На територията България няма Българи - след 100 години!

Spirit of Freedom

22.06.12
11:30

Не калпавата система, а самите ние позволяваме да ни третират като роби. “Не е виновен този който яде баницата, а оногова дето му я дава.” За да си богат не е нужно да си нито умен, нито интелигентен. Достатъчно е да си безскрупулен. Е, ако към безскрупулността добавим находчивост, упоритост и предприемчивост става още по-добре, но не е задължително. (всяко правило има изключения) А сме бедни не защото сме прости, а защото сме МИШОЦИ. Не ни плащат достатъчно, но понеже сме мишоци търпим и единствения протест който си позволяваме е да работим некачествено, но това по никякъв начин не повишава заплащането, защото сме мишоци. Работодатетелите знаят това и никога няма да започнат да плащат, защото не е нужно, ние ще работм и без да ни плащат, защото сме мишоци. В къщи на масата ще блъскаме с юмрук и ще се каним, но на работа ще се свиваме и с мазна усмивчица ще работим за жълти стотинки, защото сме мишоци. Ако няко се окаже, че не е мишок и има по-големи топки от нас и се опълчи, то самите ние ще го стъпчем, защото сме мишоци и искаме и той да е мишок като нас. А ако не го стъпчем, то няма и да го подкрепим и ще го оставим на лъвовете да го разкъсат нищо, че той се е опълчил не само заради себе си, а заради всички нас. Ние сме мишоци и ще го предадем. За това сме бедни, защото сме мишоци. Не заслужаваме да ни се плаща и не заслужаваме по-добро отношение защото сме ЖАЛКИ МАЛКИ ГНУСНИ ПЛЪХЧЕТА! Съжаляам, че го казвам, мен самия ме боли от тази истина.  Мъчно ми е за България и за българските мишоци, но това е истината, грозната, гнусната, жалката, гадната, отвратителната и противна истина.Не съдете мен, че я посочих, не аз съм я измислил, аз само живея в нея, сред мишоците. По някога се чудя дали не се превърнах в един от тях. Уж не съм, уж още ми стиска, уж още правя разни неща, но не съм вече толкова сигурен, защото мнозинството те овлича и натиска. Защо не се опитвам да им помогна ли? Напротив, опитвал съм да помагам, но на тях не може да им се помогне, те не го искат. Единствено сами могат да си помогнат, но няма да го направят, защото са мишоци.

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 22.06.12 11:42.

head_hunter

22.06.12
11:37

Не мога да разбера идеята на темата? Ако е да си излееш мъката - явно си успял.

Spirit of Freedom

22.06.12
11:41

Остават все по-малко хора с Българско мислене по-големия  %  са Българи само по лична карта.

Spirit of Freedom

22.06.12
11:42

Пуснете си телевизора, особено БТВ, и шансът да попаднете на нещо различно от американски филм или сериал е минимален. Погледнете Топ 10 в който и да е торент сайт, положението е еднакво. Пуснете си радиото в колата, и 90% от музиката е с гарантирано “качество” от Америка. Българите бързо усвояват дори американските привички и изрази и примери за това може да се намерят директно на улицата или по форумите в интернет. Млади хора, , биват закърмени с американската култура и всеобщо се внушава идеала за “американския начин на живот” и “американската мечта”. А тази култура е евтина и масова и бавно изяжда българското. Бавно губим националната си идентичност и медиите имат почти цялата заслуга за това. Вече не се учудвам на обръщения като “бро”, “мен” и т.н, и то употребени от най-дребните хлапетии по улицата. Помислете си дали всичките примери, които дадох, не отговарят на истината и се замислете доколко е полезно толкова масирано налагане на една чужда култура.

22.06.12
12:14

В тотално грешна насока разсъждаваш... проблема не е долу, той е горе в “хай-лайф” обществото. :D

Spirit of Freedom

22.06.12
12:41

казано от NRG на 22.06.12, 12:14:

В тотално грешна насока разсъждаваш... проблема не е долу, той е горе в “хай-лайф” обществото. :D

Е аз не съм хаи лаиф и съм разбрал от къде иде смръднята другите що немогат.Т.е мене това ме мъчи поробиха ни,а никой неразбра,гадно им  е,а си мълчат.Хубаво им е на тея горе хай лайфа,щото парите идет от тия долу дето са слепци и нямат манталитета Българи,а той че от Българите и България по важни няма.Трее ни да ги заковем не те нас.

Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 22.06.12 16:08.

22.06.12
15:34

Дефинирай българско мислене ...?

22.06.12
16:04

Говориш за нещо, на което дори самият ти не подръжаваш.

Spirit of Freedom

22.06.12
16:06

Тези които не копират запада не,се примиряват със системата наложена от Амеркиканското правителство,и Европейския съюз.За мен япониците са повече японци от колкото хората живеещи в България наричащи себе си българи

22.06.12
16:15

Как трябва да се държа и какво трябва да гледам и слушам че, да се нарека горд истински българин ?!

Spirit of Freedom

22.06.12
16:25

Това неможе да се напише с пет приказки във форум за фитнес.Разбирам тона не се заяждай.Чувстваш се обиден ли?

Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 22.06.12 16:26.

22.06.12
16:40

По никакъв начин не се заяждам, просто искам да разбера какво е българско мислене за теб защото не схващам ... ?! За теб българина трябва да бъде бунтар ли ?!Аз лично подкрепям мнението ти за чуждите продукции по нашите медии но погледни реално... какво качествено и интересно създаваме ние... в България няма предлагане на родна продукция, няма как да има и търсене  ? Относно това че, българина мълчи и търпи и се задоволява с малко също съм съгласен,  но напоследък се вижда светлина в тунела и хората започват да стават по будни и да защитават позициите си ... не съм на мнение че, не трябва да взимаме пример от другите страни .. човек колкото по широк поглед има върху нещата, толкова по широкоскроен става...

Spirit of Freedom

22.06.12
16:50

Аз не съм точния човек който може да напише някъде”българи са тези и тези” знам кои са такива само по лична карта,срещаме ги всеки ден по улиците вижда ме ги по телеивзора,ако ме познаваше щеше да разбереш че не съм бунтар и не пробагандирам бунт,опитвам се да накарам някой мозък отт всичките тези промити от 90 год насам да разберът че ние сме използвани държавта,народа е използван излъгха ни още като влезнахме в Европа и сега ни мачакат,изстискват ни а има момчета и момичета още се надяват че всичко това трябва да се преживее за да стигне върхът и да стане както другите държави доборо място за живеене,аз не вярвам...Боря се,имам две деца и въпреки това почвам една работа напускам,почвам втора пак напускам, смачакат ли ме тегля им майните и се махам.Повечето ми колеги мишкуват,ходят свиват уши лапат ч...ки за стотинки да не случайно да им стане още по зле мижавия животец...Разбирааш ли,те не искат да вървят напред ,това им е достатачно...това е манталитет на роб ,страхлив роб....Не исакм да пиша романи и спирам.Сложих това заглавие да превлича внимание.

Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 22.06.12 16:55.

22.06.12
16:56

На територията България няма Българи - след 100 години!

Язък че няма да доживеем оправянето на държавата тогава ;)

Ще помоля за няколко определения:
- “българско мислене”
- “системата наложена от Амеркиканското правителство,и Европейския съюз”

Какво ли се крие зад тези фрази, че не разбрах? Защото зад моето разбиране за “българско мислене” стои едно нещо, дето определено по-добре да го няма, ама не знам ти какво влагаш като смисъл ...

Не калпавата система, а самите ние позволяваме да ни третират като роби.

Да, при това за около 1300 години история това се е случвало 150 години по византийски, 500 години по турски и към 50 години по комунистическо-руски. Едно 50% и нагоре от времето, кажи-речи. Ама като се изпусна бат’ Бойко за лошия човешки материал и го изядоха, пък то - прав си беше човека, макар и да не е стока и той самия.

Spirit of Freedom

22.06.12
17:09

Явно моята пар-пра-пра...баба е била византийка или рускиня... и аз съм мелез,и затова съм по дързък :-)
Системата наложена от Ам.правителство
е Банки,пирамиди,проституция и порно,мутри и лихвари,хазарт и наркотици,.. и всичката пумия в света събрана на куп за да може общесвтото да забрави ценносната си ситема от къде идва какво е било ,какво е трябвало да бъде.И сега какво, всички се държат  ...като Американци целия свят,всички...пф плюя на тях!Здравей Демокрация. .

Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 22.06.12 17:18.

22.06.12
17:19

Не бе, то хора има всякакви навсякъде. Няма как да се обобщи, но НАРОДЪТ, за който говориш, като цяло досега в исторически план не е показал някакъв характер и желание за независимост.

И в тоя смисъл ми е странно, че все още има хора, на които това им прави толкова силно впечатление ...

И сега какво, всички се държат  ...като Американци целия свят,всички...

По цял свят хората на едно 90 и нагоре процента живеят в някаква матрица, в която ежедневно им се плакне мозъка по какъв ли не начин, няма нищо общо с българите това. И американците, и европейците, навсякъде където са така наречените “развити” страни това е факт. И се разраства, също е факт - щом и до нас са опряли ..
И това не е нещо, с което можеш да се бориш, какъвто и бунтар или там каквото да си .. гледаш с твоята глава да не се бъзикат и така, друго не може да се направи.

Мнението беше редактирано от G33K на 22.06.12 17:22.

Spirit of Freedom

22.06.12
17:28

Аз познавам такива като мене много,влизам в сйтове,форуми говорим за това,много са и несамо в България...но не достатчно :-( В този форум пиша за това за да вида има ли подбно мислещи неискам караници и дрънканици.

Spirit of Freedom

22.06.12
18:22

Но защо – ще попитате вие – казваш, че са прости(Българите)? Защото те имат всичко, което е необходимо на един човек, за да осъзнае къде греши. Цялата необходима информация относно собственото си положение като нация, относно причините да са в това незавидно положение, относно мерките, които трябва и могат да предприемат, за да се избавят от това положение, но въпреки това, те се надяват да ги оправят именно тези, които са ги докарали до това положение. Те протестират срещу тези, които ги мамят, грабят, използват и потискат, и в същото време оставят бъдещето си в техни ръце. Те недоволстват, когато станат обект на измама, но злорадстват, когато измаменият е някой друг.
Българите смятат себе си за тарикати. Но най-общо казано, тарикатът е мошеник на дребно и на едро, но страхлив мошеник, плах, уплашен, постоянно озъртащ се, но все пак горд, че е мошеник. Но мошеничеството му е такова, че най-често води до неговото собствено падение.
Трябва да си много прост, за да се гордееш, че познаваш престъпници, и да заплашваш други с тези свои познанства, вместо да съдействаш те да бъдат разобличени и осъдени. Трябва да си много прост, щом виждаш беззаконията, но не се съпротивляваш.
Трябва да си много прост, за да вярваш, че тези, които нарушават закона – а ти си им гласувал доверие да те управляват, да те съдят, да чертаят бъдещето ти – че те ще въведат законност.

Трябва да си много прост, за да се радваш, че гърците щели да станат толкова зле колкото теб и да не разбираш, че ти продължаваш безропотно да потъваш, докато те продължават неумолимо да се борят. Да не виждаш, че те, дори и фалирали като държава, като общество са на светлинни години пред теб. Че дори заплатите им, по които ти мериш всичко, са в пъти по-големи от твоите нищожни подаяния.
Трябва да си много прост, да работиш за хора, които смятат, че са над закона, да им позволяваш да трупат за твоя сметка тлъсти печалби, да наблюдаваш ежедневно тяхната подигравка с държавността и със самия тебе.
И, ако някой страничен наблюдател вземе, че ти покаже всичките тези беззакония, на които ти си ежедневен свидетел, мислейки, че ги не виждаш, ти просто да свиеш рамене и да кажеш:

“-Ми аз, какво мога да направя?”

Трябва да си много прост, за да разчиташ, че точно ти ще минеш между капките, когато наоколо ти вали дъжд от неправди. Че точно ти ще оцелееш от всички около тебе, които като теб се мъчат да оцелеят. Че някой друг трябва да поведе някого другиго, за да оправи твоя живот. Трябва да си много прост, много страхлив, много безгръбначен.
Трябва да си много прост, за да мислиш, че бъдещето на държавата ти зависи не от твоите действия, а от действията на останалите, докато в същото време по някаква абсурдна логика имаш огромно мнение за себе си и своите нереализирани и неоценени способности. Трябва да си много прост.
Трябва да си много прост, да живееш в земен рай и да го унищожаваш.
Трябва да си много прост за да вярваш на телевизора, да мислиш с телевизора, да слушаш телевизора, да възприемаш света чрез телевизора, а не чрез собствената си преценка за случващото се около теб.

22.06.12
18:26

Лош генетичен материал според мен. Като цяло хора с много тесен кръгозор и закърнели сетива за красивото и различното. Тълпа. И всеки способен, който избере да остане част от нея, е общо взето обречен да стане като нея. Тук различнията не се толерират. И макар материалното и плътското да е на почит навсякъде по света (което е нещо много нормално), тук тези ценности са добили направо пародиен, гротестки вид.

Единственото нещо, което може да накара средния българин да се чувства значим, това са физическите придобивки... а когато това е единствената ти ценност, трудно твоето същестуване може да се нарече ценно за тези около теб, за обществото.

България е страна, в която за българинът жените са ‘’курвите’‘, човекът, когото не харесваме е ‘’педераст’‘, а висша реализация на свободното време е ‘’коктейлчета на плажа’‘. И всичко останало е така пренебрегвано, тъй като за него се иска малко да се помисли. А средният българин мрази да го прави, защото е глупав. Може би вторично оглупял, но е твърде вероятно това да е и генетична черта. Може би от няколко поколения глупостта е семейна ценност, която се възпитава и се предава.

И макар за момента да си живея добре в милата ни родина, когато дойде време да си изкарвам сам хляба, със сериозна професия, няма никакво съмнение, че ще диря щастието на друго място : )

head_hunter

22.06.12
19:21

Много мога да говоря по темата, много неща могат да се кажат, но не виждам смисъл да губя такова време. Никой не го интересува, какво е положението, та нали има ракийка, салатка, пердах за жената и чалгия. Нито с писането из форумите ще се промени нещо, нито можеш да налееш акъл на някой /то това не е к*р да му го набиеш/, нито някой от отговорните за сегашното ни положение ще прочете /дори и да прочете едва ли ще се трогне/. Алеко го е казал “Всичките са маскари”. Който има акъл ще се оправи, където и да го пуснат, а останалите да правят, като вятъра.

Васил Живков

22.06.12
19:36

Българин, англичанин и германец се събрали пред Господ. Германецът пита:
- Кога Германия ще стане най-богатата страна в Европа?
Господ:
- След 100 години.
Германецът се разплакал, че няма да доживее това време.
Англичанинът пита:
- Кога Англия ще стане най-икономически силната страна в Европа?
Господ:
- След 300 години.
- Англичанинът се разплакал, че няма да доживее това време.

Българинът пита:
- Кога България ще пребъде?
И тогава Господ се разплакал, че няма да доживее това време.

Spirit of Freedom

22.06.12
19:50

[:-)

Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 17.07.12 14:31.

head_hunter

22.06.12
20:00

Докато професионалните политици не само не чуят х*я, ами го и усетят - така ще е. Трябва им сериозно набиване на въпросните части така, че да им се разклатят сливиците ;)

Spirit of Freedom

22.06.12
20:12

:-)

Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 17.07.12 14:31.

23.06.12
12:43

казано от Делев на 22.06.12, 20:12:

Проблема се задълбочава,децата ни са същите като нас,а те трябва да покажат на света какво е да си Българин след 50 гд.Затова след 50 години,няма да има Българи,ще има хора живеещии на територията на България

Аз продължавам да не разбирам какво все пак е да си “Българин”.

Според мен проблемът на държавата е точно че има прекалено много Българи и прекалено малко работещи, мислещи, способни и интелигентни хора, ценящи свободата и правата си.

23.06.12
13:49

казано от G33K на 23.06.12, 12:43:

казано от Делев на 22.06.12, 20:12:

Проблема се задълбочава,децата ни са същите като нас,а те трябва да покажат на света какво е да си Българин след 50 гд.Затова след 50 години,няма да има Българи,ще има хора живеещии на територията на България

Аз продължавам да не разбирам какво все пак е да си “Българин”.

Според мен проблемът на държавата е точно че има прекалено много Българи и прекалено малко работещи, мислещи, способни и интелигентни хора, ценящи свободата и правата си.

Абсолютно съм съгласен! Мога даже да допълня към проблемите пълната липса на политическа култура и елементарна представа за фукциите и ролята на държавата (която не е майка-кърмилница)  у 99% от българите. Позабравили сме приказката за неволята или (по-вероятно) никога не сме я разбирали. Всеки народ си заслужава управниците.

29.06.12
11:44

https://www.youtube.com/watch?v=9m655203Szs
(nod)

Мнението беше редактирано от NRG на 29.06.12 11:49.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1