23.03.13
18:19
Здравейте! В период на качване на маса съм, но трудно мога да достигна желаните калории на ден като се храня чисто (т.е. без вафли, чипсове, снаксове и подобни боклуци). Трябват ми храни като фъстъченото масло и ядките например, които за 100гр имат около 600 калории, които са си от добър източник. Та въпросът ми е можете ли да ми предложите още такива висококалорични храни за по-лесно приемане на полезни калории? :)
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
23.03.13
19:46
Кой те кара да се храниш “чисто”? Като ти трябват калории, набави ги.
23.03.13
20:03
казано от Ради Хаджирадев на 23.03.13, 19:46:
Някои хора освен калориите ги интересува и здравето.
Слънчогледовия тахан (халвата) е мн добър помощник, сутрин като качвам си правя калорийна бомба :)
Моят вариант е 3 пакетчета полуготови спагети РОЛЛТОН + 100 грама кашкавал.
Спагетите са 1.80лв, кашкавала 1.20лв - общо 3 лв.
Спагетите са ти 900 калории, а кашкавала..виж в състава на храните различните видове, но 300-400калории.
Един буркан- тахан с мед. Хем е вкусно, хем е калорично, засищащо и даващо енергия. Ще ти стигне за бая време.
Помоли някоя баба да ти го направи.
казано от Алекс Д. на 23.03.13, 21:30:
Моят вариант е 3 пакетчета полуготови спагети РОЛЛТОН + 100 грама кашкавал.
Спагетите са 1.80лв, кашкавала 1.20лв - общо 3 лв.
Спагетите са ти 900 калории, а кашкавала..виж в състава на храните различните видове, но 300-400калории.
Ниско калорично, не питателно, белтъчините са само от 100 грама кашкавал...да не говорим, че системната употреба на натриев глутамат и бульончета няма да доведе до нищо добро!
24.03.13
11:11
казано от basi halvata на 23.03.13, 20:03:
Май трябва да почетеш повече ;) Просто гледай 75-85% да са от качествена храна. Другото може спокойно да го запълниш с каквото искаш. Най-вече с твоя случай когато качваш. При хипокалорични диети е малко по-особено.
Благодаря за отговорите :) Ще си взема халва да пробвам.
А имам едно питане относно това 75-85 % от калориите да са от качествена храна - останалите няма ли да “омазнят” тялото, тъй като се предполага, че ще са от нещо, което не си позволяваме всеки ден :D ?
24.03.13
19:19
Не. Омазняване ще се получи, ако много си прекалил с калорийния излишък. Част от него отива за да се гради мускулната маса. Всичко отгоре, с което прекалиш, ще се ползва за мастните депа. Ако не искаш да надебеляваш, просто гледай да е малък излишъка, за да отива по предназначение ;)
24.03.13
19:27
казано от Ради Хаджирадев на 24.03.13, 11:11:
Май трябва да почетеш повече ;) Просто гледай 75-85% да са от качествена храна. Другото може спокойно да го запълниш с каквото искаш. Най-вече с твоя случай когато качваш. При хипокалорични диети е малко по-особено.
BB-Team - фитнес и здравословен начин на живот. Яденето на боклуци не се вписва в идеята за здравословен начин на живот за съжаление.
24.03.13
19:38
казано от basi halvata на 24.03.13, 19:27:
BB-Team - фитнес и здравословен начин на живот. Яденето на боклуци не се вписва в идеята за здравословен начин на живот за съжаление.
Пак прочети какво съм написал и го обмисли добре. След това се замисли как дефинираш “здравословно” хранене. След това пак прочети какво съм написал.
24.03.13
19:53
казано от Ради Хаджирадев на 24.03.13, 19:38:
казано от basi halvata на 24.03.13, 19:27:
Пак прочети какво съм написал и го обмисли добре. След това се замисли как дефинираш “здравословно” хранене. След това пак прочети какво съм написал.
И 100 пъти да го прочета няма да стане по-умно. ;)
Виж си първия коментар по темата - това ли е нещо, което трябва да посъветваш някой, търсещ хубава храна за качване. И няма да е зле да спреш да пишеш по темата, тъй като само се излагаш.
24.03.13
20:57
Човекът пише, че с “чисто” хранене не може да си набави калориите. Нито е учудващо, нито е първия. В такъв случай се препоръчва да си яде любими храни, за да постигне целта. Колкото до моята препоръка - чрез нея ще си набави всичко нужно, за пълно здраве, а също така и ще си постигне целта. :)
Колкото до “чиста” и “мръсна” храна - най-често е въпрос на дефиниция.
25.03.13
00:11
казано от Ради Хаджирадев на 24.03.13, 20:57:
Човекът пише, че с “чисто” хранене не може да си набави калориите. Нито е учудващо, нито е първия. В такъв случай се препоръчва да си яде любими храни, за да постигне целта. Колкото до моята препоръка - чрез нея ще си набави всичко нужно, за пълно здраве, а също така и ще си постигне целта. :)
Колкото до “чиста” и “мръсна” храна - най-често е въпрос на дефиниция.
Задължително ли е любимите ти храни да се боклуци?
казано от LOSER_X на 23.03.13, 20:31:
Слънчогледовия тахан (халвата) е мн добър помощник, сутрин като качвам си правя калорийна бомба :)
Купих си оня ден слънчогледова халва, супер е :) Много е вкусна, а и калорична. Точно такова нещо ми трябваше, благодаря! :)
А също видях, че има и сусамова халва - коя е по-добра, или няма значение?
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече