04.06.13
14:17
Здравейте,
От скоро чета темите във форума, но сега се регистрирах. Имам въпрос свързан с овесените ядки.
На 27 години съм и може да се каже, че до сега почти никога или много рядко съм закусвал. Като цяло в последните 10-12 години никак не следях, какво, кога и как ям, както и не съм спортувал активно. Резултата е на лице 10-15кг над нормата. От около месец се опитвам да спазвам режим и да ям по-здравословни и по-правилни неща. Започнах и да посещавам фитнеса вече :)
Въпроса ми е свързан с овесените ядки. Харесвам ги и за човек, който сега се “учи” да закусва се справям с тях. Ставам в 6:30, а тях ги ям към 7 с мляко. Преди да съм закусил обикновенно вече съм ходил до тоалетната. След като към 7 часа закуся с тях към 10 вече пак ми се ходи до тоалетна, което е много неприятно, защото съм на работа по това време.
До колкото разбрах това си е ефект от овеса. Дайте ми някакво предложение с какво мога да ги заменя за закуска?
В момента храненията са ми:
7 закуска - овеса
10 плод и ядко евентуално
13 обяд - пилешко+ориз и салата
19 вечеря - ориз, зеленчуци, яйца
Темата беше редактирана от Иван Петров на 04.06.13 14:18.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим04.06.13
14:21
казано от Стоян на 04.06.13, 14:19:
Елда
Извинявам се, но за първи път чувам за “елда”.
По магазините как се среща? При зърнените храни ли?
04.06.13
14:24
Да сега погледнах точно в Гугъл и видях снимките, че наподобява на леща.
Много благодаря още днес ще взема и утре ще я пробвам за закуска.
Едит:
Ако я ям за закуска с прясно мляко нужно ли е да се вари преди това? Или може направо така?
Мнението беше редактирано от Иван Петров на 04.06.13 14:25.
Макарони със сирене, пълнозърнести макарони със сирене, палачинка с извара и яйца, палачинки с пълнозърнесто брашно, бъркани яйца, принцеси със сирене и яйца, с кайма,
04.06.13
15:00
казано от FaceOff на 04.06.13, 14:57:
Макарони със сирене, пълнозърнести макарони със сирене, палачинка с извара и яйца, палачинки с пълнозърнесто брашно, бъркани яйца, принцеси със сирене и яйца, с кайма,
Значи сега е момента да се науча да си ги правя всичките тези неща ;)
Яйца 3-4 сутрин, бъркани дали ще е добре за мен, като се има предвид, че съм 175см 88кг (бях 90-91кг преди месец)? Целта е да намалям килограмите и подкожните мазнини до към 80кг...
Благодаря за отговора
Мнението беше редактирано от Иван Петров на 04.06.13 15:01.
То нищо от това не е сложно, В темата с рецепти в момента може да видиш за палачинка от извара и яйца, всичко друго е елементарно. Три-четири яйца са си екстра, аз ги хапвам с малко лютеница и една филийка, но не сутрин, защото не закусвам, а когато ми се приядат.
04.06.13
15:22
Мисля, че това е достатъчно по въпроса с алтернативата на овеса и закуската.
Благодаря на отзовалите се!
04.06.13
16:17
Аз пък не разбрах какъв е проблема с овесените ядки! В смисъл това “ходене до тоалетната” означава диариа или какво? А понеже прочетох че ядеш овесените ядки с мляко, та замислял ли си се че ако евентуално нещо те “разхлабва” то това може да е млякото а не овеса? Не съм чувал досега някой да е имал проблем с овесените ядки, освен подуване на стомаха, което и аз имах известно време. Но след като ги попаря със вряла вода, и поомекнат този проблем изчезва. Вместо мляко сутрин, можеш да ядеш белтъци от яйца, като си ги направиш на омлет заедно с овесените ядки.
04.06.13
16:53
И как издържаш с този хранителен режим, ако наистина е толкова еднообразен всеки ден?
04.06.13
20:01
@summertime:
Разхлабва ме само, когато ям овесени ядки. Мляко сигурно мога да ям нон стоп и не съм имал никога проблеми. Нормално никога не съм ходил повече от веднъж по голяма нужда. Сутрин като стана след 10-тина минути ходя и това е... до другата сутрин. С овеса, когато ям е по няколко пъти на ден :)
@Petq Pavlova:
Не ме съди веднага .. начинаещ съм в това отношение и все още чета из сайта и се опитвам да си съставям някакви менюта. Относно еднообразието, никога не съм имал проблем с него от към храна. В смисъл не ми пречи да ям еднаква храна всеки ден. Е, понякога е нормално да разнообразявам, но не съм като например хора, които 2 дена подред не могат да ядат еднакво :)
Мнението беше редактирано от Иван Петров на 04.06.13 20:02.
Тоя разхлабващ ефект за който говориш ще да е 100% от прясното мляко. Поне при мен е така, действа ми така само купешкото мляко (значи смятай колко е мляко то).
Опитай се да ги хапнеш с кисело мляко примерно, едвали ще има този ефект.
04.06.13
23:09
казано от avitohol avitohol на 04.06.13, 22:21:
Тоя разхлабващ ефект за който говориш ще да е 100% от прясното мляко. Поне при мен е така, действа ми така само купешкото мляко (значи смятай колко е мляко то).
Опитай се да ги хапнеш с кисело мляко примерно, едвали ще има този ефект.
С кисело ги ям. Моя грешка .. забравил съм да спомена, какво е.
А дали е възможно, защото не ги варя .. не ги правя нищо. Направо в млякото изчаквам 10-15мин и ги ям?
Е то, овесените ядки не се варят. Споко, на мен ми действат по същия начин плюс ужасни киселини.. Щом не ти понасят, просто ги забрави.
05.06.13
11:05
Пробвай на омлет с белтъци,ако отново не ти понасят ги замени с пълнозърнести макарони/спагети :)
06.06.13
16:33
казано от Phxxx на 05.06.13, 11:05:
Пробвай на омлет с белтъци,ако отново не ти понасят ги замени с пълнозърнести макарони/спагети :)
Това пробвах тази сутрин и няма проблеми.
Като цяло с яйца никога не съм имал проблем. Единствените храни, които не ми понасят са зърнените - боб, леща, грах ... корема ме боли адски, след като ям от тях... Е, оказа се, че и овеса не ми понася :)
06.06.13
17:34
казано от Иван Петров на 06.06.13, 16:33:
Като цяло с яйца никога не съм имал проблем. Единствените храни, които не ми понасят са зърнените - боб, леща, грах ... корема ме боли адски, след като ям от тях... Е, оказа се, че и овеса не ми понася :)
Чакай малко, че нещо се обърках вече! Ял си ги на омлет, и не си имал проблеми, но в края пак обобщаваш че не ти понасят!!! Виж сега, не знам кой какво ти говори, но според мен овесените ядки трябва да се накиснат, в крайна сметка не си кокошка за да ги ядеш сурови. Ако не щеш да ги попарваш с вряла вода, може от вечерта в една купа да ги накиснеш със студена. Второ от овесени ядки до овесени ядки има огромна разлика. Аз съм пробвал n-брой марки, докато оцеля това което ми подхожда. Ако не си го направил и ти, не мисля че е коректно да правиш крайни заключения. Мисля че тези които ги продават масово в магазините, и са български са за мен откровен боклук. Първо че са някакви дребни, второ са пълни с боклуци. Преди две години в Карфур и Билла продаваха едни немски овесени ядки - едри и дребни, в опаковка подобна на пшеничното брашно. За жалост фирмата която ги внасяше, преустанови вноса защото бяха скъпи и хората не ги купуваха. Преди време видях в Лидл подобни, само че тяхна си марка. Купих си, и мога да кажа че съм доволен. Взимам от едрите, попарвам ги, и нито ми се подува стомаха нито нищо.
06.06.13
18:06
А за какво исобщо ти трябва да ги ядеш тези овесени ядки?
Нито са незаменима храна, нито състава им е чак толкова добър, а за вкуса, хайде всеки си има вкус на някои хора им харесват...
06.06.13
20:08
казано от Petq Pavlova на 06.06.13, 18:06:
А за какво исобщо ти трябва да ги ядеш тези овесени ядки?
Нито са незаменима храна, нито състава им е чак толкова добър, а за вкуса, хайде всеки си има вкус на някои хора им харесват...
Вероятно си права ;) Обаче шейк от овесени ядки + Синта ванилов сладолед + канела - оле майко, няма такава вкусотия! Чак лигите ми потекоха 8-)
06.06.13
22:03
@summertime:
Виж хубаво какво съм написал. Казвам, че с яйцата проблеми нямам. Проблемите са ми от боб, леща, грах .. зърнени храни.
@Petq, знам, че не са незаменими и точно това беше идеята на темата. Съвет с какво да ги заменя.
едит:
@summertime, сега се зачетох по-хубаво и грешката е моя. Той ми е говорил да смеся овеса с яйцата на омлет, а аз съм си помислил за чист омлет... само яйца. Грешката е моя.
Не съм пробвал овеса на омлет.
Мнението беше редактирано от Иван Петров на 06.06.13 22:07.
казано от summertime на 06.06.13, 17:34:
казано от Иван Петров на 06.06.13, 16:33:
Като цяло с яйца никога не съм имал проблем. Единствените храни, които не ми понасят са зърнените - боб, леща, грах ... корема ме боли адски, след като ям от тях... Е, оказа се, че и овеса не ми понася :)Чакай малко, че нещо се обърках вече! Ял си ги на омлет, и не си имал проблеми, но в края пак обобщаваш че не ти понасят!!! Виж сега, не знам кой какво ти говори, но според мен овесените ядки трябва да се накиснат, в крайна сметка не си кокошка за да ги ядеш сурови. Ако не щеш да ги попарваш с вряла вода, може от вечерта в една купа да ги накиснеш със студена. Второ от овесени ядки до овесени ядки има огромна разлика. Аз съм пробвал n-брой марки, докато оцеля това което ми подхожда. Ако не си го направил и ти, не мисля че е коректно да правиш крайни заключения. Мисля че тези които ги продават масово в магазините, и са български са за мен откровен боклук. Първо че са някакви дребни, второ са пълни с боклуци. Преди две години в Карфур и Билла продаваха едни немски овесени ядки - едри и дребни, в опаковка подобна на пшеничното брашно. За жалост фирмата която ги внасяше, преустанови вноса защото бяха скъпи и хората не ги купуваха. Преди време видях в Лидл подобни, само че тяхна си марка. Купих си, и мога да кажа че съм доволен. Взимам от едрите, попарвам ги, и нито ми се подува стомаха нито нищо.
Я кажи 2-3 марки, ако си намерил нещо качествено. Може и на лично, че да не прозвучи като реклама.
Благодаря ти предварително!
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече