20.09.12
21:08
Имам един въпрос .Четох доста из форумите в различни теми ,където хората казват това онова ,но никъде не успях да видя единни отговори..Та въпроса ми е 150-160 гр протеин достатъчно ли е за 71-2 кг (стаж в фитнеса около година и 3 месеца лостове)но не обръщах толкова внимание?Добавки не мисля да взимам,само от храната ще си ги набавям , но искам да знам дали са достатъчни тези грамажи . Целта ми е покачване на ММ (разбира се не само с протеини , но сега въпроса е специално за тях)
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимпривет
смятай ги 2 гр . на колограм тегло-72 кг х 2 -144 гр.
Не приемай повече от 30 грама на храненне.
Успех.
20.09.12
21:29
Ако питаш мен има значение какъв е източника на протеин.Иначе като цяло 1.5/2г на 1кг телесна маса мисля че ще ти е достатъчно имайки в предвид теглото ти и стажа ти.Колкото до митичните 20/30 грама който организма може да усвой за едно хранене за мен това си е мит. :)
Поздрави !!!
20.09.12
21:30
Аз съм 75кг х 2 - 150гр ми трябва на ден. Бих направил така 50-70гр бих ги набавил от протеин на прах, останалия от храна.
казано от Марлон Наков на 20.09.12, 21:29:
Ако питаш мен има значение какъв е източника на протеин.Иначе като цяло 1.5/2г на 1кг телесна маса мисля че ще ти е достатъчно имайки в предвид теглото ти и стажа ти.Колкото до митичните 20/30 грама който организма може да усвой за едно хранене за мен това си е мит. :)
Поздрави !!!
Така е.
Митове колкото искаш .Да не обьркваме момчето -какво да яде ,от кьде да си набавя протеин и по колко храма на хранене и готово):D
Мнението беше редактирано от loke на 20.09.12 21:34.
Благодаря за отговорите.Ами главно си ги набавям от ,месо (пилешко,свинско),яйца,мляко(кисело и прясно),боб,грах,ориз,леща и други..да не забравим и рибата..мммм ;Д .А да попитам също кога е по-добре да ям повече протеин преди или след тренировка ? Защото ям и преди и след , но кога трябва да е по-голямо количество(доколкото знам след тренировка трябва да е повече въглехидрата , за да се възстанови организма,но за протеина не съм сигурен)
Също искам да помоля за някое бързо ястие съдържащо поне 30-40 гр протеин и въглехидрати ,но по-малко мазнини(примерно нещо с яйца , мляко нещо такова). в момента търся някоя рецепта от сайта да си направя , за да мога поне на едно ядене да приема минимум 30-40 гр протеин и въглехидрати г ,защото нямам възможност да приемам такова количество в диапазона от 8сутринта до 2 след обяд (знаете .. даскало , нося си храна там ама не мога да си взема 5 яйца примерно и да ги мъкна с мен).. ако имате идеи предложете .
20.09.12
22:16
казано от Peenev Penev на 20.09.12, 22:10:
Също искам да помоля за някое бързо ястие съдържащо поне 30-40 гр протеин и въглехидрати ,но по-малко мазнини(примерно нещо с яйца , мляко нещо такова)
Не е съвсем директно, но разгледай рецептите в тези материали - има доста варианти.
казано от Ачо на 20.09.12, 21:30:
Аз съм 75кг х 2 - 150гр ми трябва на ден. Бих направил така 50-70гр бих ги набавил от протеин на прах, останалия от храна.
А не би трябвало :/..150 грама са лесни за набавяне с храната само. Защо давате излизшни пари за протеин?
Какво ще кажете за преди тренировка примерно 100 гр извара + 300-400 гр кисело мляко ?Разбира се не всеки ден , а максимум 1-2 дни в седмицата .Млякото си го консумирам постоянно , но чиста извара не мога да лизна даже..
Станна тема се получава-хем е просто ,хем не е.
Качването на меса не е толкова просто-може би е )
Не качваме само както и кьдето искаме.Не става вьпрос само за протеина.Ако е малко ,знаеш ,ако е много ,каквото не трябва го изхвьрляш.За това ти писах за този ‘мит’ както го нарекоха -30 гр. на хранене.Много е комплексно.трябва да опитваш.Да си видиш тялото.Как се сьбуждаш сутрин например-напомпан ли -смачкан ли?Това ще ти покаже на кьде са ти вьглехидратите.Ако приемаш много портеин малко вьглехидрати -цикьла на Кребс и т.н..
Имах един приятел ядеше по едно кило конско всеки ден -години.Все му говорех ,че няма смисьл .След време го свали на 400 грама на ден и беше сьщото .
Каквото и да ти пишем е ..............>Моя сьвет е ,често и по малко .така няма да се тьпчеш и умориш психически.Защото го има и този момент-Ям както трябва ,тренирам и нищо не става?Става -трябва време и постоянство и не се вманиячвай))
Не забравяй ,че почти всички храни имат и протеини в тях и това смятай,
Няма едно мнение по вьпроса за това тази тема може да се разтегли като локум
Аз бих оставил млякото и изварата за преди сьн.
Сутрин овесени ядки ,
След около два часа бадеми ,орехи -знам че са скьпи ,но....
А ,сетих се .Едно време когато нямахме пари за храна като хората -ядяхме принцеси с телешка кайма.правиш си 10 принцеси с черен хляб слагаш ги в раницата и готово на 2 часа по 2-3.Омлети,кашкавал,Много варианти има -стига да ти се занимава))
Айде дерзай пиши един ден какво става защото тука пишем и после ни вест ни кост.Успех
22.09.12
12:15
Няма нужда наистина от толкова много белтъчини и по моето скромно мнение. При положение, че съм жена и нямам толкова тестостерон, за да качвам мускули при 1,8гр протеин на телесно тегло качвам мускули и то при рестрикция. Смятам повече от 2гр на кг телесно тегло е излишно затормозяване. Говорим за трениращи хора. И да не забравяме, че излишните белтъци в менюто се превръщат във въглехидрати така или иначе, особено ако се храниш с по-малко въглехидрати.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече