Болка в лактите !

07.01.13
08:12

Здравейте,извинявам се ако има вече подобна тема,прегледах и не отрких информацията ,която търся,ще се радвам ако някои ми даде мнение което би ми помогнало.Та проблема е следния преди няколко месеца получих силна болка в лактите,въпросната болка беше постоянна и изключително остра,като на моменти сякаш и беше туптяща,болеше ме както при най-простите движения така и при липсата на такива,до момента преди това никога несъм имал такава болка,поне не мисля толкова силна ,че да ме накара да обърна внимание,може би и това ми е било грешката,болката в момента е главно в левия лакът,като се усеща на моменти и от лакътя нагоре към рамото,немога да опиша дали отпред или отзад,просто си боли сякаш тръгва от рамото по раменната кост надоло до ставата и определено се усеща и отпред в началото на бицепса и от вътрешната страна към лакътя,имам  съмнения че болката идва от набиранията,главно плувам и работя със собсвено тегло и щанги,като ръце (бицепс и трицепс поотделно не тренирам от година ),старая се да правя комплексни движения ,болката беше отшумяла и пак се появи,опитвам се да се сетя какво правя в момента което съм правил и преди когато се сблъсках с тези болешки за първи път,в момента съм спрял набиранията и фитнеса работя съсвем малко по една интервална тренировка,тъй като нямам възможност и да ходя в зала,но това е друга тема,ще дам пример едно движение при което от лек натиск с ръката болката се усеща сравнително силно,когато сложа ръката си на кръста и натисна леко с длан болката се усеща точно в лакътя бих казал от вътрешната страна,ръката е усукана в това състояние..
Ще съм много благодарен ако някой може да ми даде съвет какво да правя и как да постъпя,относто чичо доктор да би било добре да ида,но на този етап несъм в бг и нямам възможност.Благодаря :)

07.01.13
16:02

Hай-добре отиди на ортопед за консултация.

11.01.13
21:28

Здравей и аз съм имал подобен проблем. Решението е почивка, и някакви хапки за стави и сухожилия, ако отидеш на доктор той ще ти даде някакво мазило от което ефект няма, затова аз ти препоръчвам хапчета. Според мене имаш възпалени сухожилия. И най-важното е да не тренираш докато болка не отмини иначе ще ти стане хронично ... после инжекции хапчета и проблем ...
Кажи какво си тренирал в фитнеса с какви кг, повторения. Примерно, тренираш бицепс и правиш с лост, и ако усетиш болка спирай го и го замени с друго. Едни съвет, като ходиш на фт и правиш упражнения и видиш, че при дадено упражнение има болка вече не го прави, сменяй програмата по на 3 месеца за да има разнообрази, и прави правилно упражненията не гледай кг.

02.12.13
09:02

Аз имам идентичен проблем, но не разбирам защо се появи и трябва ли да се притеснявам. Случката е следната:

Не бях тренирал 4 месеца (мързеше ме), но почнах да приличам на нищо и реших, че е време за завръщане. Започнах с гърди и предно рамо, като тежестите бяха доста далече от преди 4 месеца, но реално дори не съм се и напъвал, просто исках да влезна във форма. Всичко точно, преспивам и на сутринта не мога да си пипна носа, ужасна болка в лактите (упражненията, които правех, съм ги правил стотици пъти, не е като да не знам как се изпълняват), днес е ден 2-ри и пак има болка, по-малко но я има. Главно когато сгъвам и разгъвам...

Поздрави.

казано от Kuncavia на 02.12.13, 09:02:

Аз имам идентичен проблем, но не разбирам защо се появи и трябва ли да се притеснявам. Случката е следната:

Не бях тренирал 4 месеца (мързеше ме), но почнах да приличам на нищо и реших, че е време за завръщане. Започнах с гърди и предно рамо, като тежестите бяха доста далече от преди 4 месеца, но реално дори не съм се и напъвал, просто исках да влезна във форма. Всичко точно, преспивам и на сутринта не мога да си пипна носа, ужасна болка в лактите (упражненията, които правех, съм ги правил стотици пъти, не е като да не знам как се изпълняват), днес е ден 2-ри и пак има болка, по-малко но я има. Главно когато сгъвам и разгъвам...

Поздрави.

В духа на много “компетенции” от форума веднага те питам - Килограми, възраст, цели, височина?
Сериозно - с такова обяснение и във форума, може да получиш два отговора - 1) обезболяващи ама да не са стероидни, щото са вредни за черния дроб и п....та, 2)бързай бавно и иди на лекар.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1