05.07.13
00:13
Въпроса ми е това упражнение ако се прави от стоеж натоварва ли същитите мускули(коремни) , както е в класическия му варянт?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 05.07.13 07:27.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
Аз като си го представям ми изглежда, че натоварваш кръста.. не съм го пробвал, но ми изглежда глупаво.. защо не клекнеш?
казано от Петко К на 05.07.13, 09:44:
Аз само прав го правя.
Аз го правя на колене,както повечето хора,но усещам,че натоварва кръста,а дори не правя с много килограми (54-59).Правия вариант нещо такова ли е - http://www.youtube.com/watch?v=u4wvLHLtETM ?
Мнението беше редактирано от Trickster на 05.07.13 10:12.
Прав? Защо? Не напрягаш ли по-добре коремните мускули, когато си клекнал правейки пълна амплитуда.. така няма ли да имаш по-добър баланс?
Мнението беше редактирано от лежачка на 05.07.13 10:13.
казано от лежачка на 05.07.13, 10:12:
Прав? Защо? Не напрягаш ли по-добре коремните мускули, когато си клекнал и да правиш пълна амплитуда.. така няма ли да имаш по-добър баланс?
Ако движението,което извършваш спрямо мускулите,е същото,не мисля,че има значение дали си прав,или не.Когато съм на колене,обаче,дърпам с изправен кръст надолу и в последния момент свивам максимално,за да усетя повече натоварването.Предполагам и от там ми идва грешката,че ме боли кръста,но пък иначе го усещам 2 пъти по-леко.
Има един във фитнеса, който ходя.. прави молитва в продължение на 15 минути без да спре, клекнал, с 85 килограма.. от кръст не се оплаква.
Предполагам,защото в последната част не сгъва като мен.То иначе ми идва прекалено лесно.Трябва и аз да правя с 80 кг в такъв случай :D
възможно е да се прави от стоеж - http://www.bodybuilding.com/exercises/detail/view/name/standing-rope-crunch
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече