12.05.12
21:55
Здравейте.
На 19 години съм и имам проблем - не съм окосмен достатъчно. Да...за голяма част от хората на тази възраст е изключително важно да се епилират навсякъде, скубят вежди и т.н, но аз искам да съм окосмен. Имам по краката в нормални нива, но по лицето имам само над горната устна и брадата, а по-гърдите - изобщо...а искам.
Защо в тоя едвали не метросексуален свят един младок ще иска да се окосмява?
- Смятам, че по-окосмен ще се чувствам по-нормално. 85 кг. съм, малък процент мазнини, тренирам, мъжкарче съм, а виждам 16 годишни има по-окосмени от мен, а и с набола брада и окосмени гърди ще се чувствам още по-мъжествен.
Как да стимулирам собственото производство на тестостерон повече? Приятели ме посъветваха да си бия инжекции тестостерон пропионат и стероиди с андрогенен ефект, но не ми звучи удачно. Вие какво бихте ме посъветвали?
Темата беше редактирана от Dimitar Ivanov на 12.05.12 21:57.
На 19 години съм и имам проблем ...
... а и с набола брада и окосмени гърди ще се чувствам още по-мъжествен.
Бе че имаш проблем - имаш, че е сериозен - потенциално да, ама не е в космите със сигурност ;) И със стимулиране на производството на тестостерон няма да се реши нито реалния проблем, нито тоя, който си мислиш че имаш. Освен да си присадиш коса на гърдите не знам какво да ти кажа като конкретен съвет.
Запомни едно - ти си човек, а не маймуна. Някъде там в хода на еволюцията се е загубила една част от окосмението. Ако имаш нужда от косми по гърдите, за да се чувстваш мъжествен - това с препарати няма как да го решиш. Консултация с психолог със сигурност ще има по-голяма полза ;)
Обективно погледнато твоят проблем и проблемът на метросексуалните, към които усещам лека насмешка в поста ти, са абсолютно идентични.
12.05.12
22:43
Втълпяваш си пълни простотии,живей си живота спокойно.Да не мислиш,че е много яко да се бръснеш всеки ден.Пък и щом казваш,че си изчистен на 85 килограма не мисля,че трябва да те тревожи окосмяването ти.Компенсирано е в мускулите :)
Виж Гийк какво е казал. Иначе аз съм на 24 почти и имам същия “проблем”- хич да не ти пука не се впрягай за глупости, а и пестиш от пяна и самобръсначки ; )
12.05.12
22:58
Братле брадата не си давам,но космите по тялото всичките бих ти ги дал :Д Голямо бреме са си ! :D
Абе що ви нямам “проблемите” и аз...
Ако можех щях да ви я дам моята вуна да ви пази топло зимата
12.05.12
23:12
Бе че имаш проблем - имаш, че е сериозен - потенциално да, ама не е в космите със сигурност ;)
Ами? Всеки с ‘’тревогите’’ си, пич..недей обижда :)
Запомни едно - ти си човек, а не маймуна.
Споко, знам :D
Някъде там в хода на еволюцията се е загубила една част от окосмението.
Е и това го знам.
Ако имаш нужда от косми по гърдите, за да се чувстваш мъжествен - това с препарати няма как да го решиш. Консултация с психолог със сигурност ще има по-голяма полза ;)
Пак с обидите. Пич, от психолог няма да космясам ;)
12.05.12
23:13
казано от Phxxx на 12.05.12, 22:58:
Братле брадата не си давам,но космите по тялото всичките бих ти ги дал :Д Голямо бреме са си ! :D
Де да можеше щяхме да направим далавера, ама...
12.05.12
23:37
Като момиче бързам да кажа нещо, което мисля е важно да знаете, пичаги:
Мъжествеността не е в окосмяването, мускулите, прическата, размерите, брадата, дрехите... Мъжествеността е в аурата - в държанието, в погледа, в духа, който носи даден човек. Когато един мъж е Мъж, той лъха отдалеч на мъж. И дори да се прикриваме, ако доловим подобен полъх, полудяваме. Без да сме погледнали под дрехите.
казано от Dimitar Ivanov на 12.05.12, 21:55:
Как да стимулирам собственото производство на тестостерон повече?
Не си писал дали ходиш на фитнес. Имаше много теми тук,че (може би) клековете повишават тестостерона. А някои вземат билков екстракт от трибулус (наричан още бабини зъби),който повишава хормона. Може да пиеш и протеин съдържащ Трибулуса. Освен това се смята,че витамин Е и цинк също вдигат нивото.
казано от Dimitar Ivanov на 12.05.12, 23:12:
Абе какви обиди, няма никакви лоши чувства в това, дето съм го писал - всичко е с цел да ти помогне да осмислиш къде е проблемът. Защото ти си мислиш, че е в космите, пък той дефакто е в клишетата за “мъж” и “мъжественост”, с които ти е промита главата, и които принципно е добре един човек вече 19-20 години да ги чисти постепенно.
Та в тоя смисъл, психологът няма да ти помогне да космясаш, но ще ти помогне за начина, по който се възприемаш, стереотипите, които следваш и за някои заблуди. Един вид - вместо да замазва симптоми, ще лекува самият проблем. Ако искаш да замазваш симптомите - пак ти казвам, присади си коса на гърдите. Според мен трябва да е възможно, не виждам причина да не е.
А за една конкретна заблуда мога да ти помогна и аз - познавам достатъчно хора, които са по-окосмени от средностатистически орангутан и взимат Трибестан не с тренировъчна цел, а баш за самолета, че понякога се дънел. Шах и мат - уж от много тестостерон ставаш като маймуна, пък тя каква излиза понякога ;)
12.05.12
23:55
казано от Miss Fight на 12.05.12, 23:37:
Мъжествеността не е в окосмяването, мускулите, прическата, размерите, брадата, дрехите... Мъжествеността е в аурата - в държанието, в погледа, в духа, който носи даден човек. Когато един мъж е Мъж, той лъха отдалеч на мъж. И дори да се прикриваме, ако доловим подобен полъх, полудяваме. Без да сме погледнали под дрехите.
Винаги е хубаво като прочетеш такова нещо от жена. :)
Но пък не всички мислят така, иначе няма да има Златотърсачки.
13.05.12
00:10
казано от Марин Маринов на 12.05.12, 23:55:
Мъжествеността не е в окосмяването, мускулите, прическата, размерите, брадата, дрехите... Мъжествеността е в аурата - в държанието, в погледа, в духа, който носи даден човек. Когато един мъж е Мъж, той лъха отдалеч на мъж. И дори да се прикриваме, ако доловим подобен полъх, полудяваме. Без да сме погледнали под дрехите.Винаги е хубаво като прочетеш такова нещо от жена. :)
Но пък не всички мислят така, иначе няма да има Златотърсачки.
Че то това златотърсачките жени ли са! :Д
13.05.12
00:12
Авееееее колкото мъжете знаят кво искат от една Жена, толкова и жените знаят какво искат от един Мъж!
Тука малко ми прилича на вечния спор - имат ли значение парите, а размера важен ли е ? И отговора в 99% от запитаните е един и същ, но едно и какво мислиш, а други какво си мислиш, че е добре да кажеш. Тези неща, за които си споменала са свързани с “опаковката” външният вид и не можещ да ми кажеш, че няма значение на какво мясаш от вън, защото всичко идвало от вътре (говоря само за мъжествеността). Няма как да си 50 кила напикан с дрехите и да излъчваш голямата мъжественост. Там където говориш за поглед и аура, това са неща които са неизменно свързани с външният вид. Сигурен съм, че това което искаше да кажеш е всъщност, че това което привлича жените в един мъж не е “опаковката” , но това е всеизвестен факт отдавна доказан и научно. Мисля, че точно това искаше да кажеш, но погрешно намеси значението - “мъжественост” повлияна от темата ! Напълно ти разбирам мисълта, но погрешно се изрази, защото мъжественост и привличане са различни неща и мъжествеността е част от осанката на един мъж.
По темата мога да кажа, че напълно разбирам автора защото всички сме били на неговата възраст и знам колко е било важно да ти порасне брада, за да изглеждат по мъжествен. Най голямата глупост е да се опиташ да форсираш тези процеси с прием на химия или каквото и да било. По скоро започни да тренираш да си развиеш тялото, това е което ти трябва и ще те направи да изглеждаш и да се чувстваш по мъжки. Представи си едно момче, което е доста окосмено за възрастта си има гъста брада и косми по тялото, но пък е слаб като закачалка и дребен, представи си сега ти заставаш до това момче и той става още по малак, ти имаш широки рамене с тясна талия V форма на гърба, добре оформени ръце, гърди, широк гръден кош и т.н., а момчето с брадата и космите до теб е като вафла.
Може ли да ми отговориш на въпроса ти, кое смяташ, че е по мъжествено и кое от двете си избираш ?
Неизбежно, е когато ще дойде времето да се бръснеш толкова често, че ще ти се иска тези косми да изчезнат или да спрат да растат.
13.05.12
09:27
Христо, всъщност исках да кажа това, което съм казала.
Естествено че външният вид има значение, но според мен не мерките и килограмите правят мъжа мъж. Казвам, че мъжествеността идва отвътре и когато я има, този човек обикновено се грижи за здравия си вид и състояние. Под мъжественост разбирам не просто мъжкото излъчване, а и истинската мъжка природа - трезва мисъл, силна воля, решителност, рационалност. А тези качества обикновено водят до здрав вид и състояние.
13.05.12
12:03
Благодаря за мнението. Ясни са ми тези неща, просто това, което искам го смятам за бонус..
13.05.12
12:04
казано от Миро на 12.05.12, 23:43:
казано от Dimitar Ivanov на 12.05.12, 21:55:
Как да стимулирам собственото производство на тестостерон повече?
Не си писал дали ходиш на фитнес. Имаше много теми тук,че (може би) клековете повишават тестостерона. А някои вземат билков екстракт от трибулус (наричан още бабини зъби),който повишава хормона. Може да пиеш и протеин съдържащ Трибулуса. Освен това се смята,че витамин Е и цинк също вдигат нивото.
Фитнес точно не мога да го нарека. Тренирам с едни щангисти 4 пъти в седмицата, олимпийски вдигания и трибой от време на време. Мерси за съветите :)
13.05.12
12:10
казано от G33K на 12.05.12, 23:44:
казано от Dimitar Ivanov на 12.05.12, 23:12:
Абе какви обиди, няма никакви лоши чувства в това, дето съм го писал - всичко е с цел да ти помогне да осмислиш къде е проблемът. Защото ти си мислиш, че е в космите, пък той дефакто е в клишетата за “мъж” и “мъжественост”, с които ти е промита главата, и които принципно е добре един човек вече 19-20 години да ги чисти постепенно.
Та в тоя смисъл, психологът няма да ти помогне да космясаш, но ще ти помогне за начина, по който се възприемаш, стереотипите, които следваш и за някои заблуди. Един вид - вместо да замазва симптоми, ще лекува самият проблем. Ако искаш да замазваш симптомите - пак ти казвам, присади си коса на гърдите. Според мен трябва да е възможно, не виждам причина да не е.А за една конкретна заблуда мога да ти помогна и аз - познавам достатъчно хора, които са по-окосмени от средностатистически орангутан и взимат Трибестан не с тренировъчна цел, а баш за самолета, че понякога се дънел. Шах и мат - уж от много тестостерон ставаш като маймуна, пък тя каква излиза понякога ;)
Явно съм се изразил неправилно. Не точно проблем, но си мисля, че поне е редно да имам нормално окосмяване. А вече дали ще махам космите или не, това си е въпрос на избор. Мисълта ми е да разполагам с този избор.
А за Трибестана - не съм видял ефект от него откъм окосмяване, но го взимах за сила, а самолета рядко спадаше.
13.05.12
12:16
По скоро започни да тренираш да си развиеш тялото, това е което ти трябва и ще те направи да изглеждаш и да се чувстваш по мъжки. Представи си едно момче, което е доста окосмено за възрастта си има гъста брада и косми по тялото, но пък е слаб като закачалка и дребен, представи си сега ти заставаш до това момче и той става още по малак, ти имаш широки рамене с тясна талия V форма на гърба, добре оформени ръце, гърди, широк гръден кош и т.н., а момчето с брадата и космите до теб е като вафла.
Може ли да ми отговориш на въпроса ти, кое смяташ, че е по мъжествено и кое от двете си избираш ?
Неизбежно, е когато ще дойде времето да се бръснеш толкова често, че ще ти се иска тези косми да изчезнат или да спрат да растат.
Тренирам редовно, с развита мускулатура съм, силен съм, имам широки рамене и гръден кош, нямам никакви затруднения с жените, но излизам и с по-възрастни понякога (с 10-15 г. по-възрастни) и си мисля, че с по-нормално окосмяване ще се чувствам по-добре.
Я дай снимка да я видим тази развита мускулатура . Едни му викат ГЕН ти му викаш Проблем, правиш ли разликата?
Да отговоря по темата.Отиваш във ветеринарна аптека,и си купуваш тривитаминол.Струва 5-6 лева.Слага се на добитъка за подсилване,на овцете им го бият главно за растеж на вълната,на конете за здрав косъм и т.н.С това нещо се мажеш където искаш да расте козиняк:)Мазно е,защото основата му е слънчогледово масло.Ако има как си слагаш найлон отгоре и стоиш така поне 2 часа.
http://www.google.bg/imgres?hl=bg&sa=X&biw=1280&bih=885&tbm=isch&prmd=imvnsfd&tbnid=jHr49EWqboterM:&imgrefurl=http://www.zoosviat.net/shop/index.php?main_page=index&manufacturers_id=40&docid=0c3am3ihrPveDM&imgurl=http://www.zoosviat.net/shop/images/VetProm/trivitaminol_AD3E.jpg&w=262&h=478&ei=aMuvT8ydGuWC4gSVjrmcCQ&zoom=1&iact=hc&vpx=185&vpy=116&dur=5888&hovh=303&hovw=166&tx=113&ty=170&sig=111822060313509562193&page=1&tbnh=176&tbnw=96&start=0&ndsp=25&ved=1t:429,r:0,s:0,i:68
На животните се слага мускулно,и не се препоръчва за хора.Може да ти направи абцес.Не си прави експерименти,трябва време да даде резултати,идеално е за маски за коса.
Мнението беше редактирано от bodyburst на 13.05.12 17:59.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече