Празничен стак

16.12.13
14:02

Здравейте,
Отдавна не съм писал, но чета редовно и реших да подновя дневника, както и да купя малко суплементация ;).
На 29 г., 185 см, 85-87 кг. Спортувам редовно и съм добре сложен, но имам някои забележки към себе си, които искам да изчистя.
Идеята ми е да подсека повече гърдите, да изчистя още малко пресата (виждат се 6 бройки, но си има и мазно). Освен това бедрата ми са една идея по-големи от желаното, което най-вероятно се дължи на играенето на футбол и баскетбол цял живот.
Искам да си взема:
-протеин на Syntrax - не съм решил още кой точно, но ще е от големия чувал (тъкмо свършвам whey shake ягода)
-Animal pak;
-NOW Foods Super enzymes
-NOW Foods Omega 3
-NOW Foods Natural resveratrol, Diindolylmethane (не съм намерил марка), Ленено семе (препоръчайте марка), MSM - тези ги взимам с цел намаляване на нивата на естроген (по съвет на инж. Марин Маринов) - който ги чува нещата моля да се включи.

Общо взето това са добавките. Първите четири са ми ясни, но ще се радвам да коментирате и тях, а за последните наистина моля за включване от запознатите.

Поздрави

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

Не бих дал пари за Animal Pak. Говорили сме - стара формула, много “маркетингови” и излишни съставки, не особено подходящи форми на някои витамини и минерали. За мен добри варианти са Now Foods (Adam или VitMin-100), Controlled Labs Orange Triad, Optimum Nutrition Opti-men и Pure Nutrition Power Pak.

16.12.13
15:36

Кольо,
Витамините, които съм пил най-много са точно VIT-MIN, което съм описвал и в дневника си, но съм решил да взема Animal Pak. Иначе тъкмо допих Opti-men.
Нещо за естрогена?

16.12.13
15:39

Имаш конкретен проблем с естрогена, или?...в смисъл, защо ти е нещо специално за понижаването му?
Можеш да си пиеш МСМ-а (който е много повече от естроген блокер) да оптимизираш храненето си така, че да не се налага да пиеш естроген-блокери.
Искаш да понижиш естрогена, а ще пиеш ленено масло (което е про-естрогеново)?!? За какво ти е? Нали ще вземаш Омега 3?

Мнението беше редактирано от Margi на 16.12.13 15:54.

16.12.13
15:52

Здрасти Марги,
Проблем не, но говорехме с инж. Маринов, че за подсичането на гърдите играе роля намаляването му и ми пусна една статия, в която бяха цитирани гореописаните добавки.
И за да използвам включването ти - какво мислиш за фибрите като хранителна добавка? Ще затягам ВМ-НВД режима, а не съм голям фен на зеленчуците. Отделителната система не е много happy само на меса и яйца ;).

16.12.13
15:58

Щом не ядеш храни богати на фибри, можеш да помислиш за тях.
От друга страна - броколите (както и всички кръстоцветни), овеса, лимоните са естествени блокери на лошия естроген И имат фибри.
Горе добавих за лененото масло - то всъщност е на второ място след соята по съдържание на НЕ-полезни естрогени. Аз бих го избягвала.

16.12.13
16:00

На същия принцип на койот МСМ-а действа за елиминиране на лошия естроген (метилация), действат и комбинацията от витамин Б6+Б9(фолиева киселина)+Б12 (МЕТИЛкобаламин). Суровото червено цвекло също.

Тома, сравнително лесно и вкусно можеш да си набавяш фибри от храна.
Не съм уверен, че си струва да залагаш на добавки, от които да си ги осигуриш.

16.12.13
16:01

Мерси за лененото масло - махам го, тъкмо ще спестя някой лев. Броколи (дай други кръстоцветни) и лимон ям - ще ги добавям по-често. Овес - навремето хапвах, но Славко ме отказа ;)

16.12.13
16:02

Кольо, сега видях и твоя пост - прави сте и мисля да го направя. Просто от малък не се кефя много на зеленчуците, като домат, краставица, сурово зеле не пипвам, но чушки, броколи,карфиол,моркови ям .

16.12.13
16:14

Лично мнение за Animal Pak след четири опаковки - много скъп и небалансиран начин да си набавиш съмнителни дози както от необходими, така и от абсолютно излишни суплементи във възможно най-неприятен за консумация вариант.

16.12.13
16:19

казано от Toma Tomov на 16.12.13, 16:01:

Мерси за лененото масло - махам го, тъкмо ще спестя някой лев. Броколи (дай други кръстоцветни) и лимон ям - ще ги добавям по-често. Овес - навремето хапвах, но Славко ме отказа ;)

Питай го пак за овеса. ;) Последната година го преоткриваме и е наистина по-ценна храна отколкото сме знаели до сега. Ако не ти допада като вкус, можеш да го правиш на мляко, в което да разбиваш протеина си. ;)
Още кръстоцветни: броколи, зеле, карфиол, алабаш, брюкселско зеле, ряпа, репички, синап (горчица)...

Мнението беше редактирано от Margi на 16.12.13 16:21.

казано от Toma Tomov на 16.12.13, 16:02:

Кольо, сега видях и твоя пост - прави сте и мисля да го направя. Просто от малък не се кефя много на зеленчуците, като домат, краставица, сурово зеле не пипвам, но чушки, броколи,карфиол,моркови ям .

А ако в менюто ти се мяркат семена и ядки, нещата си стават доста добре... :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.12.13 16:22.

16.12.13
16:32

Като се прибереш, ще излезем и ще напишем стака бе, що не каза предния път:)

За овеса си признавам, че не съм зачел доста неща.

Мнението беше редактирано от slavko на 16.12.13 16:41.

16.12.13
16:35

Кольо,
Ядките са ми трудносмилаема храна и предвид факта, че се храня циклично - по обяд пия един айрян с протеин, вечер тренирам и после вечерям, като хапна след обяд 100 гр. суров орех и после ми е тежко на тренировката, но и без това замислям да вкарам сериозен обяд, а не само айрян, така че ще намеря място и на суровия орех.

Марги,
Аз овес си ядях всяка сутрин по 50-100 гр. в топло прясно мляко и протеин, но Славко ме отказа, а и както писах на Кольо - в момента не закусавам - трудно ми е да го ям на работа, но ще обмисля как евентуално да го вкарам в режима - може би събота и неделя ще закусвам... Иначе от кръстоцветните ям броколи, карфиол и горчица :).

Дългия,
сега виждам, че си писал - още няколко човека на това мнение и вярно ще го махана пака.

16.12.13
16:36

Щото по празниците съм сам в София и ще имам време да тренирам, готвя и т.н. и мисля да не губя време, а да почвам сериозно, вкл. подновявам и дневника.

16.12.13
17:33

казано от Toma Tomov на 16.12.13, 16:35:

Аз овес си ядях всяка сутрин по 50-100 гр. в топло прясно мляко и протеин, но Славко ме отказа, а и както писах на Кольо - в момента не закусавам - трудно ми е да го ям на работа, но ще обмисля как евентуално да го вкарам в режима - може би събота и неделя ще закусвам... Иначе от кръстоцветните ям броколи, карфиол и горчица :).
.

С мляко и протеин - по-скоро не. ;) Слагай му орехи, семена (чиа, маково, сусам), мед, ако ползваш мака, какао, кокосово масло, кокосови стърготини.....варианти много. :)
И, както казах - от него става прекрасно овесено мляко. :)

16.12.13
21:41

Да и аз имам интерес с кой храни и добавки може да се контролира нивото на естрогена... Аз се храня предимно еднакво
яйца -3,4 цели
пилешко месо-450-500гр /в сурово състояние
риба тилапия всеки ден по 200гр
ориз
20-30 гр сурови орехи
5гр омега 3
котидж чийз
и за салати /броколи,зелен фасул и от време на време зеле и червено цвекло/

16.12.13
22:23

Така...така нещо малко неприятно, но мисля че трябва да се вземе предвид от екипа на магазина на ББ - днес закупих добавки за 132 лв., които при вас щяха да излезнат 200.00 лв., което е стряскащо..

16.12.13
22:32

казано от garret gt на 16.12.13, 21:41:

Да и аз имам интерес с кой храни и добавки може да се контролира нивото на естрогена... Аз се храня предимно еднакво
яйца -3,4 цели
пилешко месо-450-500гр /в сурово състояние
риба тилапия всеки ден по 200гр
ориз
20-30 гр сурови орехи
5гр омега 3
котидж чийз
и за салати /броколи,зелен фасул и от време на време зеле и червено цвекло/

Коментирали сме го и преди, но не помня къде. Имах доста подробен пост по въпроса, ако ми попадне, ще ти го изпратя.

16.12.13
22:35

казано от Toma Tomov на 16.12.13, 22:23:

Така...така нещо малко неприятно, но мисля че трябва да се вземе предвид от екипа на магазина на ББ - днес закупих добавки за 132 лв., които при вас щяха да излезнат 200.00 лв., което е стряскащо..

Какво му е стряскащото ? В една кутия омега-3 един протеин пюре и едно бцаа аз спестявам 77лв и какво от това да накарам ББ-теам да си затворят магазина ли?!Като си ги намерил по-евтино пазарувай си ги от там.

А до Маргарита Манева ако ми намериш поста ЗЛАТНА ще си :)

16.12.13
23:10

Не карам никого да затваря, но щом аз мога да го намеря за 132 лв. значи те като клиент на едро могат и за по-малко. Но дори и на тази цена да го взимат, надценката е прекалено висока.

17.12.13
09:06

казано от Toma Tomov на 16.12.13, 23:10:

Не карам никого да затваря, но щом аз мога да го намеря за 132 лв. значи те като клиент на едро могат и за по-малко. Но дори и на тази цена да го взимат, надценката е прекалено висока.

Никъде не е споменато “гарантирано най ниска цена”  така че... :)

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1