Да правя ли клекове?

06.01.14
17:57

Здравейте въпроса ми е дали да правя клекове с щанга или не , защото имам малък проблем с рамената едното ми е с около 1 сант по нагоре от другото не знам от какво се е получило това , дали от трениране или от седене на компютър, но  се чудя дали да правя клекове с щанга естествено не с много кила, или друго упражнение за да не ми се влоши нещо гръбнака или да се изкривя( нямам гърбица или нещо такова )

Темата беше редактирана от georgi georgiev на 06.01.14 17:58.

06.01.14
22:35

За теб знаем , че си маняк на тема клек и тяга , няма нужда да напомняш на всеки 2ри пост. Консултирай се с лекар , и ако всичко е наред и няма опасност , е желателно да се прави тъй като натоварва много и дава много добри резултати.Преди имах контузия в колената именно от клека и не го правех.След като започнах да го правя отскоро резултатите не закъсняха, но вече поразумно с килограмите.

06.01.14
23:04

georgi georgiev, прочети за Юмейхо в нета. Пробвай го, може да се и оправиш :) Може и проблема ти да е различен, но обикновенно ако нямаш някакви сериозни деформации, тези разлики в раменете идват от неща оправящи се с масаж.

А клека и раменете с нищо не си пречат. Може рамото ти да е повдигнато от изместване в таза, от което единия ти крак, да не е в равнина с другия в начална позиция при клек ? Забележи дали е така ?
Ако в такъв случай ще клякаш, то бъди в позиция в която ти е удобно, дори и единия крак да е по напред от другия ! Ако умишлено се мъчиш пръстите да са в една равнина, а не ти е удобно ще си докараш болки.

казано от zvvsip на 06.01.14, 23:04:

georgi georgiev, прочети за Юмейхо в нета.

Не е нужно да отиде чак в нета, за да прочете за Юмейхо. :)

06.01.14
23:31

Силовите упражнения като клек, тяга, планк с тежест и други са част от лечението на изкривяванията, а не от проблема

07.01.14
10:29

Кой е казал, че трябва да клякаш непременно със щанга. Има много други варианти като жилетка, дъмбели, пудовки, раници и т.н.

08.01.14
01:32

тва Юмейхо  някой пробвал ли го е ? с един масаж и се оправяш или трябва да ходиш редовно.. в София има ли го ?

Мнението беше редактирано от georgi georgiev на 08.01.14 01:34.

08.01.14
11:03

четох нещо за тия масажи в нета, че има доста мошенници  които не разбират и може да те повредят доста.. или такива които те разместват така че да имаш постоянни болки и да ходиш при тях постоянно да си даваш парите.. то метод го изключвам : ) ще си права упражненията и квот стане

09.01.14
00:08

На мен рамото ми също е по-ниско от другото, но редовно правя раменна преса с дъмбел и се стремя да ги направя еднакво силни рамената. Има видим резултат.

09.01.14
01:09

на мен не знам дали е щот е по слабо от другото, мисля че е някво изкривяване и едното е по ниско от другото  дали от компютър или от тренировки не знам.. като малък си бях чупил ключицата но зарастна добре и нямаше несъответсвие на рамената  като сега..

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1