Въпрос за кардио

Здравейте! Искам да ви попитам добре ли е да правя кардио ( на велоергометър ) по два пъти на ден + силова тренировка ? Страхувам се да не  претренирам. Кардио 30 мин.  Целта ми е да сваля около 7-8 кг. 177см. / 83кг. / 18г.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

Аз лично бих направил една интензивна силова тренировка, след нея едно хиит кардио двайсетина минути и съм готов. :)

Поздрави !!!

19.09.12
16:18

Силовата тренировка трябва да е отделна от кардиото - поне един час разлика, може различни дни.

Кардиото е полезно за сърдечно-съдовата система, но като основен способ за сваляне на килограми е меко казано недостатъчна.

Там е работата, че тялото си реагира съвсем адекватно на увеличеното натоварване, като те прави по-гладен за да може да си набавиш изразходваните калории.

Без правилна диета, нищо няма да стане.

19.09.12
22:23

За да свалищ килограми трябва да намалиш главно въглехидратите в храненето си. Иначе така два пъти кардио ще ти идва много. Пробвай както е казано и по-горе от другите - силова тренировка и след нея кардиото. Така трябва да постигнеш каквото искаш.

Значи да ти споделя моят опит :) В началото на лятото започнах да тренирам (главно за да вкарам малко застоялото тяло във форма). Месец след това започнах по следната процедура : Сутрин 30 мин кардио (вело на 1-ва степен , средна скорост 40км/ч) в комбинация с л-карнитин , а следобед правех силова тренировка и след нея 20 мин вело. Резултатите са меко казано добри :) 11 килограма съм надолу (като по онова време не спазвах хранителен режим и прочие) :) Сега малко се повредих в кръста и си дадох почивка , но съм много доволен от тази “програма” :)
Успех !

1.Така като за начало ама никаква информация не си дал. Искаш да свалиш 7-8кг., но не споменаваш за какъв период от време искаш да постигнеш този резултат. Ако трябва колкото се може по-бързо да ги свалиш има достатъчно екстремни тренировки и диети, които да ти помогнат да постигнеш този резултат за кратко време, но които няма да се отразят никак добре на здравословното ти състояние. Отделно да не говорим, че после ще си ги върнеш най-вероятно пак тези килограми като спреш глупавите екстремни диети. Но ако искаш да е постепенно тази загуба на килограми това вече е съвсем различен въпрос.
2. Като говориш за силова тренировка аз поне разбирам, че правиш основно мъртва тяга, лежанка и клек и някои спомагателни упражнения в повече серии с малко повторения и че тренираш макс 3 пъти в седмицата с цел да качиш сила.
3. Когато отговориш на 2те точки горе, както и на това как се храниш обикновено тогава може да ти се даде някакъв по качествен съвет.
4. С велоергометър не очаквай да постигнеш някакъв особен резултат с тия 30мин. Отделно, че с нищо не ти помага. Имам познат, който на велоергометър пред мен е въртял 50км без да спре, а в същото време като излезнем да тичаме на 2рия км почва да се скапва, а към 4тия е приключил. Наистина свали килограми, но като спря да тренира по тоя начин си ги върна много бързо. Най-хубавите тренировки за изгаряне на мазнина са силовите и интервалните спринтови тренировки. Личен опит. Да не говорим, че ще махаш мазнина докато качваш качествен мускул и ще се чувстваш във форма.
5. За храненето единствена насока и закон по принцип е: махаш боклуците, които се водят за храна от хранителния си режим и спираш да ядеш въглехидрати 4-5 часа преди да си легнеш. Както и да увеличиш приема на белтъчини. Има една приказка ” Закуската си я изяж цялата, обяда сподели с приятеля, а вечерята подари на врага си”. Правилното хранене е в основата на регулирането на теглото.

16.12.12
00:40

Искам да попитам понеже не съм наясно дали ще има положителен ефект върху  кардио тренировката намаляването на преднатоварването на сърцето ? Благодаря!

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1