Няколко въпроса относно покачването на мускулна маса

27.11.13
10:19

Добър ден,имам няколко въпроса.

Когато сме в период на качване и се стараем да качваме максимално чисто на кое да наблягаме повече - на въглехидрати или мазнини ?

В период на качване колко пъти и по колко време е хубаво да се правят кардио сесии през седмицата.Аз лично правя 3 пъти - 2 ХИИТ на колело по 15 минути и една 25-30 минути нискоинтензивна.

При млади хора на моята възраст (около 20) трибулуса и д аспарагинова киселина имат ли ефект ?

При старание за максимално чисто качване с колко да вдигнем излишъка на калории от нормалния прием - 250 или 500 ? :)

Диетата ми за покачване на мускулна маса в момента е 250 въглехидрати,250 протеин и 90гр. мазнини.И правя веднъж седмицата високовъглехидратен 450 въглехидрати,250 протеин,60 мазнини.Има ли по-добър вариант на разпределение за горе-долу същото количество от калории ?

Какво ви е мнението за консервите с риба и най-вече риба тон ?

Съжалявам,че добавих и въпроса за добавките тук,но реших,че е излишно да правя отделна тема.Благодаря ви предварително :)

Темата беше редактирана от Trickster на 27.11.13 10:19.

За по чисто качване смени  въглехидратите и мазнините, аз сега съм на 60 гр въглехидрати на ден.  С тея въглехидрати може да почне и да кчваш даже...

27.11.13
17:52

1. На въглехидратите. На тези години метаболизма ти е бърз и не мисля, че можеш да се притесняваш от излишно омазняване, още повече, ако източниците на тези въглехидрати са качествени, т.е. сложни.
2. Кардио не е задължително да се прави в такъв период, поне според мен. 2 пъти на седмица е ок.
3. Няма да имат максимален ефект тези добавки, да.
4. 500
5. Риба тон става, но ако е в собствен сос, но не прекалявай, защото консервите отделят токсини в съдържанието си.

27.11.13
19:25

250 гр е страшно много протеин. Колко си кг/см?

Мнението беше редактирано от Stoyan Petrov на 27.11.13 19:25.

27.11.13
20:55

1,74 съм и тежа 75 кг.Казвам го грубо...варира между 200-250 гр.

27.11.13
21:05

казано от Trickster на 27.11.13, 10:19:

Най-добре си е истинската риба тон. Консервите са пълни с боклуци, някои повече други по-малко. Поне гледай, ако взимаш консерви, рибата да е в собствен сос.

Когато сме в период на качване и се стараем да качваме максимално чисто на кое да наблягаме повече - на въглехидрати или мазнини ?

В период на качване колко пъти и по колко време е хубаво да се правят кардио сесии през седмицата.Аз лично правя 3 пъти - 2 ХИИТ на колело по 15 минути и една 25-30 минути нискоинтензивна.

При млади хора на моята възраст (около 20) трибулуса и д аспарагинова киселина имат ли ефект ?

При старание за максимално чисто качване с колко да вдигнем излишъка на калории от нормалния прием - 250 или 500 ? :)

Диетата ми за покачване на мускулна маса в момента е 250 въглехидрати,250 протеин и 90гр. мазнини.И правя веднъж седмицата високовъглехидратен 450 въглехидрати,250 протеин,60 мазнини.Има ли по-добър вариант на разпределение за горе-долу същото количество от калории ?

Съжалявам,че добавих и въпроса за добавките тук,но реших,че е излишно да правя отделна тема.Благодаря ви предварително :)

На въглехидратите.

2 пъти MISS или LISS.

Не. Нямат.

Зависи колко си напреднал. Не повече от 300.

Протеинът ти е мнооооого. Повече от 170 не го вдигай. Мазнините може също малко да ги намалиш. Въпрос на лично предпочитание и реакция на организма. Всичко друго запълни от въглехидрати.

Евтин източник на протеин и опасно количество на олово. Повече от 2 консерви на седмица - не.

28.11.13
09:36

1. Зависи колко си чист (колкото по-чист си толкова повече въглехидрати можеш да си позволиш)
2. 2 пъти мисля, че е оптимално.
3. За какъв ефект говорим ?
4. Намали протеина и вдигни мазнините.
5. От време на време стават, но за ежедневна употреба не.

30.11.13
14:27

казано от Ради Хаджирадев на 27.11.13, 21:59:

На въглехидратите.

2 пъти MISS или LISS.

Не. Нямат.

Зависи колко си напреднал. Не повече от 300.

Протеинът ти е мнооооого. Повече от 170 не го вдигай. Мазнините може също малко да ги намалиш. Въпрос на лично предпочитание и реакция на организма. Всичко друго запълни от въглехидрати.

Евтин източник на протеин и опасно количество на олово. Повече от 2 консерви на седмица - не.

Благодаря ти за мнението,но предпочитам протеина и мазнините ми да са повече,а въглехидратите да ги държа 250 до 300 максимум,защото нагоре вече не ми влияят толкова добре.Предпочитам повечко мазнини.Е,да но ако сваля протеина на 170гр. ми идват само 700 калории от него.Още 2000 остават за въглехидрати и мазнини,но пък ще пробвам.Смятам  да сложа 300 въглехидрати и 75гр. мазнини.Какво мислиш ? 300 може и да ти се струват малко,но като хапна 80-100 след тренировка..остават ми още двеста за другите 3 хранения и вечерта преди лягане извара с някакви ядки за пето хранене.

казано от Trickster на 30.11.13, 14:27:

Благодаря ти за мнението,но предпочитам протеина и мазнините ми да са повече,а въглехидратите да ги държа 250 до 300 максимум,защото нагоре вече не ми влияят толкова добре.Предпочитам повечко мазнини.Е,да но ако сваля протеина на 170гр. ми идват само 700 калории от него.Още 2000 остават за въглехидрати и мазнини,но пък ще пробвам.Смятам  да сложа 300 въглехидрати и 75гр. мазнини.Какво мислиш ? 300 може и да ти се струват малко,но като хапна 80-100 след тренировка..остават ми още двеста за другите 3 хранения и вечерта преди лягане извара с някакви ядки за пето хранене.

За въглехидратите просто се заблуждаваш в това как ти влияят :) Знам, че има голяма пропаганда против тях, включително и във форума, но това по никакъв начин не съвпада с това, което е доказано и прието за факт в научните среди. Повечко мазнини? Няма проблем. Щом така предпочиташ, увеличи си ги. Проблемът с протеина е че след определено количество (примерно при теб 170гр.) нямаш допълнителна полза. Няма да ти порастнат повече мускулите или каквато и да е друга допълнителна полза. От друга страна повече въглехидрати ще/може да ти подобрят работоспособността.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1