06.03.13
20:06
Загрявка (10 минути): Скокове върху кутия, вертикални подскоци, подскоци с прибиране на коленете към тялото и т.н.
Основно движение (20 минути): Заден клек
Второ движение (20 минути): ½ заден клек от долна позиция
Трето движение (15 минути): Лег преса
Четвърто движение (10 минути): Бедрено разгъване
Ден 2: Повдигане от лег
Загрявка (10 минути): Плиометрични лицеви опори, хвърляне на медицинска топка и т.н.
Основно движение (20 минути): Повдигане от лег
Второ движение (20 минути): Повдигане от лег с тесен хват
Трето движение (15 минути): Придърпване на вертикален скрипец
Четвърто движение (10 минути): Раменна преса с дъмбели
Ден 3: Мъртва тяга
Загрявка (10 минути): Скокове върху кутия, вертикални подскоци, подскоци с прибиране на коленете към тялото и т.н.
Основно движение (20 минути): Мъртва тяга
Второ движение (20 минути): Добро утро
Трето движение (15 минути): Придърпване на долен скрипец
Четвърто движение (10 минути): Обратни хиперекстензии на уред
Ден 4: Общ
Основно движение (20 минути): Клек
Второ движение (20 минути): Повдигане от лег
Трето движение (20 минути): Мъртва тяга
Здравейте! Тази седмица започнах да тренирам по тази система, но изникват някои въпроси, относно първи цикъл, ето ги и тях:
1 въпрос - Забелязвам че при ден 1 всичките движения се тренират краката, ден 3 всички пък движения са акцентирани главно върху гръбните мускули, обаче ден 2 само едно движение за гърдите, а останалите за други мускулни групи. Въпроса ми е не ги ли пренебрегваме така ? Все пак не са малка мускулна група!
2 въпрос -тъй като в залата където тренирам няма лег преса мисля да го заместя с напъди, също така съм заместил обратните хиперкстензии със бицепсово сгъване. Това как Ви се струва ?
Благодаря предварително за отговорите :)
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
Още предложения от BB-Shop
06.03.13
20:11
1. Забележи следното - клек, лег и тяга. Трите движения в трибоя. Върху тях са трите дни, а четвъртият е трите движения заедно.
2. НапАди е доста относително нещо, защото може да се направят така, че да се оттренира съвсем различно нещо от предвиденото да се тренира с лег-пресата. Бицепсово - да, естествено. Програмата е за трибойци, тях много-много не ги интересува бицепса, предпочитат здрав кръст. Което не пречи да се заместят обратните хиперекстензии с бицепсово, макар да бих предпочел съвсем различен подход при нужда от размери на бицепса сред целите, които гоня с “Канадска мечка”.
06.03.13
20:25
Например какъв би бил подхода ти за бицепс ? И като цяло доста се колебах дали да започна да тренирам по тази система. Сега като ми казваш, че е за трибойци направо се колебая дали да я продължа. Целта ми не е да гоня някакви рекорди с повдигането на тежести, а ......как да се изразя....да се развивам “цялостно”. Надявам се ме разбиваш какво имам предвид.
И още едно въпросче - какво би ме посъветвал, да продължа ли по тази система или да сменя (например нещо като класически 4 дневен сплит) ?
06.03.13
20:29
Нямам достатъчно данни, за да дам какъвто и да е съвет как да тренираш.
Подхода ми за бицепса в случая с мечката съм го дал в самата статия - яко изолиращи и до отказ.
Иначе един цикъл по мечката ще те развие доста “цялостно”, особено смениш ли лежанката с военна преса от стоеж или вариант на хай-пул. Но не и ако нямаш безупречна техника на изпълнение.
06.03.13
20:34
Благодаря много за отговорите :)
я и аз да попитам нещо по програмата - тези “20мин”, “15мин” - какво означава? кляка се в серии (до отказ) или се кляка непрекъснато 20 мин ... как точно се тренира?
07.03.13
10:30
казано от FRANKO на 07.03.13, 10:28:
я и аз да попитам нещо по програмата - тези “20мин”, “15мин” - какво означава? кляка се в серии (до отказ) или се кляка непрекъснато 20 мин ... как точно се тренира?
Обяснил съм ги в статията, от която авторът на темата е цитирал само програмата.
10.03.13
17:26
Може ли да ми дефинирате по-точно ” ½ заден клек от долна позиция” ? Имам някаква идея, но......а също така всяко едно движение си ги правя с едни и същи кг (както сте обяснили за избор на тежестта примерно правя с 80 кг клек 8 повторения, значи това е тежестта, която използвам за движението)?
Благодаря !
Мнението беше редактирано от Росен Петров на 10.03.13 17:41.
31.03.13
22:06
Започвам 2 микроцикъл и изникна въпроса за второто движение на ден 1,2 и 3 - “....и четвъртата седмица се пропуска”. Това трябва ли да означава, че 4 седмица не правя изобщо 2 движение ? :?
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече