Въпрос към трениращите момичета и жени

05.05.05
21:27

Много ми е интересно  дали има представители  на женския пол ,които тренират толкова усърдно за покачване на силовите резултати , колкото и  един трениращ мъж . Винаги се срещат по залите момичета ,които просто са решили да редуцират мастна тъкан и да оформят задните части и бедрата , обаче още никъде не съм видял в зала в България и по-точно в София някоя мадама тренираща силово и целяща покачване на  маса и сила . Има ли такива между вас тук и какви са силовите ви резултати ? -лег , клек , мъртва тяга и др .

06.05.05
10:03

Аз мисля че трудно ще намериш такава жена. Не че ги няма сигурно има и то може би в този форум, но  като цяло жените даже и да правят тренировките си като мъжете едва ли успяват да постигнат несто много по добро от едно доста добре оформено и добре изглеждащо женско тяло.
Както казва моя инструктор - тези жени коио са амбицирани да тренират нямат генетични заложби за покачване на маса а тези които ги имат в повечето случай се харесват така както изглеждат и не са амбицирани за тренировки а камо ли за оформяне и изграждане на мускули.

Но все пак дано греша и се включи някое момиче или жена и да ни разбие представите с резултатите си.

06.05.05
14:31

Е,аз съм от тази рядко срещан вид жени :)

06.05.05
14:43

tigra ще те помоля да дадеш малко повече инфо за теб (стаж, постижения, снимки).Мисля че ще бъде инт. и за останолите.

06.05.05
20:47

Значи в този форум има сериозно трениращи жени . Това е нещо положително. Когато съм се опитвал да тренирам момичета ,за да отслабват , винаги ми задават тъпите въпроси ,ама нали няма да стана като културистка, нали няма да ми изпъкнат вените. Аз се нервирам и отговарям : А ТАКА ДЕБЕЛА СИГУРНО ПОВЕЧЕ СИ СЕ ХАРЕСВАШ . Те толкова ги е страх да не качат някой килограм маса ,че ги е страх да се докоснат до машините , да не говорим за свободни тежести. Препоръчваната им от мен високо белтъчна диета ги стряска и започват да ми се обясняват как не искали да ставят яки. Трудно ми е да има обясня , че белтъка не се отлага в организма под формата на мазнини . Дори това да им кажа те си знаят тяхното като развалена грамофонна плоча  и започват да ме питат не може ли да карат диета в която се консумирало само слънчогледово семе или пък да минат само на чай ... Е от такива  супер некомпетентни въпроси ми е дошло до гуша.

06.05.05
20:50

Ще се радвам потребителката с ник tigra да каже какви силови резултати има.

06.05.05
22:43

Аз тренирам сериозно и при това всички мускулни групи..но общата цел не е спортни резултати...... и в последно време замених мастните историики с маса...и ефекта на кг е същия само че сантиметъра показва друго...но не бих казала че тренирам като културистка... просот искам добре оформено релефно тяло....нищо повече :roll:

09.05.05
14:28

И аз много се радвам че има такива жени (tigra).

Относно коментара на TERMINATOR, не мисля че типа жени които описваш се задържат дълго по тези форуми. При тях всичко е момента и нетрайно, те затова са и некомпетентни ако бяха се поинтересували малко повече щяха да успеят да се образоват малко и да не задават въпроси от сорта на тези които си написал. Сигурна съм че във форума рядко и не задълго се появяват от тези индивиди.

До tigra - наистина ще е много хубаво ако покажеш или кажеш резултатите си, съответно програма, хранителен режим, добавки и т.н.

09.05.05
23:00

[quote author=“pepa_k”]И аз много се радвам че има такива жени (tigra).

Относно коментара на TERMINATOR, не мисля че типа жени които описваш се задържат дълго по тези форуми. При тях всичко е момента и нетрайно, те затова са и некомпетентни ако бяха се поинтересували малко повече щяха да успеят да се образоват малко и да не задават въпроси от сорта на тези които си написал. Сигурна съм че във форума рядко и не задълго се появяват от тези индивиди.

До tigra - наистина ще е много хубаво ако покажеш или кажеш резултатите си, съответно програма, хранителен режим, добавки и т.н.

                                                                          Да съгласен съм ,че тук жените и момичетата ,които посещават форума са много по на ТИ  с информацията относно този спорт и спортното хранене . Това естесвено много ме радва .

10.05.05
10:42

Не е само Тигра. Тренирам отскоро, но целта ми е точно и именно сила! И за да ти върна обидката  :P , знаеш ли какъв отпор ми се налага да давам на разбирковците в моята зала, които ми саботират тренировката и все се опитват да ме вкарат в стандартния протокол “2 часа ръкомахане във всички посоки с 0,5 кг”??? И защо не мога да си убедя инструктора да ми помогне да тренирам на лежанката??? И защо аз пък не съм видяла за два месеца досега нито един мъж да прави клек, ам? :P

10.05.05
20:14

[quote author=”Ани Илиева”]Не е само Тигра. Тренирам отскоро, но целта ми е точно и именно сила! И за да ти върна обидката  :P , знаеш ли какъв отпор ми се налага да давам на разбирковците в моята зала, които ми саботират тренировката и все се опитват да ме вкарат в стандартния протокол “2 часа ръкомахане във всички посоки с 0,5 кг”??? И защо не мога да си убедя инструктора да ми помогне да тренирам на лежанката??? И защо аз пък не съм видяла за два месеца досега нито един мъж да прави клек, ам? :P

                                                    Айййййй :) е тука си много права ! Мъжете не тренират крака ! Те ги пренебрегват за сметка на всичко останало.... А пък и може би им се вижда доста размазващо една серия от по 15- 30 повторения . Наистина краката са най-голямата мускула група , тоест комплекс от големи мускулни групи и изисква страшно много усиля , но  благодарения на тези усилия се редоцира масна тъкан , ако се празви по много повторения разбира се . Аз тренирам квадрацепси  ,но на лег прес машина и лег екстензия . ПОздравления за това , че наблягаш на силата , това е рядко срещано явление ако мога така да се изразя ....Точно сега се върнах от залата и аз бях единсвения ,който тренира крака там ....

12.05.05
14:21

Аз тренирам задължително крака, при това с полуклекове с доста кила, освен другите упражнения!

12.05.05
15:38

[quote author=“drbrd_f”]Аз тренирам сериозно и при това всички мускулни групи..но общата цел не е спортни резултати...... и в последно време замених мастните историики с маса...и ефекта на кг е същия само че сантиметъра показва друго...но не бих казала че тренирам като културистка... просот искам добре оформено релефно тяло....нищо повече :roll:

Браво! :D Все така!

[quote author=”Ани Илиева”]“2 часа ръкомахане във всички посоки с 0,5 кг”??? И защо не мога да си убедя инструктора да ми помогне да тренирам на лежанката???

Движения с допълнителни тежести  били те и ниски, с голяма амплитуда са ИСКЛЮЧИТЕЛНО вредни за ставите. /Става дума за кръгови, махови и кълчещи/. Смени си инструктора и/или си намери партнъор за тренировки.

Приятно прекарване. :D

12.05.05
19:04

И аз съм съгласна в това..което каза Ани Илиева...
Като почнах да правя клекове..по 15 повторения и после лег преса и всички отснали упражнения.... 8) от програмата ми и някой ме гледаха като изкопаемо... :oops: малко неловко се получава...единственото което не тренирам е лежанка и то ..не за друго ами трудно мога да се вместя.....но и флайса определено ...събира повече погледи..
Мисля,че това понягкоа да се чувствам гледана като изкопаемо идва заради мъжете..а не защото няма сериозни жени или момичета които тренират... :wink:
Така че ..един съвет .... не моля отнасяйте се толерантно...какво като слагаме малките тежести или използваме по леките дъмбели от под 10 кила за някой упражнения...все пак всеки според целите си... :lol:

13.05.05
12:16

Наистина е адски досадно когато седнеш на скота и в огледалото видиш някой да те гледа с поглед тип “Сънувам ли?!” ... аз обожавам силовите си тренировки и откачам когато мъжете ме запитат - “А ти нещо за горна част правиш ли?”
Горна част?????? Ма те в ред ли са! Че аз концентрираното бицепсово го правя със същите като техните кила(не че са много).  Или преди като правех предмишница и ме питат - “Това защо го правиш нали си жена?” ...
Е клек и мъртва тяга не правя заради леко изкривения ми кръст, но определено тренирам здраво !!! Така, че пишете ме и мен в отбора!  :P

16.05.05
00:30

Интересна тема. И мен понякога дооста ме изнервят жените които за няколко тренировки правят големите мускули...
Аз специално много се кефя когато жените които тренирам желаят да правят движения като избутване от лег и клякане. Клякането е много по ефективно от хилядите гладитатори. Поздрави!!
Относно некомпетентните инструктури и разбирачи в залата не им обръщайте внимание.

ПС tory_ с колко правиш концентрирано? ;)

29.05.05
21:11

[quote author=“tory_”]”Това защо го правиш нали си жена?” ...


това ми звучи като:
аз - извинявай кога ще приключиш тук?
той идиота - маца, лежанка не ти трябва, циците ти и така са страхотни

:shock:

29.05.05
21:34

А в други случай се правят на любезни и ти предостъпват лежанката на редуваши се начала като правят някакво изражение на умиление и нз .... нещо едва ли не вснимавай да не се счупиш..макар че не правиш кои знае какво :wink:

29.05.05
21:45

:)А моята зала докато свикнат ,че тренирам наравно с мъжете(даже на някои движения по-тежко ),всеки път като тръгнех  да клякам или да дърпам тяга едва ли не викаха по 2 линейки да ме придружават :)И полиция-да няма виновни после :))

B

29.05.05
21:52

Хах май е хубаво да направим тема за пауърлифтинга и тук :lol:
За да се вдигат големи тежести не трябва пишка ,а сърце :wink:
http://www.wapowerlifting.com/images/i-photo-comp-female-05.jpg

B

29.05.05
22:14

Или можеби тази е по подходяща :wink:
http://www.wapowerlifting.com/images/i-photo-comp-female-01.jpg

29.05.05
22:21

Да така е ...
И аз съвсем в началото доста ги изнервях докато не разберат че тренирам почти всичко...разликата обаче е от.. тежестите и ..постоянно ги карам да разтоварват..ама като не са се научили че като правиш клек с 80 после разтоварвашшш кой им е виновен... :roll:

29.05.05
22:25

хаха Lady’s Power :) смее ли някой да не се съгласи ;)

29.05.05
22:29

Няма начин просто ...ама то си важи и по принцип според мен етикета в залата... независимо мъже жени..след упражнение разтоварвай...какво е това нещо някой да ходи след теб и да разтоварва или да обира нужните му дъмбели от всички краища на залата..естествено това не е винаги но е неприятно... :roll:

29.05.05
22:33

[quote author=“drbrd_f”]Да така е ...
И аз съвсем в началото доста ги изнервях докато не разберат че тренирам почти всичко...разликата обаче е от.. тежестите и ..постоянно ги карам да разтоварват..ама като не са се научили че като правиш клек с 80 после разтоварвашшш кой им е виновен... :roll:

Абе правиш една 10ка с 80 ,после слагаш още някой диск ,така че да им призлее от вида на щангата ,клякаш си културно  :)и след подобна силова демонстрация мога да ти гарантирам,не само че няма да ти се налага да махаш техните тежести,ами и винаги ще има някой покрай теб да ти слага твоите:))

B

29.05.05
22:36

:D
В залата е господар силния :!:  Няма значение пола :wink:
Силните ги уважават :idea:  8)

29.05.05
22:51

[quote author=“sa6o88”]:D
В залата е господар силния :!:  Няма значение пола :wink:
Силните ги уважават :idea:  8)

И не само в залата :)

...ама то си важи и по принцип според мен етикета в залата...

drbrd_f за етикета в залата може ето тук едно мнениице да пуснеш :)

http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=6287

29.05.05
23:25

kaloiancho чела съм я тази тема и за това така деликатно само загатнах...не ми се обяснява а почна ли няма спиране... :lol:

29.05.05
23:51

[quote author=“drbrd_f”] а почна ли няма спиране... :lol:

хаха и аз съм така ;) нали се сещаш

29.05.05
23:56

ДА разбирам те обаче мисля също така рабирам че и съвсееем лекичко се отклонихме от темата..а именно за трениращите жени... 8)
За етикета и другте неща в други теми :lol:
А един съвет от мен към всички от мъжки пол :
Не съдете по въможностите на една жена или момиче от или поради предрасъдъците си! 8)

02.06.05
22:22

В предишната зала,която посещавах , някакви олита почнаха да ми вдяват ,че не трябвало да правя клекове , тяги и др. упражнения със свободни тежести (бла бла) направо ми бъркаха в здравето !!!  :evil:
Единия ми вика че 20 години ходил по зали и за първи път видял момиче да прави клекове  :twisted:  ...Реших да сменя залата (поради други причини ) ..но в последния ден реших да направя сериите ми за клекове с 2х20 диска и 10 кг лост = 50 ..и всички като ме запняха,направо се изпълних и от тогава хич не съм се меркала на там :)
Сега,тази зала,където я посещавам всичко си е наред -мнозинството от жените и мъжете си тренират всички мускулни групи,никой не те гледа като полезно изкопаемо и инструктур(к)ите са доста кадърни и много съм научила от тях .  :P ...Има и една мацка дето вдига за силови резултати ;)

B

02.06.05
22:53

Винаги съм харесвал женската сила :wink:
Ето снимка на едно от най-силните момичета на света. Всъщност световната шампионка Юлия Заугулова на 75кг. Тук е клекнала и забележете станала с 255кг :shock:  :shock:  :shock:
http://www.powerlifting-ipf.com/pictures/world%20juniors%202003/Zaugolova-Yuliya-S255_5-in-75.jpg
Опа , забравих да кажа, че момичето е девойка и участва при младежите :idea:

03.06.05
22:08

[quote author=“sa6o88”]Винаги съм харесвал женската сила :wink:
Ето снимка на едно от най-силните момичета на света. Всъщност световната шампионка Юлия Заугулова на 75кг. Тук е клекнала и забележете станала с 255кг :shock:  :shock:  :shock:
http://www.powerlifting-ipf.com/pictures/world%20juniors%202003/Zaugolova-Yuliya-S255_5-in-75.jpg
Опа , забравих да кажа, че момичето е девойка и участва при младежите :idea:

                                                                    Интересно.... дори и мъже рядко могат да се похвалят с такъв резултат .Е ако са трибойци естесвено може ,но любителски трениращ .....

08.06.05
15:36

Здравейте и от мен, нова съм тук,но реших да се отчета :D

Преди години и аз тренирах за сила, точно по “мъжка програма” - клек, лежанка, мъртва тяга и др....
Наистина не искам да ви казвам колко странно ме гледаха всички в залата и мъже, и жени.
Инструктора все се опитваше да ми обяснява, че това не е за жени, че така както искам да отслабвам няма да стане и ще кача маса, особено щом съм на НВД!!!  :)
А същият този инструктор ми беше направил “нормална” програма благодарение на която 1 година не постигнах никакъв резултат, освен да му пълня касичката в залата......
След като видях, че така нищо не става започнах яко ровене в нета, задаване на глупави въпроси към що-годе разбиращи хора от подобни форуми.... и накрая имах програма.
Първо тренирах по HST (Hypertrophy Specific Training, на който му е интересно ще го намери в нета) и това ме запали по големите тежести и малкото повторения. Важното е, че резултат имаше - аз не исках да трупам маса, ами просто да имам прилично оформени мускули и те лека полека започнаха да се оформят.
След HST-то преминах към програма за увеличаване на силата, общо силово съм тренирала около 6 месеца. След това забременях и прекъснах всичко.
Но към края на този период имах следните постижения, които макар и за някои да са малки, за мен беше страхотен напредък:
клек с 40кг, лежанка - 30кг, мъртва тяга - 30кг, милитари преса - 20кг (това са тежестите без лоста, който си нямам идея колко тежи).

Та сега след 2-годишно прекъсване отново се връщам бавничко към спорта и се надявам след време да имам даже по-добри резултати  :D
Успех на всички момичета, които са намерили правилния път към изграждането на хубаво тяло 8)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1