Ставане посред нощ - пречи ли на възстановяването?

03.11.12
10:07

В последно време имам този проблем- ставам посред нощ, случва се 1-2-3 пъти на вечер и най вече защото ми се ходи до тоалетна по малка нужда. Примерно лягам си в 22:00, ставам един път в 02:00 и после към 04:00.А 2 часа преди да си легна не пия абсолютно нищо. Отдавна не съм заспивал така дълбоко, че да не ставам посред нощ и да се събудя бодър.Това ставане посред нощ пречи ли на възстановяването и как да избегна този проблем. Споделете ако и на вас ви се случва.

Темата беше редактирана от Влади . на 03.11.12 10:09.

Според мен не е нормално да ставаш три пъти на вечер. Аз някой път след 1 ставане се чувствам страшно умалял. Но пък зависи и колко продължителен е съня ти. Ако спиш 6 часа и станеш 3 пъти ще пречи. Но ако спиш 10 часа предполагам че няма да са чак такъв проблем 3те ставания. Особено ако са само до тоалетна и обратно в леглото. Аз по принцип веднага заспивам след ставане. Ако и ти си така не вярвам да пречи на възстановяването.

03.11.12
14:56

Определено не е нормално това ставане. Още повече пък на 17г. Аз ставам мнооого, много рядко - само ако пия вода непосредствено преди заспиване. Съветвам те, ако това е постоянна практика, да се консултираш с лекар.

03.11.12
14:59

Един път да, случва ми се, и то си пия много вода и преди лягане също.
Но три пъти наистина е много, освен ако не се наливаш с вода след всяко ставане.

Мнението беше редактирано от Петко К на 03.11.12 14:59.

03.11.12
15:43

3 пъти ми се случва много рядко. Обикновено по 2 пъти ставам, ама след като се върна от тоалетната веднага заспивам. А съня ми е с продължителност около 9 часа.

03.11.12
17:56

А какво правиш през деня ??? натоварено ли ти е ежедневието... аз ако съм смазан от работа, дори и да пия много вода преди сън, после 8 часа не ми мърдат без будене.

Miss Fight

03.11.12
18:54

Пий по-малко вода вечер и не се коси. Ако проблемът продължи, лекар.

03.11.12
19:59

Навремето индианските войни за да стават много рано сутринта, вечер се пили много вода и техниката работела безотказно. Провери си менюто и ограничи каквото трябва.

03.11.12
20:09

казано от Sofiiska Batka на 03.11.12, 17:56:

А какво правиш през деня ??? натоварено ли ти е ежедневието... аз ако съм смазан от работа, дори и да пия много вода преди сън, после 8 часа не ми мърдат без будене.

Еми на училище съм по принцип. Може би трябва да спра спането следобед за да ми е по дълбок сънят през нощта, следобед спа около 2 часа защото съм смазан след даскало. Иначе мерси за съветите на всички!

Miss Fight

03.11.12
20:24

По принцип според биологичния си часовник, човек следва да спи два пъти в денонощието - веднъж за по-дълго - през нощта и веднъж за по-кратко - следобед. Само че следобедният сън е добре да не е по-дълъг от около половин час, за да не навлезеш във фазата на дълбокия сън. По този начин - с кратка дрямка, човек се чувства освежен и отпочинал, но не пречи на нощния си сън.

04.11.12
21:27

Не те знам тебе , но аз ако спя следобед вечер няма да мога да мигна.. Това си ми е от малък , не обичам да спя следобяд поради тази причина . Вечер  спя без проблем няма значение в колко си легна.Много рядко ставам дори и да съм пил повечко течности преди лягане.

05.11.12
10:57

И аз ставам по 2 3 пъти на вечер до тоалетна и след това лягам и заспивам за 10секунди и това откакто се помня и нямам проблеми.Пия малко вода преди да легна.

Влади, опиши какти минава един нормален ден.
Пиеш ли много кафе, чай, енергийни напитки с кофеин?
Има ли много стрес около теб?
Сутрин бодър ли се събуждаш и в колко часа ставаш?
Вечер в колко си лягаш, лесно ли заспиваш?
Как се храниш , има ли много въглехидрати в храната ти?
Как тренираш, да не прекаляваш с  тренировките?
Пиеш ли алкохол и колко?

05.11.12
15:29

казано от инж. Марин Маринов на 05.11.12, 11:14:

Влади, опиши какти минава един нормален ден.
Пиеш ли много кафе, чай, енергийни напитки с кофеин?
Има ли много стрес около теб?
Сутрин бодър ли се събуждаш и в колко часа ставаш?
Вечер в колко си лягаш, лесно ли заспиваш?
Как се храниш , има ли много въглехидрати в храната ти?
Как тренираш, да не прекаляваш с  тренировките?
Пиеш ли алкохол и колко?

Не пия кафе,чай нито енергийни напитки.
Не съм стресиран, обаче понякога съм много  уморен от даскало пък и много пътувам.
Лягам си към 22 доста трудно заспивам и ставам в 6, защото спа и на обяд- сутрин рядко съм бодър.
В режима ми през делниците, когато съм на училище приемам по 220-250гр. въглехидрати.
Тренирам 4 дни в седмицата- една тренировка ми включва макс. 21 серии.
Алкохол не пия

18.11.12
18:12

Ходил ли си скоро на лекар?Не че искам да те плаша,но честите позиви  за ходене по малка нужда  нощем,може да са свързани с бъбречни проблеми.Много ли протеини приемаш?Внимавай да не претоварваш бъбреците с тях.Моя съвет е да си провериш креатинина.Тази умора,която имаш може и да е причина за това.Но пак казвам,не искам да те плаша.Просто се провери.Това го поема здравна каса,а и без направление струва само 2,50лв.По-добре да се увериш ,че нищо ти няма отколкото да гадаеш и да се стресираш.Успех,дано тревогите са безпочвени :-)

20.11.12
00:58

Здравейте, сега като видях тази статия се замислих и аз сериозно. Моят проблем е почти същия само че причината е храна. Не пиша нова тема, защото почти се препокрива с тази. През деня имам воля и не се нахвърлям на “забранените плодове”, но стана ли вечер съм готов да изям и килима. И има случаи в които ставам по няколко пъти. Храня се добре, поне 4-5 пъти на ден, ОПРЕДЕЛЕНО НЕ ГЛАДУВАМ. Но тренировките ми станаха доста чести, дори в почивен ден от фитнес, гледам да правя някакво кардио.

И аз имам същия проблем. Само дето ставам да ям. Всяка божа вечер се будя поне веднъж отивам до хладилника и ям нещо. Каквото и да е било...

10.09.17
16:20

Аз имам същия проблем ставам по веднъж от скоро за тоалетна или да се наям (различно).Ходя на фитнес от 3 месеца по 5 пъти на седмица.Ям по 5-6 пъти в деня като наблягам доста на протеините(меса-като най-вече свинско)  пия засега само суроватъчен протеин.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1