Me, myself and I

Прескочи до:

Е, ням да мра, ма ще си страдам! :D
Цял ден митках по доктори днес.
Сутринта на невролог. Пуска ми ток по ръката. Много гнусно изследване. (swear) Още ми е изтръпнало заради него.
Обективно състояние: МРД - отр. ЧМН - б.о. Вертебрален синдром в цервикален отдел. Липсват парези. СНР - ум. живи. без патологични. Сетивност - хипестезия по С5, С6, С7 двустранно. ВКФ - б.о. (тия всичките съкращения не ги знам какво значат)
Изследвания: ЕМГ - в норма. ЕЕГ - в норма.

Заключението: ЕМГ данни за лека коренчева увреда на ниво С6, С7 в дясно. нормални параметри за сетивни и моторни влакна на Н.Медианус и Н.Улнарис в дясно.
Каза, че имам леко ошипяване в областта на врата, но е било незначително и не е причина за сътоянието ми. Даде ми направление за ортопед. Ама той - на работа следобед.
Та, след 3 часа обратно в ДКЦ-то.
Ортопедът ми поопипа ставата (палпаторни данни за болка в областта, ма аз като цяло съм темерут, и не че много ме е заболяло, но сравнявайки с другото рамо има нещо), поръзвартя я и ме прати за рентгенова снимка на рамото.
По снимката, каза че виждал това, за което се съмнявал - калцифициране и някакво начално ошипяване. Спомена нещо за периартрит. Пише - Основна диагноза МКБ М75.9 Увреждане на рамото, неуточнено.
Каза, че няма нужда от обезболяващи и други хапове ( лесно ме нави :D ) поне за момента. Изписа ми някаква хранителна добавка за ставите Bongen и да се мажа с AlgaSan Mobil Gel. И, ако до двайсеттина дни няма промяна - пак ще ходя...
Като цяло - нито невролога, нито ортопеда са ми анатемосали тренировките, но споменаха да внимавам с тежестите и да са по-умерени нещата. Ортопедът отбеляза, че трябва да имам едно наум, че да не стане зле след 4-5 години и ми препоръча да плувам. Аз обаче не мога да плувам (blush) въобще. Мога само жабешката и кучешката! :D Освен да ходя и да се кисна в топлия басейн, друго не знам...

И сега!!!
Много моля четящите тук за съвети за:
- Някакви препоръки относно движенията ми през периода на оздравяване? - Поне половин месец избягвах да натоварвам въобще ръката по  време на тренировките. Няма как да не я натоварвам на работа обаче, защото ако не нося кашони, чокам по цял ден на компютъра. И искам да правя някакви упражниния с тая ръка, пък било то и съвсем леки.
- Някакви препоръки относно добавките (витамини, минерали и т.н.), които е добре да приемам? - аз тоя Bongen ще си го пия два месеца, както са ми предписали, но може ли и още нещо да добавя?
- Някакви препоръки относно храненето ми? - има ли храни и билки, които биха ми помогнали в подобно състояние? Въобще - може ли да се повлияят шиповете и вкалцяванията с прибавяне или премахване на нещо от диетата?

Каквото ви хрумне, ще бъде оценено и добре дошло!
Благодаря предварително! :)

P.S.: Не знам дали няма да е по-удачно да си пусна тоя пост като отделна тема, ма ще видим по-нататък.

P.S.2: И така съм се отнесла с болежките си, че пропуснах да ви честитя Първи март! Да сте живи и здрави всички! (F)

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 01.03.16 19:40.

01.03.16
19:46

казано от Златина Цонева на 01.03.16, 19:20:

Аз обаче не мога да плувам (blush) въобще. Мога само жабешката и кучешката! :D Освен да ходя и да се кисна в топлия басейн, друго не знам...

Според мен дори това ще ти е от голяма полза. :)
Иначе, относно движеноето, бих ти препоръчала (разбира се) йога, но при някой който наистина разбира. Във Варна има едно такова място, ако проявиш интерес, питай, ще те насоча.

казано от Златина Цонева на 01.03.16, 19:20:

- Някакви препоръки относно добавките (витамини, минерали и т.н.), които е добре да приемам? - аз тоя Bongen ще си го пия два месеца, както са ми предписали, но може ли и още нещо да добавя?
- Някакви препоръки относно храненето ми? - има ли храни и билки, които биха ми помогнали в подобно състояние? Въобще - може ли да се повлияят шиповете и вкалцяванията с прибавяне или премахване на нещо от диетата?

Аз бих пила МСМ, зеолит, шилажит, лимонов сок (не накуп, разбира се), всичките разграждат натрупванията на “лош” калций.
Храната би следвало да е богата на магнезий, сяра, силиций.

Мнението беше редактирано от Margi на 01.03.16 19:48.

01.03.16
21:09

Калцият е най-малкият проблем.
Калцификацията показва разкъсвания в захватните точки на някое от сухожилията. За да има такава натрупвания обаче, трябва да е имало по-стара травма, която да е в процес на зарастване, а не нещо прясно.
На практика нямаш диагноза. Тия глупости с ошипяванията да си ги приказват на бабичките.
Такива проблеми не се диагностицират по рентген, поне не и по такъв, с какъвто разполагат във варненско ДКЦ и на който меките тъкани се виждат само като бледи светлосенки. Общо взето всички лекари са отбили номера или просто толкова им е квалификацията.
Разчитат на това, че щом нямаш по-сериозни оплаквания и щом ставата е здрава (което се вижда на рентгеновата снимка), каквото и друго да има, то ще мине от само себе си, ако му дадеш достатъчно време.
Ако искаш точна диагноза, изръси се за едно ЯМР и не се занимавай с глупости.
Ако пък си готова да рискуваш да се лекуваш без диагноза, Зозо може да ти разкаже за някои упражнения от Евгени Попов, които й помагат доста за подобни проблеми. Но подобни не значи непременно същите.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.03.16 21:10.

01.03.16
23:01

Когато има възпаление в тялото, е хубаво да се намалят въглехидратите до минимум и си почивай,
а като ти мине, ако можеш да не тренираш толкова тежко...

01.03.16
23:35

МРД- Менинго радикулярно дразнене (синдром) - отрицателно
ЧМН- Черепно мозъчни нерви- без отклонения
Вертебрален синдвом в цервикален дял- означава, че физиологичнта извивка на гръбначния стълб при теб е изгладена във областта на врата
СНР- сухожилно нервни рефлекси- нормални,  без данни за болест
Хиперстезия - повишена чувствителност по хода на следните нерви*
ВКФ- Висша корова функция - без отклонения (можеш да се хвалиш с това)

*

02.03.16
10:34

Имаш ЛС.

03.03.16
18:34

Злати,
радвам се, че си отишла на доктор.
Моята диагноза е - “Травма на дясно рамо”, което звучи като “Счупената ти е колата” :)
Ама кои точно сухожилия или връзки  - съединител ли е, спирачка, спирачна течност дори...
Наистина първата реакция на доктора е да изключи страшните неща - напр. счупване, изместване на раменна става и т.н.. Според тях всичко останало се поправя, което до голяма степен е факт.
Ще направя клипче с радвижванията, защото смятам, че е важно за много хора от форума.

Искрено се надявам бързо да се възстановим и отново да вдигаме ;)

07.03.2016/понеделник (muscle) 22/366
1,5 км пеша сутринта + още 1 км след работа
Вечерта някакви нещастни домашни импровизации! (blush)
    - табата 8 х 20/10 клекове СТ - 15-15-15-14-12-12-14-14
    - ходещи напади - 5 х 10
    - step up на един дървен стол с височина точно до под коляното - 6 х10
    - глутеус мост с по-високо поставени крака - 3 х 15
    - сядане и изправяне на един крак (на дървения стол) - 6 х10
    - jumping jacks - 2 x 50

Смешна работа (blush), ма...
Не знам Zozo как е вместила по 20 клека за 20 сек. Аз едвам вместих тук-таме по 15. (tmi)
И ми е по-лесно, когато някой ме юрка в залата, отколкото да трябва сама да си се юркам.
Пффффф...

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 07.03.16 22:38.

14.03.2016/понеделник
- 1,5 км пеша сутринта и доста движение на работа
- овесени ядки, запарени с вода, стевия и канела / сварена елда / картофи на фурна със зехтин, хим.сол и маково семе / слъдък картоф на фурна със зехтин, хим.сол, черен пипер и риган /  зелена салата със зелен лук, хим.сол, зехтин и оцет / моркови / червени пиперки / маслини / банани / портокали / сурови лешници
- ~1,5л вода, 2 инки, 1 чай-детокс
- Bongen, Шилажит, Магнезий+В-комплекс, МСМ, Омега 3, Зеолит
- по-голяма гадост от сладкия картоф не бях яла! :D Взех си петте пари, както каза мъжО! :D

15.03.2016/вторник (muscle) 23/366
- 1,5 км пеша сутринта и малко движение на работа;
  надвечер в залата: загрявка, няколко обръщания и тръстъра с щанга 10 и 15кг, няколко руски суинга с пудовка 24кг, няколко бърпита без лицева опора. Комплексът: 5 мин. нарастваща стълбица от преден клек с бг-торба (обръщам си я от вис) и руски суинг с пудовка 24кг. Резултат: 8 рунда.
- овесени ядки, запарени с вода, стевия и канела / картофи на фурна със зехтин, хим.сол и маково семе / слъдък картоф на фурна със зехтин, хим.сол, черен пипер и риган / яхния от бял боб с моркови, дом.консерва от домати, пиперки и чесън, лук, зехтин, хим.сол и джоджен / домашна туршия от тиквички / маслини / банани / портокали / пълнозърнест сусамов тахан
- ~1,5л вода, 1 инка, 1 чай-детокс
- Bongen, Шилажит, Магнезий+В-комплекс, МСМ, Омега 3, Зеолит
- малки тежести, ма колкото-толкова...

16.03.2016/сряда
- 1,5 км пеша сутринта и още толкова след работа
- овесени ядки, запарени с вода, стевия и канела / оризовки / слъдък картоф на фурна със зехтин, хим.сол, черен пипер и риган / яхния от бял боб с моркови, дом.консерва от домати, пиперки и чесън, лук, зехтин, хим.сол и джоджен / маслинена паста / домашен хумус от нахут от консерва, пълнозърнест сусамов тахан, зехтин, лимон и маслинена паста / салата от домати, краставица, зелен лук, хим.сол и зехтин / червени пиперки / банани / портокали / сурови лешници
- ~1,5л вода, 2 инки
- Bongen, Шилажит, Магнезий+В-комплекс, МСМ, Омега 3, Зеолит
- най-сетне приключих със сладкия картоф. (party)  Аллелуя! Буквално го изядох на инат и само, за да не го хвърля! (blush) :D

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 16.03.16 23:29.

17.03.16
01:20

казано от Златина Цонева на 16.03.16, 23:28:

- най-сетне приключих със сладкия картоф. (party)  Аллелуя! Буквално го изядох на инат и само, за да не го хвърля! (blush) :D

При мен нещо такова се случва със фъстъченото масло. Ама изобщо не ми хареса, а му възлагах такива надежди :(

17.03.2016/четвъртък (muscle) 24/366
- 1,5 км пеша сутринта и малко повече движение на работа;
надвечер в залата: загрявка, вработване на заден клек 3х20/30/40/50/60кг и 1х70/80кг. Комплексът: 5 рунда за време от 15 задни клека с щанга 40кг и 8 суинга до вертикала с пудовка 16кг. Резултат: ....
- качамак от царевичен грис, хим.сол, червен пипер и кокосово масло / оризовки / домашен хумус от нахут от консерва, пълнозърнест сусамов тахан, зехтин, лимон и маслинена паста / червени пиперки / банани / фъстъчено масло
- ~ 2 л вода + 2 инки
- Bongen, Шилажит, Магнезий+В-комплекс, МСМ, Омега 3, Зеолит
- качамак с кокосово масло :D Направо избухнах с кулинария! :D :D :D И си купих фъстъчено масло, че отдавна не си бях вземала, а ме подсетиха. :) Е, не ми спори като тахана, ма и то ще свърши в един момент! (giggle)

18.03.16
15:59

казано от Златина Цонева на 18.03.16, 07:18:

Направо избухнах с кулинария!

Точно така, само така! :D :D :D

Хъ-хъ-хъ! :D

18.03.2016/петък

- 1,5 км пеша сутринта и още толкова след работа
- 100г овесени ядки, запарени с вода и канела ( стевията ми свърши (dull) ) / 100г едла, сварена с хим.сол и зехтин / 125г макарони от елда и царевица със задушени гъби печурки и купешки смлени домати с босилек / салата от маруля, левурда (див чесън), нар, суров слънчоглед, хим.сол, зехтин и оцет / 2 банана / 3 портокала / 10 сурови бадема / 40г суров слънчоглед / 40г мед
- ~1,5л вода, 2 инки
- Bongen, Шилажит, Магнезий+В-комплекс, МСМ, Омега 3, Зеолит
- и за да има малко цвят - фотки на вечерните бъркочи! :D Може да не са зашеметяващи визуално, но пък си ми бяха вкусни! :D

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 18.03.16 21:52.

18.03.16
23:30

казано от Златина Цонева на 18.03.16, 21:49:

( стевията ми свърши (dull) )

Аз пък моята се чудя на кой да я подаря.Оказа се, че не и понасям остатъчния вкус.

19.03.16
07:39

Злати, аз съм пропуснала, но като гледам храната - постиш, нали?

казано от Queen Cobra на 19.03.16, 07:39:

Злати, аз съм пропуснала, но като гледам храната - постиш, нали?

Тъй...
Моето е трудно да се нарече пост, т.като не съм религиозна и освен храната, нямам намерение да ограничавам страстите и пороците :D ( до колкото си ги позволявам, де ;) ), едва ли ще прощавам обидите и ще се въздържам от съпружески живот :D, а изключването на увеселителни и зрелищни мероприятия е абсурд! :D
Не съм и (т.е. няма да ставам) веган, защото за момента не мисля, че мога и искам да огранича ползването на продукти с животински произход ( като изключим храната, а и ям мед ). Просто ми се вижда твърде крайно като разбирания.
Казано с други думи - моето е plant-based diet, която стартирана и вероятно ще продължи паралелно с времето на Великденския пост.
Това е...
P.S.: А и се надявам на допълнителен ефект, спирайки поне за малко “възпалителните” храни като месо, млечни, глутен; захарта, кофеина и алкохола като цяло съм ги спряла вече повече от месец.

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 19.03.16 10:28.

19.03.16
11:05

@месо, млечни, глутен; захарта, кофеина и алкохола като цяло съм ги спряла вече повече от месец.@
Растат ли крилата? :D :D
Браво, Злати, хубаво начинание, полезно е разнообразието, а и щом няма да ти става начин на живот .

Ще ми порасте търбух заради треволяка! :D :D :D

19.03.2016/събота (muscle) 25/366
- мотане из МОЛа за подаръци и на кино с децата (гледахме “Зоотрополис”. Хареса ми!)
следобед в залата: загрявка, вработване на мъртва тяга 3х20/30/40/50/60/70кг и 1х80/90/100/110/120кг. 130-те въобще не можах да ги отлепя! Комплексът: някаква много изродена версия на 16.4 - за 13 минути, до където стигнеш от:
    - 55 DL с пудовка 50кг
    - 55 Thruster с щанга 15кг ( голям срам... девойките с 20, аз с 15 (tmi) )
    - 55 DLHP с щанга 20кг
    - само 2 (от 55) Push press с щанга 20кг
    Резултат: 167 бр.

- 90г овесени ядки, запарени с вода и канела / половин тава ( най-голямата :D ) кисело зеле с кафяв ориз, червен пипер, черен пипер, зехтин / около 300гр салата от спанак, сварена елда и печени пиперки в МОЛа / доста пуканки в киното / маслини / 2 банана / 2 ябълки / 2 с.л. с куп фъстъчено масло
- ~ 1,5 л вода + 2 инки
- Bongen, Шилажит, Магнезий+В-комплекс, МСМ, Омега 3, Зеолит
- ужасно малки тежести... Мъка, мъка... Поне ръката се държа що-годе прилично. Само на DLHP ме натегна лакета отвътре в свивката, но леко. Ще го видим утре как ще е... А пуканките в МОЛа - хем мислех да не ям, ма така ме изкушиха, че лапах като не видяла! (blush) :D

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 20.03.16 23:20.

20.03.2016/неделя (muscle) 26/366
- сутринта в двора на “Богоров” - “игра на карти” (не запомних обаче коя боя какво беше), та примерно:
    спатиите - по една обиколка на стадиончето - 200м
    пиките - по съответната бройка набирания (асото е 11 бр) - моите с подскок и успореден хват
    купите - преден планк на лакти 30 секунди
    карите - тука ще ми е трудно да обясня, че докато другите правеха лицеви опори, аз нали не мога, та... от началната стойка за лицеви изнасям противоположен крак и ръка съответно крака назад и нагоре и ръката напред и нагоре, като ги редувам според цифрата на картата
    J, Q, K - по 10 бр jumping jacks
   
- 100г овесени ядки, запарени с вода, 1 ч.л. мед и канела / 4 постни палачинки от лимецово брашно, вода, зехтин, хим.сол и малко сода за хляб, трите с мед, а четвъртата с фъстъчено масло / 2 с.чинии зеленчукова крем супа от тиквички, моркиви, червени пиперки, лук, чесън, копър, черен пипер, хим.сол и зехтин със сурови слънчогледови семки / салата от маруля, зелен лук, хим.сол, зехтин и оцет / 2 банана / 10 фурми / 40г сурови лешници / ~2 с.л. фъстъчено масло
- ~ 1,5 л вода + 3 инки
- Bongen, Шилажит, Магнезий+В-комплекс, МСМ, Омега 3, Зеолит
- Тичането - пълна скръб. Направо ужасна работа. Набиранията - по-скоро подскоци с помощ от ръцете. Лицеви както стана ясно нямаше. Само перех ръце и крака като някакво настъпано насекомо. Само планкът  и jumping jacks-овете ми бяха както трябва. Скръбна работа! (dull)
А вечерта си дочетох книгата и ревах ли ревах... Утре очите ми ще са подути като плондери... (dull) Не обичам тъжни книги и филми... ма то аз плача и на анимации, та... Безнадежден случай! :D

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 20.03.16 23:20.

21.03.2016/понеделник
- 1,5 км пеша сутринта и толкоз (blush)
- 100г овесени ядки, запарени с вода + 1 ч.л. мед и канела / 3 с.чинии зеленчукова крем супа от тиквички, моркови, червени пиперки, лук, чесън, копър, черен пипер, хим.сол и зехтин с 90г сурови слънчогледови семки / салата от маруля, зелен лук, чери домати, нар, пуканки от амарант, зехтин, оцет и хим.сол / 2 червени пиперки / 10 фурми / 3 ябълки / 1 банан / 80г сусамов тахан с лен / 2 ч.л. мед
- ~1,5л вода, 2 инки
- Bongen, Шилажит, Магнезий+В-комплекс, МСМ, Омега 3, Зеолит
- влязох в някаква фаза да си купувам странни неща, които да не знам как да изям! :D :D :D Тоя амарант примерно. Как го ядете това чудо? Пуканките биваха, без малко да ги изгоря, ма да си призная - елдата и киноата, дори сварени само с малко солчица по-ми харесват. Взех си и ябълково брашно, което пък наистина въобще не знам какво да го правя! :D Предложения някакви? :)

22.03.16
08:58

Амарант и аз не мога да погледна. Опитах преди време тази рецепта, но изобщо не ми хареса :( Ако искаш пробвай, но и на теб може да не ти допадне. Май самият амарант има някакъв много странен неприятен вкус.

Много е специфичен и не на всеки се харесва. А и в повечето случаи излиза от теб в този вид, в който си го приел. :Ddddddddd

Ето защо аз първо го сварявам, а после - пасирам. Има разлика.

Обичам да го ям така: сварен; добавени какао и стевия (мед); всичко се пасира след това и става готино кремче.

Но! Наистина не се харесва на всеки. :D

22.03.16
09:21

Ядеш зеолит??? Това са камъни бе, в тях си садя бонсаите :D :D

Ахахахаха, не го ям бе! :D
Заземявам се в него! :P

P.S.: А сега сериозно - кисна си го във водата, която пия. Не го гълтам. Не ми никнат крила и все още нямам воденичка, та да гълтам камъчета! :D

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 22.03.16 21:27.

22.03.2016/вторник (muscle) 27/366
- надвечер в залата:
  загрявка
  вработване на пуш-преса с щанга 10/12,5/15/20/25кг
  комплексът: АMRAP 12 минути от:
  - 3 пуш-преси с щанга 20кг
  - 6 Box jumps
  - 9 KB swing с пудовка 24кг
  резултат: 11 кръга + 3 пуш-преси
( многото кръгове са само заради прекалено леката щанга(dull) )
- 50г овесени ядки, запарени с вода и канела / 100гр оризовки / 1 с.чиния зеленчукова крем супа от тиквички, моркови, червени пиперки, лук, чесън, копър, черен пипер, хим.сол и зехтин с 50г сурови слънчогледови семки / около 300г маслинова паста / 2 червени пиперки / 4 банана / 2 ябълки / 15 фурми / около 80-90г сусамов тахан с лен
- ~ 1,5 л вода + 2 инки
- Bongen, Шилажит, Магнезий+В-комплекс, МСМ, Омега 3, Зеолит
- Голям апетит днес, голямо нещо! Нямам наяждане! :D

23.03.2016/сряда
- без тренировка, само 1,5км сутринта
- 100г царевичен грис на качамак с хим.сол, червен пипер и 2 с.л. зехтин / картофи на фурна с хим.сол, зехтин и маково семе / 1 с.чиния зеленчукова крем супа от тиквички, моркови, червени пиперки, лук, чесън, копър, черен пипер, хим.сол и зехтин с 40г сурови слънчогледови семки / салата от домати, краставица, зелен лук, червени пиперки, хим.сол и зехтин / 1 червена пиперка / 2 банана / 3 ябълки / 5 фурми / 1 с.л. сусамов тахан с лен / 40г суров слънчоглед / 40г мед
- ~ 1,5 л вода + 2 инки + 1 чай
- Bongen, Шилажит, Магнезий+В-комплекс, МСМ, Омега 3, Зеолит
- дращи ми гърлото и ми текна сопола! (dull) Вчера постоях потна и ей го на резултата!

24.03.2016/четвъртък (muscle) 28/366
- надвечер в залата: концертна тренировка :D на светлината от телефоните :D
  загрявка
  вработване на обръщане  с щанга 10/20/25/30/35/40кг
  комплексът: EMOM 21 минути от:
  - всяка първа минута - 1 обръщане с щанга 30кг + 5 набирания (моите с подскок и надхват)
  - всяка втора минута - 1 обръщане + 10 от ония “настъпани буболечки” дето ги правих в неделя
  - всяка трета минута - 1 обръщане + 15 клека СТ

- 100г овесени ядки, запарени с вода, 1 к.л мед и канела / картофи на фурна с хим.сол, зехтин и маково семе / 7-8 оризовки / домашен хумус (от сварен сух нахут, сусамов тахан с лен, зехтин и маслинена паста) / 2 с.л. купешка бобена салата (бял боб, лук, магданоз, сол, олио, оцет) / 9 печени червени пиперки / 5 банана (blush) / 20г мед с 30г суров слънчоглед
- ~ 1,5 л вода + 3 инки
- Bongen, Магнезий+В-комплекс, МСМ, Омега 3, Зеолит

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 24.03.16 23:07.

27.03.16
17:35

Злати, как обръщаш с това контузено рамо?

Зозо, и аз не знам вече! :D
След последния преглед мнението е, че проблемът ми не е толкова в рамото, колкото в бицепса (изместен навътре и надолу) и лакета, който защипва нещо при сгъване. От там дискомфортът ми отива нагоре към рамото и надолу към пръстите на ръката. След раздвижването и развъртането на ставите по цялата ми ръка при кинезитерапевт в четвъртък, до края на деня бях изненадващо добре, ма после пак ме натегна. Не е както беше в началото, но има още какво да се желае.
А относно обръщанията. До определена тежест на щангата нямам никакъв проблем никъде по ръката. Въобще не усещам нищо. Над тази тежест обаче се усеща болка и затова и не напъвам. Така е и с пуш-пресите и тръстърите. Най-си ми е яд мене за лицевите в момента, ма като слушах на прегледа как възпаленията минават за месеци... Кво да кажа... явна търпение си трябва.... (dull)

28.03.16
14:37

казано от Златина Цонева на 28.03.16, 07:13:

След раздвижването и развъртането на ставите по цялата ми ръка при кинезитерапевт в четвъртък, до края на деня бях изненадващо добре, ма после пак ме натегна. Не е както беше в началото, но има още какво да се желае.

Как да не се натегне като продължаваш да правиш същите неща? Това, че човекът те е наместил, не е като да те е гипсирал. когато ходиш на подобен род терапии, трябва и ти да им помагаш, не да правиш всичко възможно да се върнеш на старото положение. :)
Добавките, които си избрала да пиеш, помагат само ако ти им позволиш, не правят магии. ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 28.03.16 14:41.

Съгласна съм с тебе Марги, ма нали съм магаре и не трая... (dull)
А и най-старата ми травма на лакета стана на работа, с кашоните, което и да искам - няма как да го избегна. Боли, не боли - налага се да носим и вдигаме и това е... Та след наместването - пак си бях на работа и пак си мъкнах разни неща, та...
Но, стига с болежки! :)
Ша сА хваля! За първи път си правя пудинг с чия и направо съм влюбена! (inlove)
Иначе последните три дни храната си е постна, без някакви странности! :D Правих си салата със сварен амарант и ми хареса, само дето са прекалено ситни тия зрънца. Водата малко. Сънят - още по-малко. Добавките я се сетя да ги изпия, я не. Не съм тренирала от мързел. Реших да си отспя до късно. Само обикаляхме с хлапетата по разни магазини и толкоз.

P.S.: Пудингът ми е в чаша от уиски, ама е напълно безалкохолен! :D

29.03.2016/вторник (muscle) 29/366
- надвечер в залата:
  загрявка
  вработване на заден клек  с щанга 1х5х20/30/40; 1х3х50/60/70кг; 1х1х80кг
  комплексът: EMOM 20 минути от:
  - всяка първа минута - 1 заден клек с щанга 70кг + 5 набирания (моите с подскок и надхват)
  - всяка втора минута - 12 суинга до вертикала с пудовка 16кг

- 100г овесени ядки, запарени с вода, 1 к.л мед и канела / 100гр кафяв ориз, сварен с хим.сол + 1 с.л. маслинена паста / купешки зеленчуци на скара (гъби, моркови, пеперки, тиквички, патладжан, олио, подправки) / купешка бобена салата (бял боб, червен лук, магданоз, сол, олио, оцет) / 1 консерва сладка царевица (около 280г) / салата от спанак, рукола, смлени лешници (пулпа отстанал от пудинга, дето си го правих вчера), хим.сол, зехтин, оцет / 4 банана / 3-4 с.л. пълнозърнест тахан
- ~ 1,5 л вода
- Bongen, Шилажит, Магнезий+В-комплекс, МСМ, Омега 3
- днеска ми се спря тока на работа. Толкова много бачкане имахме, а като бонус шефката беше яхнала метлата. Физическо и психическо натоварване от всякъде! (headbang). След трена вече бях гладна като вълк и ми се спеше, че две не виждах.

30.03.2016/сряда
- без тренировка, само 1,5км сутринта
- 100г оризови макарони с шарена сол / 100г оризовки / 1 консерва (280г) сладка царевица / яхния от леща (червена леща, лук моркови, чесън, чубрица, червен пипер, хим.сол, зехтин) / салата от домати, краставици, лук, хим.сол и зехтин / 300г фурми :D (blush) / 2 банана / пълнозърнест сусамов тахан

31.03.2016/четвъртък (muscle) 30/366
1,5км сутринта и 3км след работа
- надвечер в залата:
  скачане на въже
  загрявка
  вработване на мъртва тяга до 80кг
  комплексът: 10 рунда за време от:
  - 5 х мъртва тяга с щанга 60кг
  - 7 х коремни преси
  време: 7:34
  разтягане

- 100г просо, сварено с хим.сол / 100г оризовки / яхния от леща (червена леща, лук моркови, чесън, чубрица, червен пипер, хим.сол, зехтин) / 1 консерва (280г) сладка царевица /  2 червени пиперки / 10 маслини / 3 с.л. купешка лютеница / 4 банана / 200г сушени смокини (giggle) / 2-3 ч.л. мед

В сряда се събудих още в 5 часа с отвратителни киселини. (dull) Не помня от кога не съм имала такива. Държаха ме два дни. На тренировката в четвъртък буквално можех да бълвам огън! :D Нормалните хора, когато имат стомашен дискомфорт не ядат, а аз съвсем на опаки - не спирам и не спирам да тъпча в човката. (tmi) Изядох света!
За капак малко ми куца организацията покрай готвенето и ям някакви купешки простотии и оризовки.

01.04.2016/петък
- без тренировка, само 1,5км сутринта
- 100г овесени ядки, запарени с вода, 1 ч.л. мед и канела / 100г оризовки / купешки картофи по селски, че бях умряла от глад следобед, а и ги мисля още от предната вечер (giggle) / запечен на фурна Рататуй (inlove) (патладжан, тиквички, червени пиперки, лук, чесън, домати, доматено пюре, прясна мащерка, зехтин и хим.сол) / салата от маруля, зелен лук, суров слънчоглед, зехтин, оцет и хим.сол / 5 печени червени пиперки / 20 маслини / 3 банана / 5 сушени смокини, суров слънчоглед и 5 ч.л. пълнозърнест тахан

И снимка на Рататуя ми! Досрамя ме да изям цялата тава! :D Ама така ще имам и за утре! (giggle) Домашните останаха потресени ( в лошия смисъл :D ), обаче аз съм доволна! Или те нищо не разбират от кулинария, или аз се превръщам в прасе! :D :D :D

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 01.04.16 23:11.

За 3 месеца - само 30 тренировки! (tmi)
“Мнооооого” съм активна, няма що! (dull)

02.04.16
12:39

Активна си в хапването , всеки си има силна страна! :D
Извън шегата - много ме кефиш, доста настроение има в постовете ти! Не се натоварвай с много размишления, stay ailqk :D

казано от cocobutt на 02.04.16, 12:39:

stay ailqk :D

:D :D :D

03.04.16
14:08

казано от Златина Цонева на 01.04.16, 23:11:

И снимка на Рататуя ми!

Чуден е!
Французите слагат и  резене (фенел, фенхел) (Foeniculum vulgare)-добавя  доста аромат.

05.04.2016/вторник (muscle) 31/366
1,5км сутринта
- надвечер в залата:
  загрявка
  комплексът: 10 рунда за време от:
  - 5 бърпита без лицева опора (другите правиха лицеви)
  после вземаш щангата (аз само с лоста - 20кг) и правиш без да я оставяш:
  - 4 х мъртва тяга
  - 3 х обръщане от вис
  - 2 х преден клек
  - 1 х тръстър
  време: 11:48

Постът си върви. Месото не ми липсва. На моменти ми липсва соленото. Особено като от мързел не се организирам да си сготвя нещо. (blush) Изядох бананите на света! :D

07.04.2016/четвъртък (muscle) 32/366
1,5км пеша сутринта и 1,5км след работа
- надвечер в залата:
  загрявка
  комплексът: AMRAP за 12 минути от:
  - 5 х пуш-преси с щанга 18кг
  - 25 х клека СТ
  - 9 суинга до вертикала с пудовка 16кг
  резултат: 7 кръга + 5 PP + 25 клека

Най-дебелата женка в залата - с най-ниските тежести! (tmi) (swear) (headbang)

09.04.2016/събота
3 часа разходка в Морската градина с хлапетата

10.04.2016/неделя (muscle) 33/366
- сутринта в двора на “Богоров”:
  загрявка
  комплексът: отборно, по двама:
  - 6 планински катерача + 5 набирания с успореден хват и тласък от краката - после партньорът прави 3 лицеви + 5 набирания) - и така докато общо направим 100 набирания (т.е. на човек се падат по 50 набирания и 30 лицеви, а на мене 60 планински катерача)
  - 100 бърпита с прескок на партньора странично, като се редуваме на всяко едно (т.е. пак по 50 на човек) - моите бяха бавни и пълзящи :D заради ръката
  - завърших самоинициативно с 1 км свински, ама наистина свински :D, тръс по стадиончето

Малко, но от сърце! :D

10.04.16
19:43

[quote author=”Златина Цонева” date=“1460299481”
Най-дебелата женка в залата - с най-ниските тежести! (tmi) (swear) (headbang) :D

Злати, направо ме развесели :) Ти си толкова яка, колкото малко жени могат да стъпят на малкия ти пръст (muscle)

:D :D :D
Лежа на стари лаври Zozo! :D
Ма дано да е за още малко!

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1