Тренироъчна програма- добре ли е структурирана и какво мога да допълня?

21.03.13
18:53

Здравейте! Досегашната ми програма беше разхвърляна и преди всяка тренировка си подбирах упражненията и реших, че трбва да въведа ред и в тренировките си , за да има някакво постоянство. Тренирам силово 3 пъти в седмицата във фитнес, като комбинирах
1 ден: гърди и трицепс
2 ден: крака и корем
3 ден: гръб и бицепс ( и малко рамо)
но както казах,подбирах си упражненията от предния ден. Исках да включа повече базови упражненияза горната част на тялото, като не забравям и краката естествено. За тях мисля, че трябва да се поизчистят още малко. Ето и програмата - 3 дневен сплит (порових се из статиите и в крайна сметка на това се спрях, като замених някой от посочените упражнения с такива, които мисля, че ще са ми по-удобни)
Ден 1 - гърди + бицепс
**преди силовата тренировка ще с еопитвам да правя кофички, докато не се науча
1.Повдигане на дъмбели от лег 3 х 8
2.Повдигане на дъмбели от полулег 3Х8
3. Флайс 3х8
4.Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж 3х8
5.Бицепсово сгъване на скрипец 3х8
6. Коремни преси 3х20
7.Повдигане на краката от вис 3х20

Ден 2 - гръб + трицепс
** по същия начин с набиранията (колкото мога толкова, докато не се науча)
1.Вертикално придърпване на  скрипец 3х8
2.Хоризонтално придърпване на скрипец 3х8
3.Едностранно гребане с дъмбел 3х8
4.Френско сгъване с дъмбел от седеж 3х8
5.ПОлу кофички 3х8
6.Трицепсово разгъване на горен скрипец 3х8

Ден 3 - крака и рамо
1.Раменна преса от седеж(с дъмбели) 3х8
2.Раменно разтваряне встрани 3х8
3.Клякане на смит машина 3х15
4.Бедрено разгъване 3х15
5.Бедрено сгъване 3х15
6.Повдигане на пръси за прасец 3х15
7.Коремни преси 3х20
Исках да включа мъртва тяга, но се чудех кое да махна от 3тия ден. Ще стане ли много или спокойно мога да го добавя? И другото, за което не съм сигурна е дали да си правя кардиото преди всяка силова тренировка или в дните, които нямам  тренировка?
Давайте всякакви предложения :)

Темата беше редактирана от mimzityy на 22.03.13 09:26.

23.03.13
12:35

махаш сгъването и слягаш римска (румънска) тяга.
кардиото - след тренировка или в дните без силова (по-добре според мен)

mimzityy, няма добре структурирана или универсална програма. Аз цял живот тренирам гимнастика, а отскоро започнах много сериозно фитнес... Имам изключителни познания в практиката ми. Това, което някой ти е написал или си изготвила сама няма как да действа, ако ти не усетиш целия процес на методиката за тренировка. Много е лично и интимно да тренираш, но най-хубавото е удоволствието. Така че още веднъж, казвам ти - няма универсална тренировъчна програма или режим. Всеки организъм е супер различен.

25.03.13
13:14

казано от mimzityy на 21.03.13, 18:53:

Исках да включа мъртва тяга, но се чудех кое да махна от 3тия ден. Ще стане ли много или спокойно мога да го добавя? И другото, за което не съм сигурна е дали да си правя кардиото преди всяка силова тренировка или в дните, които нямам  тренировка?
Давайте всякакви предложения :)

Махаш и трите дни и почваш само базовите движения, делиш тренировките на горна и долна част и ги тренираш по два пъти седмично, не правиш повече от две упражнения големите групи, малките не ги тренираш директно, стремиш се да се придържаш до максимум 6 тежки повторения, кардиото ти е излишно, ти си слаба и явно нямаш много нужда от него, имаш нужда от мускули ;)
Успех !

03.04.13
22:34

Много дълги тренировки и много серии правиш. Вместо да правиш по 3 упражнения за мускулна група, прави по едно на тренировка (айде, по две за проблемните зони), и ги редувай в различните тренировъчни дни. Дай приоритет на свободните тежсти пред машините. Успех и от мен :)

10.04.13
23:55

Извинявам се предварително за офф-топика. Искам да попитам според вас по-добре ли е сам да си направиш тренировъчна програма като се допитваш до интернет и евентуално инструктура във фитнеса или да се възползваш от услугите на професионален треньор, който да ти изготви програма? Често ли се прибягва до второто (ако имате информация разбира се)? Понеже искам да тренирам сериозно, а във Фитнес 33 в Студентски град предлагат изготвяне на програма само за 25 лв. До колкото знам, по принцип варират около 100 лв. ... Идеята ми, ще се прецакам ли, ако избера второто, а не си правя сама упражнения?

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1