Как да приемам Креатин(монохидрат) и суроватъчен протеин

06.10.12
22:44

Имам 2 въпроса
1-вия е мога ли след тренировка да сложа в шейкъра и креатина и протеина заедно и да ги изпия на един път?Или трябва по отделно ?
2-рия е защо някой казват че приемат креатина с мед? Какъв е смисъла от това нещо?

ако има някакво значение какви са продуктите ето

AMIX Creatine Monohydrate Powder
MUSCLETECH 100% Premium Whey Protein Plus

Това са двата най-често задавани въпроса! Моля те, потърси информация сам. За 10 минути ще откриеш тонове.

06.10.12
23:13

Добре бе, не мога да разбера толкова ли е трудно да се ползва търсачката, да се поразрови човек малко в сайта, във форума, да попрочете и тогава да пита? Не мога да разбера защо всеки път си пишем едно и също: “Имам въпрос/питане/помощ/креатин/протеин/гейнер”....... Що за мързел е това? Първоначално помислих да дам линкове, ама после си викам защо АЗ трябва да търся, ровя, чета, прелиствам, систематизирам и осмислям неща, които на мен са ми ясни. И както се случва обикновено след като свърша всичко това и постна линк с отговорите на въпросите, започват още въпроси, на които отговорите са там, в съответните материали, но няма кой да ги прочете!!! И си задавам въпроса моето време по-маловажно ли е от времето на поредния форумен търтей?
ПП: Георги, така е, ама мързела не мори, той мъчи... По лесно е някой да прочете вместо него и да му отговори. Защо да чете цяла статия или тема, като може някой да отсее плявата вместо него и да му даде отговора наготово систематизирано в две изречения...

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 06.10.12 23:17.

Защото после следват 4-5 въпроса от рода “ама как по-точно?” :)
Да не обидим човека. Ще се справи.

06.10.12
23:34

Е те така или иначе ще си последват. Ама в статиите или темите във форума повечето въпроси са вече задавани (да не обиждам автора, ама нали не мисли, че открива топлата вода с това съчетание?) и съответно си имат отговори, дискутирани, аргументирани...
Между другото сега видях, че на garret gt вече съм му отговарял доста добронамерено, когато си е заслужавало на умно зададен въпрос. Ама па на тея теми, че и статии има...

07.10.12
09:48

Добре търсих и явно или съм сляп или..... ? Не видях никъде защо го приемат със мед?Каква е идеята на това нещо?И също така не видя никъде дали е проблем в един шейкър да ги смеся и да ги пия заедно?Дайте ми тема в която ще намеря отговор и ще черпя по каса бира ако сте от Варна !

07.10.12
11:20

Какви дози са препоръчителни и как се приема?

Креатин монохидрат е препоръчително да се приема по 3-5 грама на ден, всеки ден. Може да се приема по всяко време - сутрин, обед, вечер, между хранения, след тренировка и т.н. Изключение е само преди тренировка. Препоръчително е това да се избягва, а при положение, че всяко друго време е подходящо - това не би трябвало да е проблем.

Най-удобно би било всяка сутрин да се пие дозата със закуската. Удобно е, няма вероятност да забравите, няма нужда да го мислите през деня. Може да се приема с вода, сок, мляко, протеинов шейк, гейнър, кафе и т.н. За кафе и кофеинсъдържащи напитки преди време се смяташе, че може да повлияят негативно и да отслабят ефекта. Това не е вярно и е доказано неколкократно (2).

Друга разпространена идея е, че е задължително приемането му с високо инсулиногенна храна/съставка. Това не е наложително, но ако в случая човекът не реагира на монохидрата, то има данни, че добавяйки например декстроза (друго име за глюкоза), усвояването се подобрява при тези хора. Това е една напълно непретенциозна откъм прием добавка.

Източник: Креатин - повелителят на експлозивната сила http://www.bb-team.org/articles/871_kreatin-povelitelyat-na-eksplozivnata-sila#ixzz28bCBqpBN

Зареждане с въглехидрати - Всеки начинаещ е чувал как “трябва” креатинът да се приема с бързи въглехидрати.

Източник: Митове в бодибилдинга: креатин и водна задръжка http://www.bb-team.org/articles/4401_mitove-v-bodibildinga-kreatin-i-vodna-zadrazhka#ixzz28bDO1NTt

Това се намира за две минути само в раздел статии. Отделно форума е препълнен тояно с такива въпроси, но имайки предвид, че аз нямам нужда от отговора на този въпрос, не смятам да търся повече вместо тебе.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 07.10.12 14:40.

07.10.12
14:26

Благодаря много... във магазина на сила БГ ми казаха да го пия по следния начин но май не е много правилен

5гр 30-60мин преди тренировка
5гр след тренировка

а в не тренировъчни дни 5 гр сутрин .

А тук пък пише че не е препоръчително преди тренировка да го вземам?
Май ще е по удачно сутрин да го пия и след тренировка пак ?

07.10.12
14:38

казано от garret gt на 07.10.12, 14:26:

във магазина на сила БГ ми казаха да го пия по следния начин но май не е много правилен
5гр след тренировка

От сила БГ ще ти кажат и по 20гр на ден да пиеш само и само да ти свърши по-бързо... Защото колкото по-бързо го изпиеш толкова по-скоро ще си купиш пак. Все пак избери ти на кого да вярваш, на някой който ти продава или на някой, който ти помага без никаква лична изгода ;)
Пий си еднократно 5гр когато прецениш, за мене най-добре след тренировка с бърз въглехидрат (отговор защо с мед ;) )

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 07.10.12 15:31.

07.10.12
17:22

казано от Veso Pervazov на 07.10.12, 14:38:

казано от garret gt на 07.10.12, 14:26:

във магазина на сила БГ ми казаха да го пия по следния начин но май не е много правилен
5гр след тренировка

От сила БГ ще ти кажат и по 20гр на ден да пиеш само и само да ти свърши по-бързо... Защото колкото по-бързо го изпиеш толкова по-скоро ще си купиш пак. Все пак избери ти на кого да вярваш, на някой който ти продава или на някой, който ти помага без никаква лична изгода ;)
Пий си еднократно 5гр когато прецениш, за мене най-добре след тренировка с бърз въглехидрат (отговор защо с мед ;) )

Благодаря ти много за помощта :) и ти си прав обаче не бях се замислил така както те ми казаха щях да имам за около 40 дни а така като го пия 1 път след тренировка и 1 път в не тренировъчен ден примерно сутрин ми стига за доста време за около 60 дена :)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1