03.11.12
10:07
В последно време имам този проблем- ставам посред нощ, случва се 1-2-3 пъти на вечер и най вече защото ми се ходи до тоалетна по малка нужда. Примерно лягам си в 22:00, ставам един път в 02:00 и после към 04:00.А 2 часа преди да си легна не пия абсолютно нищо. Отдавна не съм заспивал така дълбоко, че да не ставам посред нощ и да се събудя бодър.Това ставане посред нощ пречи ли на възстановяването и как да избегна този проблем. Споделете ако и на вас ви се случва.
Темата беше редактирана от Влади . на 03.11.12 10:09.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
03.11.12
14:52
Според мен не е нормално да ставаш три пъти на вечер. Аз някой път след 1 ставане се чувствам страшно умалял. Но пък зависи и колко продължителен е съня ти. Ако спиш 6 часа и станеш 3 пъти ще пречи. Но ако спиш 10 часа предполагам че няма да са чак такъв проблем 3те ставания. Особено ако са само до тоалетна и обратно в леглото. Аз по принцип веднага заспивам след ставане. Ако и ти си така не вярвам да пречи на възстановяването.
Определено не е нормално това ставане. Още повече пък на 17г. Аз ставам мнооого, много рядко - само ако пия вода непосредствено преди заспиване. Съветвам те, ако това е постоянна практика, да се консултираш с лекар.
Един път да, случва ми се, и то си пия много вода и преди лягане също.
Но три пъти наистина е много, освен ако не се наливаш с вода след всяко ставане.
Мнението беше редактирано от Петко К на 03.11.12 14:59.
3 пъти ми се случва много рядко. Обикновено по 2 пъти ставам, ама след като се върна от тоалетната веднага заспивам. А съня ми е с продължителност около 9 часа.
03.11.12
17:56
А какво правиш през деня ??? натоварено ли ти е ежедневието... аз ако съм смазан от работа, дори и да пия много вода преди сън, после 8 часа не ми мърдат без будене.
03.11.12
18:54
Пий по-малко вода вечер и не се коси. Ако проблемът продължи, лекар.
Навремето индианските войни за да стават много рано сутринта, вечер се пили много вода и техниката работела безотказно. Провери си менюто и ограничи каквото трябва.
казано от Sofiiska Batka на 03.11.12, 17:56:
А какво правиш през деня ??? натоварено ли ти е ежедневието... аз ако съм смазан от работа, дори и да пия много вода преди сън, после 8 часа не ми мърдат без будене.
Еми на училище съм по принцип. Може би трябва да спра спането следобед за да ми е по дълбок сънят през нощта, следобед спа около 2 часа защото съм смазан след даскало. Иначе мерси за съветите на всички!
03.11.12
20:24
По принцип според биологичния си часовник, човек следва да спи два пъти в денонощието - веднъж за по-дълго - през нощта и веднъж за по-кратко - следобед. Само че следобедният сън е добре да не е по-дълъг от около половин час, за да не навлезеш във фазата на дълбокия сън. По този начин - с кратка дрямка, човек се чувства освежен и отпочинал, но не пречи на нощния си сън.
Не те знам тебе , но аз ако спя следобед вечер няма да мога да мигна.. Това си ми е от малък , не обичам да спя следобяд поради тази причина . Вечер спя без проблем няма значение в колко си легна.Много рядко ставам дори и да съм пил повечко течности преди лягане.
05.11.12
10:57
И аз ставам по 2 3 пъти на вечер до тоалетна и след това лягам и заспивам за 10секунди и това откакто се помня и нямам проблеми.Пия малко вода преди да легна.
05.11.12
11:14
Влади, опиши какти минава един нормален ден.
Пиеш ли много кафе, чай, енергийни напитки с кофеин?
Има ли много стрес около теб?
Сутрин бодър ли се събуждаш и в колко часа ставаш?
Вечер в колко си лягаш, лесно ли заспиваш?
Как се храниш , има ли много въглехидрати в храната ти?
Как тренираш, да не прекаляваш с тренировките?
Пиеш ли алкохол и колко?
казано от инж. Марин Маринов на 05.11.12, 11:14:
Влади, опиши какти минава един нормален ден.
Пиеш ли много кафе, чай, енергийни напитки с кофеин?
Има ли много стрес около теб?
Сутрин бодър ли се събуждаш и в колко часа ставаш?
Вечер в колко си лягаш, лесно ли заспиваш?
Как се храниш , има ли много въглехидрати в храната ти?
Как тренираш, да не прекаляваш с тренировките?
Пиеш ли алкохол и колко?
Не пия кафе,чай нито енергийни напитки.
Не съм стресиран, обаче понякога съм много уморен от даскало пък и много пътувам.
Лягам си към 22 доста трудно заспивам и ставам в 6, защото спа и на обяд- сутрин рядко съм бодър.
В режима ми през делниците, когато съм на училище приемам по 220-250гр. въглехидрати.
Тренирам 4 дни в седмицата- една тренировка ми включва макс. 21 серии.
Алкохол не пия
Ходил ли си скоро на лекар?Не че искам да те плаша,но честите позиви за ходене по малка нужда нощем,може да са свързани с бъбречни проблеми.Много ли протеини приемаш?Внимавай да не претоварваш бъбреците с тях.Моя съвет е да си провериш креатинина.Тази умора,която имаш може и да е причина за това.Но пак казвам,не искам да те плаша.Просто се провери.Това го поема здравна каса,а и без направление струва само 2,50лв.По-добре да се увериш ,че нищо ти няма отколкото да гадаеш и да се стресираш.Успех,дано тревогите са безпочвени :-)
Здравейте, сега като видях тази статия се замислих и аз сериозно. Моят проблем е почти същия само че причината е храна. Не пиша нова тема, защото почти се препокрива с тази. През деня имам воля и не се нахвърлям на “забранените плодове”, но стана ли вечер съм готов да изям и килима. И има случаи в които ставам по няколко пъти. Храня се добре, поне 4-5 пъти на ден, ОПРЕДЕЛЕНО НЕ ГЛАДУВАМ. Но тренировките ми станаха доста чести, дори в почивен ден от фитнес, гледам да правя някакво кардио.
21.11.12
09:44
И аз имам същия проблем. Само дето ставам да ям. Всяка божа вечер се будя поне веднъж отивам до хладилника и ям нещо. Каквото и да е било...
10.09.17
16:20
Аз имам същия проблем ставам по веднъж от скоро за тоалетна или да се наям (различно).Ходя на фитнес от 3 месеца по 5 пъти на седмица.Ям по 5-6 пъти в деня като наблягам доста на протеините(меса-като най-вече свинско) пия засега само суроватъчен протеин.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече