Грахов протеин - какво ви е мнението?

05.07.13
19:10

Какво мислите за граховия протеин изолат? Някой ползвал ли е такъв? Четох из форума, че бил с високо съдържание на ВСАА, глутамин, аргинин и лизин и като свойства бил почти като суроватъчния. Цената му е доста ниска в сравнение със суроватъчния. На Bulk Powders е около 35лв за 1кг.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

05.07.13
22:16

Не мисля, че растителен протеин може да бие суроватъчен такъв по аминокиселинен профил. И все пак, ако не искаш суроватка, граховия е отличен избор за протеин от растителен дериват.

05.07.13
23:13

По-добър вариант ли е граховия протеин от соевия? Защото за соевия съм чувал и не много хубави неща.

06.07.13
10:24

А защо искаш да си взимаш такъв протеин ?

06.07.13
11:46

казано от ZEX Power на 05.07.13, 23:13:

По-добър вариант ли е граховия протеин от соевия? Защото за соевия съм чувал и не много хубави неща.

По-добър за кое? За мен е важно съотношението цена-хранителни вещества-вкус-разтворимост. Производителите понякога слагат по-евтини източници и е трудна да кажеш за всички продукти на пазара. Като казвам “хранителни вещества”, имам предвид PDCAAS (protein digestibility corrected amino acid score).

От една страна граховият протеин, като повечето растителни протеини, се разглежда от фитнес средите като “непълноценен”, защото има непълен аминокиселинен профил (няма метионин и цистеин). Това обаче не е много сериозен недостатък, защото се предполага, че хората го използват като допълващ диетата, а не като единствен източник на белтъчини. Освен това е богат на аргинин. Има някои производители (LG Sciences например), които говорят за супер-феноли и за това как граховият им протеин (те даже не му викат грахов а Gemma Protein Isolate) имал някава роля за увеличаване на термогенезата, но това са си някакви техни, недоказани твърдения. Има обаче доказателства, че граховият проетин помага за сваляне на високо кръвно, ограничава растежа на някои лоши бактерии в стомаха като е-коли и е засищащ като суроватъчния. Имай пред вид обаче, че всички изследвания, които се цитират за граховия, са правени с грахов хидролизат, т.е. ако някои пробутва грахов концентрат, не е същото.

Повечето алтернативи на протеинови пудри имат и предимства и недостатъци - примерно някои хора проявяват алергии към суроватъчния.

Конопеният протеин според мен е по-добра алтернатива, макар и по-скъпа, за веджи протеин. Хем има есенциални мазнини и фибри, които нито граховият, нито суроватъчния имат, макар и за сметка на белтъчно съдържание. Но граховият си е нелоша алтернатива, и по-добра от соята. Аз не бих си купил, защото повечето фирми го дават на двойно по-голяма цена от суроватъчния изолат, а би трябвало да е обратното.

Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 06.07.13 12:01.

06.07.13
12:17

И като добавка 35лв за 1 кг,воабще не е доста по-евтино от суроватаъчните,даже излиза и по-скъпо.
Вече масово се намират среден клас суроватки на 70-80лв 2.250кг

Мнението беше редактирано от Biad__ на 06.07.13 17:49.

казано от Biad__ на 06.07.13, 12:17:

И като добавка 35лв за 1 кг,воабще не е в доста по-евтино от съроватаъчните,даже излзиа и по-скъпо.
Вече масово се намират среден клас суроватки на 70-80лв 2.250кг

напълно вярно ;)

ЖЧ

06.07.13
17:13

Граховия протеин е подходящ за вегетарианци главно, няма как да замести суроватката, но е най-близкия до нея избор. :)

KV

17.07.13
10:33

След като прочетох тази статия реших да потърся и да си купя от този грахов протеин на Bulk powders .В момента го пия като нещо разнообразно в диетата си два дни в седмицата и честно казано съм доволен. Следващия ,който породи в мен интерес е конопеният. След като изпия грахта ще импровизирам с него :)

29.07.13
15:59

При мен пък жената се появи една вечер със соев на същата марка. Аз съм скептичен, но тя казва, че се чувства много добре

11.09.13
20:23

Здравейте!

Днес попаднах на този грахов протеин в един магазин за здравословни храни

http://www.zoya.bg/Грахов-протеин-премиум-125-250-г.3069?filters=_D0_93_D1_80_D0_B0_D1_85_D0_BE_D0_B2_20_D0_BF_D1_80_D0_BE_D1_82_D0_B5_D0_B8_D0_BD_20-_20_D0_BF_D1_80_D0_B5_D0_BC_D0_B8_D1_83_D0_BC_20-_20125_2F250_20_D0_B3-s

http://www.zoya.bg/public/upload/productimage/3069-6568-4.jpg

Какво мислите за аминокиселинния състав и като цяло за този  протеин? Дали си заслужава парите?

12.09.13
09:04

Бих предпочел Bulkpowders! По-добро качество на по-добра цена. Има половинка за 20 лева и килограм за 34.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1