Лаф моабет - осма серия

Темата е заключена.
Прескочи до:

02.07.15
20:57

;)

03.07.15
12:01

https://www.youtube.com/watch?v=Lc8EzfhInUk
fuarrrrrrrrr

03.07.15
12:10

Отправям предизвикателство към най-яките потребители: да си направят по едно такова селфи. :D

03.07.15
14:50

Снукър, a? Билярд, а ? :D

https://www.facebook.com/154101484681516/videos/871892562902401/

03.07.15
14:57

Много голям малкия :)

03.07.15
15:59

;)

03.07.15
22:56

казано от Queen Cobra на 02.07.15, 14:37:

Лостовете с натягане държат много здраво. Използвам такъв вече цяла година. Тия идиоти на клиповете ... просто са си идиоти ... Но по-добре да не рискува - заради стената. :)

E, да, ама защото ти си си ги натегнала. Тоя флуор на таблетки не е случаен(химияя, химияя...)  :)
Колко държат, зависи и от това какво е увиснало на тях. :D

Преди да се оборудвам с подходящ уред, този въпрос го бях решил с обикновен прав лост(ф30ка), положен върху две високи и мнооого стабилни секции. Ефективно беше. От лостовете за стени и каси, които съм виждал, никой не ми е вдъхнал достатъчно доверие...

Иван

04.07.15
07:56

05.07.15
15:18

Някой да знае за хубави лостове в района на 101 училище в Надежда?

05.07.15
18:42

Ако ти вършат работа тия са на 15-на минути пеша:

Улица 236-та и Никола Жеков.

https://www.google.bg/maps/dir/Bacho+Kiro+High+School,+ul.+“Ilindensko+Vastanie”+36,+1229+Sofia,+Bulgaria/42.7366383,23.2990719/@42.7334288,23.2999018,16z/data=!4m9!4m8!1m5!1m1!1s0x40aa9010fa51b279:0x2ca79a97040740de!2m2!1d23.294371!2d42.728058!1m0!3e2

05.07.15
19:07

Благодаря за отговора.

Мнението беше редактирано от Петър на 05.07.15 19:08.

Или може да продължиш малко по-напред и да стигнеш до северния парк, където има две чисто нови площадки.

08.07.15
20:48

Новият министър на отбраната на Латвия.

09.07.15
12:37

казано от Nickie на 09.07.15, 11:24:

!

Проблемите в България са от различни аспекти и накрая повечето общо взето завършват по веригата с нещо материално. Сигурно си чувала израза “Когато сме най-зле- така да сме”. Той е възникнал в онези по-трудни времена на войни и промени. В България се смениха поколенията. Аз преди няколко дни изпратих баба си и тя беше от онова скромно, гостоприемно, неискащо поколение, което си отива безвъзвратно. Поколение, което видя и живя в царска, тоталитарна и “демократична” България. Няма да влизаме в анализи, просто ще кажа, че добродетели трудно се възпитават: родителите се провалиха, учителите се провалиха... и религията се провали- резултатите са налице.
За мен лично колелото на прогреса в страната ни (а именно промяната в цялостният манталитет и ценностна култура на обществото ни) ще се завърти от образованието. Никоя европейска програма, никоя банка, никой управляващ и никоя война няма да ни отвори очите, както образованието, силата на внушението. Паисиевото дело е било нещото, което е придало смисъл на безразличния ни и сломен народ. Нима сега не сме такива?

09.07.15
13:35

С всичко, което си казал, съм съгласна, освен с едно - не е образованието, а семейстовто, респективно обществото. Аз съм на 19, видяла съм в съзнателния си живот само демократична България и невероятно неефктивната ни образователна система от 2000 г. насам, но имам съзнаението на благодарен, мотивиран и морален човек. Защо? Заради семейството, възпитанието още в ранните ми години. Всичките ми приятели и познати, които са на тази вълна също са повлияни най-вече от семейната среда. Ето, че и ти като сме на темата за кого се сещаш като силен образец и пример в твоя живот - за баба си. Като имам проблем не ми е виновна държавата, циганите, педер@сите, ЕС, комунистите, евреите, връзкарите - не ми пука кой е виновен, ставам и се оправям. Като мога да постъпя зле, но изгодно за мен и добре, но без да получа дадена изгода, определено постъпвам така че съвестта ми да е спокойна и не защото ме е страх, че ще ме спипат - това ми е вътрешното убеждение. Ако всяко едно семейство възпитава децата си по този начин, обществената нагласа ще стане друга и от там всяка обществена институция, каквато е училището, ще прогресира. Лошото е, че масовото настроение в момента е “вижте ме колко съм зле”, нищо че имам право на безплатно образование, колкото и калпаво да е - к’во толкова, всички имат, нищо, че имам дом - ама пък не е свръх луксозен, както ми се иска, нищо, че имам работа - ама не съм шеф, нищо, че имам право свободно да говоря и да намирам иноформация - това с какво ще ми помогне?! Масово хората са просто неблагодарни, мрънкащи и мързеливи. Цял живот си оплакват съдбата, че не са им дошли на готово всичките блага, за които мечтаят, без да се замислят колко много са им дошли на готово, всъщност, и колко малко работа им остава, докато получат всичко, което искат в сравнение с някой, който наистина не е получил на готово нищо.

Мнението беше редактирано от Nickie на 09.07.15 13:43.

“Прост народ, слаба държава” - Стамболов

09.07.15
14:02

Аз съм на 27 години и също съм видял само “демокрацията”. Но наскоро си говорихме с един мой приятел мой набор, колко много неща се промениха. Когато бяхме на 19 и завършвахме, и ни приемаха в университети, всички мои познати и приятели имаха онзи непринуден блясък, една искра в очите, един умерен, но повече от задоволителен оптимизъм. Те нямаха отвращение от системата, нямаха толкова претенции към живота. Имаха очаквания, но не непременни. Не са минали кой знае колко години, но и семействата им бяха по-усмихнати, по-обнадеждени, по-млади.
Ще видиш как се променят нещата за теб и твоите връстници. Ще видиш как “животът на възрастния” е нещото, за което повечето родители, макар и добре справилите се, не успяват да подготвят децата си. Не говоря просто за добро образование, добра професия и добра заплата. Говоря за поголовно разрушения баланс в живота на хората м/у 25 и 35 години. Балансът между ценностите- личния или професионалния живот? Приятели, половинка, родители, работа, нови познанства, нови хоризонти.

09.07.15
14:26

Точно тази искра... я няма! Видяла съм я у 5-6 човека от целия випуск, а това няма как да води към нищо по-добро или добро, като цяло. Сигурна съм, че никой в добро психическо здраве не е толкова оптимистичен на 30+ години, колкото съм аз сега, но докато имам този порив/драйв, искам да постигна колкото може повече, да се насладя на всеки миг. А повечето, които завършват сега, са се вече предали, загубили са преди да са опитали да играят. Пагубно.

Тая искра след завършването е от повечкото алкохол покрай баловете. С повечко пиенье всичко си е наред

09.07.15
21:16

казано от Nickie на 09.07.15, 14:26:

А повечето, които завършват сега, са се вече предали, загубили са преди да са опитали да играят. Пагубно.

Когато ние завършвахме 2007ма година имаше оптимизъм сред абитуриентите. Голяма част от малко по-големите не продължиха да учат, а хванаха по някоя работа- тогава имаше по-голямо предлагане и кой на автомивка, кой в строителството, кой на бързо хранене- всички припечелваха не зле за 20-21 годишни. Бързо почнаха дрешки, заведения, количка едно-друго.
Сега не са рядкост хората на около 25-30 години, с фас в устата, псуващи телевизора, гледащи с тъпа усмивка фейсбука си, пиещи вечер ритуално ракийка и работещи нещо, в което не виждат абсолютно никакъв смисъл. Някои нямат деца, други имат. Баби, котки, черги, панелки и всичко е като в сръбски филм. Тези хора само до преди 7-8 години бяха спретнати, избръснати, спортуващи и ставащи за работа с удоволствие!?

И в крайна сметка се връщаме към твоя пост, от който тръгна дискусията- какво ги е превърнало в мрънкащи утайки за толкова кратко време? Какво толкова лошо са преживели- война ли, природни бедствия ли или епидемии? Защо непалчето със скъсания диван в колибата е по-щастливо от родния дрисльо пред компютъра с чипса? Изчезнала е дори и пияната им усмивка.

10.07.15
12:02

Заради обществената нагласа, лиспата на ценности, семейната среда, реда на приоритетите в живота. Познавам семейства, които живеят в изключително лоши, от наша гледна точка, условия в няколко африкански държави, но всички са в пъти по-положителни от кой да е произволен човек, който можеш да спреш по улицата тук. Невероятно са благодарни за всичко, което имат. Там приоритетите са други - здраве, препитание, сплотено смейство, да въришиш добро, да помагаш на своите хора (под своите имам предвид от твоят град, твоето племе, твоята държава, твоя континент, ако искаш, твоята планета), да бъдеш добър пред себе си и Бог, да възпиташ децата си в същите ценности. Поради бедността, разбира се, има немалко битова престъпност, но, за разлика от тук, престъпниците са отритнати от обществото до такава степен, че не ги пускат обратно в дома, ако разберат за деянията им и ги дават с поколения напред като лош пример и срам за рода. Пък тук караме децата да лъжат за възрастта си, за да минат на по-ниска тарифа на някой басейн или луна парк, примерно. Престъпността, далаверата и лъжата са срастнати с обществото. Няма ценности - няма висш идеал, цел - няма удовлетворение. Парадоксално е - в пъти по-малко образовани от нас хора, а в пъти по-мъдри.

10.07.15
13:30

[quote author=“Nickie” date=“1436518961”Пък тук караме децата да лъжат за възрастта си, за да минат на по-ниска тарифа на някой басейн или луна парк, примерно.

:D

Ценностите в много бедните и тепърва развиващите се страни, се определят според мен от информираността, законите и човешките права+ културата. Знаеш как във военни райони или места с находища (като Сиера Леоне) има радващи се просто на прясна вода, и в същото време управляващите ги (тероризиращите ги) карат мерцедеси, имат басейни, джакузита, имат си кабелна да гледат Реал-Барса и ходят на лов за носорози в Ботсвана например. Като се замислиш и те са произлезли от същите тези племена и със сигурност не са възпитавани да злоупотребяват с народа си.

По отношение на България имам една моя мисъл- не може да възпитаваш рационално мислещо общество, докато хора с 600лв заплата и хора с 6000лв заплата да гледат едни и същи реклами. Дивани, телевизори, автомобили... Даже и да не гледаме реклами, то и видеоклиповете с фалшивия стандарт са достатъчни. Колко още трябва да ги подиграват, за да си кажат и рапъри, и чалгаджии, че и поп-изпълнители “какво е посланието на това Ламборджини на клипа, дето дори не е мое?”

Мнението беше редактирано от introducer на 10.07.15 13:32.

10.07.15
14:17

Навсякъде има управници, които подтискат и изцеждат най-бедната част от населението. Да, често те произлизат от същото това население. Няма място за спор тук. Мен ме интересува населението - какви са ценностите му. Това явление с отявлената показност, за съжаление, не е типично само за България, навсякъде по света го има и е тенденциозно, разрастващо се. Съвсем до скоро работих за и с безмерно богати хора, невероятно е как, въпреки че от години, ако не и винаги, са живяли в лукс , постоянно подчертават възможностите си и притежанията уж небрежно. :D “Ох, това CD няма да го взема, имам само 6 гнезда в Бентлито и вече са пълни.”, “Ще си изпусна терапята за не знам какво си там подмладяване, защото ще ходя на почивка на Малдивите - ужас! Дано не се загуби ефекта! Вече трети път я започвам на ново.”... Това са реални неща които са били казани пред мен. Аз бих се чувствала неудобно да кажа това - пред кой да е, особено пред 10 човека персонал, който работят за толкова пари на месец, колкото струва половин такава процедура. Ама, хайде, тези поне ги имат парите, а малко по-надолу в йерархията има една прослойка, която ги няма тези пари, но всячески се опитва да се изкара, че ги има - снимат се етикети на чанти и дрехи, за да се качат във FB, харчи се за неоправдано скъпа храна и пак всичко документирано, да не изпусне някой случайно как си си охарчил спестяванията и т.н. На много грозотия съм се нагледала. А мечтите на тези, които са най-долу, е да се качат най-горе и са недоволни, защото не са там. Висш идеал - отсъства. Болно ни е обществото, с цялото си същество се надявам, че не всичките общества по света са обхванати от тази епидемия.

10.07.15
15:13

Станахте много сериозни бе... като тази котка: https://www.youtube.com/watch?v=FjoseHcJjI8 :D

10.07.15
17:19

introducer ми е набор, но не съм видяла тази искра в моите колеги и съученици. Особено колегите от университета - Бяха вяли, мързеливи и разчитащи на семейното наследство и привилегии (може би защото са юристи, а не учители или художници, примерно).
Аз категорично вярвам в една кратка формула- Битието определя съзнанието. докато човек гази в калта, няма как да мисли за звездите. И обратното също- тези отгоре вече не са същите като тези отдолу....

10.07.15
20:02

казано от introducer на 09.07.15, 21:16:

И в крайна сметка се връщаме към твоя пост, от който тръгна дискусията- какво ги е превърнало в мрънкащи утайки за толкова кратко време? Какво толкова лошо са преживели- война ли, природни бедствия ли или епидемии? Защо непалчето със скъсания диван в колибата е по-щастливо от родния дрисльо пред компютъра с чипса? Изчезнала е дори и пияната им усмивка.

www. facebook .com

Теди Илиева

10.07.15
20:56

казано от introducer на 09.07.15, 21:16:

Вероятно са запецнали на средата по пирамидата на Маслоу. За четене каква е тая пирамида тук и тук.

11.07.15
12:32

(wait)

11.07.15
17:15

ХАХАХАХАХ Джорджано ще гради кариера :D :D :D

11.07.15
17:23

казано от TonsOfDamage на 11.07.15, 17:15:

Ис дис риъл уорлд ор ам ай дриимин бро?!?!?!?

11.07.15
17:39

Тая Кристиана е мн добра ве :@

11.07.15
17:42

казано от dr jack на 11.07.15, 17:23:

казано от TonsOfDamage на 11.07.15, 17:15:

Ис дис риъл уорлд ор ам ай дриимин бро?!?!?!?

Начии :) Има долу вляво на плеъра една фунийка и над нея пише : “Заглушаване” :) Обаче що няма бутон за стрелба или нещо подобно ...

11.07.15
17:50

В такъв случай се запознайте с новия Джорджано, вече пълзи и по лозята :)

Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 11.07.15 17:51.

11.07.15
18:57

Щом ще постваме излагации...
п.п. Това трябваше да го постна в онази тема за хомосексуализма :D .

11.07.15
18:59

И този е класен бе, бях го постнал в един дневник миналата година. ;Д

Иван

11.07.15
20:50

Снощи бях на raffy bar & gelato pool (Симеоновско Шосе 97А) - просто се сетих, че за форумна среща е много добро място. По моя вкус, де...все едно не си в София хаха

Иван

11.07.15
23:06

казано от Queen Cobra на 10.07.15, 17:19:

Аз категорично вярвам в една кратка формула- Битието определя съзнанието. докато човек гази в калта, няма как да мисли за звездите. И обратното също- тези отгоре вече не са същите като тези отдолу....

С всички сили стоя далеч от хора с подобни вярвания. Когато чета подобни глупости...

12.07.15
11:37

Сутрешна гимнастика у Мексико. И после разни Тай Чи Цьоанье ще ми хвалят..

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1