Леки тренировки за малко по-добра кондиция

Темата е заключена.
Прескочи до:

05.07.19
12:31

казано от Alexander Krastev на 05.07.19, 11:23:

Много по-изморително - да, много по-енергоемко - едва ли 🙂
Изкачването ти е по-трудно, защото сърдечно-съдовата и респираторната система се товарят допълнително заради охлаждането, губиш вода и електролити и това допринася за умората, но реално калориите, изгорени при изкачването са горе-долу едни и същи при различни температури.

Предполагах, че ще е нещо такова , но все пак не мога да не се пробвам да си обоснова теорията 🙂

05.07.19
19:20

Храната след около 24 часа фаст:

Доза протеин с прясно мляко, панирани пилешки хапки със сос от домашна майонеза и к.мляко. Завърших с лятната класика -диня със сирене.

Като количество малко изядох, но като калории доста. Хапките са домашни от пилешки гърди. Жената си прави панировката и не ги пърже, а ги прави на фурна. Калорични са, но не чак толкова.Домашната майонеза обаче е яко калории. Много вкусна, но много калории. Мисля, че май отиваше половин бутилка олио за една доза(която не се изяжда на едно-две хранения и от един човек, но все пак е доста калорична). Общо взето днес не изпитвах глад като вчера. Може би, защото бях залисан с работа и разни притеснения покрай нея. Даже като пътувах към вкъщи и жената ме пита кога искам да ям и казах, че може и да не ям. Взе, че ми дръпна едно конско как сготвила храна и нямало да има кой да яде. Нави ме бързо , особено като чух за домашната майонеза 🙂 Не ми е проблем един-два пъти да приемам повече калории, стига да се движа ежедневно. Проблемът с храненето идва най-вече през уикенда. Всяка събота и неделя се събираме цялото семейство(няколко поколения, малко по италиански тип) на обяд, който продължава до следобед.Готви се първо, второ и трето, а понякога и четвърто и пето. Ако откажа да опитам нещо или не изядям всичко, майка ми го приема , че не ми е харесала храната и че не  е сготвила хубаво.  Но и дори и с тези уикенди свалям, стига да се движа редовно. Тоест ежедневната активност дори и с не толкова сериозни ограничения дава резултати.

Утре смятам да направя отново едни кръгове. Само дето ме удари треската вече и в задните бедра и трапеца(най-вероятно от тягата вчера, колкото и необемна да беше) , а утре ми се щеше да обръщам малко.
Храната днес:

Мнението беше редактирано от I`M на 05.07.19 19:23.

06.07.19
11:14

Тренировката:

Кръгове от :

1. Полулег - 5 х80,90,100кг.
2. Набирания - 4,4,4
3. Преден клек - 3х50,70,80кг.
4. Странчно разтваряне с дъмбели - 8,8,8 х 7.5 кг.

Кръгове от :

1. Кофички, 6 СТ, 6х 15,15 кг.
2. Мечка - 6,6,6 х50кг.
3 и 4 Обръщане от земя с военна - 4х50кг., 4х60,60кг.

Добре се получи. Малко (даже много)избрах неподходящо тренировъчно облекло. С едни къси панталони с бандаж и дълбоко дъно. Мислих, че клекът ще ми тежи много , а той добре беше. И точна да беше добре проблем с панталоните. По смъкнати се свличаха и ми се виждаха боксерките. Принципно фитнесът беше празен , а и боксерките ми са интересни, но все пак излизах извън етикета за облеко на публични места. Вдигнах ги до пъпа, клекнах и се спукаха. После ги напаснах в някакво средно положени и слизах много бавно, колкото да избутам серията. Обръщането с военна както си го правя - взимам щангата, обръщам, спирам се за секунда за да убия засилката , бутам , оставям на земята и отново. От една страна 50 и 60 кг. ми бяха доста леки и на двете движения, но от друга въздухът не ми стигна за повече повторения, а  най -вероятно и  за по-големи тежести. На полулега стоте ми понатежаха малко.

Храната ще я описвам вечерта. От сутринта е доста жега, но ще се опитам да си направя планинското. Или следобед или привечер.

06.07.19
19:49

Храната:

1. Две дози протеин с половин литър прясно мляко.
2. Лозови сърми, наденица, диня, два сладоледа.
3. Протеин с прясно мляко.
4. Два сладоледа, един сайдер.
5. Хапки с пилешко и майонезно-млечен сос, свинско шишче с пържени картофи, две филии хляб, сладолед .
6. Взел съм си 200 грама семки за пред телевизора и с това ще приключа храненията за деня,

Общо взето съм доволен от храната днес. Не е обичайното количество и не съм преяждал .
Въпреки, че яко напичаше в три следобед  реших да си направя планинското. Принципно ако имам възможност предпочитам моментално след по-обилни хранения да ходя в балкана да се разтъпча. Очаквах, че яко ще се препотя и ще ми прилошее от жегата, а то се получи точно обратното. Една небрежна и лека разходка. Дори походих повече от планираното. Все още
стигам до билото без да подхващам към самиря връх. Умишлено не се напъвам още с по-тежките маршрути, защото смятам да ги почна да забавя свалянето и когато тялото посвикне с това натоварване след някоя седмица.

По усет мисля, че свалих 3-4 кила тази седмица( дали са вода или не е все тая, важното е че ги няма), но ще се тегля понеделник. Може и да се заблуждавам.
Вечерята като количество в няколко кадъра.

Мнението беше редактирано от I`M на 06.07.19 19:50.

07.07.19
20:06

Днес много бързо ми мина денят. Може би защото станах много късно. Вчера жената заспа рано, а аз да не й преча с шума от телевизора се преместих в хола. Преглеждах каталога на хбо-то , като се чудих какво да гледам и се сетих , че ми препоръчаха Чернобил. Почнах го към дванайсет, загледах се  и откарах до три,въпреки че не успях да го изгледам докрай.  Сериите май са около час. Приспа ми се много и даже ме мързеше да се местя и заспах на дивана в хола. Сутринта станах в 8 и се преместих в спалнята. Малко мухабет с жената и към 9:30 заспах чак до 11:30. После ходих по магазините. Като се прибрах излезнах на разходка в планината около 15 часа. За разлика от вчера обаче, днес беше яко жега и много зор видях в изкачването, а както разбрах това не гори повече калории, затова се прибрах по-рано от предвиденото.

Вечерята, която практически е и единственото ядене за деня:

Мнението беше редактирано от I`M на 07.07.19 20:08.

08.07.19
18:56

Храната след около 23 часа фаст:

Пъстърва на фурна, грах и царевица с масло, две филии препечен хляб с масло и чесън, диня със сирене.

Днес се теглих. 3.3 кг. надолу. Можеше и повече, може и по-малко. Прибрах се от работа около 16 часа. Излезнах си на разходката в балкана . Посрещна ме неприятна жега и силно слънце. Отделно жуженето на  насекоми и съскането на влечугите влизаше в някакъв странен резонас създавайки дразнещо неприятен звук за моите уши. Тъпчейки в изсъхналата трева и предвижвайки се бавно по каменистите баири се чудих къде ми е акъла да обикалям в тази жега. До като се чудих и лекото шумене в листата на вятъра и последващия след това полъх на прохладен вятър предизвика неусетна усмивка на лицето ми. Докато се усетя, че се усмихвам и вятърът си замина, така неусетно както и пристигна. С вятъра си замина и желанието за ходене и се прибрах. Походих си почти час, така че не съм валат в това отношение. Сега като приключа с писането смятам, да направя втори тур. Иначе времето е толкова ясно, че Стара Планина и тепетата се виждаха супер. На камерата , обаче не излитат толкова хубаво. Зуумнах, но пък се развали качесетвото.
Храната:

Мнението беше редактирано от I`M на 08.07.19 19:02.

09.07.19
18:50

Тренировка:

1. Кръгове от :

1. Лег от обратен наклон - 5,5,5 х100кг.
2. Набирания надхват - 3,3,3
3. Преден клек  - 4х60,70,80
4. Раменна преса с дъмбели от стоеж - 8,8,8 х15кг.

2. Кръгове от:

1. Полулег с дъмбели - 8,8 х25кг., 8х30кг
2. Мечка - 6,6,6 х 60кг.
3. Зерчер клек - 3,3,3 х60кг.
4. Странично разтваряне с дъмбели - 8,8,7 х10кг.

Доста зор днес. Сигурно хвърлих два литра вода. Потникът ми беше чисто мокър, хем постоянно се бършех с хавлията.  Общо взето засега смятам така да я карам - по четири упражнения за кръг. Общо четири групи - гърди, гръб, крака и рамо с по едно упражнение за всяка група. С по 3-4 серии. Все още нямам сила за четири серии. Мисля, че два кръга ми са достатъчни за моето ниво.

Храната след около 23 часа фаст:

Таратор, мусака, три филийки препечен хляб, диня със сирене, две дози протеин с прясно мляко.
Откровенно казано много рано огладнях. И все още ми се яде и най-вероятно днес няма да изкарам на омад и може би после ще хапна нещо допълнително . Още един шейк , 50 грама слъчноглед или нещо от сорта.

Днес не съм ходил до планината и  все още и се чудя. Вчера ходих два пъти. Днес час и половина съм обикалял със синковеца нагоре-надолу. Отдлено го носих го с триколката няколко пъти по стълби. Отделно слизах и се качвах два пъти пеша от нас до работа. Изкачването до нас си е един мини преход. По асфалт се върви, но нагорнищата никак не са малки. В допълнение с жегата  бих казал, че е доста изморително. И кръговете, колкото и нищожни да изглеждат за някой по-сериозно трениращ, си ме измориха доста и явно с едно хранене няма да мина . До края на седмицата имам едни ангажименти и не знам дали ще успея да тренирам в четвъртък по план или ще остане за събота и неделя. Общо взето е това.

П.П. - мусаката на жената се получи  уникално вкусна:

Мнението беше редактирано от I`M на 09.07.19 18:54.

09.07.19
21:24

Дояде ми се от тая снимка...

09.07.19
22:16

казано от dieseldriven на 09.07.19, 21:24:

Дояде ми се от тая снимка...

Май много малко хора не обичат мусака 🙂

Деян

09.07.19
22:41

казано от Иван Марков на 09.07.19, 22:16:

казано от dieseldriven на 09.07.19, 21:24:

Дояде ми се от тая снимка...

Май много малко хора не обичат мусака 🙂

Е ти не знаеш ли-едно от първите неща, които един мъж следва да гледа, когато си избира жена е, дали може да прави мусака 😃
Ти определено добре си избрал 😉

09.07.19
22:52

казано от Деян на 09.07.19, 22:41:

казано от Иван Марков на 09.07.19, 22:16:

казано от dieseldriven на 09.07.19, 21:24:

Дояде ми се от тая снимка...

Май много малко хора не обичат мусака 🙂

Е ти не знаеш ли-едно от първите неща, които един мъж следва да гледа, когато си избира жена е, дали може да прави мусака 😃
Ти определено добре си избрал 😉

Леле, а аз гледах циците и дупето 🙂

Мнението беше редактирано от I`M на 09.07.19 22:52.

Деян

09.07.19
23:04

Аз затова казвам: “едно от” 😎  А пък като има комулативност-цици, дупе, хубава мусака и нЕкои други работи /които няма да ги кажа в ефир🤐/, нещата заспиват 😃

10.07.19
18:34

Вчера направих още едно хранене, което допълвам днес - две принцеси с кашкавал и сирене, един домат, кисело мляко с мюсли, слънчоглед, 4 сладоледа.
В крайна сметка вчера вечерта ходих и в планината, дори ходих повече от обикновеното напоследък. Днес с оглед времето няма да мога да излезна . И не толкова дъждът ме притеснява. В момента си вали летен дъжд, топъл дъжд. Ама напоследък все чета за някви разхождащи се в планината ударени от гръм, та ще пропусна в такова време.

Днес няма да се храня. Ще се опитвам поне един ден от седмицата да правя по 36 часа фаст. 36 часа ми е минимумът , който съм си поставил като някаква седмична цел,  пък ако изкарам повече, още по-добре. Принципно ще се опитвам да го прави в дни, в които съм ангажиран повече и няма да има толкова време да мисля за храна. Поне на мен ми е по-лесно да  спазвам фаста, когато съм ангажиран повече през по-голямата част от деня.

След някакъв месец щерката ще започва училище , а малко по-късно и синът ще го пускаме на ясла. Сутрините ще станат доста по-заети и най-вероятно няма да мога да вмъквам фитнеса преди работа, а вечерта на фитнес не е работа. В този ред на мисли взех да правя едни планове( дано да не излезнат криви) да махна лежанката и да сложа една силова клетка с пейка. Така хем ще мога да правя лег, клек, военна и  набирания. Общо взето друго и не правя толкова.Практически ще имам условия да тренирам почти всичко, което тренирам и във фитнеса, или казано с по дру начин -  с един куршум няколко заека, което е добре и от финансова гледна точка и от гледна точка на заемане на място.  Прегледах няколко модела дето се предлагат на пазара(всичките ми идват скъпи в момента) . Най -евтината , която гледах  и която ми се стори задоволителна за моите нужди -  височината й не ми удисва на мястото. Няма да може да сложи, защото е 15 санта по-висока от височината на помещението. Замислих се да говоря с един близък човек, който е много добър заварчик,  да направим една от тръби или винкели, като няма да се разпробиват по височина тръбите , а просто ще се заварят куки за лег и клек, съобразени с моята височина. Друг вариант , който си мисля е стойки за клек , които имат и куки за лежанка. Пък отделно ще  монтирам лост за набиране.Така или иначе в момента нямам възможност да отделя средства точно за това и имам време да го мисля как да стане. И така...

Мнението беше редактирано от I`M на 10.07.19 19:53.

10.07.19
20:52

Такива стойки видях в Декатлон. На прилична цена. И аз имам същата идея - с една пейка заспиват нещата.

10.07.19
21:55

казано от dieseldriven на 10.07.19, 20:52:

Такива стойки видях в Декатлон. На прилична цена. И аз имам същата идея - с една пейка заспиват нещата.

Мерси! Разгледах ги. Даже си харесах един модел , който може да се ползва и  за набиране даже ( стойките са заварени в горната част) и е на сносна цена . И като размер ми пасва .

11.07.19
11:49

Много по-лесно е да се свържете с Мартин и да си решите проблема с клетка и пейка.

11.07.19
12:44

казано от James Hinks на 11.07.19, 11:49:

Много по-лесно е да се свържете с Мартин и да си решите проблема с клетка и пейка.

Аз общо взето проблем нямам. Имам кой да ми я направи клетката( ако е клетка) както искам, по мой си размер , като си купя само материяла и то ще я направим на място директно за да е най- точно откъм размери.
Просто се чудя кой вариант ще ми е най - удобен с оглед на мястото. Дали изобщо ми трябва клетка или една стойка с лост за набиране ще ми е достатъчна. Общо взето все още не съм сигурен какво точно искам.

11.07.19
12:49

Клетката винаги е по-дорбият вариант. Най-малкото от гледна точка на възможности за използване и безопасност. даже не е нужно е да е клетка, а “полуклетка”. Ей тук на клипа е моята.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 11.07.19 12:50.

11.07.19
13:05

казано от James Hinks на 11.07.19, 12:49:

Клетката винаги е по-дорбият вариант. Най-малкото от гледна точка на възможности за използване и безопасност. даже не е нужно е да е клетка, а “полуклетка”. Ей тук на клипа е моята.

Аз харесах нещо подобно или поне така ми прилича от клетката в клипа .
Това имам предвид под стойка за клек с лост за набиране над нея . Ама нещо линка дето постнах към нея не излиза .

Мнението беше редактирано от I`M на 11.07.19 13:07.

11.07.19
21:19

Тренировката:

Кръгове от:

1. Полулег - 5 ,5,5 х90кг.
2. Тяга - 3х110,3,3 х120кг.
3. Клек с дъмбели - 5,5,5 х25кг.
4. Раменна преса с дъмбели - 8,8,8, х15 кг.

Трисет от :

1. Лег с дъмбели - 8,8,8 х 30кг.
2. Мечка - 8,8,8 х50кг.
3. Преден клек - 3х60,3,3 х70 кг.

Днес отидах почти с отварянето на фитнеса и пак нямах много време. Клекът с дъмбели направо ме смаза - в добрия смисъл. С всяко клякане и изправяне имах чувството ,че бедрата ще гръмнат. Нямах време за втори кръг и смятах да направя един бърз двусет. В крайна сметка реших да добавя и една военна преса. Нямам обяснение,защо след като обърнах щангата вместо да в бутам нагоре я сложих на гърдите и взех да клякам. Краката отидоха извън гръмване. Изминах няколкото мерта от фитнеса до колата с несигурна походка.

Храната след 45 часа фаст:

1. Две дози протеин с 700 мл. прясно мляко, гювече, две филии хляб, два сладоледа, лютенки( филии с лютеница и луканка), три чаши ризлинг.

Добре . Направих едно не много обилно хранене след 45 часа фаст. Хубавото е, че след толково малко часове не е необходимо специална захранка. Взех си един ризлинг от метро, който мисля, че съм опитвал преди, но не съм сигурен. Не е лош, но е много далече от любимия ми ризлинг, който взимах от кауфланд и който внезапно спряха преди 2-3 години.В една зелена бутилка ...

Днес денят беше статичен от към движение на тялото, но не и от към мозъчна дейност. Прибрах се напълно блокирал. Мислих си , че хладният душ ще ме освежи, а  то ми се приспа още повече. С триста зорa след вечеря се навих да излезна на обичайната планинаска разходка. Взех и сина, че побъркваше жената и дъщерята. Oставих го в двора да играе с нашите. Направих едно 40-50 минути ходене и после се спрях на мухабет с нашите на двора , ама като малкият взе да “нарежда” дървата си го взех нагоре. Първо борба да изкъпя детето, което вече не ще да стой във ваната и ме замерваше със шампоани. После успях да си взема на спокойствие един бърз хладен душ и сега ще седна да гледам нещо по телевизията. Утре имам отново много неща за вършене.

Мнението беше редактирано от I`M на 11.07.19 21:28.

12.07.19
20:42

Храната след около 24 часа фаст:

1. Доза протеин с 300 мл. прясно мляко и половин час по-късно - пилешки крилца, домашен сладко-кисел сос, мини франзела, чаша ризлинг, един сладолед.

Влезнах си е едночасовия прозорец. Ядох малко, а съм доста сит дори и в момента. Вече  много рядко ям купен хляб( в случая франзела) -когато забравим да купим някакъв продукт за приготвянето му или когато няма да е готов в прозореца за хранене. В случая вчера забравих да купя мая, а днес синът отното е бил в стихията си и жената не е могла да излезне да купи.

Много , ама наситина много изнервен ден. Как да е поне вече съм си вкъщи.
Излизах преди малко в планината. На отиване скочи да ме хапе куче. На връщане беше по-болезненото преживяване.Един човек, каза на внучето “Дръпни се дядо да мине този ЧИЧКО”. Извиках едно мисловно “АУУЧ” и направих физиономия подобна на тази:

13.07.19
14:19

Тренировка:

Кръгове от :

1. Лег - 5,5,5 х100кг.
2. Набиране надхват -5,4,4
3 и 4 -Обръща от земя с военна преса - 4х60кг.,3,3,4 х70кг.

Кръгове от:

1. Кофички - 6,6,6
2. Мечка - 6,6,6 х60кг.
3. Преднен клек 3х60, 3,3 х70 кг.
4. Станично разтваряне с дъмбели - 6,6,6 х 10кг.

Нещо не я усетих добре тренировката. Лега ми тежеше много, като за 100 килограма. Не се задъх много, нещо ритъмът ми беше объркан. Иначе на военната преса добре се получи.Кофичните щяха да бъдат  с тежест, но колана за тежести беше хвърлен на земята и целия беше в “стъпки”. Някак си не се навих да си го сложа на кръста.Веднага след тренировката над час цепене на дърва, което  доста ме изтощи.

Храната до момента:
Доза протеин с 300 мл.прясно мляко, половин час след това - тикълници( един с пълнеж от кайма, два с яйца и сирене) , диня със сирене.

За по - късно смятам да хапна нещо по леко- може би салата от авокадо и краставица или гуакамоле, да почопля семки  и да пия джин с тоник на терасата.Жената ще ми прави сладолед от какао, кокосови стърготини и банани.
Майка ми си точи сама корите за тикълниците. Пече ги на бавен огън на сач и после ги маже и с масло като ги извади( в случая с някакво уж био масло). Бяха уникално вкусни. Отдавна не беше правила и дори им бях забравил вкуса.
Не знам дали ще ходя днес в планината. Уморен се чувствам и ме мързи, но аз всеки ден съм с тази мисъл и в крайна сметка всяка вечер излизам и ходя. Утре ако не вали може би ще скоча да се разкарам до аязмото над Бачково или до някой от водопадите.

Мнението беше редактирано от I`M на 13.07.19 14:20.

14.07.19
14:08

Храната днес :

1. Кисело зеле с ориз и пилешки гърди, две филии хляб, два сладоледа.

Ядох в 12 и смятам да ям утре вечерта, или другиден по някое време.
ОБщо взето от снощи не е спряло да вали и днес цял ден съм вързан вкъщи. Телевизия, излежаване и мързел. Това ще е неделята.

Второто хранене вчера не беше толкова леко, колкото си мислих, но не беше и чак толкова много. За домашния сладолед нямам думи.

Мнението беше редактирано от I`M на 14.07.19 14:09.

15.07.19
19:29

Днес без тренировка и без храна, че и без вода. Направих час и нещо в балкана. Сутринта не успях да се тегля, че се замотах. Утре ако не забравя ще се тегля. Усещам  , че съм свалил още две-три кила. Като процент мазнини мисля, че за първи път свалям толкова бързо. До това ниво стигам принципно след месец или два. От друга страна пък за първи път от много време съм толкова стриктен.  За 15 дни само два дни съм изпуснал излизане в планината, но пък имам дни с по повече от едно излизания. На режим съм и уикенда и три пъти седмично правя кръгове. Вече почва трета седмица с над 32 часа фаст, като първата беше с 48, втората с 45 и сега карам третата  с над 30 часа . Всеки ден без събота по 23 или 24 часа фаст.
Още съм много пухкав, но ако продължавам така до 4-5 седмици ще приключа с режима. Снимката е от преди малко на сух фаст и леко съм се стегнал( което е парадокс защото кюфте може ли да се стегне). Както казах много съм пухкав още, но пък напредък има.

Мнението беше редактирано от I`M на 15.07.19 19:35.

16.07.19
19:05

Тренировка:

Кръгове от:

1. Лег от обратен наклон - 5,5,5 х110кг.
2. Набиране подхват - 4,4,4
3. Преден клек - 3 х60,70,80кг.
4. Раменна преса с лост от седеж - 6х40,3х60кг.,6х40кг/

Кръгове от:

1. Полулег с дъмбели допрени един в друг - 6х25кг.,30,30кг.
2. Мечка - 6,6,6 х55кг.
3. Зерчер клек - 3,3,3 х60кг.
4. Раменна преса с дъмбели от стоеж - 6,6,6х 17.5кг.

За първи път правя раменна от седеж на такава стойка(най-вероятно и  за последен) . За да извадя лоста  от задните куки едва не си обърнах рамената. Сложих лоста на предните куки и беше толкова неудобен за взимане, че на 60 щях си прецакам кръста.  Първите кръгове горе-долу бива, ама на вторите направо едвам ги добутах. На няколко пъти се колебаех дали да се откажа на втората врътка или да не довърша пресата с дъмбели. Прави ми впечатление, че когато тренирам при по-дълъг фаст , мускулната умора идва по-бързо. Днес тренирах на около 40 часа фаст и на вторите кръгове умората дойде изведнъж и ме удари силно. Принципно с кратка почивка се оправят нещата, но така се губи смисълът на кръговата и общо взето ги избутах вторите кръгове с мъка. Иначе разлика в силата не намирам , само по-бързо настъпване на мускулната умора.

Храната след около 50 часа фаст:

1. Доза протеин с прясно мляко и половин час след това  - кашкавал и сирене пане, филия хляб, домати, краставици и авокадо, 3-4 фунийки с ванилов крем и настърган шоколад, диня със сирене.

Жената се оплакваше, че кремът за фунийките не й се  получил добре, но на мен ми харесаха.

Вчера се загледах в един филм и откарах до 2 . За това днес станах късно и докато се оправя  за фитнеса стана 8 и половина, което означава, че отидох чак към 9 във фитнеса. То пък се оказа добре, защото имаше много малко хора. Явно напоследък доста хора тренират рано сутринта, защото е по -пълен фитнеса към 7 -8 .  В три излезнах към планината и като се прибрах изчаках още час преди да прекъсна фаста. Общо взето по моите стандарти съм много добре днес от физическа активност и храна.

Мнението беше редактирано от I`M на 16.07.19 19:10.

17.07.19
21:15

Храната след около 26 часа фаст:

Доза протеин с прясно мляко и половин час по - късно, хапки от франзела, топено сирене, крема сирене с подправки, натурално крема сирене, лютеница и луканка, две купи с леща, диня със сирене, две чаши розе.

В едночасовия прозорец. Прибрах с около 8 и докато се оправя и ям, и не остана време за ходене в планината.
Нещо ме боли кръстта и утре ще е хубаво да направя една тяга в тази връзка.

Развали се хлебопекарната и си викам не излезна хубава . Изкара само три години и половина. Като се замислих обаче за три години и половина сигурно сме изпекли над хиляда хляба и незнам колко килограма тесто е умесено за пици, мекици и прочие. Няма да визмам веднага, като пуснат нещо сносно на промоция ще си поръчам. И без това лятото постоянно въртят промоции.

Вчера вечерта гледката преди смрачаване беше доста красива. Не знам до колко се вижда на снимката, но Стара Планина се разделя от облаците от една алена ивица  въздух осветен от последните лъчи на залязващото слънце. И джунглата от другата страна.

18.07.19
21:12

Тренировката:
Кръгове от:
1. Лег - 5,5,5 х110кг.
2. Тяга - 3,3,3 х110кг.
3. Клек с дъмбели - 5,5,5 х25кг.
4. Раменна преса с дъмбели - 6,6,6 х15 кг.
Кръгове от:
1. Полулег - 5,5,5 х100кг.
2. Гребане с лост - 8 х60,60,70
3. Преден клек - 3 х60,60,70
4. Странично разтваряне с дъмбели - 6,6,6х10кг.

Днес отново отидох към 9 , но този път имаше хора и малко промених упражненията. Вместо гребане смятах да правя мечка, но някой вече правеше и затова минах на гребане, като след гребането директно обръщах и почвах предния клек. Някой отново не си беше разтоварил лоста на полулега, нищо че бяха само две десятаки. Заблудих се , че съм ги махнал и сложих по две петнайски. Лягам и някакси ми тежат повече тези 80 кила, макар и за втори кръгове. Викам си нямам нещо грам енергия. Чак накрая като разтоварвах щангата се усетих, че не съм махнал и десятките и съм сложил 100кг.

Храната след около 22 часа фаст:

Каша със сирене, хляб, три свински шишчета, четири сладоледа(един нормален и три детски), пъпеш, джин с тоник.

Вчера ядох късно и минах 24- часа фаст, което пък означава, че днес при нормално хранене фаста е само около 22 часа .
Жената си беше играла да прави ръчен хляб на фурната -супер беше. Иначе с жената не може се разберем. Продължава да готви в промишлени количества с по 2-3 различни яденета на ден. Как да е.

Днес доста ходене пеша в града. Две излизания в планината. Едно следобед и едно вечерта след вечеря.

Снимки на гърба. Много е мазен още. Хубавото е , че като че ли  съм изгубил размер и не е така голям. Ще се стремя да сваля още. Искам да има лека V образна форма, засега обаче формата си остава на чувал. От рамената не свалям, а май и качвам, ама там трудно губя, явно е ген.

Мнението беше редактирано от I`M на 18.07.19 21:12.

19.07.19
19:38

Храната след 23 часа фаст:

Две пици, 1.5 литра айрян, един сладолед, половин пъпеш, джин с тоник.

Щото калориите на мицита са “малко” и реших допълнително да ги ям с майонеза.
Един час ходене в планината. Набрах и малко къпинки. Тази година рано,рано са взели да зреят. Ходене пеша и градско.

Нещо бях в едно сдухано настроение цял ден. След разходката в планината и играта с децата се пооправи малко настроението.

Пица 1, Пица 2 :

Мнението беше редактирано от I`M на 19.07.19 19:41.

20.07.19
11:24

Тренировката :

Кръгове от:

1. Полулег с дъмбели - 8,8,8 х30кг.
2. Набирания - 4,3,3
3 и 4 - Обръщане от земя с военна преса - 3х60,70,70кг.

Кръгове от :

1. Лег от обратен наклон - 5,5,5 х100кг.
2. Мечка - 6,6,6 х50кг.
3. Преден клек - 4,4,4 х60кг.
4. Странично разтваряне с дъмбели - 8,8,8 х7.5 кг.

Всичко днес много ми тежеше и супер бързо се изморих. Между отделните серии не почивам, почивам по минутка, минутка и малко след всеки един кръг. Днес обаче намалих почивките на по 30-40 сек и може би за това беше толкова зор и блокирах толкова рано. Не знам защо, но когато правя лег от обратен наклон вдигам глават неволно като вдигам щангата , което си е опасно за врата.

Днес ми пристигна машината за хляб, та минах преди фитнеса да я взема. После ще я пробваме. В крайна сметка се случи, че в момента има промоции точно на хлебопекарни и си поръчах, вчера и днес сутринта вече беше тук. Този път взех някаква по-неизвестна италианска марка или поне за мен е не е известна. Има интересни програми, които предишната нямаше. Беше на хубава цена и добре изглежда.
Храната или ще я опиша вечерта или утре. Така или иначе не съм на режим, а като не съм на режим правя по 2-3 храненета за деня, което е около 7-8 хиляди кк.


На 49 години и все още един от най-добрите  в света

Мнението беше редактирано от I`M на 20.07.19 12:05.

22.07.19
17:20

Екстра е гърбът - не знам къде я видя тая форма на чувал.

22.07.19
19:16

Заради генетично широката талия и наскоро натрупаните паласки. Общо взето рамената са в права линия с паласките.

Събота беше ясно, че ще ям повече, но вчера по план трябваше да съм на едно хранене с 2500-3000кк. Само дето направих три хранения с по толкова калории. Не ми се ходеше  никъде и като изключим тичането по двора и мятането на водни балони с децата , нямам никаква физическа активност. Поне се разхладих в жегата многократно и си беше забавно за мен и за децата. В събота вечерта реших да правя спринтове в балкана и днес ме болят не само бедрато, но и свивките на лактите и сигурно почти всички сухожилия.

Без храна. Започвам четрвърта седмица в която смятам да направя поне 40 часа фаст. Утре сутринта по план тренировка - еднообразна като последните няколко -двва кръга с по четири упражнения в три серии. Мисля единия ден от седмицата да премахна упражненията за рамена и да правя трисети. Първа тренировка  кръгове от гърди, гръб, крака и рамо;Втора трисети от гърди, гръб и крака и трета отново гърди, гръб, крака и рамо.

Днес много жега. И вечерта не спах добре. Принципно спя на 26 градуса, а тази нощ спах на 24 и пак ми беше жега. Притесних се , че климатикът се е развалил, но жена ми сутринта като влезна и каза къв е този фризер тука, се успокоих. По план в момента трябваше вече да мачкам сухите троскоти в планината и да се оглеждам в краката за змии, но просто ми е много жега и ще си остана вкъщи на хлад . Може би утре. Общо взето е това.

23.07.19
21:30

Тренировка:

Кръгове от:

1. Лег - 5,5,5,5 х110кг.
2. Тяга - 3,3,3,3 х110кг.
3. Полулег с дъмбели  допрени един в друг- 8,8,7,6 х25кг.
4. Набирания - 4,3,3,3
5. Клек с дъмбели - 5,5,3,3 х 25кг.
6. Раменна преса с дъмбели от стоеж - 8,8,6,6 х15кг.

Друг беше планът за тренировката. Сутринта преди фитнеса минах през лидъл и взех мляко и други бързоразвалящи се в топло време продукти. Като се паркирах на паркинга до фитнеса в колата вече показваше 30 градуса. Затова реших да направя само един кръг , като добавих и по още едно упражнение за гръди и гръб в него. Може би защото беше още рано сутринта , но  не бяха пуснали климатика. Бършех се преди всяка серия  и пак на последната серия лег ръцете ми опасно се плъзгаха по лоста, едвам задържах щангата. Толкова жега скоро не ми е  било на тренировка. Много изморен бях след края на тренировката. Навярно и тренирането по време на тридесет и някой час фаст също влияе. Не мога да си обясня защо клекът с дъмбели ми тежи толкова много. И то тежи в добрия смисъл. При всяка ставане имах чувството, че бедрата ще ми гръмнат.

Храната след около 42-43 часа :

Пилешки гърди със сметана и къри на тиган, салата от домати, краставици, авокадо и олио. Домашен сладолед , две чаши добре охладено розе, три филии хляб. Всичко в едночасовия прозорец.

Напоследък ползвам едно олио от грозде. На жена ми и на нашите не им допадна, но на мен не ми е неприятно.

Като движение днес задоволително. Имах да свърша някои неща , но  в града и се възползвах да походя пеша. Вечерта щерката беше на рожден ден с жената и аз гледах синковеца, та обиколих и с него. Това да буташ количката по тези нагорнища си е бая зор. За втори път днес бедрата ми пулсираха и трепериха. Третият беше, когато оставих малкия на нашите и се качих и в планината. Сега ми пулсират и краката. Тежат ми, което означава, че трудно ще заспя.

Пилешкото с къри не изглежда красиво и впечатляващо , но беше супер вкусно. Същото важи и за сладолед. На вид този път не се получи, но вкусът беше на много по -различно ниво от вида. Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 23.07.19 21:35.

24.07.19
20:37

Храната след около 25 часа фаст:

Салата от домати,краставици и олио, две филийки хляб, чаша розе,диня със сирене, две принцеси с кашкавал, четири домашни коокита( използвам чуждицата, защото в  превод  е бисквити или курабийки, а типичният вкус на бисквити и курабийки позната по нашите географски ширини е различен от американските коокита).

Много малко храна и калории, но просот нямах много апетит. Най-вероятно утре ще огладнея рано, рано, стига да имам време да огладнея.Цял ден ме съпровожда леко главоболие, което на моменти увеличава интезнивността си и минава границата на лекото. Цял ден тичам напред -назад. Обърка ми се цялата програма. За какап и на баба ми се развали телевизора . За трети път извънграрационно, чудихме дали направи да не вземем нов, особено с цените на телевизорите в момента. В крайна сметка по обяд го закарах и следобед го взеха. Горят му лампите или нещо подобно, не знам лсд-та имат ли лампи.
Не излизах до планината. Просто нямах никакво желание за нищо. Като приключих с всичките задължения исках само да се прибера , да си взема душ и да се просна в леглото. Утре не знам дали ще тренирам, зашото нещата които щях да правя днес , останаха за утре, а нещата за утре за петък или събота. Може би все пак ще скоча за едни бръзи кръгове.

Коокита на вкус ще ги опиша така - отгризаш малка хапка от първата и вече очите ти гледат нетърпеливо втората. Да похвалядъщерята, че тя ги приготви. Жена ми и е помогнала малко, но повечето неща ги е направила щерката. Между другото извън блокчето шоколад отгоре , са и с пълнеж от шоколад.

Мнението беше редактирано от I`M на 24.07.19 20:39.

25.07.19
20:49

Тренировката:

Трисети от:

1. Полулег - 6,6,8 х90кг.
2. Набиране подхват  -5,4,4
3. Преден клек - 3 х60,80,80кг.

Трисети от :

1. Лег с дъмбели със задържане - 8,8,8 х30кг.
2. Мечка - 6,6,6 х60кг.
3. Зерчер клек - 3,3,5х60кг.

Хич не ми се ходеше да тренирам. Мързеше и тренирах и аз не знам защо. Взе нещо да ме домързава и да ми писва.Свалих няколко килограма вече и се чудя дали да не си дам месец -два почивка. Правенето на клек всяка тренировка и активното ходене е с цел да загубя малко маса в краката. Да ама взех да качвам обем. Веднага го усетих по едни панталони, които на кръста вече не ме стягат като преди, а на краката ми са прилепнали, като преди бяха леко широки. Май ще  трябва да го намаля или да го спра.


Храната:

1. Кюфтенца с пълнеж от сирена ( малко като мини татарски кюфтета), пържени картофи със сирене и кетчуп, две филии хляб, доста диня със сирене.

Жена ми направила някакви хибридни татарски кюфтенца с много приятен пълнеж от сирена.

Днес някакаква лудница. Прибрах се уморен и даже ми се спеше , но се вдигнах за една лека разходка след ядене. Общо взето е това.

Кюфтенцата. На едната снимка съм разчупил едно за да се види колко много пълнеж имат.

Мнението беше редактирано от I`M на 25.07.19 20:50.

26.07.19
17:05

Храната след около 23 часа фаст:

Диня.

Нещо нямам апетит днес, хапваше ми се само малко диня, та с нея си оставам за днес.

Ходих в планината в най-голямата жега. Хем, топло, хем имам мускулна на бедрата и ходих повече от обикновеното. Явно когато ми е по-трудно се мотивирам повече.

Теглих се. Не само, че не съм свалил тази седмица, а съм качил кило. От друга страна пък горната част продължава да се оформя.

Забравих, че когато си седнал не може да си “глътнеш” корема и да се стегнеш за снимка 🙂

Мнението беше редактирано от I`M на 26.07.19 17:06.

27.07.19
14:23

Днес не можах да тренирам. Сутринта ме мързеше да стана, но се вдигнах. Като се убувах ме сряза яко левия глезен от външната страна. Реших да отида да тренирам с идеята да не правя клек и тяга. Минах през магазините и спрях пред фитнеса. Държа си картата в джабката, ама като отворих я нямаше. Не, че нямаше да ме пуснат във фитнеса, ама моята карта е тренировки и трябваше другия път да я отбележат, а изобщо не знаех дали ще я намеря вкъщи. Та днес не било ден да тренирам. Прибрах се и се хванах да цепя дърва. Откарах час и половина . Почти ги приключих, остана още около кубик може би .Глезенът ме понаболяваше като цепих, но не чак толкова силно. Срязващата болка се появи отново , когато сложих малкия да седне на коляното ми докато го убуя. Направо щях да падна от болка.
Иначе , не си намерих картата за фитнес. Или я останала в джоба на анцуга и си е заминала при прането или е паднала някъде по пътя. Утре ще направя едни полулег в къщи, а другата седмица ще взема нова.
За вечеря планирам домашна пица, с домашна майонеза както си му е реда. Общо взето е това.

28.07.19
19:01

Храната днес

домашни - пици, милинки, нахут с телешко, не домашми - банани, пъпеши, сладолед.

Днес направихме една тричасова разходка в планината. Избрах лек маршрут, че бях с дъщерята. Изключително приятна разходка на хлад. Много беше намаляла водата по рекичките/поточетата и част от водопадчетата по пътя бяха изгубили “блясъка “си. Хапнах добре на обяд. След това и дремнах. Сега трябва да подготвя нещо за утре, че утре пък имам други неща да правя, а ме мързи. Вечерта телевизия най-вероятно съпроводена с чопленето на  200-300 грама слънчоглед .

Мнението беше редактирано от I`M на 28.07.19 19:07.

29.07.19
20:17

Днес имах доста натоварен и неприятен ден. На всичкото отгоре в момента яко ме срязва глезенът и не знам дали ще мога да тренирам утре и дали и да не изчакам 4-5 дни. Странното е , че не боли да ходя, а да клекна или присвия коляното. Тогава направо реже и не мога да стъпна , щото кракът направо поддава.  Без храна днес. Днес без храна. Започвам 5 седмица ,  в която ще изкарам поне 32 часа фаст. Ще ми се да направя тази седмица едно 100-120 часа, но имам доста неща на главата, отделно да мисля варианти за някои неща, а при това положение не просто не мога да пазя режим, а и мозъкът ми си иска засилен прием на въглехидрати...

Мнението беше редактирано от I`M на 29.07.19 20:43.

30.07.19
16:55

Храната след около 44 часа фаст:

Гювече, три филии домашен хляб, зелена диня( не, че е някакъв специален сорт, просто не беше узряла).

Можеше и да пробутам и днес без да ям. Не бях толкова гладен, колкото ми се ядеше диня. Та минах си взех диня , която се оказа зелена , ама все пак я ядох. Днес имах време за много неща и не свърших и половината. Не знам за какво така се получи.

Теглих се сутринта, на около 38-39 час гладуване и съм 102 кг. Не мога да си обясня защо съм толкова тежък, тъй като в момента дори не нося много маса и не съм така едър, както обикновенно. Изобщо не приличам на 102 килограм. Имам тук -таме места , на които изкачат по някоя и друга сланинка, но някакси като видя кантара да показва над 100 и ми е чудно чак.

30.07.19
18:22

Сигурно са в краката и задника, от катерене и клек, а ти се гледаш в горната част.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1