Мнение за корема ми

Здравейте! Може би трябва да започна първо от това, че съм новак във фитнес залата. На 16 години съм, 60 килограма и 1,78 см висок. Започнах да тренирам преди около месец-два. Объркан съм относно корема ми. Аз съм слаб, да не кажа изключително слаб. Такава ми е физиката. Ръцете ми са доста малки и като цяло телосложението ми е такова.
Проблемът идва от корема. Това, което искам да тренирам най-много, е именно него. И точно в тази област имам мазнини (в последно време се чудя дали наистина е това). Това, което искам най-много от фитнеса, е да изградя плочки. Притесненията ми идват от това, че коремът ми не е плосък (както на повечето слаби момчета), а е издут напред. Мислех си, че това си са мазнинки в тази област. Знам, че те трябва да се премахнат с кардио тренировка и пресите в случая са излишни. Тренировките ми са 4 пъти в седмицата, като всяка от тях започвам с бягане на колело. На него пробягвам задължително 5 километра (скорост 100, ниво 11). Също така преди да си отида бягам на пътека 3 километра (при скорост 10,00). Ще приложа снимки, за да изкажете вашето мнение за търбуха ми. :) Това, което ме притеснява е, че тази програма я изпълнявам от около месец, а коремът си седи все същия. Ако продължавам с това бягане, ще даде ли ефект и ще стане ли коремът ми плосък? Точно това искам, той да е плосък, за да може да се образуват плочки. Същевременно си го и тренирам с преси и вдигане на краката от вис. Изглежда странно на фона, че съм слаб, а бягам, само и само, за да сваля този корем. Ето и снимки:

1) http://prikachi.com/images/717/5992717C.jpg—> отпуснато положение
2) http://prikachi.com/images/723/5992723H.jpg—> на тази се вижда най-добре
3) http://prikachi.com/images/725/5992725j.jpg—> тук съм го стегнал
4) http://prikachi.com/images/729/5992729T.jpg—> отпуснато
5) http://prikachi.com/images/733/5992733j.jpg—> стегнат, отстрани

Друго, което ме интересува е: Мазнините не се ли образуват в долната част на корема? А както може да се види от снимките, на мен ми е издадено напред още от горе, точно под гърдите.
Ще ви помоля за мнение и да се отнесете с разбиране, защото пиша за първи път тук. :)

14.03.13
22:10

Ако вместо с бягане, почваше с клек и тяга, щеше да има повече ефект.

14.03.13
23:29

Корема ти си е наред. Възможно е да имаш някакви мазнини в коремната област, но те съвсем не са чак толкова много, както си го описал. Не се вижда на снимките добре, но ако ти е прекалено слаба мускулатурата е възможно гръбнака ти да заема неестествена S-образна форма и това да “издува” корема ти допълнително. Според мен ако продължиш да си спазваш програмата и вкараш още упражнения със собствено тегло като лицеви упори и набирания ще има ефект.

А това, че за един месец нищо не е станало да не те отчайва - нормално е. Бъди по-търпелив трябва да минат поне няколко месеца за да има видима промяна. Също така не забравяй да се храниш правилно.

15.03.13
12:36

проблема не е, че имаш мазнини, а че нямаш месо ... и с толкова търчане и явно недохранване, няма и да имаш - промени си храненето и тренировките за 2-3 месеца и пак ще си приказваме ;)

15.03.13
14:34

Нищо ти няма на корема, може би имаш малко мазнини, ама не е фрапантно. Писал си само за тренировки, а хранителен режим? Наблегни на протеините, според мен с калориен излишък. Погледни какви режими има в сайта и прецени за себе си. Тренирай повече силово. Плочките ще дойдат заедно с всичко друго, така че смело напред!

казано от FRANKO на 15.03.13, 12:36:

проблема не е, че имаш мазнини, а че нямаш месо ... и с толкова търчане и явно недохранване, няма и да имаш - промени си храненето и тренировките за 2-3 месеца и пак ще си приказваме ;)

Да ти кажа, не знам какво имам, но като седна и виждам как се събират едни нещица, наречени “паласки”, дори и да са малко. Прав си, слаб съм и то много, но просто го имам това коремче и не мога да се отърва от него.

казано от Sido на 15.03.13, 14:34:

Нищо ти няма на корема, може би имаш малко мазнини, ама не е фрапантно. Писал си само за тренировки, а хранителен режим? Наблегни на протеините, според мен с калориен излишък. Погледни какви режими има в сайта и прецени за себе си. Тренирай повече силово. Плочките ще дойдат заедно с всичко друго, така че смело напред!

Ами не спазвам определен хранителен режим, като например сутрин ям еди си какво, вечер еди си що. Просто гледам да се храня здравословно. Почти не ям сладко, не ям хамбургери и чипсове, не пия газирано. Гледам да ям повече месо и млечни продукти, от скоро си хапвам и доста плодове. Ами тренирам си общо взето всичко, а коремът го тренирам 2 пъти в седмицата. Това достатъчно ли е?

Хора, тренирам от доста малко време, но вече започнах да виждам резултати, макар и минимални, но не и за корема. Не мога да разбера защо съм слаб и същевременно с това имам това коремче, което повече от всичко искам да премахна.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1