24.07.13
00:41
Не мисля че е нужно да разтягам темата понеже не съм много запознат с хранителните добавки искам да ви попитам какво мога да пия вечер преди лягане, примерно нещо което да ми зарежда организма и мускулите и да се избягва катаболичния процес по време на сън. Пропуснах да спомена че тренирам от няколко месеца фитнес взех си протеин и креатин, четох за протеин казеин преди лягане но не ми се вижда удачно да пия суроватъчен протеин, и да си взема и казеин...
Темата беше редактирана от Александър Везалов на 24.07.13 00:45.
Лично аз бих те посъветвал да не хвърляш пари за казеин, ами да си купиш BCAA и да ги пиеш пред и след тренировка, и преди лягане. Вечер, около час преди лягане, изяждай по 150 грама извара с кисело мляко примерно .. същата работа като казеина. Според мен това е по изгодният вариант, който доста от хората тук практикуват :)
24.07.13
16:13
Аз съм за ,,Casein,, преди лягане,на 100 процента!!!
24.07.13
17:08
Аз съм за ,,Casein,, преди лягане,на 100 процента!!!
И аз така мисля.
Мнението беше редактирано от Цветан Петров на 24.07.13 17:10.
24.07.13
17:19
Благодаря ви за отговорите, всъщност донякъде очаквах да прочета касеин или да набивам повече ядки преди лягане и за изварата.
Искам да ви попитам за казеина едно нещо, понеже тренирам волейбол и доста често карам колело, общо взето тренировките ми във фитнеса винаги са умерени без максимални натоварвания защотото основната ми цел не са големи и напомпани мускули или много маса и сила, ако започна да приемам и казеина сутрин примерно или обяд за да захранвам организма 24/7 с протеинчетата от него и ако си взема БЦАА примерно ще има ли някакъв ефект от захранване или отива на вятъра казеина?
изчисли си дневният прием на протеин като цяло и виж дали надхвърля 2-3гр на килограм телесна маса .. ако не, значи всичко е окей :) http://www.bb-team.org/articles/4404_mitove-v-bodibildinga-protein-ednokratno-chast-1
Мнението беше редактирано от Marty на 24.07.13 18:26.
Сметнете колко ви струва доза казаейн и колко ви струва пакетче извара +кофичка кисело мляко. Да не говорим за това,че в казеинът има и други вещества ,които спомагат усвояването. А това за изварата като заместител на казеина ,го споменават само хора ,които не са пробвали месец-два на казаеин. Аз повече от година се тъпчех с извара докато не открих ,че те са го измислили хората.КАЗЕИН! Но това е смао мнение. Опитай и сам си направи изводи.
Приятелю,ако имаш пари за казеин - вземи казеин.Ако искаш да спестиш - хапни 250 гр. извара преди лягане.Сигурни 30 гр. протеин,а цената е приблизително лев. :)
Незнам колко евтино излиза казеина, ама за 90-100лв грубо може да се вземат 40кг извара без киселото мляко разбира се.
Пробвай tribu-zma преди лягане за собстевения ти тестостерон и за по добро въстановяване и отпускане на мускулатурата през ноща.
Първо почнете да се храните както трябва, после мислете какво да пиете преди сън.
подкрепям горният коментар ! отделно те съветвам креатин глутамин преди сън хубаво е да попълниш мускулите ако си тренирал да не изпадяюат в катаболно състояние :) препоръчжам ти целлмасс мн съм доволен от този продукт :)
Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.08.13 20:42.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече