуктите в чист вид. It’s about common sense, people…
17.08.12
14:19
Маргаритка, така е, не съм пътувала, не съм опитвала “био” храна. Дано да греша и наистина не всичко на тази земя да е осквернено от човешката лакомия. Само дето не вярвам такива места да са много и да успеят да нахранят всчкия народ дето иска да се храни здравословно.
Пък и аз говоря за био храните достъпни в България най-вече. За мен такъв начин на хранене си е доста скъп, нямам възможност за това. Бих опитала от любопитство, но нищо повече.
Опасявам се, че и това се превръща в мода. По-добре да се замислим да си пазим каквото имаме и е характерно за нас, отколкото да търсим новости, които не познаваме. Искам екологично чисти домати, краставици и т.н., а не мака, чия и т.н. Ако ме разбираш де....
Иначе винаги си добре дошла в дневника когато ти се прииска да споделиш нещо и да дадеш съвет, пък и да ми се поскараш ;) :Р
Оценявам всяко едно мнение. Благодаря!
Мнението беше редактирано от Deskameska на 17.08.12 14:21.
Деси, съжалявам, че ти спамя дневника. Ако прецениш маркирай за триене.
Само да кажа
Правилото за класифицирането на една храна като Био е да има поне една съставка която е Био. Тоест може да си купиш някакъв тотален боклук на които пише Био, само защото има Био вода вътре :D В общи линии нещата са малко “мижи да те лъжем”.
Принципно на всички био храни си има списък със съставки, на който до всяка съставка с * е маркирано “=Certified organic ingredients”, т.е. трябва да се чете. Напоследък на доста неща пише дали са топлинно обработени или не.
Извод - колкото по-прости и съставни продукти, толкова по-малък шанс да са обогатени или третирани. Пак common sense.
Също трябва да се познават сертифициращите организации и политиката зад тях, особено ако сте в Хамериката.
Мнението беше редактирано от Phoebe на 17.08.12 14:24.
И всичко това за да се нахраниш ли? :D
Съгласен съм, че човек трябва все пак да “внимава” какво яде, но ми се струва прекалено ежедневието ти да е заето с размисли “ко ши ям”. Абсолютно съм съгласен, че човек в повечето случаи е прехранен и определено му трябва доста по-малко от колкото си мисли.
Нека погледнем нещата обаче от друга гледна точка. Преди около 50 г. хората са се хранили сравнително здравословно поради простата причина, че природата все още не е била чак толкова замърсена и не е имало чак толкова “химикали” в хранителните продукти. Средната продължителност на живота тогава е била 52.5 години. 50 години по-късно когато всички пищят колко е зле храната и колко незнам си кво си и всички нинджи искат “back to the nature” средната продължителност на живота се е покачила с почти 20 години и сега е 69 г. :D И кво прайм...:)
Здрасти отново, Улфи. Все пак би ли ми дал линк от немското министерство? Не се заяждам, опитвам се да се доинформирам. ще ми е много полезно.
казано от Wolfy на 17.08.12, 15:53:
И всичко това за да се нахраниш ли? :D
Съгласен съм, че човек трябва все пак да “внимава” какво яде, но ми се струва прекалено ежедневието ти да е заето с размисли “ко ши ям”.
Относно коментарите ти - да “ежедневието ти да е заето с размисли “ко ши ям”” е прекалено. Технически ти трябва инвестиция от примерно месец, да научиш основните неща. После е до навик. Това ти го казвам, защото минах през процеса. И не, не трябва та ти тежи психически и да си вманиачен, защото така определено няма да си на прав път.
казано от Wolfy на 17.08.12, 15:53:
Нека погледнем нещата обаче от друга гледна точка. Преди около 50 г. хората са се хранили сравнително здравословно поради простата причина, че природата все още не е била чак толкова замърсена и не е имало чак толкова “химикали” в хранителните продукти. Средната продължителност на живота тогава е била 52.5 години. 50 години по-късно когато всички пищят колко е зле храната и колко незнам си кво си и всички нинджи искат “back to the nature” средната продължителност на живота се е покачила с почти 20 години и сега е 69 г. :D И кво прайм...:)
Това не е съвсем вярно. Заблудата идва от това какво измерваш и как. Бих ти препоръчала клипове на Пол чек по темата. Дори довечера мога и линк да се опитам да ти пусна, че сега ми е трудоемко. Пускам ти един блог пост, който резюмира идеята на чек, без да се ангажирам, че цитатът е 100% точен:
From Paul Chek (Are we living longer?)
Confusing nature of statistics:
For example, a couple that lived to the ages of 76 and 71, one child that died at birth, other at age two ([76+ 71 + 0 + 2] / 4), would produce an average life span of 37.25
If you take out of the equation:
All the people saved by Emergency Medicine
All the people subsisting on Iron Lungs or Kidney Dialysis
All the older folks with no quality of life but just hanging on
All the people who would have died at birth mother nature would have recycled
We are living 1.5 years longer then we did in 1840
All attributed to Sanitation Improvements
Ей тук пише в общи линии на какво трябва да отговарят продуктите за да имат етикет Био.
http://www.bmelv.de/SharedDocs/Standardartikel/Landwirtschaft/Oekolandbau/Bio-Siegel.html;jsessionid=7346B5C30E54BE3774985223941D17B8.2_cid288
Вещества с които е позволена обработката на Био продукти
http://www.bmelv.de/SharedDocs/Downloads/Landwirtschaft/OekologischerLandbau/EGOekoVOAnhang8.pdf?__blob=publicationFile
Този Paul Check май трябва да се запознае как се смята средната продължителност на живота. Пълни глупости е написал. Що не погледне и статистиката, с колко е намаляла смъртността при новородените.
Само искам да вметна, че далеч не защитавам използването на изкуствени оцветители, овкусители и т.н. в хранителните продукти. Но съм и далеч от мисълта, че като ям “само” Био продукти ще доживея повече от някой който въобще нехае какво яде. Факторите които влиаят върху човешкото здраве съвсем не се ограничават само до храната, та дори и до физическото състояние. Най-големия проблем в съвременния свят не е храната или въздуха и водата, а стреса на който е подложен човек всекидневно. Стрес, който му се вменява изкуствено от заобикалящата го действителност. И това с една единствена цел, да се чувства смачкан, обезкуражен и да мирува, за да може да бъде управляван по-лесно. Истината е че сме станали роби на собствената си глупост.
Мерси за линковете! Последен пост по темата, за да не спамим. Прав си за по-ниската смъртност при децата. Чек твърди същото –(третия ред отдолу-нагоре в предишния ми пост).
Ето тази статия споменава на какво се дължи: http://www.livescience.com/10464-truth-longer-life-spans.html
Reduced infant mortality, more than any single contributing factor, has been responsible for the spectacular rise in American life expectancy. ...declines in infant mortality over the past five decades have been largely due to improved health care access, advances in neonatal medicine and public health campaigns such as “Back to Sleep,” which was designed to curb fatalities from Sudden Infant Death Syndrome
Това няма общо с химикалите и храната. Но е главният фактор за по-високата продължителност.
Т.е. силно опреостено, логиката да го свържеш с биото е подобна на: преди 200 години е нямало светофари и продължителността на живота е била 30 години. Сега са сложили светофари, има по-малко катастрофи и продължителността е 50 годни. Т.е. храната и химикалите не са ни повредили. С всичко останало от поста ти съм напълно съгласна.
18.08.12
18:13
Така, да си продължа все пак с отчетите. ;)
17/08/2012
6:00 - кафе с мляко
6:40 - Тренировка:
20 мин нормален крос
10 мин интервално бягане 20/10
изкачване на стълби до 18 етаж бягайки :)
7:40 - малко диня
10:00 - кисело мляко + извара + канела + малко орехи + малко стафиди
12:30 - краставица, домат, сирене, купичка леща
15:00 - кафе със сухо мляко, малко печени бадеми и лешници
17:30 - тиквени и слънчогледови семки
21:00 - салата домат и краставица, сирене, печена чушка, люти чушки, леща яхния; джин с тоник и много лимон
18/08/2012
8:00 - кафе с мляко
9:00 - доста диня
10:00 - две нектарини, 4-5 лъжици домашен сладолед /банан, ягода, вода/
чистене
Тренировка:
16 мин - 24 рунда 30/10 - скачане на въже - високо коляно
ZWOD 1/ ZWOW 30 -
3 rounds for time:
Dive bombers - 10 reps
Burpees - 5 reps
Squat Leg Lift - 20/20 reps
Burpees - 5 reps
Side Plank Lift - 10/10 reps
Burpees - 5 reps
Pistol squat - 10/10 reps
Burpees - 5 reps
време: 16:55 мин (party), последният път е било за 18 мин
Малко упражнения за ръце с гирички.
15:00 - 2-3 печ. бадема и 2-3 печ. лешника, домат, две бъркани яйца със сирене в малко масло, едно варено яйце със сирене.
17:30 - голяма доза бъркоч: тахан, мед, какао, кокосови стърготини, ленено семе, тиквени семки, слънчогледови семки; малко печени бадеми и лешници; кафе с мляко
.......
Вечеря - салата, сирене, люти чушки, леща
edit:
19:00 - нектарина
21:30 - леща, сирене, люти чушки, половин печена чушка;
22:15 - малко тиквени семки, бадеми и лешници
Мнението беше редактирано от Deskameska на 18.08.12 22:23.
20.08.12
11:45
19/08/2012
7:30 - кафе с мляко
8:00 - Ab Ripper
9:00 - две нектарини
10:00 - голяма доза бъркоч: тахан, мед, какао, кокосови стърготини, ленено семе, тиквени семки, слънчогледови семки; малко печени бадеми и лешници
Плаж ....
- сандвич от: 2 пфх, сирене, кашкавал, масло, 1 варено яйце
- бира
- нектарина
- половин кюфте, две парченца домат със сирене и олио
21:00 - две варени яйца, салата домат + чушка + лук + чеснов зехтин, сирене, ред черен шоколад, тахан с мед, тиквено семе - зверски глад ме мъчеше.
Мнението беше редактирано от Deskameska на 20.08.12 14:43.
20.08.12
16:24
20/08/2012
30 мин крос в квартала
изкачване на стълби до 18 етаж бягайки
10:00 - нектарина
12:30 - домат, сирене, 1 яйце и 2 белтъка в масло
15:00 - кафе със сухо мляко
16:00 - 40 гр тиквени и слънчогледови семки, 20 гр печени бадеми и лешници
.........
20.08.12
22:26
.......
18:00 - домашен сладолед /банан и ягода/
21:30 - салата: домати, краставици, лук, чушка; сирене; запекланка от тиквички: тиквички + яйца+ извара+ малко сирене+много подправки
Нещо съм в яка дупка. Пак някви мисли и въпроси - най-вече “ЗАЩО”, “къде греша”???? УжасТ.
21.08.12
16:33
21/08/2012
12 рунда 50/10:
1) Single Leg Push-Up, Touch Under Toe – Alternate Legs
2) Burpees + Bonus Push-Up & Tuck Jump
3) Sandbag Swings – 8 кг
4) Side Lunge Touch Downs
3 рунда 50/10:
1) Oblique Plank – Straight Leg Touch Overs – Right Side
2) Straight Leg – Side Ab Touch
3) Oblique Plank – Straight Leg Touch Overs – Left Side.
6 кръга за време от:
1) High Knees /rope/ - 50 reps
2) Burpees with push up - 10
3) Squats /8 kg/ - 10
4) Straight Abs - 10
Време: 13:11 мин, преди - 13:30 min
3 рунда 50/10:
1) Side One Leg Ugi Squat – 8 кг
2) Wide Leg Ugi Squat – 8 кг
3) Side One Leg Ugi Squat – 8 кг
10:00 - 40 гр овесени ядки киснати в гореща вода, канела, стафиди
12:30 - домат, сирене, извара, зелена чушка, запеканка от тиквички: тиквички + яйца+ извара+ малко сирене+много подправки
16:00 - 40 гр тиквени и слънчогледови семки, някой друг бадем и лешник
Възможно е да си гризна от сладоледа на малката после. Черпиха ме сладолед, но тя ще го изяде. ;) А може и направо да хапна от домашния /само банан и ягода е/.
21:00 - салата: домати, краставици, лук, чушка; сирене; запекланка от тиквички: тиквички + яйца+ извара+ малко сирене+много подправки
Мнението беше редактирано от Deskameska на 21.08.12 16:34.
21.08.12
17:28
Много нещо за разделното хранене и в крайна сметка информацията е доста различна. Намерих тази “статия”, която ми се стори по-достоверна и може да се коментира. Не знам, голямо лутане ми е това хранене....
Основи на разделното хранене
Нормална жизнена дейност клетките осъществяват в алкална среда, т.е. съотношението между киселинообразуващите и алкалообразуващите храни трябва да е 20:80 или казано на кратко: на 100 г месо се падат 400 г зеленчуци.
Има вредни храни, които изобщо не се препоръчват. Те са: бялата захар и захарните изделия,солта (колкото по-малко, толкова по-добре), кафето и всичко,което съдържа кофеин, газираните напитки (особено вредни при децата).
Храни, които е препоръчително да избягваме са рафинирана захар, консерви (всички видове), свинско месо (и производните му), оцет и сол, мазнини за пържене и паниране (по-добре топено масло), газирани напитки, кондензирано мляко, черен чай, растителна сметана (съдържа хидрогенизирани мазнини).
Храни, които трябва да се употребяват самостоятелно:
На първо място са плодовете, които трябва да се консумират минимум 20-30 мин. преди белтъчна или скорбялна храна, или 2-4 часа след нея!!!!!!!!!!
Може да се ядат след салати от пресни зеленчуци.
Плодовете не трябва да се приемат непосредствено след хранене, защото ферментират и затормозват смилането на приетата храна.
Плодовете могат да се комбинират помежду си, а киселите такива могат да се добавят в малки количества в прясно и кисело мляко и скорбялни храни.
Лоша комбинация е сладки плодове със скорбяла, соя и фъстъци; месо, прясно и кисело мляко, гъби; кисели плодове със скорбялни и бобови храни.
Добри комбинации са сладки и кисели плодове; кисели плодове с ядки, семена, сирене, маслини. Интересно е, че динята трябва да се приема самостоятелно, така че забравете вкусната комбинация “диня със сирене”.
Киселото мляко също трябва да се приема самостоятелно, защото е трудносмилаемо и за усвояването му на организма са нужни 2-3 часа.
Добра комбинация с него са:
• зеленчуци без скорбяла или с ниско съдържание (моркови, краставици, зеле, домати, тиквички, коприва, праз, киселец, чушки, спанак, зелен фасул), маслини и гъби;
• прясно мляко
• плодове, богати на захари: банан, презрели плодове, сушени плодове
Проблематични комбинации с кисело мляко са ядки,семена, зърнени храни, сирене. Лоша комбинация с кисело мляко са месо и риба; картофи и бобови зеленчуци (съдържащи скорбяла); хляб и тестени изделия, сладкиши.
Прясно мляко:
Свареното такова трябва да се приема самостоятелно!!!!!!!!
Трудносмилаемо е и следващото хранене е добре да бъде поне след 4 часа.
Добра комбинация с прясно мляко са кисело мляко, гъби. Проблематично: е комбинацията със зеленчуци, сладки плодове, сметана, яйца и лоша с месо и риба; скорбялни зеленчуци; хляб и тестени изделия; захар и мед; маслини, ядки, семена и зърнени храни; сирене.
Бобовите растения трябва да се консумират самостоятелно и никога в комбинация с белтъчини и скорбялни храни!!! Може да се комбинират със зеленчукови салати (без картофи, ориз, грах, т.е.скорбяла). Не трябва да се консумират с месо (боб с наденица не върви). Важно е също вечер да не ядете бобови храни, защото са трудносмилаеми.
Месо. Добра комбинация е месо със:
• салата от сурови безскорбялни зеленчуци;
• готвено месо с лук, праз,морков, чушки, зелен боб, зеле и други безскорбялни зеленчуци;
Лошо се съчетава съ с:
• салата от боб, леща, грах, картофи
• готвено месо със стар боб, леща, грах, картофи, ориз, брашно, зърнени храни;
• сирене,кашкавал, яйца, кисело мляко
С две думи, забравете за пиле с ориз (картофи), риба с картофена салата, сърми, пълнени чушки с кайма и ориз, закуска хем & егс, и т.н .
Хляб и тестени изделия се употребяват самостоятелно или с мазнини.
Добра комбинация е:
• хляб с намазано краве масло (забележете, че маргаринът никъде не се споменава; той е нещо изкуствено и се смила трудно)
• хляб с гъби, маслини, жълтък;
• хляб със сурови или варени безскорбялни зеленчуци;
• хляб с ГОТВЕНО ястие от скорбялни зеленчуци.
Добре е да се избягва хляб с боб; хляб с картофена салата, защото много се завишава нивото на въглехидратите.
Необходимите и препоръчителни ИНТЕРВАЛИ СЛЕД ХРАНЕНЕ са както следва:
• след плодове - 30мин;
• след зеленчуци - 30мин до 1ч;
• зеле, моркови, ряпа - 2.5-3ч;
• хляб, тестени изделия, ядки - 2-3ч;
• варива (боб, леща, жито, царевица) - 3-4 ч;
• месо - 4-6ч;
• риба - 2-3 ч;
• млечни и прясно мляко - 4ч;
• кисело мляко - 2-3ч;
• сирене, кашкавал - 3ч;
• мазна храна - 5ч;
• течности - напускат веднага стомаха;
Мнението беше редактирано от Deskameska на 21.08.12 17:28.
Е и аз да се водя от такъв неорганизиран бълвоч от информация и на мен ще ми стане каша в главата.
Препоръчвам ти да търсиш юзър-френдли източници И да не правиш всичко по книга и наведнъж.
казано от Phoebe на 21.08.12, 17:55:
Е и аз да се водя от такъв неорганизиран бълвоч от информация и на мен ще ми стане каша в главата.
Препоръчвам ти да търсиш юзър-френдли източници И да не правиш всичко по книга и наведнъж.
юзър-френдли източниците са само и единствено в собствения ти стомах и усещане. Има ли “подух се” нещо не е както трябва. А за разделното хранене е необходимо да се спазват елементарни принципи на съчетаване и пак ще се чувстваш ок. Просто да не се смесват твърде много храни наведнъж, особено трудносмилаеми като ядките, млечните и зърнените
21.08.12
18:39
Много противоречива информация срещам в нета. Излиза, че всяко нещо трябва да се яде отделно, за да не сбъркаш. :D За едни дадена комбинация е добра, за други лоша. Много объркващо ми звучи.
Най-добре наистина слушай организма си ... информацията е страшно много и противоречива. Аз лично си избрах тази от форума тук и я напаснах спрямо организма си.
казано от Deskameska на 21.08.12, 18:39:
Много противоречива информация срещам в нета. Излиза, че всяко нещо трябва да се яде отделно, за да не сбъркаш. :D За едни дадена комбинация е добра, за други лоша. Много объркващо ми звучи.
Ти май изобщо не четеш или изобщо не разбираш какво ти пишат хората из дневника. Точно преди твоя пост Дива ти е писала най-основните неща за разделното хранене...
22.08.12
10:31
Ще кажа само, че подкрепям мнението на Дива и съм обяснила откъде ми идва кашата в главата.
22.08.12
16:29
22/08/2012
30 мин крос в квартала
12 рунда 50/10:
1) 2 Switch Lunges 2 Jacks
2) Elevated push ups
3) Touch Downs
4) Squat Jumps Touching The Floor
5) Dive Bombers
6) Dips
10:00 - извара, канела, стафиди
12:30 - домат, печена чушка, 2 яйца+сирене+извара, две филийки ленен хляб
16:00 - някой друг бадем и лешник /има няма около 30 гр :( - гладна съм си/
edit 18:00 - пъпеш
21:00 - салата: домати, краставици, лук, печена чушка; сирене; гювече /сирене по шопски/, филия ленен хляб
Мнението беше редактирано от Deskameska на 22.08.12 23:21.
22.08.12
23:22
Не мога да се спра днес, постоянен глад, нямам наяждане. :(
23.08.12
00:06
ХА! Не съм само аз значи..... да се успокоя че аз съм като ламя тия дни....
23.08.12
17:40
Дано т’ва е ПМС, че почвам да се плаша. Сега ми се яде сладолед и се чудя как да избягвам хладилника. Имам домашен и само при мисълта, че съществува, огладнявам.
23/08/2012
Тренировка: няма
10:00 - извара, к. мляко, канела, стафиди
12:30 - салата табуле /магданоз, домат, булгур, лимон, пр. лук/, яйце+сирене
16:00 - кафе с т. сметана, 20 гр печени бадем и лешник, бъркоч: тахан, мед, ленено семе, кокосови стърготини, какао, слънчогледово семе
Дано не изям света !!!
21:00 - салата: табуле, печена чушка; сирене; филия ленен хляб ????
Мнението беше редактирано от Deskameska на 23.08.12 17:42.
казано от Deskameska на 22.08.12, 23:22:
Не мога да се спра днес, постоянен глад, нямам наяждане. :(
тренираш безмислено интензивно, ядеш през 1 час храни, които повишават апетита, неспокойна си....няма как да не си постоянно гладна.
Тренировките й са интензивни, но кратки, не виждам защо да са безмислени, при положение че се побира в рамките на около 30 мин. на ден.....5 от 7 дни такива тренировки поред мен е добре.
Мнението беше редактирано от Vess на 23.08.12 21:26.
Като ти се яде сладолед - яж го ... за бога даже е домашен. Не стресирай излишно организма си, няма да доведе до нищо хубаво!
казано от Vessi-barabesi на 23.08.12, 21:26:
Тренировките й са интензивни, но кратки, не виждам защо да са безмислени, при положение че се побира в рамките на около 30 мин. на ден.....5 от 7 дни такива тренировки поред мен е добре.
опит Веси...при мен до това водят, само и единствено глад, качване на килограми и разбита нервна система. Явно не на всеки тип понасят
казано от diva 97 на 23.08.12, 21:39:
опит Веси...при мен до това водят, само и единствено глад, качване на килограми и разбита нервна система. Явно не на всеки тип понасят
Незнам....явно е до организъм. А и Деси е едва 48 - 49 кг. ли беше. Да си хапва, тя го изгаря което хапне, всичко е в главата й според мен. Дес ? Така ли е ?
23.08.12
22:06
казано от Vessi-barabesi на 23.08.12, 21:43:
Незнам....явно е до организъм. А и Деси е едва 48 - 49 кг. ли беше. Да си хапва, тя го изгаря което хапне, всичко е в главата й според мен. Дес ? Така ли е ?
Предполагам всичко е в главата. Винаги съм си била от ящните, просто сега проблемът ми е, че все мисля по колко ям, какво ям, отскоро почнах да се замислям и кое с кое е добре да съчетавам. Всичко това ми действа по-скоро отрицателно. Успокоя ли се, спра ли да го мисля и нещата може да се наредят. Не знам защо сама си се обременявам с глупости.
Като се замисля от 3-4 години съм си все 45 кила и само се вкарвам в излишни филми. Тренирам също от 3-4 години, но релеф и изчистване постигнах с интензивните тренировки. Освен това най-добре ми пасват на ежедневието - мога да ги правя сутрин, кратки са и ме натоварват по-добре от всичко друго, което съм пробвала досега. Увеличаването на апетита в момента може да се дължи и на ПМС, че все пак 23-ти ден е. Имам дни и с по-малко апетит, но пак ям :D. Качила съм 1 кило, но поне ми се върна цикъла. Искам спокойствие - да не мисля за храна. .... Явно наистина всичко е в главата.
Иначе:
18:00 - хапнах си сладоледчето :D, заредих още банани във фризера за всеки случай :P
19:00 - :D вечерях - табуле, свинско филе, малко сирене и печена чушка.
Мирясах и ми е много добре. Сега ми е леко. Обичам да вечерям рано, жалко, че рядко се случва.
23.08.12
22:10
Какво друго като тренировка бих могла да опитам? За фитнес - невъзможно ми е да ходя, а и предпочитам вкъщи. Евентуално някои дни в седмицата, може само с тежести да се натоварвам, но не знам това как би ми се отразило? Много съм се надула в краката, то мускул, ама не искам толкова голям :(
Така е Дес, минах и аз по този път с многото мислене, какво, кога и как да ям....вече не го мисля толкова. Спортувам си, храня се и се чувствам добре, това е най-важното :)
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече