19.12.13
20:20
Здравейте! От няколко месеца приемам в от 200 до 400мг на ден хром пиколант на NOW foods…Защото искам да държа по-стабилни нива на инсулин.Обаче днес попаднах на този материал >>> http://www.bgstuff.net/zdrave/drugi/8944-опасностите-на-хром-пиколинат интересува ме има ли нещо което да е вярно?!И ако да има ли безвреден начин който да върши работата на хрома.Просто като приемам повече въглен в някой от храненията да приемам и нещо което да помага на инсулина да се справи ?
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
19.12.13
20:39
200 до 400мг??????? Сигурен ли си, не приемаш МИКРОГРАМИ, а не МИЛИГРАМИ???
казано от Херцог Трън на 19.12.13, 20:39:
200 до 400мг??????? Сигурен ли си, не приемаш МИКРОГРАМИ, а не МИЛИГРАМИ???
Опс извинявам се за грешката да микро грамове не милиграми :)
Няма нищо вредно в 200-400 мкг хром пиколинат на ден за физически активен човек, точно обратното. Въпросната статия е изключително повърхностна и няма как да я счета за сериозна и достоверна. Относно инсулина и инсулиновата чувствителност, щом не си диабетик стига да имаш елементарни хранителни навици за това що е питателна храна и кои храни имат особено висок гликемичен индекс не ти трябва нищо.
пс. Освен ала-та може да се поинтересуваш и за ванадил сулфата. Не че съм се впускал в подробно разглеждане на активната съставка, ала има аналогично действие на хрома, често се използва от диабетици именно заради свойствата и върху регулирането на иснулина и кръвната захар, а и някои други недоказани екстри.
20.12.13
09:36
За стабилни нива на инсулина варианти са: R-ALA или ALA с постепенно освобождаване, хром пиколинат, гимнема силвестре, ванадил сулфат, биотин. Тествал съм ги почти всичките като алфа липоевата може би е най-добра за конкретния случай.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече