Вмъкване на сутрешна физзарядка в цивилния живот и още нещо

Прескочи до:
Carbohydrate

20.03.13
23:00

Със сигурност има достойни хора във армията, и само те я крепят, колкото и да са малко. Но това не променя мнението на повечето хора за съжаление. Скоро гледах новата униформа на руснаците кой й прави дизайна и кой я одобрявя. Мъка, разбираш ли...м ъ к а

21.03.13
12:24

остави руснаците намира - ако сравниш техния с нашия бюджет за армията (пропорционално, а не като обща сума), ще видиш, че нищо общо няма ... и не всичко е в парите - сърце и кураж трябват, а те не се формират в днешните младежи (поне не и в по-голямата част)- с висене пред компютър, по кафета и дискотеки не се получава ... само преди около век, българската армия е всявала респект във всичките ни съседи, въпреки, че не е била оборудвана с последната дума на техниката (тогава) ... явно нещата са опирали до хората.
почнахме от физзарядката ... та пак на въпроса - там насила те вкарваха в някаква форма за да имаш шанс да оцелееш при евентуална война - поне при нас, на всеки 6 месеца, се покриваха нормативи (набирания, лицеви опори, крос, коремни ...) и ако някой не ги покриваше, му се вземаше огъня, докато успеее - през ден наряд, а след това, без почивка - тренировки под надзора на взводния ... поне докато си новобранец (което си беше една година).
в момента, само една малка част от 18-20 годишните имат някаква физическа активност - или трябва два пъти да застанат на едно място за да хвърлят сянка, или сами пълнят асансьора

26.03.13
08:48

С някой неща съм съгласен. Както и да е. Ето това нещо ми седи над главата попринцип
http://prikachi.com/images.php?images/393/6042393e.jpg
намират си и други таквиа неща. Въпроса е, че аз одобрявам това един човек да защитава това за което вярва, свободата, правото, държавата си, народа си и т.н., но не одобрявам един човек получаващ пари, отишъл на другия край на света в името на някаква си измислена кауза на САЩ примерно. Освободител, дрън-дрън, това си е най-обикновено наемничество.
За Африка и гладуващите там.. това е друга тема, но пак е обвързана с т.н. световен ред. Кой финансира диктаторските режими, кой им доставя оръжия... не е ясно, но човек може да предполага. Глобална политика на силните, обслужваща какви ли не извратени интереси.

Без лоши чувства, явно те засягам доста, не е лично, а срещу неефективността на армията ни, не виждам смисъл от съществуването на цялата тази структура, която в условия на мир е ненужна, реално нямаме открити врагове и неизбежна заплаха, за да се поддържа такава структура според мен. Може би нещо като т.н. запас от цивилни с подготовка, но не на постоянна заплата би ме задоволило повече, като начин за харчене на парите, които внасям в държавата.

За създаването на ред, дисциплина, братство, чувство за взаимопомощ и отговорност в казармата - да това са чудесни неща и ги одобрявам, аз самият се стремя към такива добродетели, но в днешния свят- трудно.

26.03.13
22:43

казано от Arkan на 26.03.13, 08:48:

...аз одобрявам това един човек да защитава това за което вярва...

Е да де, именно затова съм отишъл... Заради нещо в което вярвам. И уверявам те, идеалите ми далеч надхвърлят мотивите на един наемник. Въпроса е, че ти сега се опитваш да ми кажеш на мен защо съм отишъл аз и как всъщност не вярвам в това, в което вярвам. И че всичко е за пари. А ползите за всеки един от нас като професионалисти са неизмерими в пари. Нарича се боен опит. Без това, приятелю, е все едно боксьор да блъска само на чувал и да си вярва, че ще е толкова добър като излезе за първи път на ринга...

...не виждам смисъл от съществуването на цялата тази структура, която в условия на мир е ненужна...

Да, нека да вземем я разпуснем тогава, па ако стане напечено ще си направим пак армия от днес за утре... Може би си мислиш, че това е като фирма, като няк’во ЕТ, днес няма условия за бизнес, закривам го да не плащам грешни данъци, ама утре като се пооправят нещата ще си го открия пак...

...реално нямаме открити врагове и неизбежна заплаха...

А можеш ли да гарантираш толкова категорично, че това ще е така и след 5, 10, 20 години???
Австрия, Белгия, Великобритания, Германия, Гърция, Дания, Испания, Италия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Унгария, Финландия, Франция, Холандия, Швеция, Швейцария... Това са само някои от страните в Европа, които поддържат армия, не че са само те... Коя от тези държави има открити врагове или неизбежна заплаха и защо не са достигнали до гениалното ти прозрение, че при липса на такива, армията е излишна???
Нищо лично, но както вече ти казах, разсъждаваш доста повърхностно.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1