Роси търси баланса :)

Прескочи до:

26.02.17
11:27

Събота, 25.02.2017

Добавки:
- Doppelherz A-Z
- Doppelherz Omega 3
- Doppelherz Mg

Движение:
- Сутринта: Плуване - Бруст - 20х50м
- След обяд: Разходка 8км

- Вчера успях да ида да плувам в 9.00 сутринта, когато отваря басейнът. Мислех, че ще има малко хора, но не беше така. Явно и други са си го мислели :) Не беше и твърде пълно де. Добра тренировка се получи :) Следобяд - семейна разходка (inlove)

- Много мислих и реших да спра да вписвам храната за известно време. Виждам, че твърде много се занимавам с нея - имам ли достатъчно протеини, не ям ли много въглехидрати, ами тук сега не е ли в повече мазнината. Все ги мисля тези неща наред с останалите неща, които непрекъснато ми мели главата. Като за човек нямащ кой знае какви цели освен да се чувства добре в кожата си (а за момента аз се чувствам добре) не виждам смисъл да следя всичко толкова стриктно. Да не говорим, че храната ми е 90% домашна, защото така ми харесва :) Та да не задълбавам много в темата - няма да я описвам засега и толкова :) Може би ще продължа, обаче, с водата, защото там искам малко самоназидание. За вчера, обаче, не си спомням колко беше, освен че вечерта бях много жадна (wasntme)

26.02.17
21:53

Неделя, 26.02.2017

Течности:
- 5 глътки чай (хиляда пъти го забравих)
- към 1.5л вода

Добавки:
- Засега съм ги забравила. Надявам се да си изпия магнезия преди лягане.

Движение:
- След обяд: Разходка 8км

- Сутринта се събудих в 6.15 с Маги, но не станах след като я нахраних, защото много ми се спеше. Този път и аз спах с нея до 9.00 и мисля, че направих добре :) Затова пропуснах упражненията за мобилност, а направо закусих и започнах да готвя. Това е за днес :)

Мнението беше редактирано от Роси на 26.02.17 21:55.

27.02.17
22:48

Понеделник, 27.02.2017

Течности:
- Вода - 1.5л
- 250мл безалкохолна бира

Добавки:
- Doppelherz A-Z
- Doppelherz Omega 3
- Doppelherz Mg

Движение:
- Сутринта: Трен
- Преди обяд: Разходка 6км
- След обяд: Разходка 6км
- Привечер: 3х планк до отказ + малко упражнения за тазово дъно

Трен:
2 кръга:

3 суперсерии:
- Статични едностранни напади х15
- Румънска тяга на един крак х15

3 суперсерии:
- Клек със собствено тегло х25
- Глутеус мост със стъпала на по-висока повърхност от таза х25

3 суперсерии:
- Български клек х15
- Дълъг глутеус ритник х15

- Снощи се рових из форума за разни програми със собствена тежест и попаднах на тази. Хареса ми, но ми отне доста време. Иначе долната част добре се натовари. Не знам дали диванът не ми беше прекалено висок за глутеус моста. Чакам с трепет утре да видя дали ще имам мускулна треска :)

- Днес времето беше много хубаво и затова направихме две разходки :) Вечерта нямах възстановителна гимнастика заради карнавала тази седмица.

- Не знам защо, но ми се допи бира (wasntme) Не съм фен по принцип и естествено и цяла не успях да изпия (безалкохолна).

28.02.17
21:14

Вторник, 28.02.2017

Течности:
- Вода - 750мл
- 200мл чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z
- Doppelherz Omega 3
- Doppelherz Mg

Движение:
- Сутринта: Трен
- След обяд: Разходка 6км

Трен:

4х10 супермен
4х bird dog
4x страничен планк
3х50 ножица

3 кръга:
- 10 клек СТ + 20 напад-реверанс с редуване
- 10 скачащ клек + 20 напад-реверанс с редуване
- 20 напад СТ с редуване + 20 напад-реверанс с редуване
- 12 скачащ напад + 20 напад-реверанс с редуване
- 6 лицеви опори + 20 напад-реверанс с редуване

* След първия кръг - голяма бебе пауза

- Днес мислех, че няма да стигна до тренировка, но се възползвах от съня на малката късно сутринта и нещата се получиха добре. На страничния планк трябваше малко повече да се натисна. От вчера мускулната не е силна и е основно на задните бедра.

- Утре не знам дали ще стигна до дневник,  а до края на седмицата - със сигурност не. Ще ходим първо до Мюнхен да подаваме документи за паспорт на дребосъка в консулството. След това сме за малко на планина и няма да си взимам компа. Доста се вълнувам как ще мине всичко, защото това ще е първото по-дълго пътуване в троен състав :) Лятото предстои още по-дълго до България :)

06.03.17
23:19

Сряда, 1.03.2017 - Неделя, 5.03.2017

Както писах по-рано, бяхме на път. Върнахме се със смесени чувства за тази почивка, но поне си бяхме починали. Времето беше много хубаво и прекарахме два пълни дни на въздух. Видяхме и хубави местa :) Останалото - ужасТ. Първо, в сряда тръгнахме твърде късно за Мюнхен. Малката спа точно един час в колата и после се започна едно дране. Спирахме, мисля, 5 пъти и пристигнахме с 3 часа закъснение :( Опасявах се, че нощта ще е тежка и се притеснявах, защото щяхме да нощуваме при приятели, но Маги беше толкова скапана от целия този рев, че заспа права в ръцете на баща си и откърти до сутринта. На другия ден ходихме до българското “консултво”. В кавички е, защото става въпрос за една барака тип баничарница, в която цари пълно безредие и никой не го интересува имаш ли или нямаш запазен час. Ние имахме още от януари и пак чакахме час и половина с бебе на ръце. След като съм им звъняла два път да питам какви документи да носим, пак измислиха някакъв дето го нямаме. Носех и паспортни снимки на бебе, което след два месеца ще изглежда по съвсем различен начин, но и тях не искаха - снимка на място. А това как се прави няма да обяснявам...Цялото преживяване беше много кошмарно и то не само за нас, а и за други хора, които бяха с малки деца или бебета. Както и да е. Мисля възможно най-скоро да започна подготовка за немско гражданство и да не се занимвам повече с тези безподобни бюрокрации. Следващият ден беше много приятен. Ходихме до едно малко старо градче в Allgäu - Füssen. Разходихме се там,  а после отидохме и до замъка Neuschwanstein, но го видяхме само отвън, тъй като нямахме време, а и възможност за обиколка. Следващият ден беше много каръшки. Цял ден се опитвахме да стигнем пеш до една хижа, където искахме да обядваме, а и да снимаме, защото има хубава гледка към Алпите. След като два пъти не ни се получи пеш - първият път заради горски път, който не ставаше за бебешка количка, а вторият - заради бебе, на което му беше писнало да лежи, накрая взехме колата. Пак объркахме един път пътя и накрая в 15.30 се качихме на хижата. Разбира се, вече нямаше нищо за ядене освен супи. Поръчахме и седнахме. Тръгнахме да ядем и стана най-голяма беля - Маги бръкна в гулашената супа на баща си и се изгори. До такава степен, че стигнахме до спешното, а него докато намерим - як рев, паника и чуденки как да облекчаваме болките. Веднага направихме компрес със студена вода, но не помогна особено. След справка с родители - жълтък и захар облекчиха болките и мъничето се укроти, а ние дойдохме на себе си и намерихме къде е най-близката болница. Тя беше най-малкият им пациент досега :( Превързаха я и до днес беше с бинтована лапичка. Поне след това не я болеше  и си беше спокойна. Днес педиатърката махна превръзката и нещата са доста по-добре :)
Това е не-фитнес отклонението ми - ужас, много дълго стана!

Понеделник, 6.03.2017

Движение:
- Сутринта: Бягане 2,6км за 17 мин :D
- По-късно сутринта: Трен за ядро
- Следобяд: Разходка 8км
- Вечерта: Възстановителна гимнастика

Трен за ядро:
- централен планк - 3х30 сек
- страничен планк - 3х30 сек на страна
- bird dog - 3х30 сек на двойка ръка-крак
- супермен - 3х12

- От 1-2 седмици мисля да започвам пак с бягането, но исках да мине пътуването. Сега пък времето се развали, но днес сутринта поне не валя така силно както следобяд. Какво да кажа. Добре мина. Умишлено бягах съвсем малко колкото да видя как се чувствам. Не съм бягала все пак от юни 2016. Очаквах да съм по-бавна, но не очаквах да съм толкова кекава. С левия крак явно не се приземявам нормално и сега ме наболява при определено движение частта между глезена и стъпалото. Много ме е яд, защото напоследък все някакви такива тъпи болежки ми изникват :( Надявам се да се стегна по-скоро.

- Този трен за ядро го скалъпих, така че да е толкова кратък, че да мога да го правя всеки ден. Много ми се иска възможно най-често да си тренирам пояса, защото ми е много слаб. Надявам се да е достатъчно и смислено.

- Възстановителната гимнастика днес беше 1 час упражнения на постелка и 30 минути масаж с фоум ролер. Много ми хареса, както винаги. Прибрах се размазана :)

07.03.17
23:55

Вторник, 7.03.2017

Течности:
- Вода - малко над 2л (направо не знам как успях)
- 200мл чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z
- Doppelherz Omega 3
- Doppelherz Mg

Движение:
- Бягане 3км за 19 мин (tmi)
- Разходка 8км
- Трен за ядро; упражнения за мобилност

- Пак излязох да тичам днес сутринта, защото ми се отвори възможност, а и не валеше. Зле беше :( Кракът ме боля и спирах да го раздвижвам. Поне мисля, че разбрах защо се получава така. Следобед се разходихме доста добре с малката и си “анализирах” походката. Добре раздвижих стъпалото и сега е доста по-добре. Все пак утре и в четвъртък няма да тичам. Така или иначе няма да имам и възможност.

- Не бях правила упражнения за мобилност от около седмица. Останах много приятно изненадана като ги направих днес, защото изобщо не бях толкова скована колкото си мислех, че ще съм. Даже ми се получиха много по-добре от други пъти - дори и онези, на които трябва да се вържа на фльонга :) На моста се задържах също доста дълго. След тях се мачках с моя фоум ролер, тъй като се вдъхнових от вчера :) Много добре се почувствах снощи след този масаж :) Моят ролер, обаче, е по-различен - първо е съвсем малък, а не 90см, каквито са тези от гимнастиката. И второ - релефен е и съответно боли още повече като се търкалям. Боли, боли, но след това съм като нова :)

- Дебела съм.

Мнението беше редактирано от Роси на 08.03.17 23:12.

08.03.17
07:36

казано от Роси на 07.03.17, 23:55:

- Дебела съм.

Не си :D Дори няма смисъл да пиша доводи, всички ще се съгласят ;)

08.03.17
23:21

Добре, Саня. Щом казваш ;)

Сряда, 8.03.2017

Течности:
- Вода - 1.5л
- 200мл чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z
- Doppelherz Omega 3
- Doppelherz Mg

Движение:
- Разходка 5.5км
- Трен за цяло тяло
- Трен за ядро

Трен за цяло тяло:
- лицеви опори - 6, 6, 5, 5
- едностранно гребане с дъмбел - 4х10@7кг
- клек СТ - 4х30
- cursty lunge - 4x15 на крак
- глутеус мост - 2х30 нормален + 2х20 с крака върху дивана

- Много малко спах предната нощ и се чудих дали ще успея да намеря време за трен, но се получи и то много добре :) Даже след това пак се мачках с ролера :)

- Не знам кога ще успея да направя повече от шест лицеви опори :(

- Кракът ми е добре. Все едно нищо не му е имало.

09.03.17
23:13

Четвъртък, 9.03.2017

Течности:
- Вода - 2.5л
- 200мл чай

Добавки:
- Doppelherz A-Z
- Doppelherz Omega 3
- Doppelherz Mg

Движение:
- Трен за ядро
- Упражнения за мобилност

- Снощи сънят беше още по-зле и от предната нощ :( Днес съм като пребита. Останах си вкъщи, защото времето беше много кофти - студено и силен дъжд. Имах доста домакинска работа, но за цял ден успях да оправя що-годе само хол и кухня. За съжаление не е особено лесно с бебе-киселяк :( Бях се отказала и от трена за ядро, въпреки че гледам да е ежедневен, но следобяда се отвори възможност, че даже и мобилност и фоум ролер имаше :)

- Постоянно съм жадна и гладна. Не знам до къде ще я докарам (dull)

- Вчера кракът ми беше наред, а днес пак ме боли без да съм ходила, тичала или скачала.

Мнението беше редактирано от Роси на 09.03.17 23:15.

10.03.17
20:11

Петък, 10.03.2017

казано от Роси на 09.03.17, 23:13:

- Постоянно съм жадна и гладна. Не знам до къде ще я докарам (dull)

До там, че към 5.30 тази сутрин се събудих с болки в стомаха и цялата храна беше върната.  Цял ден лежах, защото нямам сила една чаша да повдигна. Половинката се грижи за мъничето (inlove) Не знам вирус ли е или нещо друго. Вчера не съм яла нещо кой знае какво, което да подозирам.

Знам, че хората не обичат мрънкачи, но аз ще помрънкам, за да си излея малко ядовете някъде. Много ми е криво за това, че напоследък тренировките ми все на камък удрят. Първо болките в коленете, после стъпалото при тичане, сега тези стомашни проблеми. Уж едно по едно отминават, но все нещо друго излиза (dull) Знам, че е най-лесно да зарежа всичко и да мързелувам по цял ден или да карам само на разходки, но не искам. Тъпото е, че с тези болежки ми става едно такова демотивирано и апатично. И другото нещо, за което ми е тъпо и знам, че е тъпо да ми е тъпо, но продължава да ми е все по-тъпо, е коремът. Никога не съм имала шкембе, а сега четири месеца след раждането още седя с шкембе. Имам чувството, че така ще си остана :( Знам, много съм суетна и има къде-къде по-важни неща в момента, но все ми се набива на очи като се погледна в огледалото.

11.03.17
12:28

казано от Роси на 10.03.17, 20:11:

Петък, 10.03.2017

казано от Роси на 09.03.17, 23:13:

- Постоянно съм жадна и гладна. Не знам до къде ще я докарам (dull)

До там, че към 5.30 тази сутрин се събудих с болки в стомаха и цялата храна беше върната.  Цял ден лежах, защото нямам сила една чаша да повдигна. Половинката се грижи за мъничето (inlove) Не знам вирус ли е или нещо друго. Вчера не съм яла нещо кой знае какво, което да подозирам.

Знам, че хората не обичат мрънкачи, но аз ще помрънкам, за да си излея малко ядовете някъде. Много ми е криво за това, че напоследък тренировките ми все на камък удрят. Първо болките в коленете, после стъпалото при тичане, сега тези стомашни проблеми. Уж едно по едно отминават, но все нещо друго излиза (dull) Знам, че е най-лесно да зарежа всичко и да мързелувам по цял ден или да карам само на разходки, но не искам. Тъпото е, че с тези болежки ми става едно такова демотивирано и апатично. И другото нещо, за което ми е тъпо и знам, че е тъпо да ми е тъпо, но продължава да ми е все по-тъпо, е коремът. Никога не съм имала шкембе, а сега четири месеца след раждането още седя с шкембе. Имам чувството, че така ще си остана :( Знам, много съм суетна и има къде-къде по-важни неща в момента, но все ми се набива на очи като се погледна в огледалото.

Роси, и аз така се дразня за корема, защото никога не съм имала, а пък доста време вече не си възвръща същата форма, но успокоението е, че не бездействаме, а правим, каквото можем, за да променим това, което искаме. При теб хубавото е, че си раждала нормално и мисля, че ще се случат по-скоро промените, които желаеш. ;) На мен ми казаха, че след цезарово сечение коремните мускули никога нямало да бъдат същите, но не се отказвам. :)
Продължавай смело с усилията! ;)

П. П. Докато кърмех и аз имах страшен апетит. След това нещата се нормализират. ;)

Мнението беше редактирано от Диляна на 11.03.17 12:31.

11.03.17
21:05

Мерси, Дили, за подкрепата (F) Както и на останалите (F) След мрънкането, продължавам напред :) (muscle)

Събота, 11.03.2017

Течности:
- Вода - към 2л
- Чай - 200мл

Добавки:
- Doppelherz A-Z
- Doppelherz Omega 3
- Doppelherz Mg

Движение:
- Сутринта: Трен за ядро, Трен за цяло тяло, Упражнения за мобилност
- Следобяд: Разходка 8.5км

Трен за цяло тяло:

jumping jack - x50
bicycle crunch- х50
jumping jack - x45
клек СТ - х45
jumping jack - x40
bicycle crunch - х40
jumping jack - x35
ходещи напади (при мен редуващи се) - х35
jumping jack - x30
клек СТ - х30
jumping jack - x25
лицеви опори - 3х6 с малки почивки
jumping jack - x20
скачащ напад - х20
jumping jack - x15
скачащ клек - х25
jumping jack - x10
bicycle crunch - x10
jumping jack - x50
бърпи - х5

- Мисля, че просто съм имала нужда от почивка. След като вчера лежах почти цял ден и спах следобяд, вечерта бях свежа като репичка и в 22.00 чистих баня (wasntme) Днес се събудих доста отпочинала, въпреки нощните будения и имах сили и желание за интензивна тренировка. Все едно вчера ми е нямало нищо - иди и разбери. Много добре се получи :) Маги много се забавлява докато правех jumping jacks. Явно съм много смешна :D След това си правих упражненията за мобилност (не знам дали беше добре след тренировката или е по-добре преди това, но видях, че ще имам време и затова се разкърших и с тях). Накрая мачкане с фоум ролера :)

- Мислех да запиша и храната, но още не съм вечеряла и не искам да дописвам после, както ми се случваше в последните дни.

12.03.17
22:38

Неделя, 12.03.2017

Храна:
- овесени ядки* с овче сирене, мед и мащерка
- 2 филии спелтов хляб* с топени сирене (от пазара); сирене; банан; 20г шоколад*
- 1 и 1/2 енчилада* (бурито с плънка от тиквичка, патладжан, червен боб, царевица, крем фреш, малко сирене и доматен сос); ябълка
- извара* с кайсии от компот и кокосови стърготини

+ през деня: по 2-3 супени лъжици джинджифил с мед и лимон
+ портокал
+ 1 домашна протеинова бисквитка

Течности:
- Вода - към 2.5л
- Чай - 700мл

Добавки:
- Doppelherz Mg; Islamos; Ацерола

Движение:
- Не.

- Снощи си легнах много късно, защото гледахме филм. Имам нужда и аз от малко разпускане, но ми излиза през носа. След това не можах да заспя. Постоянно си мислех как след малко ще ме събудят. Така и не спах като хората цяла нощ и се събудих с болки в гърлото - ново 20 (dull) Тъй като не можех да спя, а и ми писна да се опитвам, станах в 6.20 и готвих до 9.00. После задрямах. Към обяд бях абсолютен парцал и затова се възползвах от това, че половинката си е вкъщи и легнах да спя, а той излезна с малката. Обикновено липсата на сън при мен допринася още повече за разболяване. По-добре бях след близо 2 часа дрямка, но все още не съм с кой знае какво подобрение, въпреки че цял ден се наливам с течности, смуча някакви хапчета за гърло и гледам да взимам повече витамин Ц. Трябва да се оправя, защото мъничето зависи от мен, а и ме е страх да не и предам нещо :( И без това е след имунизация...

- Правих малка импровизация в кухнята за едни протеинови бисквитки. Със сигурност идеята не е моя, а съм срещала подобни комбинации из форума или другаде, но се получиха доста добре - банан, яйце, овесени ядки, смлени бадеми, ванилия, стафиди. Разбърках всичко и пльокнах по една супена лъжица за сладка в тава :) Добре се получиха.

- Въпреки, че смятам изминалата седмица за каръшка, все пак мисля, че горе-долу добре съм се справила с раздвижването - 5 пъти трен за ядро, 2 тренировки за цяло тяло и 2 пъти тичане (то може и да не се брои де ;)). Не е както ми се искаше, но можеше и по-зле да е ;)

Мнението беше редактирано от Роси на 12.03.17 22:43.

13.03.17
23:49

Понеделник, 13.03.2017

Храна:
- 3 овесено-бананови бисквити* + йогурт*
- салата* от киноа, авокадо, чери домати, босилек, зехтин; 2 варени яйца* с топено сирене; 1 оризовка с топено сирене (трябваше да го доям); 20г шоколад*; банан
- капучино
- извара* с рожков и мед; 2 портокала*
- банан; 3-4 резена сирене*; 3 маслини; 2 бисквити* от горните (всичко това като се върнах от гимнастиката, защото бях ужасно гладна, а нямаше да мога да вечерям веднага, защото трябваше да слагам малката да спи)
- енчилада* и 1/2; зелена салата с чери домати, зехтин и балсамико; ябълка

+ джинджифил с мед и лимон - няколко лъжици

Течности:
- Вода - Малко над литър (за съжаление като съм навън забравям да пия)
- Чай - 200мл

Добавки:
- Doppelherz A-Z; Omega 3; Mg; Islamos; Ацерола; билкова кръв

Движение:
- Сутринта: Трен за ядро + Трен за цяло тяло
- Преди обяд: Разходка 5км
- След обяд: Разходка 8км
- Вечерта: Гимнастика за тазово дъно (ака “възстановителна”) - упражнения с пилатес топка

Трен за ядро:
- централен планк (на лакти) - 3х30сек
- страничен планк (на лакът) - 3х30сек на страна
- bird-dog - 3х30 сек на двойка ръка-крак
- супермен - 3х12

Трен за цяло тяло:
3 кръга:
- 6 лицеви опори
- 50 клека СТ

3 кръга:
- 10 кофички на пейка
- 20 напада СТ на крак

- С храната постът ми става роман ;) Пак много ми се вижда и само се успокоявам с това, че днес не съм си седнала на Дто. Просто не трябваше да допускам вълчи глад до вечеря, но така се получава почти винаги понеделниците.

- Сутринта първо си направих упражненията за ядро, защото много държа на тях, а после имах възможност и за малко тренче със собствена тежест. Забине (жената от гимнастиката) днес ни проверяваше коремите докато правихме едно упражнение за ядро и ми каза, че имам силно ядро и затова да го правя малко по-различно. Явно съм заякнала с тези упражнения (wasntme) И въпреки всичко при планковете времето сякаш започва да тече пет пъти по-бавно.

- Днес гърло не ме боли, но съм с хрема. Продължавам да наблягам на витамин Ц, а от днес пия и билкова кръв. За съжаление с течностите не ми върви - като съм в движение забравям да пия :( Заради всичките тези екстри не виждам смисъл да опитвам да бягам идните дни, а времето е повече от чудесно. Както и да е. И без това Забине забранява тичане до 9 месеца след раждането и ще ми се налага да я послъгвам (wasntme) Освен ако не си изкривя пак крак или нещо (dull)

- Забравих да напиша, че днес всъщност беше последният час от възстановителната гимнастика. Тази гимнастика всъщност е такава за засилване на тазовото дъно, но на нея ходят и раждали жени с цел възстановяване. Тъй като много ми допадна мисля да запиша още един курс и затова от другата седмица пак започвам :) Нещата рядко се повтарят, така че ще е пак интересно.

Мнението беше редактирано от Роси на 14.03.17 00:06.

14.03.17
23:32

Вторник, 14.03.2017

Храна:
- каша* от овесени ядки, овче сирене, мащерка и мед
- телешки кюфтенца* на фурна; басмати*; салата* (червено цвекло, морков, ябълка, лимон, орехи, зехтин)
- ябълка
- кварк* с рожков и мед; бананово-овесена бисквита*
- зеленчукова супа*; сирене*; 2 бисквити* от горните; банан
- 2 портокала

+ джинджифил с мед и лимон - през целия ден по 2-3 лъжици

Течности:
- Вода - около 2л
- Чай - 700мл и сега пия пак, но не знам дали ще изпия пак 700

Добавки:
- Doppelherz A-Z; Omega 3; Mg; билкова кръв; парацетамол

Движение:
- Сутринта: Трен за ядро + Трен за цяло тяло
- След обяд: Разходка 5км

Трен за ядро:
- централен планк (на лакти) - 3х30сек
- страничен планк (на лакът) - 3х30сек на страна
- bird-dog - 3х30 сек на двойка ръка-крак
- супермен - 3х12

Трен за цяло тяло:
3 кръга:
- 20 напад-реверанс на крак
- 10 бедрено сгъване с швейцарска топка

3 кръга:
- 10 plank up and down
- 40 клека СТ

100 пъти глутеус мост

- Сутринта бях добре. Само с хрема, но следобяд нещата се влошиха драстично :( Непрекъснато кихам и носът ми непрекъснато тече. Сега съм и с температура. Взимах парацетамол, но явно пак ще трябва сега преди лягане. Добре се подредих....Вкъщи ходя с маска заради дребосъка, но постоянно се притеснявам да не й лепна нещо. Просто ще се гръм-на.

- На plank up and down щяха да ми гръмнат раменете.

Мнението беше редактирано от Роси на 14.03.17 23:33.

15.03.17
23:26

Сряда, 15.03.2017

Храна:
- 3-4 овесено-бананови сладки* с йогурт*
- 4 оризовки с 1/2 намачкано авокадо; сирене*; малко салата* (червено цвекло, морков, ябълка, орехи, зехтин, лимон)
- капучино; Roobar
- банан
- зеленчукова супа*;  1 и 1/2 хлебче*; сирене; портокал

Течности:
- Вода - към 1л
- Чай - 250мл

Добавки:
- Doppelherz A-Z; Omega 3; Mg; билкова кръв; ацерола

Движение:
- Следобяд: Разходка 8км
- Привечер: Разходка около 3км

- Снощи вдигнах температура до 38 и затова взех пак парацетамол. Спах в хола, за да не пръскам зарази и се изпотих 2-3 пъти през нощта. Днес съм много по-добре, но не напълно оздравяла. Малко ми се въртеше главата, а и ме заболя като се опитвах да си правя упражненията за корем. Затова ги пропуснах. Направих, обаче, много добра разходка по слънцето, която според мен ми помогна да се подобря още. Сега се чувствам много добре :) Тъпо, че днес съм само с разходка, но може би така е по-добре. За съжаление утре не знам как ще вместя раздвижване, защото от сутринта до следобяд имам ангажименти :( Дано изкочи някое прозорче.

16.03.17
23:43

Четвъртък, 16.03.2017

Храна:
- 4 овесено-бананови сладки* с йогурт*
- 4 оризовки с 1/2 намачкано авокадо; сирене*; малко салата* (червено цвекло, морков, ябълка, орехи, зехтин, лимон); 2 пълнени мини камби с крема сирене; 40г шоколад*
- капучино; портокалов сок
- портокал; 5 фурми
- зеленчукова супа*;  1/4 хлебче*; сирене; 2 оризовки с пастет* (авокадо, варено яйце, малко зехтин, магданоз); маслини; от мини камбите 2-3; ябълка; банан

Течности:
- Вода - към 1л
- Чай - 250мл

Добавки:
- Doppelherz Omega 3; Mg; билкова кръв (само 1 доза); ацерола

Движение:
- Сутринта: Трен за ядро + Трен за цяло тяло
- Следобяд: Разходка 18км (за целия ден)

Трен за ядро:
- централен планк (на лакти) - 3х30сек
- страничен планк (на лакът) - 3х30сек на страна
- bird-dog - 3х30 сек на двойка ръка-крак
- супермен - 3х12

Трен за цяло тяло:
5 кръга:
-  лицеви опори - 7, 5, 6, 6, 5
- скачащ клек - 10, 10, 10, 10, 10

4 кръга:
- упражнение за корем - х40
- скачащ напад с редуване - х20

бърпи - х10

- Сега чак стигнах до форума. Цял ден напред-назад. Какво ли не правих...Накрая седнах да вечерям и съседката звънна ако може някой да й смени батерията на датчика за дим, защото издавал дразнещ звук и нямало да може да спи. Половинката го няма и ще се прибере много късно и кой да иде - Роси и Маги и Роси се катери на някаква стълба и се прави на майстор (tmi) И накрая нищо не стана, защото батерията трябва да се смени от техник...За какво ли ви занимавам и аз с моите глупости...

- Сега малко по същество: Мисля да увелича леко времето на упражненията за ядро. Вече 30 секунди ми се струва малко. Добре, че сутринта станах преди малката и си ги направих, че иначе изобщо нямаше да стигна до тях. Даже имаше малко време за бърз трен :)

23.03.17
14:12

Напоследък нямам особено желание да пиша. Имам време, но го използвам за други работи :) Чета форума, когато мога, но тъй като по принцип го правя от телефон сега с новата версия не ми е особено удобно :( Няма да се задълбочавам, защото забележките ми вече са споменати в конкретната тема.
Сега малко отчет. От миналия петък (17.03) до сега само в събота не съм тренирала. В петък и в понеделник (20.03) правих домашни тренировки с напади, клекове и лицеви опори, но не ги записах и познайте колко ми е останало в главата. В неделя (19.03), вторник (21.03) и днес бягах. И трите пъти по 5км. Първите два пъти за 32 минути, а днес за 30. Зле е, но днес нещата малко се подобриха и съм доволна :) Има надежда :) Вчера правих много готина домашна тренировка. В смисъл, че имах време и се раздвижих добре, а самата тренировка не е кой знае какво :) Айде ще запиша по-подредено нещата от вторник насам, че ги помня.

Вторник, 21.03.2017

Движение:
- Бягане: 5км за 32 минути
- Разходка: Около 5км

Сряда, 22.03.2017

Движение:
- Домашен трен
- Разходка: Около 6км с бебе (малко над 6кг) в кенгуру
- 3 А + 3 Б, упражнения за мобилност и мачкане с фоум ролер (размазванееее)

Домашен трен:
Упражнения за ядро:
- планк - 3х30сек
- страничен планк - 3х30сек на страна
- bird-dоg - 3х30сек на двойка крак-ръка
- супермен - 3х12

10 кръга:
- 5 plank up and down
- 10 ходещи напада

5 кръга:
- 12 plank hip dip
- 10 плие@5кг

3 кръга:
- 10 раменна преса от стоеж@2х5кг
- 15 side leg lift@2кг на страна

Четвъртък, 23.03.2017

Движение:
- Бягане: 5км за 30 минути
- Разходка: Предстои

26.03.17
23:26

Петък, 24.03.2017
Почивка

Събота, 25.03.2017
3А + 3Б

10 кръга:
- 4 лицеви опори
- 10 клека СТ

5 кръга:
- 10 супермен
- 20 напад-реверанс

- Упражнения за мобилност; фоум ролер

- Разходка: 8км

Неделя, 26.03.2017
- Бягане: 5км за 31:51
- Разходка: 10км

- От съботната тренировка имам мускулна треска на Д, гръб и рамене, която се засили след бягането. Днес мислих да не излизам за разходка, но се оказа, че има изборна секция в съседния град в Швейцария и затова набързо се стегнахме и отидохме пеш :) За съжаление заради това съм малко назад с домашни задължения, но се надявам утре да наваксам.

- Смяната на времето ми обърква малко приспиването на мъничето, а тъкмо беше потръгнало.

03.04.17
22:45

Здравейте, ББ-тиймъри :) Миналата седмица хич не успях да стигна и да попълня  нещо в дневника. Затова сега бърз отчет за цялата седмица. Три пъти тренирах вкъщи със собствено тегло и два пъти тичах. Едната домашна тренировка беше по-интензивна - редуване на jumping jacks с разни упражнения в рамките на петнадесет минути. И преди съм я правила и я има назад в дневника. Тичанията бяха ок като второто беше най-доброто ми до момента откакто отново започнах да тичам - 5км за 29:56. Днес пак тичах, но ги покрих за точно 30 минути. Проблемът е, че не се наспивам и почти постоянно съм като парцал. Ставам много трудно и ми трябва наистина много воля, за да потренирам. Ако тренирам го правя сутрин, защото тогава ми е най-възможно - половинката отива късно на работа и аз се възползвам от това време, в което мога да му оставя малката. За съжаление тя пак си прецака съня и от миналата седмица се буди през 2-3 часа нощем. Да, знам, че това е нормално за една голяма част от бебетата, но не беше така за моето и затова за мен не е нормално и го преживявам трудно. Та затова не успявам да стана рано и да имам малко повече време. Другият вариант е следобед, ако е по-спокойна и може да седи край мен и да гледа какви щуротии върша :) Все пак мисля, че 5 тренировки при тези условия са ок. Отделно от тях имам и разходки всеки ден между 5 и 8 км. Само в неделя пропуснах, но исках да правя основно почистване. Сега краткият отчет за днес.

Понеделник, 3.04.2017

Движение:
- Тичане: 5км за 30 минути
- Разходка: 6км

Мнението беше редактирано от Роси на 03.04.17 22:45.

06.04.17
19:29

Вторник, 4.04.2017

Движение:
- Трен
- Разходка 8км като половината беше с бебе в раница
- 3А +3Б; упражнения за мобилност; фоум ролер

Трен:
- лицеви опори - 7, 6, 6
- бицепсово сгъване - 24, 20, 20@2х5кг с редуване
- кик-бек - 12, 12, 12@5кг на ръка
- клек с дъмбели на рамене - 20, 20, 20@2х5кг
- напад-реверанс с дъмбел - 40, 40, 40@5кг
- глутеус мост с повдигнати крака (40см) - 3х30
- руско извиване - 3х20@5кг
- ножица - 3х30

- За първи път включих тежести, ако мога така да нарека петкилограмовите си дъмбели 🙂 Не ме питайте вчера как се придвижвах. Все едно съм клякала с 50-60, а не с 10кг...срам и половина ама какво да се прави. Желе не се тренира лесно. От 15.04 картата ми за фитнес ще е активна отново и планирам по 2 тренировки седмично, но ще видим. Да дойде 15.04 🙂

Сряда, 5.04.2017

Движение:
- Трен за ядро
- Разходка 7км с бебе в раница

Трен за ядро:
- планк - 3х35сек
- страничен планк - 3х30сек на страна
- bird-dog - 3х35 сек на двойка крак-ръка
- супермен - 3х12

- Пиша го полупочивен, защото реално няма кой знае какво движение. Мускулната от предния ден беше просто ужасяваща.

Четвъртък, 6.04.2017

Движение:
- Разходка 5км
- Трен + мачкане с ролер

Трен:
7 кръга:
- 5 лицеви опори
- 10 скачащи напада

След това:
3х20 клек СТ
3х20 глутеус мост на един

- Днес вече няма мускулна 🙂 Исках да тичам, но днес беше невъзможно сутринта заради ранни ангажименти. Мислех, че и днес ще почивам, но нещата се наредиха доста добре 🙂

07.04.17
19:19

Петък, 7.04.2017

Движение:
- Тичане: 5км за 30:30 минути
- Разходка 7.5км

- Тичането беше много приятно и все си мислех, че съм много бърза, но се оказа друго като погледнах накрая тракера. Сланинките тежат...и се тресат :(

09.04.17
23:55

Събота, 8.04.2017

Движение:
- 3 А + 3 Б; мобилност; ролер

- Трябваше да е домашна тренировка, но няма сили. Бях недоспала ☹️ През деня също нямаше кой знае каква активност, защото открихме грил сезона и се припичах на слънце на една полянка 🙂 Изгорях...

Неделя, 9.04.2017

Движение:
- Трен
- Разходка 8км

Трен:
- едностранно гребане с дъмбел - 3х15@6.5кг
- Супермен - 3х15
- раменна преса с дъмбели - 3х15@2х5кг
- напади - 3х30@2х5кг с редуване
- плие - 3х20@6.5кг
- глутеус мост на един крак - 3х20 на крак
- планк - 3х до отказ
- ножица - 3х30

- Тренировката я направих за 40 минути. Чакам мускулна 🙂

- От днес имаме гост за 2 седмици - свекър ми и не знам как ще се организирам с тренировките. Имам по-малко място. Ще мисля в движение 🙂

Мнението беше редактирано от Роси на 09.04.17 23:57.

10.04.17
22:13

Понеделник, 10.04.2017

Движение:
- Тичане: 5км за 30:27 минути
- Разходка: 5км

- Мускулната я дочаках и е особено силна на Дто. Тичах като мислех, че съм ужасно бавна, а се оказа, че съм била с 3 секунди по-бърза от последния път 🙂

11.04.17
10:43

казано от Роси на 09.04.17, 23:55:

- От днес имаме гост за 2 седмици - свекър ми и не знам как ще се организирам с тренировките.

Дошла на гости свекървата. Снахата я пита:
  - Докога ще останеш?
  - Ами... докато ви омръзна.
  - Еее, защо бързаш така? Пийни поне кафе с нас!

12.04.17
00:14

Вторник, 11.04.2017

Движение:
- 3 А + 3 Б
- Разходка: 6км
- Кундалини йога: 1 час
- Колело: 7км

- Днес реших да почивам малко. Вечерта имаше бонус от възстановителната гимнастика, който всъщност беше час по кундалини йога, тъй като Забине е голям фен. Прожектира ни една сесия на Gurmukh и се водихме по нея. Да си кажа честно плувнах в пот. Много се разтоварих, а и отиването и връщането до там бяха размазващи, защото ходих с колело, а не съм карала от много отдавна. За съжаление вкъщи двамата мъже не са си изкарали толкова добре, защото дребосъчка не е могла да заспи без мама. Като се прибрах спеше де, но е имало сто каба гайди доста дълго време :(

12.04.17
23:55

Сряда, 12.04.2017

Движение:
- Тичане: 5км за 31:37 минути
- Разходка (с 6-7кг бебе в раница): 6км

- Тичането е зле като време, но няма какво да се оплаквам, защото тръгнах с нагласата да не се напъвам. Така и стана 🙂 Имам мускулна треска на някакви странни места от вчерашната йога. Малко дръвце съм днес поради тази причина.

15.04.17
23:25

Четвъртък, 13.04.2017

Движение:
- Разходка (с 6-7кг бебе в раница): 5.6км

- Вечерта се намачках много хубаво с фоум ролера. Имах крещяща нужда от масаж.

Петък, 14.04.2017

Движение:
- Трен за ядро
- Разходка

Трен за ядро:
- планк - 3х50сек
- bird-dog - 3x40сек
- супермен - 3х12

Събота, 15.04.2017

Движение:
- Тичане: 5км за 29 минути 🙂

- Много съм доволна от днешното тичане, но е факт, че е след 2 дни почивка. И все пак доста добре се получи, а много се чудих дали да тръгвам, защото ме мързеше и ми се спеше зверски. Но с бебе няма как да си остана и да си доспя, колкото и да ми се иска, така че по-добрият вариант е да се опитам да се посъбудя и да потичам 🙂

17.04.17
23:43

Христос воскресе!

Неделя, 16.04.2017

Движение:
- Почти никакво

- Мързелива Великденска неделя. Дъждовно време и само малко излизане с колата. Ядене на козунак в големи количества 🙂 Тази година правих за втори път и се получи страхотен. Заслугата не е само моя. С половинката се редувахме в месенето 🙂 Даже конци се получиха 🙂

Понеделник, 17.04.2017

Движение:
- Трен
- Разходка: 5км (на око)

Трен:
- 5 минути кростренажор

- вертикален скрипец - 2х15@20кг
- хоризонтален скрипец - 2х15@20кг
- пек-дек - 3х15@10кг
- раменни преси (стоеж) - 2х15@2х5кг
- бицепсово сгъване - 2х15@6кг с редуване
- френска преса с дъмбели - 2х15@2х4кг
- повдигане на краката от успоредка за кофи - 15; 10; 12
- руско извиване с топка 5кг - 30; 20; 20
- 3 кофички (за тест)

- 10 кростренажор бързо темпо

- Днес влезнах в залата след шест месеца и половина пауза. Истината е, че не останах доволна, но не толкова от моментното си физическо състояние колкото от самата тренировка като структура и упражнения. Както писах по-рано, планирам да ходя два пъти седмично в залата. Затова малко се рових из сайта за някаква подходяща програма и попаднах на тази. Грабна ми вниманието с това, че е за два дни седмично. Днес правих първата част, но отсега си знам, че това не е за мен. Бях забравила, че не съм фен на машините. Отделно не усетих кой знае каква умора или натоварване, а мисля, че добре си прецених тежестите, за да направя по 15 повторения. Скрипците ги усетих. Раменните - ок. Бицепсово мразя, а френската преса нещо не ми се получи. Пек-дек - става. Всичко със загрявка и финален кростренажор ми отне час - час и малко. Това също е недостатък, защото мисля едната ми тренировка да е сутрин през седмицата, а тогава няма да имам толкова време като в празничен ден като днес, тъй като мъжът ми е на работа. Мислих и заключих, че ще се натоварвам по-добре с 2 тренировки за цяло тяло. За да намаля времето мисля да не правя кардио накрая. Така или иначе с тичането ще продължавам. Сега трябва да измъдря някакви по-смислени упражнения, които да ме натоварват достатъчно, но не прекалено и да засягат по възможност повече мускулни групи. Горна част май ще ми е по-лесно да я натамъня. За долна май ще си останат повече машини и евентуално клек/напад с леки тежести. Тяга все още не искам да правя. Т.е. искам, но предпочитам да изчакам още. Същото важи и за тежкия клек. Целта ми е да се вместя в 40-45 минути. Тази седмица се надявам да стигна още веднъж до залата, за да мога да направя и тренировката за долна част. Всичко това, обаче, е една чиста теория, защото имам един огромен проблем - ранното ставане. По принцип мога да ставам рано, но не и когато ме будят по 1-2 пъти през нощта. Правя и грешката да си лягам късно, но кога иначе дс остане време за мен, ако не, когато малката заспи? Ох, сложно е. Мога да остана и на домашни тренировки или една домашна и една зала. Най-вероятно в движение ще решавам, но е хубаво да имам някакви готови комплекси от упражнения за по-лесно. Поне така си мисля.

Мнението беше редактирано от Роси на 17.04.17 23:46.

23.04.17
23:50

От вторник до петък активностите се свеждат само до разходки и малко поздрави. Нямах желание и сили. Това е. Затова отчет за последните два дни от тази седмица.

Събота, 22.04.2017

Движение:
- Тичане: 5км за 29 минути

- Доволна съм, защото излезнах с нагласата да тичам колкото много без да натискам, а се оказа, че съм със същото време както, когато натисках миналата събота. Този път, обаче, не съм се напъвала изобщо.

Неделя, 23.04.2017

Движение:
- Трен в зала
- Разходка: 5-6км

Трен:
- клек с щанга - 12, 10, 10@щанга
- бедрено сгъване - 12, 12, 11@20кг
- бедрено разгъване - 12, 12, 12@20кг
- набиране (успореден хват)@противотежест - 10@30кг; 8, 7@25кг
- кофи@противотежест - 5, 5, 4@5кг
- хоризонтален скрипец - 10, 10, 10@25кг
- раменни преси (стоеж) - 10@2х6кг; 7, 7@2х7кг
- хиперекстензии - 2х12

- С тази тренировка днес успях да се вместя в 40 минути. Даже по-малко - хиперекстензиите не бяха предвидени, но като видях, че имам малко време реших да ги направя. Сега по същество: Не съм клякала с щанга от не знам колко време. Май е повече от година. Доста резервирано подходих, но мисля, че се получи добре. Щангата ми тежи. Дванадесет повторения си бяха съвсем ок. Ако добавям някакви допълнителни тежести следващия път ще са малки. Мисля, че поясът ми все още не е това, което беше преди бременността. Засилил се е, но може още. Бедреното сгъване и разгъване бяха ок. Много обичам сгъването и ми липсваше докато бях бременна, защото машината е лежаща и нямаше как. Набиранията също мисля, че се получиха добре. Усетих ги предимно в гърба. Това, което не ми  харесва е, че хватът е доста широк за успоредно набиране. За подхват изобщо не става, а ми се иска първо така да се науча. Не знам как да подходя. Май трябва да прочета за асистирано с ластик? Кофи - гръмнах. Раменните мисля, че станаха доста добре. Шестиците ми се видяха леки и затова увеличих на седмици. Опитвам се да имам колкото се може по-стабилна основа (ядро + крака) и се получават добре 🙂 Като цяло ми хареса как се получи тренировката. Вече усещам и мускулна 🙂

25.04.17
23:14

Понеделник, 24.04.2017

Движение:
- Разходка: 6км като половината са с бебе в раница
- Гимнастика за тазово дъно (този път нищо особено): 1 час

- Имах мускулна треска на всичко, което бях тренирала в неделя. нито можех да ходя, нито да се обличам. Много съм доволна 🙂

Вторник, 25.04.2017

Движение:
- Разходка: 5км с бебе в раница
- Домашен трен

Домашен трен:
- планк - 3х50сек
- bird-dog - 3х40сек на двойка ръка-крак
- супермен - 3х15

5 кръга:
- 5 лицеви опори
- 10 скачащи напада

5 кръга:
- 10 plank up and down
- 10 клек СТ

- Днес вече почти нямам мускулна. Само остатъчна на гръб и рамене. Имах два ангажимента и не знаех дали ще стигна до трен. Можех да тичам сутринта, но ми се спеше много. И за самата тренировка много ме мързеше, но я скалъпих в 19.30 вечерта. Пак е нещо 🙂

- Ако можех и храната да си оправя, всичко щеше да е ок. Не ям боклуци, но ям много. Често ми се случва да ми потънат гемиите яко и мушвам по нещо ей така. Например тук няколко бадема, там 5 фурми. Черта не тегля накрая, защото ще ми стане лошо като видя цифрата.

Мнението беше редактирано от Роси на 25.04.17 23:25.

27.04.17
22:37

Сряда, 26.04.2017

Движение:
- Кростренажор: 25 минути
- Кратка разходка

- Имах намерение да тичам, но навън валеше като из ведро. Тъй като така и така бях станала рано, отидох до залата с намерението да тичам на пътека. За съжаление нямаше свободна и затова колкото и да не ми се искаше - кростренажор. Скучна работа. Поизпотих се и си тръгнах.

Четвъртък, 27.04.2017

Движение:
- Тичане: 5км за 30:23

- Днес пак валеше, но не така силно и затова отидох да тичам. За зала нямаше да се вместя във времето, защото половинката трябваше да е рано на работа. Тичането беше приятно. Не съм особено бърза, но не си и давах зор. Искаше ми се да имам още някакво движение днес, но като ме е хванала една муза за правене на къпкейкове и не ме пуска. Резултатът е две дози - едни постни с какао и крем от авокадо и мента и едни ужасно калорични с крем от сметана, маскарпоне и солен карамел. Луд умора няма. Ще раздавам, че са много 🙂

29.04.17
00:14

Петък, 28.04.2017

Движение:
- Трен в зала
- Разходка: 7км
- Упражнения за ядро; Поздрави 3А + 3Б

Трен:
- вертикален скрипец (подхват) - 10, 9, 8@25кг
- наклонена лежанка - 8, 9, 8@щанга
- едностранно гребане с дъмбел - 10, 8, 9@8кг
- раменни преси (седеж) - 10@2х6кг; 7, 6@2х8кг
- напади - 10, 10, 10@2х8кг на крак
- румънска тяга - 10@малка щанга; 10@малка щанга + 2,5кг; 8, 10@малка щанга + 5кг
- прасец на машина - 10@10кг; 10, 10@15кг

Упражнения за ядро:
- планк - 3х50сек
- bird-dog - 3х40сек
- супермен - 3х15

- Днес пак много трудно ставане и много чудене да тренирам ли или не. Просто в последните седмици волята ми е поставена на сериозно изпитание. Трудното е тръгването към залата или към алеята за тичане. После става лесно 🙂 Та за днешната тренировка: Стегната се получи и пак успях да се вместя във времето. Скрипецът го усетих много добре. Лежанката можеше и по-добре да е. Май нещо кривях щангата, която ненатоварена ми тежеше :( На правите лежанки им сменят тапицериите и затова правих наклонена. Раменните мисля, че станаха много добре. На гребането - повече стабилност в пояса. Дъмбелите 8кг бяха идеални за напади. Много добре се натоварих. Румънската тяга - бива. Следобед успях и ядрото малко да тренирам, че тази седмица само веднъж. Исках още, но не ме оставиха 🙂 Утре исках да тичам, но отсега знам, че няма да мога. Ще пътуваме, а трябва и с колелото да ида до една аптека в центъра преди да тръгнем. Жалко, но това е положението.

18.06.17
21:13

Здравейте, мили съфорумници 🙂 След дълга пауза реших, че е време пак да започна с дневника. Трябва ми някаква дисциплина. Спрях просто от липса на време. Трябваше да организирам дългото пътуване с кола до България и отделно да се образовам на тема захранване на бебета и така приоритетите ми се преподредиха. За съжаление за момента не мога да кажа, че съм в добра форма, а напротив - в доста лоша в каквато не съм била от много дълго време. Чувствам се като лелка и ме е страх, че ако продължавам в същия дух, ще стана от майките, които все казват, че нямат време да се хранят добре и да спортуват, а всички знаем, че време има и въпросът се свежда до организация 🙂 От 3 седмици съм в София и почти нищо не съм правила. Не знам как се получи, но така стана. Голям хаос :( Сега се опитвам да се взема в ръце и да се мотивирам. Не знам какво ми става, но нямам желание дори да излезна навън. Ударих дъното :( Днес бях на фитнес и ако не се сдухам, демотивирам или и аз не знам какво, планирам до края на месеца, до когато съм в София, да ходя през ден. В момента мога да си го позволя, защото имам баба изгаряща от желание да храни и бута бебе в количка 🙂

Неделя, 18.06.2017

Трен:
- клек - 15, 15, 12@щанга
- румънска тяга - 12, 12, 12@щанга
- бедрено разгъване - 10, 10, 10@25кг
- бедрено сгъване - 15@20кг; 10, 10@25кг
- руско извиване - 3х20@5кг
- 20 минути пътека (15 - бягане, 5 - ходене)
- стреч

Храна:
- кисело мляко 3.5% с овесени ядки и банан; кафе с бадемово мляко
- спанак на фурна с ориз и чукнато яйце; 2 филийки пълнозърнеста франзела с крема сирене; плочка бяло сирене с червен пипер; 3 кайсии
- Roobar (30г); остатъка от сутрешното кафе
- 13 броя суши; пъпеш; малко слънчоглед

Вода:
- около 1л

Добавки:
- Мултивитамин (Now); Omega 3 (Now); Мg (Now) - предстои; MSM - предстои


- По принцип се чудя каква тренировъчна програма да си измисля и все още нищо не съм измислила. Основната ми цел е да си стопя сланинките, които вече дори и в клин не изглеждат добре, както и да започна да се чувствам добре в кожата си. Двете са свързани, предполагам. Днес започнах без допълнителни тежести, защото съм заслабнала много, а не ми се иска да направя някой гаф. За клека тежестта беше ок. Слизам под паралела, но усещам сякаш повече натоварване в бедрата. При румънската тяга 15 повторения ми идваха доста, защото щангата натежаваше към 10-тото. Не мисля, че техниката ми беше идеална, защото усетих и леко натоварване в кръста. Бедреното сгъване го правя на лежаща машина. Повече натоварване усетих в прасците.

- Ще описвам и храната, защото там положението също не е розово. Докато съм тук ще се опитвам ако не друго, поне сладкото да огранича. Малко е сложна ситуацията с яденето, но не ми се изпада в подробности 🙂

19.06.17
08:01

Успех, Роси!
Разбира се, че ще се справиш и не поставяй под съмнение това! 🙂

П.п: Хубаво е ,че се върна.

19.06.17
21:59

Мерси, Зори 🙂

Понеделник, 19.06.2017

Движение:
- 3А + 3Б; упражнения за мобилност (освен всичко друго съм и дърво)
- Разходка: 6-7км

Храна:
- банан с какао и сусамов тахан; кафе с бадемово мляко
- 2 яйца на очи с масло; домат; маслини; филия протеинов хляб (не знам какво е това) с крема сирене
- капучино
- резен пъпеш + шепа череши
- 2 чушки на фурна, пълнени със сирене и яйце; шопска салата; 3-4 маслини; шепа череши

Вода:
- Под литър :(

Добавки:
- Мултивитамин (Now); Омега 3 (Now); Mg (предстои)

- Имам мускулна на Д и квадрицепси. Доволна съм. Само дето не спах предната нощ и днес съм парцал и половина.

20.06.17
22:50

Вторник, 20.06.2017

Движение:
- Трен

Храна:
- банан с какао и сусамов тахан; кафе с бадемово мляко
- Roobar (30г) (след тренировката)
- 2 чушки на фурна, пълнени със сирене и яйце; филия протеинов хляб с крема сирене; няколко маслини; 3 кайсии
- 2 чушки на фурна, пълнени със сирене и яйце; много шопска салата; няколко маслини; шепа череши
- 1/2 чаша бяло вино

Вода:
- 1л

Добавки:
- Мултивитамин (Now); Омега 3 (Now); Mg; MSM

Трен:
- малко ставни ротации

набиране с успореде хват - 12, 10, 10@20кг противотежест
лежанка - 12, 12, 12@щанга
едностранно гребане с дъмбел -12, 12, 9(дясна) + 10(лява)@8кг
раменни преси от стоеж - 12, 10, 10@2х6кг
планк на лакти - 3х до отказ
странични наведи - 2х30@5кг с редуване

- пътека: 12 мин бягане + 6 мин ходене

- стреч

- Исках да правя набиране с подхват, но машината в залата не го позволява. Можех да заменя със скрипец с подхват, но не го намерих, когато ми трябваше, а чак докато правих кардио на горния етаж го видях къде е. Както и да е. Набирах се с успореден. Усетих го повече в гърба или поне се опитах да го усещам там. Иначе много искам да се науча да се набирам с подхват и се замислям дали да не работя целенасочено за това, но не знам какво точно да правя. Може би асистирани набирания с ластик? Малко се съмнявам на този етап и това да успея да направя. Ако някой има идея, моля да сподели. Трябва ми някакво предизвикателство, за да влезна в час, и си мисля за това 🙂 Лежанка - бива, но слаба работа. От десето повторение нагоре ми става трудничко. Гребането ми беше малко по-слабо с дясната ръка, но мисля, че като техника се получи добре. Раменните също. Общо взето не искам да се хвърлям на по-големи тежести за по-малко повторения на този етап, защото мисля, че може да омажа техниката. Също така установих, че издържливостта ми е под всякаква критика и, че ми е ужасно скучно да тичам на пътека. Второто го знаех и преди, но не ми помогна днес много. Можех да потичам още, въпреки че ми беше тегаво, но пуста скука. А дори и музика слушах.

Мнението беше редактирано от Роси на 20.06.17 22:50.

21.06.17
22:17

Сряда, 21.06.2017

Движение:
- Трен

Храна:
- банан със сусамов тахан и какао; кафе с бадемово мляко (подсладено)
- Roobar (30г) (след тренировката)
- 2 чушки на фурна, пълнени с яйце и сирене; 3 оризовки с кьополу; 2 маслини; череши
- 3 кайсии + малко череши
- постни лозови сарми с плънка от ориз и моркови; таратор; 3-4 кайсии

Вода:
- 1.2л

Добавки:
- Мултивитамин; Омега 3, Mg, MSM

Трен:
- ставни ротации

преден клек с дъмбели - 15, 15, 15@2х6кг
тяга с прави крака - 12, 12, 12@2х6кг
бедрено разгъване - 12, 12, 12@20кг
плие - 15@8кг; 15@10кг; 15@14кг
хиперекстензии - 2х15
руско извиване - 2х30@5кг

20 минути пътека (17 - бягане + 3 ходене)

- стреч

- Тежестите и повторенията са по спомен, защото тетрадката ми е в стаята, където дребната кърти. Утре ще поправя. Предния клек го усетих доста добре. За тези повторения мисля, че и тежестта бях нацелила, защото последните 2-3 си ми бяха трудни. Не се престраших с щанга, защото още съм слаба, а там хватът е един много завъртян. Тягата с прави крака също много добре я усетих в задните бедра. Гледам да съм с прав гръбнак и стегнат корем, но все пак към края усещам напрежение в кръста. Не знам дали не си го извивам твърде много. Иначе доста ми допадна като движение. На плието нещо не нацелих хубава тежест. Все ми беше леко. 14-ката може би малко ми се опъваше накрая, но бих пробвала и с повече. Принципно трябваше да тренирам утре, но се очертава в следващите два дни да правя целодневно тегели из Борисовата за разни срещи. Затова изместих за днес и мисля, че добре стана 🙂

- Забравих да отбележа, че от вчерашната тренировка имам приятна мускулна треска 🙂

Мнението беше редактирано от Роси на 21.06.17 22:28.

22.06.17
12:33

казано от Роси на 20.06.17, 22:50:

Иначе много искам да се науча да се набирам с подхват и се замислям дали да не работя целенасочено за това, но не знам какво точно да правя. Може би асистирани набирания с ластик? Малко се съмнявам на този етап и това да успея да направя. Ако някой има идея, моля да сподели.

Роси, на мен ми помогнаха и продължават, хоризонталните набирания. Опитвала ли си? 🙂

Има различни прогресии за набирания, които можеш да погледнеш в нета и да опиташ.
Аз правих преди време една на Павел Цацулин и имах напредък. Също можеш да си вземеш ластик - помага определено 🙂

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1