За "почивките",тичането и ..

30.05.05
19:53

Вече от една година ходя редовно на фитнес (2-3-4) пъти в седмицата (в зависимост от програмата ми)  , но за това време съм правила само една почивка в продължение на 1 месец и то преди 8 месеца някъде.
Сега съм намислила като свърши учебната година да спря за цялото лято и да почна да тичам три пъти в седмицата.(Какво ще кажете за идеята ми ? )
Е ...аз и в залата тичам за загрявка - 3 км и след тренировката - 2 км , имам си малко тренинг :lol:  (от 3 месеца е така де,преди това яко велоаргометър,ама е доста скучен и по-добре загрявам с тичане)
Ще е добре ли,ако почна да взимам Л-карнитин за повече издръжливост  :?
Целта ми,както се досещате е оралефяване ...относно храните,от 1 година съм ограничила и изключила доста от храните.Не ям бял хляб въобще,месо-само пилешко и риба, сладко (е един път в месеца една вафла..  :oops: ) ..захарта си я набавям от плодовете,но ги ям в умерени количества...

Благодаря !!!  :D

30.05.05
22:51

Добре си го замислила, но бих ти препоръчал да правиш и лицеви опори като бягаш, силата така или иначе ще ти падне за 3 месеца, но със лицевите опори няма да е толкова зле и като се върнеш в залата няма да гледаш като теле в гръмотевици:)))
P.S.
A Л-карнитина е за топене на мазнини. за енергия яж червено месо, там има креатин.
Успех

31.05.05
12:45

Мхм ..благодаря  :D

Малко съм инди  :oops:  ..кво ще рече червено месо ?

..и гледам че има различни видове л-карнитин,какъв да почна да взимам ?
Мерките ми може да не са нужни,но за всеки случай : 162/50 кг.

31.05.05
13:25

Червено месо е свинско, телешко. Най-добре яж свинско(не мазно), в него има ок 3-4г креатин за 100г. А Л-Карнитин не ти трябва според мен. След като правиш само аеробика и се храниш както трябва, така или иначе ще изгориш мазнините.

31.05.05
19:30

А колко често и на какви порции да ям това червено месо ?

А между другото от няколко дена ме боли една кост/кокал (незнам  :shock: ) , намира се отстрани на колянната ямка.След като тичам на пътеката се усилва болката , а иначе е по-слаба.. :(
А по време на тичане се чуства,когато съм забавила темпото .
В покойно състояние не я усещам...
Какво да правя ?

31.05.05
22:26

Яж го нормално:) т.е. примерно на обед една пържолка(100г) вместо пилешко. А за костта най-добре да се консултираш с лекар.

31.05.05
23:55

Свинското месо е мазно, не ти го препоръчвам когато искаш да сваляш мазнини. Карай си на пилешко.
Когато искаш да сваляш мазнини не приемай креатин защото той задържа вода и ще ти даде нежелан подпухнал вид! Особено пък щом си момиче няма да е приятно.
Пии Л-карнитин както си решила, той ще спомогне за изгаряне на мазнините и ще ти даде макар и малко някаква енергия :)

Вид храна  Вода Белтъчини Мазнини Въглехидрати Калории
Свинско    50     14,1       35           0         383
Пилешко    73,3   21,6       3,9           0         125

Смятай сама какво месо да ядеш :)
Само да ти кажа че за 1 час тичане изгаряш около 500 ккал :)

Успех!!

01.06.05
10:38

100g

свинско                         
белтък              22                                    
мазнини            2(поправка)           
въглехидрати        0                              
калории            107  

пилешко 
белтък          23.5                                
мазнини          0.7(поправка)   
въглехидрати      0                              
калории          102    

Става дума  за свинско филе(нетлъсто). Разликата е почти минимална. От креатина няма да подпухнеш, тъй като той задържа водата в мускулите, а не извън тях, а и предпазва мускулите от разграждане при аеробна тренировка, a и количеството в 100г филе не е толкова голямо. Колкото до Л-Карнитина, вече писах по горе, сама си решаваш:)

P.S.
Източника ми е извън всякакво съмнение:)

01.06.05
10:54

[quote author=“nSeal”]100g

свинско                         
белтък              22                                    
мазнини            20                                        
въглехидрати        0                              
калории            107  

пилешко 
белтък          23.5                                
мазнини            7                                    
въглехидрати      0                              
калории          102    

Това, което си написал е абсурд. Не може при три пъти повече мазнини калориите да са с 5 калории разлика. Откъде се компенсират, от 1 грам белтък вповече в пилешкото? Ревизирай си източниците, това не може да е вярно.
Поздрави!

01.06.05
13:30

Така ..благодаря за съветите !!!

Въпрос : Какъв л-к. по-точно (и ако знаете на каква цена е..) ?
С тичане може ли да се подобри метаблозма ?

02.06.05
01:24

Такова свинско за което пишеш в Б-я не съм виждал? Може и да има но аз не съм виждал! Дай си източника? Аз говоря по пр за свинското месо.

Владимир Недков

02.06.05
02:50

nSeal източника ти май е в бизнеса със селектирани нискомазннинни свине. Чувал съм я тая селекция, за жалост е малко разпространена в БГ все още. Повечето свинско на пазара отговаря на критерия използван от Калоян. Поздрави на източника :) !

02.06.05
13:28

[quote author=“Aloisa”]Така ..благодаря за съветите !!!

Въпрос : Какъв л-к. по-точно (и ако знаете на каква цена е..) ?
С тичане може ли да се подобри метаблозма ?

02.06.05
19:36

блях ...неска в залата ми показаха некви за по около 40 лв (течни) , някакъв друг за около 100 лв  :shock:  ..и български за 22 , май нямам голям избор ..като се има напредвид,че съм ученичка и няма от къде да са бръкна за повече пари  :D
Поздрави !!! ;)

02.06.05
22:48

Източника ми е на немски. Програма за съставяне на дневния хранителен режим. Ако има желаещи мога да им я пратя, мн е добра, но се искат солидни знания по немски за да разбере човек за какво става дума.
P.S.
Бах ли му маата с ко ги тъпчат свинете тука:) stenozolol+clenbuterol :P

03.06.05
00:10

Купи си л-карнитин на биофит - струва 28,50 лева в софия, 60 капсули по 500 мг - това са ти 30 дози. Ако си купуваш БГ гледай да е на Нутрим.

03.06.05
13:33

пфу ..като съм в провинцията и няма как да ида до София,има ли някакъв начин да си го поръчам ?  :?  :D

[quote author=“Aloisa”]пфу ..като съм в провинцията и няма как да ида до София,има ли някакъв начин да си го поръчам ?  :?  :D

Кажи от коя провинция имаш предвид например град кажи.

03.06.05
13:41

Плевен...

[quote author=“Aloisa”]Плевен...

Звъниш на :
Владимир Попов – (088) 8 832 458

Той е дистрибутора на Нутрим за Плевен.С него се разбери.Отделно може да опиташ на :
Фитнес зала “Кронос”- ТМЕТ , тел. (088) 8832458 ;
Фитнес зала “Кронос” ул. Александър Стамболийски 1 (Дом на Профсъюзите), тел. (064) 801 673

Там би трябвало също да има продуктите им.

03.06.05
13:59

Ооо благодаря !!! :) Знам ги къде са.. направо ще ида, и Владо го знам . Благодаря ;)

MI$$   I N A

29.07.05
22:25

здравей,
да те питам като се тича с цел отслабване,как трябва да се диша?както организма си иска или лекичко-подтискащо-умерено?има тема за това ама там спорат и са сто различни мнения и.........аз да си те питам тебе.и за л-карнетина по колко капсулки и кога?ще тичам сутрин на гладно.тея биофит каде да ги намеря живея в лозенец и иван вазов.в центара
мерси

29.07.05
23:40

две капсули преди тренировка-1гр ми се струва достатъчно. Има л-карнитин на Сайтек, който хич не е лош, около 27-28 лева 60 капсули, ако нещо не съм в грешка де.

30.07.05
01:44

Аз лично ти препоръчвам на Биогейм.
Една приятелка много добре и действа и КГ сваля.
Последният път от една опаковка и с леки тренировки 3кг свали ако не се лъжа.

oпаковкa————————————-цена
60 капсули от 500 мг——————20.00 лв
60 капсули от 250 мг——————11.00 лв

http://biogame.biz/?page=products&level=3&prod_id=20

От сайта им направо можеш да поръчаш

30.07.05
15:22

Ми по принцип не регулирам дишането си , сърцето само си се наглася  :lol:  ...но съм забелязала , че когато вече доста се уморя , вдишвам и издишвам на 2 пъти ..дано си ме разбрал какво искам да кажа . Също така дишам диафрагмено :P

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1