08.04.13
06:36
Здравейте!Ходя на фитнес и имам един въпрос:
Когато правя гърди(лежанка, пек-дек, и т.н.) и кръб не усещам напрежение, а иначе не мога да вдигна повече тежестите, и на другият ден нямам почти никаква мускулна треска, а пък като правя крака (бицепсово сгъване и разгъване, клек и т.н.) усещах голямо напрежение и едвам ходя после, и на другия ден много ме боляха краката.Нещо грешно ли правя за гърди, или това е нормално???
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 08.04.13 07:10.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
Още предложения от BB-Shop
Даниеле,наложи се да прочета няколко пъти това което си написал за да го разбера... Има два вариянта да не получаваш треска след тренировка ,неправилни упражнения или просто си от хората на които мускулната треска е нищожна . Да разбирам ли ,че тренираш гърди и гръб (кръб) в една тренировка? Аз лично на крака съм получавал най-лошата си мускулна треска ,но от следващата седмица след крака не съм усещал нищо ...
08.04.13
11:27
Ако не правиш правилно упражненията е напълно възможно да не усещаш мускулна треска. Ако не знаеш дали правиш упражненията правилно, влез в сайта на форума и провери техниката и намали килограмите на следващата тренировка.
08.04.13
11:48
Според вас на тая лежанка какво може да не изпълнява правилно, че да не си натоварва гърдите? А на тъпия пек деК? Да не ги вдига с гърба?!?!? Аз не получавам мускулна треска на бицепсите, колкото и да ги мъча.
казано от Angel Gyaurov на 08.04.13, 11:48:
Според вас на тая лежанка какво може да не изпълнява правилно, че да не си натоварва гърдите? А на тъпия пек деК? Да не ги вдига с гърба?!?!? Аз не получавам мускулна треска на бицепсите, колкото и да ги мъча.
Да не пуска до долу, този който ти пази да вдига голям процент от тежеста , натоварването да влиза в раменете .. абе много са.Да не ти казвам пък на пек дек какви странни извивки съм наблюдавал.Колкото до бицепсите ти ,при мен също там треската е много слаба ,но на трицепса никога не е липсвала и винаги е стабилна.
казано от Angel Gyaurov на 08.04.13, 11:48:
Бая неща има, които може да не прави правилно.
Лежанката хич не е просто движение, има си един куп тънкости. Освен това, при някои хора просто не е подходящо упражнение за гърди, независимо как я правят.
Мнението беше редактирано от Петко К на 08.04.13 12:49.
08.04.13
13:51
Не казвам, че няма какво да се сбърка, а че няма как да не му се товарят гърдите от тия упражнения. Всъщност варианта да не му се товарят гърдите е ако те са силни, а рамената мнооого слаби. Ама при тоя вариант ще си усеща всичко на рамената. А пускането до долу не е нужно.
Даниеле, мускулната треска или липсата ѝ не е гаранция за нищо. Все пак мускулна треска можеш да получиш и от разтягане.
Всеки е предразположен различно към мускулна треска. На гърдите доста се получава, но ето, че при теб няма. При ръцете също, но аз, например, не получавам. Важното е да вдигаш килограмите и/или повторенията. Да не ти пука имаш ли мускулна треска или не.
Да те попитам, след деня на лежанка имаш ли мускулна треска в раменете. Защото просто може да не правиш правилно упражнението. Това може да е един от вариантите. Може пък да ги правиш правилно нещата, но просто мускулната ти треска да е слаба, не е казано че всеки ден след фитнес трябва да ни боли нещо. Аз примерно доста рядко имам мускулна треска на бицепсите.
08.04.13
16:23
Абе хора,ясно е,че не вдига с пълния си потенциал това момче,затова няма мускулна треска.Гърдите са средно голям мускул и като ги натовариш пълноценно няма как да не усетиш в следващите дни поне мъничко болка. ;)
Но мускулната треска не е показател за правилно трениране(не винаги).
И все пак не мога да се съглася с колегата по-горе,че няма какво да се обърка на лежанката.
Не-пускането до долу също е грешка,когато се говори за работни серии.
Съвета ми към автора е да изпълни 4 упражнения с по 4 серии в първите 2 и по 3 в следващите 2 упражнения(ама както трябва),като започне от най-тежкото и да видим няма ли да получи желаната мускулна треска.
08.04.13
16:40
Здравейте отново!Днес също правих гърди,рамо,трицепс, днес имах напрежение, ще видим утре за треската.Днес ги правих с инструктор и , мисля че не съм сгрешил техниката на правене.Правя 3 серии по 12,12,10 повторения.Благодаря за помощта за сега.
08.04.13
20:13
Бих дал всичко,за да нямам тази мускулна треска на гърдите,която се появява на следващия ден.Не мога да си вдигам ръцете чак,а ти пък се оплакваш,че си нямал мускулна.Радвай се :3
08.04.13
20:31
А някои казват че ако нямаш мускулна треска, значи е нямало ефект от тренировката била тя в фитнеса на вън или у дома това аз лично мисля че не е вярно...
казано от Роки Макавелов на 08.04.13, 20:31:
А някои казват че ако нямаш мускулна треска, значи е нямало ефект от тренировката била тя в фитнеса на вън или у дома това аз лично мисля че не е вярно...
По принцип целта.. това за което ти влизaш в залата всеки ден е да “нарежеш” всяка една мускулна фибра.При тренировка се получават мини разкъсвания в мускулите от там с подходящото хранене се стига и до растеж,но като цяло мускулната треска е нормално пост- действие на тренировката.Така,че като си чувал нещо от сорта на ” Щом нямаш мускулна треска ,значи нищо не си тренирал ... ” и т.н. то знай ,че в това има доста смисъл.
Мнението беше редактирано от NiKolay на 08.04.13 21:26.
09.04.13
13:26
Мускулната треска не е предпоставка за лоша или добра тренировка, може да нямаш никаква мускулна треска, но да си направил страхотна тренировка, в която мускулите ти с правилна храна ще растат. Давам и едно “стихче” или текст по-надоло виж го.
“Another huge mistake is thinking that training until your
muscles are pumped will make them grow bigger… and that waking
up with sore muscles the day after means you had a good workout.
Listen, pump and soreness may or may not happen, but they are
not required to gain muscle.”
Да, мускулната треска е индикатор, че си напрегнал мускулите, но и да това, че нямаш мускулна треска не значи, че мускулите ти няма да растат!
Мнението беше редактирано от Anonim Anonimniq на 09.04.13 13:26.
09.04.13
14:20
Понеже питаш, грешката ти е, че правиш 12 повторения +. Лично за мен, повече от 5 е загуба на време, ако нямаш изградена база/сила.
казано от Даниел Бонев на 08.04.13, 16:40:
Здравейте отново!Днес също правих гърди,рамо,трицепс, днес имах напрежение, ще видим утре за треската.Днес ги правих с инструктор и , мисля че не съм сгрешил техниката на правене.Правя 3 серии по 12,12,10 повторения.Благодаря за помощта за сега.
прави с по 6-8 повторения, но със съответната тежест и пак се оплаквай, че нямаш. 12 повторения отиват към аеробика ;)
10.04.13
17:03
Даниеле, постигна ли я тая мускулна треска? Нищо не казваш. Нали тренира с инструктор?
11.04.13
09:30
http://en.wikipedia.org/wiki/Skeletal_striated_muscle
Type II a fibers (red)
Note : Produce lactic acid and Creatine phosphate
Ако целта ти е да тренираш за мускулна треска разбира се
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече