13.01.13
09:08
Привет,
Към момента съм на предплатена карта към Глобул (ваучер) понеже не говоря много по-телефона и ми излиза най-изгодно, но ми предстои закупуването на нов телефон, а с него и преминаването към абонаментен план.
Понеже се двоумя, дори по-скоро се триумя между родните мобилни оператори, споделете моля вашите впечатления за всеки един от тях - Глобул, М-тел и Виваком.
Цените на абонаментните планове и сам мога да сравня и да преценя кой ми е най-изгоден, но понеже общо взето те се припокриват и разликите не са фрапантни, опираме до други фактори - качествени ли са обслужването и услугите при всеки един от тях. Добро ли им е покритието, качествен ли им е мобилният интернет, заслужават ли си програмите им за лоялни клиенти и други подобни детайли.
Не ми се иска да се спра на най-изгодната оферта, а после да се окаже, че сърфирането ми в интернет е пълен ад. Или пък да избера М-тел заради точките, които дават, а после да се окаже, че с тях мога да си купувам само телефони от преди 200 години или непрактични аксесоари.
Та, това е. Ако сте клиент на някой от трите оператора, ще съм благодарен да споделите впечатленията си.
Поздрави,
Тишо
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
13.01.13
09:36
Купих Самсунг Галакси С преди 3 год с абонамент от Мтел+ интернет неограничен. Сега го използва дъщеря ми. Ходихме из Родопите, Пирин и Рила.... на 7-те рилски езера, към “Бъбрека”, няма обхват)). Доволен съм от интернета. Понеже тел. има функция на рутер, то всички наоколо можем да ползваме интернета- нямам забележки.
Аз не съм доволен от покритието на интернета на М-тел, ползвам от флашките им за мобилен интернет. На 10 км от голям град, без да съм в планината не съм можел да хвана обхват. Един път пътувах с влака през Балкана и съответно нямах никакъв обхват през повече от половината път, докато едно момче до мен беше с подобна флашка, но на Виваком и нямаше проблеми с покритието. И от познати съм чувал, че не се имали проблем с покритието на Виваком.
13.01.13
13:14
Преди бях на M-tel не останах много доволен и от цените и от обхвата. От 3 години съм абонат на Глобул и съм много доволен, направиха ми подарък още в началото безплатен телефон (старо моделче, понеже такова исках без да доплащам) сега понеже навържих официално 3 години и ми направиха подарък 150 лева и колкото желая да си доплатя за да си взема пак телефон или нещо друго от магазина на Глобул. Имам 2000 минути към 5 номера и 150 минути към всички мрежи и 1000 смса за 20 лева. :)
13.01.13
13:15
Ползвам М-тел и Виваком, 3Г покритието на Виваком е по-добро, като тарифни планове като че ли няма кой знае каква разлика. Преди имах чувството, че М-тел надписват сметките, защото говоря не говоря сметката ми беше константна, но в последно време мисля се промениха нещата.
Ползвам М-тел от 10г, а Виваком от около 5г.
Лично аз съм на Глобул и съм много и съм много доволен, има добри планове неограничения нет и съм доволен, аз съм на план който плащам 14 лв има 1500 минути към глобул, неограничен нет,40 минути към други оператори, преди имах и 1000 смс, но смених на по добра сметка и това отпадна, дават добри оферти за лоялен клиент. Бил съм и на другите оператори Мтел и Виваком, най-недоволен бях от Мтел, много некоректни ! Vivacom също са много некоректни в някой отношения, преди съм ползвал домашен нет, но беше просто ат много бавен а цената не беше много изгодна 40 лв за 10 мб, телефон с 1000 безплатни минути, добре че беше направен само за 12 месеца. Сега може да се е променили нещата при Мтел и Виваком, но аз си има негативното мнение за тях !
13.01.13
15:50
Има един тънък момент, че когато ти подарят телефон, във формуляра който подписваш, е написано, че при прекъсване на договора по-рано от крайния срок (А обикновено дават подаръци при преподписване) тоест 2 години след това ако спреш да плащаш, или искаш да махнеш картата ти се налага да изплатиш и стойността на подаръците.
От виваком на изплащане можеш да си вземеш само към тях, ако си абонат от 6 месеца или нещо такова.
От глобул можеш да си вземеш апарат на изплащане към TBI (който са с най-добрата възможност за лизинг, като имам в предвид това, че неустойките са им символични, също като оскъпяването)
За м-тел мнението ми е, че не заслужават да са на пазара.
За обхвата и за интернета има доста голямо значение и апарата. Аз съм с блекбери на виваком и от към обхват съм недостижим, а от друга страна мобилния интернет ми е скапан, а преди това с самсунг нексус нещата бяха обратни як интернет(когато има обхват) и слаб обхват.
В крайна сметка си сравни цените и се впускай във взаимоотношенията на монополите.
Ако искаш изчакай булсатком да изкарат първите си оферти за мобилна услуга, би трябвало в старта си да имат примамливи офери.
Булсат ком става 4-тия мобилен оператор.
http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2013/01/11/1982681_bulsatkom_vze_licenz_za_gsm_operator_no_ostava_bez/
Офф:
Вчера ми направи впечатление, че скайп услуга, да звъниш на мобилни и стационарни телефони, от програмата. Това разбира се е платено.
Учудващото в случая беше, че за Юнайтед Кингдом (примерно) услугата е ънлимитет кол тайм за 4.99 паунда, а в България ънлимитет кол тайм няма, а най-изгодния вариант е 400 минути за 9.99 паунда.
Което сам виждаш е огромна разлика. Но за сметка на това интернета в България е в пъти по-бърз от този в другите европейски страни.
Проблема е, че правата за мобилната мрежа в България, които ползва и скайп са доста скъпи, и това покачва цената на услугата.
13.01.13
19:43
Благодаря за включването, пичове. Гледах, сравнявах, правих, струвах и май ще си остана на Глобул. Така като гледам, плановете им са най-изгодни. М-тел изглежда най-много се лакомят и хитреят с абонаментите си.
Виваком има що годе добри предложения, но за тях от край време съм си създал негативно мнение, макар и не от личен опит. Интуицията ми подсказва да не се бъркам там.
Глобул ще да бъде, пък здраве да е ако нещо... :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 13.01.13 19:43.
Ако ползваш мобилен интернет Глобул е най-лошият избор.Скоростите им са слаби,покритието също не е на най-доброто ниво.
Мтел имат добри скорости на интернета,но откъм покритие куцат яко.Виваком имат добро покритие и добри скорости.Аз бях абонат на Мтел десетина години ,но накрая едвам изтърпях да ми изтече договора и да мина на Виваком.Само че вместо абонамент си пуснах Viva Free ,който можеш да спреш или да промениш във всеки един момент,и не смятам да подписвам вече с никой оператор,защото са измамници всичките.
05.02.13
22:44
лошо :)))
С мтел и виваком съм трошил и продължавам да троша нерви.
С глобул не съм, може би защото никога не съм им бил клиент :)
Е защо не боб? 11 ст на минута завинаги, без такси и глупости, колкото говориш - толкова... имаха и програми разни.
06.02.13
09:11
БОБ нямат мобилен интернет, а смартфон без мобилен нет...не ми трябва. :)
Избрал съм Глобул. Ясно е, че при всички ще ям дървото, но при тях ми се струва най-малко. Само чакам да внесат телефона...може ли най-купуваният телефон да го няма при нито един оператор 4-ти месец... :X
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.02.13 09:16.
казано от Тихомир Велев на 06.02.13, 09:11:
а смартфон без мобилен нет...не ми трябва. :)
Ти ако разчиташ на този нет, жив си за оплакване. Ако някой му стига трафик от 500-1000мб на месец, вероятно ще е доволен. Единственото хубаво на този нет е това, че когато пътувам, мога да си следя мейла в реално време, за друго не става.
Мнението беше редактирано от Valdis на 06.02.13 09:24.
06.02.13
09:25
Е, да. Напълно прав си, ама...току виж, някой (слънчев) ден, това ще се промени. :)
Ако има обхват на 3G то на Виваком браузването из сайтове е поносимо след изчерпване на “бързите” мб-и .
Интернета на М-тел е значително по-бавен, сравнявам ги в реално време в квартирата ми :D
06.02.13
10:28
Колкото повече G e телефона, толкова е по-вреден ;)
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече