29.09.13
13:32
Здрасти на всички. Чувствам се като най - големия спамер във форума, но трябва да питам...
Имам проблем... Днес е 4-ти ден от както започнах НВД и съм качил 500гр. :D
Сметките са :
RMR : 66+(13,7 x 88 ) + ( 5 x 180) - (6,8 x 21 ) = 2028,8
КБ : 2028,8 x 1,55 = 3144,64
ОКБ : 3144,64 - 500 = 2644,64
В:Б:М -
Въглехидрати - 88гр x 4 = 352 кал.
Белтъчини - 2,5 x 88 = 220гр x 4 = 880 кал.
Мазнини - 2644,64 - ( 880 + 352 ) /9 = 156,96гр= 1412,64кал.
Общо взето всеки ден ям едно и също. Ето я и храната. ( която е наистина много)
10:30 - 2 гр. Alcar + 1 капсула фат бърнър.
11:00 - 100 мл. обезмаслено прясно мляко + 30 гр овесени каша. + ябълка
13 : 00 - 120 гр. шунка + 2 яйца + салата + 80гр извара
16:00 - 120 гр шунка + салата + извара + 1 мандарина + 1 синя слива ( някой път замествам шунката с бекон )
17:00 - 3 гр Alcar + 2 капсули фат.
17:30 тренировка
19:00 - 200 мл. мляко
20:30 - 2 пилешки гърди + извара + салата
21:00 - 50 гр. сурови фъстъци.
Моля ви споделете къде е грешката. :D
Темата беше редактирана от Angellowe на 29.09.13 13:34.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимГрешката е, че изхождаш от формули. Колко калории си приемал преди това? Личното ми мнение е, че ако голяма част от тези 88 кг не са мускули, 2600 ккал са много за сваляне. Втората грешка е, че се мериш след 4 дена. Дай малко време на диетата да подейства.
29.09.13
14:37
цифрите които се взимат при смятане са в активни килограми... не е нужно да ги знаеш точно но приблизително... ако имаш доста мазнини трябва да намалиш малко цифрата на килограми ( както каза Петко ) ... пък за 4дена тея 500грама може да са всичко но най-вероятно вода.... мазнина незнам дали може да се качи при тези условия за такова време... или мускул...
29.09.13
22:50
В сайта някъде из статиите имаше публикуван линк, към онлайн калкулатор за калориите. Намери го, и си ги сметни пак. Нали знаеш че от общите калории, трябва да извадиш определен процент, за да си в дефицит? Тия 2600ккал ми се виждат твърде много за НВД! Също така ми е странно, защо тъпчеш фъстъци като последно ядене, при положение че са трудна за смилане храна, а и едва ли са най-добрия избор за ядки въобще. Протеина ти ми се вижда малко, за разлика от въглехидратите. Въобще според мен, избягвай да консумираш плодове, поне на първо време, докато привикнеш. Яж картофи, или ориз които хем ще те заситят, хем се усвояват по-бавно и не причиняват флуктоации на кръвната захар. Аз например тъпча оризовки, и навсякъде имам от тях - в къщи, офиса, чантата. Но като цяло, нещо не ми се вижда свестен режима ти.
Да, между другото, това, което си сметнал като стойности и това, което си написал като храна нямат нищо общо.
Много си далеч от 2600 ккал.
Мнението беше редактирано от Петко К на 29.09.13 23:21.
Здравейте. В сметките горе може да видите, че съм извадил 500 ккал, но като цяло Петко К. е много прав. По мои сметки приемам макс. 1600ккал. (нз дали е възможно това да е причината )
Summertime - изчетох доста за Нвд и навсякъде е писано да избягвам ориз и картофи поради причината, че ориза е много богат на въглехидрати, картофите също. И по добре ли звучи ако започна така - 50гр въглехидрати, 230 белт. и 120гр мазнини ?
В калкулатора го сметнах и ми излезе БМР - 2028 - не 2600 :D
Но въпреки това съм сигурен, че приемам по малко и от тях.
Мнението беше редактирано от Angellowe на 30.09.13 00:32.
Петко извинявам се, но забравих да отговоря на въпросът ти за ккал. преди това.
Преди тази диета общо взето си беше глад. :D Може би от година на сам следя калориите които приемам и бях останал с впечатление, че не е важно какво ядеш, а колко калории си поел... Така, че преди гладът приемах също 1500-1600 на ден, но не гледах в:б:м.
30.09.13
09:41
http://www.freedieting.com/tools/calorie_calculator.htm Ето ти линка, макар че тук може да сметнеш нещата твърде общо. И все пак ще имаш някакъв ориентир. Що се отнася до ориза и картофите, аз лично мисля че са чудесна храна точно за такъв вид режим! Принципно въглехидратите в ориза и картофите, се намират под формата на нишесте, което за да се разгради до прости захари му трябва - време, и енергия. Освен това, когато ги ядеш съвместно с богата на протеин храна, усвояването на въглехидратите се забавя допълнително. Разбира се, разковничето е в количеството! Аз лично, когато започнах с фитнеса, тежах 110кг и с ядене на пилешко филе и картофи (в огромни количества) редуцирах 10кг. първия месец. Но свалянето на килограмите, се оказа по-малкото зло, защото след отслабване тялото става като торба - отпуска се. Сега нямам гънка по-себе си, но ми коства доста време. За да не чустваш глад, трябва да си разпределиш храненията така, че да имаш около 3 часа между тях. Може и по-малко! Но с тая храна която си написал, аз лично бих умрял от глад. А и гледам че ти е разпределена доста неравномерно.
Мнението беше редактирано от summertime на 30.09.13 09:42.
30.09.13
09:56
Или по-скоро вместо да я разпределяш на 2-3 часа прави циклично без да ядеш 18-20 часа и после за 4-6 часа си яж цялата храна :)
Здравейте отново. Вече 10-ти ден от диетата + л карнитин + фат бърнър и ефект няма.
Преди закуска пия 2 гр л крнитин + 1 капсула от бърнъра
Закуска - 30 кр овес + 180 мл. мляко
Обяд - 2 яйца + салата + извара
Преди зала - Салата + Шунка + ябълка
по време на трен. 4 гр карнитин + 2 капсули бърнър
Вечеря - месо ( телешко, пилешко, риба или бекон) + 2 яйца + сирене + салатка
Давайте идеи какво да променям моля ви. На зала ходя 5 пъти седмично .
Благодаря
Хората от горе се спукаха да ти пишат ти пак не четеш.Написали са ти без плодове ти пак ядеш ябълка и в нея има въглехидрат! Можеш да махнеш и млякото сутрин.И да вдигнеш овеса на 60гр. на обяд може да вкараш и 50гр ориз или 80-100гр в сурово състояние картофи :) Салатките са важно какви са ?И като гледам менюто ти едвам ще преживея и 1 ден с него.Камо ли ако трябва да тренирам .....
Да бе, точно ябълката е проблема! И чашата мляко! :D
Не сваля, щото метаболизма му е много зле от гладуването преди, което продължава и с този режим. В момента яде по 1000 ккал, и няма накъде да ги намалява повече. То затова се почва чистенето с максимално възможните калории и се намаляват едва като свалянето спре.
Също така и тренировките не са описани - ако са сериозни силови тренировки, които изискват много енергия, с такова меню просто няма да издържи. Не е важно колко пъти ходиш в залата, а какво правиш там.
Не мога да кажа какъв е проблема, само предполагам. Но аз лично бих си дал няколко месеца почивка - т.е., здраво ядене и яки тренировки, така че да кача мускулна маса и да си забързам метаболизма в същото време. После ще е по-лесно да се свалят мазнини.
П.П. Може и да сваляш в момента с това хранене, но бавно и за 10 дена да не се види голяма разлика.
Мнението беше редактирано от Петко К на 06.10.13 12:44.
Не мисля, че проблема е в ябълката и млякото. Съветваш ме да кача овеса и да махна плодовете. Ок, но нали и овеса има доста въглехидрати. :D
Здравей Петко. В залата прекарвам м/у 1:30-2:00 часа от които имам 30мин бягане, 10-15 колело и 10-15 степер. Тренировките са кръгови и правя 3 серии с по 9-10 повторения с макс. килограми които мога да вдигна.
Странното е, че имам видима разлика в корема ( прибрал се е доста), но в кг разликата е много малка. Днес е почивния ден и хапвам стабилно. Ще видим дали това ще промени нещата. ;D Моля предложете какво друго да добавя в менюто за да стане повечко храната.
п.с. забравих да спомена, че за НВД пишеше, че трябва да приема въглехидрати преди тренировка. Това е идеята на ябълката.
Мнението беше редактирано от Angellowe на 06.10.13 15:54.
08.10.13
23:47
казано от Angellowe на 06.10.13, 15:53:
Не мисля, че проблема е в ябълката и млякото. Съветваш ме да кача овеса и да махна плодовете. Ок, но нали и овеса има доста въглехидрати. :D
Здравей Петко. В залата прекарвам м/у 1:30-2:00 часа от които имам 30мин бягане, 10-15 колело и 10-15 степер. Тренировките са кръгови и правя 3 серии с по 9-10 повторения с макс. килограми които мога да вдигна.
Странното е, че имам видима разлика в корема ( прибрал се е доста), но в кг разликата е много малка. Днес е почивния ден и хапвам стабилно. Ще видим дали това ще промени нещата. ;D Моля предложете какво друго да добавя в менюто за да стане повечко храната.п.с. забравих да спомена, че за НВД пишеше, че трябва да приема въглехидрати преди тренировка. Това е идеята на ябълката.
1;30 - 2 часа,може да е както една мега смазваща тренировка,така и една пълна лигавщина,напиши тренировъчната си програма ? 9-10 повторения френско,нямат същия енергоразход като 9-10 повторения клек или тяга,за това трябва да знаеме какво правиш :)
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече