Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимДнешната тренировка. Като предишната:
Пет кръга:
1. Клек СТ/ Клек със скок: 5х10/10
1.1 Махове на успоредка с ножица: 5х12
1.2 Набиране надхват: 6-6-5-4-4
1.3. Лицеви опори: 5х15
1.4. Набиране на халки: 4-4-3-3-3
1.5 Кофи: 10-10-7-7-7
Четири кръга:
2. Набиране с тесен подхват: 4х5
2.1 Тесни лицеви опори: 4х8
2.3 Повдигане крака от вис: 5х12
Добавки: Black Fire на PN
Опитах се да извъртя първите три кръга без почивка обаче не се получи особено. От там, малко по-дълги паузи. Може и броя на повторенията да не е особено точен. Нещо тайминга ми бяга заедно с добавената кофти издръжливост ама да видим.
От днес.
1.6км крос
Пет кръга:
1. Махове на успоредка с ножица: 3х12
2.1 Набирания широк хват с темпо: (2120)
2.2 Лицеви опори с темпо: (5555)
2.3 Набиране на халки с темпо (3030)
2.4 Кофи с темпо (3030)
Около пет минути почивка.
По три серии (5-10 сек) изометрия за всяко упражнение от горните едно след друго.
Повторения не съм писал, защото са не повече от 2-4 на серия. (На лицевите например открих, че боровите иглички в парка имат горчивият вкус на провала.)
Иначе най-вълнуващото днес беше, когато отворих фризера и открих четири ленти забравени ребра мариновани като за скара в jerk сос. Всеобщо омазано щастие. :)
Ето и Вожда си го казва.. Make Meat Mandatory: For a Better Body and a Longer (Stronger) Life
Да си отбележа две тренировки тази седмица.
14.08.15
16.08.15
И двете като Тази
Прилични тренировки, като на втората натиснах малко повече за време и имаше театрални изпълнения - раздишвания все едно съм завършил 100-те метра спринт на олимпийските и лежане по пейките. Ама кво пък това е парка - тука никога няма как да си най-големия идиот, колкото и да се стараеш. В същата линия - не е добра идея да се опитваш да копираш чичото, който прави махове на успоредка с 90 градуса амплитуда. За малко да приключа като гръцката икономика.
Иначе ефекта ми допада. Дори започнаха да се появяват някакви мускули за които си мислех, че са метаморфозирали в паласки още около 2007-а.
казано от Владо на 17.08.15, 14:30:
Ама кво пък това е парка - тука никога няма как да си най-големия идиот, колкото и да се стараеш.
Не се успокоявай твърде много - все някой държи тази титла, вероятно дори без да го знае. :)
казано от Boby_ на 17.08.15, 14:31:
казано от Владо на 17.08.15, 14:30:
Ама кво пък това е парка - тука никога няма как да си най-големия идиот, колкото и да се стараеш.
Не се успокоявай твърде много - все някой държи тази титла, вероятно дори без да го знае. :)
Като във вица - редуваме се. :D Иначе при такъв трафик и толкова талант е трудно да държиш титла. Динамиката е доста по-различна от залите.
Пет пъти:
1.1 Набирания широк хват с темпо: (2120)
1.2 Лицеви опори с темпо: (5555)
1.3 Набиране на халки с темпо (3030)
1.4 Кофи с темпо (3030)
Три пъти
2.1 Махове на успоредка с ножица: 3х12
2.2 Коремни преси на успоредка 3х8
2.3 Повдигане на колена от вис 3х12
Бавно и спокойно днес. Имаше доста народ по лостовете и трябваше да се изчаквахме. Лицевите ми разказаха играта - този път върху камък + пейка и си беше жив планк с екстри. Четири повторения е максималното, което успях да изтискам и после тройки-двойки. Останалото пак така - 3-4-5 повторения.
Едни приятели ме навиват за 5km Run в Южния парк, обаче нещо не ми се ходи да се излагам. Имам някакви бледи спомени за 26-27 мин. преди време, което някак си..нали. Но пък може би не е лошо да почна да правя малко по-дълги кросове два пъти седмично.
От вчера 21.08.
Крос 1.6км
Пет кръга:
1.1 Тръстъри с пън 5х20
1.2 Набиране надхват: 6-6-5-4-4
1.4. Набиране на халки: 4-4-3-3-2
1.5 Кофи: 10-10-7-7-9
Четири кръга:
2.1 Махове на успоредка с ножица: 4х12
2.2 Набиране с тесен подхват: 4х5
2.3 Тесни лицеви опори: 4х8
2.4 Повдигане крака от вис: 4х12
Нищо забележително откъм тренировката освен, че на хладно нещата се случват по-добре. В петък ходих по срещи. Много обичам да работя с кадърни хора. А раздвижването след това съвсем нагласи работата. Много зен петък като цяло.
Мнението беше редактирано от Владо на 23.08.15 00:03.
Да споделя, че все забравям и стана повече от месец. А пак си е в категорията “спорт”
Много приятен маршрут на Витоша за сравнително начинаещи туристи. Железница-Черни връх- Княжево. Обратният вариант - не е толкова приятен. За по-състезателните натури - около 6 часа е бенчмарка. (Ако имате прякор “Дизела” или подобни - доста по-малко.)
Хубаво е да сте качвали Черни връх от София поне веднъж. Силно препоръчвам като цяло.
А калорийният калкулатор на ендомондото може и да се е престарал леко.
1.6 км. крос
Пет кръга:
1.1 Клек СТ/ Клек със скок: 5х10/10
1.2 Набиране надхват: 5х5 (СТ)
Четири кръга:
2.1 Махове на успоредка с ножица: 5х12
2.4 Повдигане крака от вис: 5х12
1.6км крос
Обикновената тренировка. Само трябва да престана да пропускам по 2-3 дни, щото това не е почивка ами жив сабатикъл.
Иначе става.
27.08.15
00:24
:) Да ти кажа не е нужно да си Дизела. Аз лично от на конярника маршрута нагоре, точно преди черни връх на стръмното да почне, ни застигна един човек сигурно на поне 40 години тичаше нагоре, даже катеренето по високото го гледах си натискаше яко :))
..от на конярника маршрута нагоре, точно преди черни връх на стръмното да почне..
Стената за по-лесно. ;)
..един човек сигурно на поне 40 години тичаше нагоре..
Впечатляващо си е на такава преклонна възраст. :D
27.08.15
12:03
казано от Владо на 27.08.15, 11:31:
..един човек сигурно на поне 40 години тичаше нагоре..
Впечатляващо си е на такава преклонна възраст. :D
Дейба старците... :D
Да си запиша нещата от тази седмица:
Петък 28.08.2015
Пет пъти:
1.1 Набирания широк хват с темпо: (2120)
1.2 Лицеви опори с темпо: (5555)
1.3 Набиране на халки с темпо (3030)
1.4 Кофи с темпо (3030)
Три пъти
2.1 Махове на успоредка с ножица: 3х12
2.2 Коремни преси на успоредка 3х8
2.3 Повдигане на колена от вис 3х12
Неделя 30.08.2015
Пет кръга:
1.1. Клек СТ/ Клек със скок: 5х10/10
1.2. Набиране надхват: 5х5 (СТ)
Четири кръга:
2.1. Махове на успоредка с ножица: 4х12
2.2. Набиране с тесен подхват: 4х5
2.3. Тесни лицеви опори: 4х8
2.4. Повдигане крака от вис: 4х12
Обобщение и за двете тренировки - понякога същите неща са различни, но най-често са си същите. Бавните лицеви са хубава работа обаче.
Днес 01.09.2015
1.6 км крос
1. Набиране раменен хват (в стълби 1-2-3…) - Три стълби през ~2мин. (35-40 общо)
2. Лицеви опори 3х макс (32-20-16 нещо такова)
3.1. Махове на успоредка 4х12
3.2. Повдигане колена от вис 4х12
- 3-4 мин почивка
4. Набиране раменен хват (в стълби 1-2-3…) - Три стълби през ~2мин. (30-35 общо)
5. Лицеви опори 3х макс (20-15-15 или нещо такова)
6. Бягане 2х400 метра
- 5 мин почивка
7. Набиране раменен хват (в стълби 1-2-3…) - Три стълби през ~2мин. (30-35 общо)
8. Лицеви опори 3х макс (15-15-15)
Днес един такъв експериментален ден. Не е това моята тренировка, но пък интересно натоварване се получава. И за пореден път си демонстрирах, че не ставам за лекоатлет с тези 400м. Иначе отвечер имаше към 20-30 човека на лостовете, което май си е рекорд по посещаемост откакто тренирам там. Кулминацията беше, когато се появиха 3-4-ма бледи тинейджъри, сложиха си раниците на една от двете пейки нагласени специално за лицеви (наоколо има още поне пет пейки за цивилни ) и си седнаха да починат преди да почнат. (Нещо като културният еквивалент на това да проснеш чифт леопардови боксерки върху лоста за клек в някоя по-хардкор зала общо взето.) Няма лошо.
Откъм хранителният фронт - тази седмица си дадох сметка, че от около два месеца съм спрял напълно: неща със захар, пилешко месо, тестени изделия включително всякакъв хляб, колбаси и пакетирани меса, кашкавал, сирене и всякакви бобови храни. Джънк-а и преработените неща са си изключени по дефолт. Не съм си го поставял като конкретна цел ама така се оформиха нещата постепенно. Да видим какво ще се получи. :)
казано от Владо на 01.09.15, 22:26:
Обобщение и за двете тренировки - понякога същите неща са различни, но най-често са си същите.
Това е едно интересно наблюдение, което съдържа почти толкова смисъл, колкото “не се гаси туй, що не гасне”. :) При всички случаи обаче не говори много за тренировките ти.
казано от Boby_ на 02.09.15, 08:31:
казано от Владо на 01.09.15, 22:26:
Обобщение и за двете тренировки - понякога същите неща са различни, но най-често са си същите.
Това е едно интересно наблюдение, което съдържа почти толкова смисъл, колкото “не се гаси туй, що не гасне”. :) При всички случаи обаче не говори много за тренировките ти.
Не си успял да разбереш ти рано сутрин, дълбокият дзен-будистки смисъл на това наблюдение. :D
1.6 км крос
1. Набиране на халки (в стълби 1-2-3…) - Три стълби през ~2мин. (26 общо)
2. Кофи 1х18 1х14
3.1. Махове на успоредка с ножица 4х12
3.2. Повдигане колена от вис със задържане 4х10
- 3-4 мин почивка
4. Набиране на халки (в стълби 1-2-3…) - Три стълби през ~2мин. (18-20 общо)
5. Кофи: 3х5 с темпо (3030)
- 5 мин почивка
7. Набиране на халки (в стълби 1-2-3…) - Две стълби през ~2мин. (12 общо)
8. Кофи: 2х5 с темпо (3030)
Миналата тренировка имаше доста приличен ефект върху гърба и реших да тествам и варианта с халки. Щеше да е по-добре в комбинация с опити за кофи на халки, но не се сетих навреме. От кофите за бройка стана ясно, че лявата страна за момента се държи точно като окачването на повечето US спортни автомобили - работи докато не стане нужда да го тестваш доколко работи. (dull) На моменти си е силно демотивиращо. Обаче тази неща винаги се оправят когато ги тренираш и най-вече игнорираш систематично. Ще се мисли нещо по въпроса, но в зала.
Но като цяло - доволен. Времето и тренировъчната база в момента са си абсолютно удоволствие и ако не се издъни прогнозата ще го карам още известно време на открито.
Храната - през деня ресторантски скари и салати. За вечеря, свинска плешка на бавен огън в сос маринара от пресни розови домати и цели изпечени глави чесън, кафяв ориз сварен в домашно приготвен говежди бульон, запечени люти чушки с мед, оцет и чесън.
А и днес се загледах в някакви неща от съветските другари. Пет до петнайсет минути каза човека. (handshake)
Мнението беше редактирано от Владо на 03.09.15 22:59.
03.09.15
23:29
казано от Владо на 03.09.15, 22:58:
За вечеря, свинска плешка на бавен огън в сос маринара от пресни розови домати и цели изпечени глави чесън, кафяв ориз сварен в домашно приготвен говежди бульон, запечени люти чушки с мед, оцет и чесън.
Човееек, комшии сме, сещай се. :)
05.09.2015.
Няколко кръга набирания с различен хват, кофи и лицеви. Не се получи особена тренировка, защото бях тръгнал с джуниър да се катери из Коколандия в Борисовата и минахме само за кратко през лостовете. На него определено му хареса де. Веднага тръгна да провери от какво може да си сцепи главата най-ефектно. И общо взето виковете “Тате, тате гледай сега!!” зад гърба ми не предразполагаха особено към броене на серии и повторения. :)
06.09.2015
1.6км крос и пак малко набирания и кофи. Този път частично от мързел и частично от това, че имах работа за вършене и се чувствах гузен. :) (От този тип работа дето ти трябва един цял уикенд за мислене, писане и ревизия за да стане както трябва и винаги я започваш неделя вечерта.)
Днес по-сериозно.
От 08.09.2015
1.6 км. крос
Пет кръга:
1.1 Клек СТ/ Клек със скок: 5х10/10
1.2 Набиране надхват: 5х5 (СТ)
1.5 Кофи: 5х10
Четири кръга:
2.1 Махове на успоредка с ножица: 5х12
2.4 Повдигане крака от вис: 5х12
Днес 11.09.2015
1. Набиране раменен хват (в стълби 1-2-3…) - Две стълби през ~2мин. (25-30 общо)
2. Лицеви опори с темпо (5555) - 4
4. Набиране раменен хват (в стълби 1-2-3…) - Две стълби през ~2мин. (20-25 общо)
5. Лицеви опори с темпо (5555) - 3
7. Набиране раменен хват (в стълби 1-2-3…) - Две стълби през ~2мин. (16 общо)
8. Лицеви опори 3х15
9.1. Набиране подхват: 6-6-4
9.2. Тесни лицеви: 3х8
Мокро и дъждовно, но не успя да завали сериозно и да намокри оборудването. Ако времето продължи да е такова, другата седмица закривам цирка и се местя в зала.
Най-важният извод за деня - ако ще ядете домашен крем карамел направо с лъжица от тавата, задължително си начертайте предварително една ограничителна линия някъде през него. Щото е нещо страшно.
10 пъти в суперсерии.
1.1 Набиране на халки в стълби до 4 повторения.
1.2 Кофи: 12@СТ
4 пъти
2.1 Махове на успоредка: 4х12
2.2 Повдигане крака от вис със задържане: 4х15-20
Супер натоварен уикенд и тренировката беше малко на автопилот. Имах точно шест телефонни разговора докато висях на лостовете и успоредката. Неделята е един скрит понеделник понякога. Иначе бях малко учуден, че кофите си станаха по 11-12 повторения за всичките 10 серии. Явно е добре да си леко ядосан.
В събота начинаещи тренировки по IPSC с един джедай (за когото искрено се радвам, че е от добрите). Много разпускащо хоби се оказа, но е съвсем нова материя със собствени принципи и маса неща за заучаване. Обаче някои неща са универсални - здравият хват е винаги плюс и никога минус.
19.08.16
21:53
Ти къде зачезна? :D
15.01.18
15:13
Видях, че бродиш из форума и се присетих, че с удоволствие минавах през дневника ти всеки ден. 🐽 Докато пишеше, де. 😁
Няма ли да го подновиш? 🙂
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.01.18 15:14.
15.01.18
15:56
Ако не иска, може да го принудим!
СИЛОВО!
15.01.18
16:03
Аха.. как? Да го оспамим до смърт ли? 😂
Слушам. Като успея да се организирам малко.
Това за СИЛОВО-то нали си остава като опция? 🙂
17.01.18
18:30
Ооо, и още как. Разчитай на това. 🙂
Дебнем те тогава!
Последната година беше интересна..
Разбих се от пътуване като върха беше шест държави на четири континента за около три месеца. Но поне мога да кажа, че съм тренирал на места, където и талибаните ходят само на групички.
В момента съм в старата зала, която е оборудвана..с десетки килограми тежести и модерни машини симулиращи функционални движения като каране на ски. Ама по ескалатор. В мола.
Иначе нищо особено иновативно - някакви вариации на 5х5 или 3-ки/1-ци като обръщам повече внимание на задна верига защото с това седене в офиса и 12 часови полети е страшно положението. Хипфлексори, задно бедро, глутеуси - няма никой. За съжаление не съм особено редовен и това се отразява на прогреса на работните килограми ама колкото толкова. По натам ще пусна разписани да се посмеем заедно.
Храната също е под контрол. В тази линия - ако някой се оплаква, че пилешките гърди са гадни..да пробва пуешки. Накрая им измислих една полусуха марината, която би разплакала всеки индиец от умиление и суицидния фактор спадна в пъти.
Сега пак се задават командировки та ще видя какво мога да направя из хотелските фитнеси. Някои са учудващо добре оборудвани и то по места като Африка примерно, което е интересно. Абе действаме пък каквото излезе.
19.01.18
17:33
Ей това писане чаках! 😂
Не съм доволен. Оня ден реших да се поразходя с колата по ботевградско шосе. Не защото много обичам да задминавам румънски тирове из кишата и да карам из квартали където представата за успешен ден е че си успял да откраднеш спойлер от голф 3-ка с лепенка на Галатарасай паркиран пред пункт за изкупуване на цветни метали. Аз си имах определена цел.
Обаче за първи път ми се наложи да съжалявам, че съм метър и деведесе талпа и живота не е справедлив. И в този конкретен случай са виновни хипстърите. По-конкретно ниските хипстъри..които се занимават с кросфит...и пият 330 мл крафт бири и си поръчват по малка порция в ресторантите. Ама са силна демография и дори факта, че половината форум тука може да прави флайс с по двама от тия не променя нещата.
Качих се, ударих си колената в челото и си тръгнах...А стоповете на калника щяха бъдат преместени на момента ако ставаше де.
Мнението беше редактирано от Владо на 26.01.18 15:14.
Тренировка А1 - 01/02/2018
Мобилности: Напоследък ползвам някои неща на чича ни Джеф Кавалиър щото ме мързи да мисля. Има полза, особено за клека. По-дълбоко и по-изправено се случват нещата. И ластици за рамо.
1.1 Клек: 8@80 / 5@90 / 5x3@100
1.2 Лег с прав лост: 8@80 / 5@90 / 5х3@100
2.1 БГ Клек (дъмбели): 3х8@50
2.2 Кофи: 3х5@20
По 3 серии до макс:
3х Руско усукване
3х Корем от обратен наклон
3х Фейспул
3х Колена към лакти от вис + Scapular raises.
Добавки: D3 на NOW 5000 UI, L-OptiZinc NOW 30 mg, Multi Orange Triad.
Коментари: “Момчиле, Момчилее - викаше поета на любимото си куче Велко” е ситуацията.
Клека тежи, последните повторения ги извадих на кръст. А лежанката е лека, ама не искам да я насилвам за сега.
Иначе вожда Поликуин може и излезе прав за Българския клек. Преди време беше пуснал една статия за това как истинската версия е от ниска платформа под задния крак вместо пейка та се замислих. The Truth About the Bulgarian Squat
Мнението беше редактирано от Владо на 02.02.18 00:08.
Да се запиша. Тренировки има редовно, но пак на принципа “каквото ми се прави днес”. Тези дни ходя където намеря и минах през три зали за около седмица. В едната попаднах на пудовки та поразвъртях да видя какво е положението.
Суинг с 32-ка -леко. Мога да направя неограничено количество. Буквално колкото кажете. Примерно 38 броя.
Раменна с 24-ка- много приятна работа до 8-10 повторения. Сначове с 24-ка..става горе-долу. Сначове с 32-ка...да, какво стана с Пирин и кабинките, че не гледам телевизия?
Тяга до 3х160, клек до 3х115, румънска 5х120, гребане от стоеж пак толкова. Това е положението за момента.
Иначе нацелих едно силно намаление на Рибок и сега ходя все едно съм се класирал деветдесет и седми на регионалните в Калифорния.
Има нещо много Зен в това да сложиш ултра-пърформънс, мега-стреч, кордура-тва-онова къси гащи и да си цъкаш 3-ки на лежанка.
Почнах да вкарвам и по 30-50 минути ходене на инклайн пътека след тренировката. Програмирани с основната цел да отделя някакво време през деня и да си гледам “Тайские каникулы” на Клоков по тубата. Страшен позитив, препоръчвам.
Да си запиша един хранителен експеримент със себе си, който започнах преди десетина дни. (14.08.2018)
Основната идея е доста проста - 5% от общите калории са от въглехидрати, 65% от мазнини и 30% от белтък. За база съм взел 2200к. (което е чисто за бенчмарка и не особено релевантно)
Целеви макрота:
въглехидрат: <30гр/ден
протеин: 165гр/ден
мазнини: 159гр/ден
Физически мерки:
врат: 44см
гръдна: 122см
бицепс: 44см
талия: 101 (25.08 - 99см / -2см)
бедро: 82см
китка: 20.5см
ръст: 188 см
тегло: 108кг (25.08 - 104кг / -4кг)
Субективни наблюдения. Положителни и отрицателни:
Първите два-три дни е малко странно като усещане.The unbearable lightness of being общо взето. Преминава бързо с доза здравословен мазохизъм и след това стават хубави нещата.
+ Постоянни нива на енергия през целия ден и липса на глад.
+ Пълна липса на крашове след хранене дори в тези жеги.
- “Пъмп-а” намалява сериозно дори непосредствено след тренировка. Това може и да го ревизирам по-късно, защото ми се струва, че има промяна последните дни.
- Известен спад на издръжливост по време на тренировка през първите дни. Това също започна да се нормализира. (До нормалните мизерни нива на издръжливост.)
- Приема на достатъчно вода е абсолютно критичен. Поне при мен под 4.5-5 литра на ден нещата стават драматични.
- Използването на тракер за калории е необходимо за съжаление, защото при 30гр въглен на ден е изключително лесно да объркаш сметките. Някой плод в повече, непомислена гарнитура или просто като вдишаш по-дълбоко покрай някоя сладкарница и нещата заминават.
Корекции за следващата седмица:
Да вдигна леко калориите откъм мазнини и да добавя повече сурови зеленчуци. Заигравам се с идеята да сваля въглена под 20гр поне за седмица. (Базирано на научната методология “да-видим-кво-ше-стане” )
Като обобщение за първите десет дни - 4 кг надолу, - 2см от талията, без забележими загуби на сила и енергия (колкото си имаме) и като цяло много добро като усещане.
Репорта от последната седмица (Goals са грешни, трябва да са 5/65/30)
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече