Yennefer's Diary

Прескочи до:
Bart Simpson

10.01.19
13:19

Аз подържам връзка с наложени ресторантьори- да се чете- ресторантьори, а не строителни магнати, които си играят на ресторант.
И за жалост, просто няма кой да я върши тази работа-качествено- в БГ вече.

10.01.19
13:25

Голямо мерене на данъци и заплати стана 😄

10.01.19
13:52

Някои са наясно с кариерното си развитие от малки! 🙂

Ако не ще си праим парички с наркотици и тва е 😄

Bart Simpson

10.01.19
13:56

казано от CottageCheese на 10.01.19, 13:25:

Голямо мерене на данъци и заплати стана 😄

Не е мерене, а отговор на въпроса- къде са тези заплати.

10.01.19
20:31

Ясно стана защо съм имала стомашни проблеми, няма да навлизам в подробности, но отбелязвам преждевремнно МЦ днес, бягах в Южния, но малко, колкото да загрея 1км, после в нас правих СТАЛКЕР (шегувам се Ххаха )

4 кръга с 15кг дъмбели

Едностранно гребане -12
Флоор преса - 20
Раменни преси - 10
Трицепсово зад врат- 12
Коремни преси - 50

3х30 Мин планк
3х10 лицеви с различно разположение на длани

И сега съм седнала да се наслаждавам на МЦ прищявките си с аромат на лимонови корички и кафе ( ароматни капки, изпаряващи се), другото се вижда на снимката. Тъжно е, понеже мислех да имам “романтична вечер “ днес, Дейба чак след една седмица :(

Мнението беше редактирано от Блажка на 10.01.19 20:32.

Bart Simpson

10.01.19
20:34

?

10.01.19
20:44

казано от Bart Simpson на 10.01.19, 20:34:

?

ЧАрвен хастар, много ясно, все пак съм от село 🙂 виж как добре ми улавяш мисълта, Евала, Сашо номер 2.

Мнението беше редактирано от Блажка на 10.01.19 20:45.

10.01.19
21:28

Вещера е брутална игра и трябва поне 3 пъти да се изиграе. ДКЦ-тата също са добри

Деян

10.01.19
21:54

казано от Блажка на 10.01.19, 20:44:

все пак съм от село 🙂

Ай са, градът ти по население, макар не областен, е бая по-населен от редица областни. Пък рози, пък тракийски гробници-култов български град. Нимой скромничи 😉

10.01.19
23:36

казано от CottageCheese на 10.01.19, 21:28:

Вещера е брутална игра и трябва поне 3 пъти да се изиграе. ДКЦ-тата също са добри

Най-вероятно така ще стане, специално за да видя какво ще се промени, ако не се беше обесил the bloody baron… такъв addiction не съм имала от детските години, когато играех chrono cross на ps1 ... щом и фен книга с твърди корици и гланцирани страници си взех, брой ме в графата “чао”

Мнението беше редактирано от Блажка на 10.01.19 23:36.

11.01.19
10:05

Днес

Храна, опити за тренировки и размислишления:

1 дексофен
Кафе - 3 броя
Вода с лимон - около 3л
2 филийки хляб от лимец
Вечерта съм на руска вечер, бях предвидила да ям някакви морски неща, обаче след последните няколко дни ще се огранича до цитронада и водка... може някоя брускета.

П.С. Няма нищо лошо в комбинацията дексофен и водка, лошата е паркизан и уиски, това да го напиша преди някой да е изразил мнение 😄

3км бързо ходене, реших да се прибирам от НДК пеша към нас, все пак ще е някаква активност

4 кръга дъмбели 2х15кг ( почивка 30 секунди между кръговете)

Тръстър - 15
Едностранно високо изтегляне - 10 на ръка
Коремни преси - 50
Планински катерач - 30 секунди
Шутове - по 20 на крак
Планк - 30 секунди

И няква глупост накрая 3х15 стискане на едно желязо, Златко каза, че нямам китка, била смешна и нещастна и всеки щял да ми я счупи и ми даде няква джаджа метална и иска да я стискам по 40-50 пъти на ръка всеки ден.

Като цяло забелязвам, че зимата ми ще мине с повече тренировки на открито и вкъщи, Лъкито ми е далеч, не съм шофьор и ми отнема средно 1 час да се прибера до нас, тоест в най-добрия случай 20:30 съм си вкъщи, което е мъчителна мисъл на фона на това, че мога да се прибера в 18 от работа, да тренирам до 19 и след това да имам свободна програма.
Нямам време да чета книга, това ме побърква!!! С нетърпение чакам да мине “сънливия” сезон...

11.01.19
12:23

казано от Деян на 10.01.19, 21:54:

Пък рози, пък тракийски гробници-култов български град.

Пък и циганската махала е оградена със стена 😄

11.01.19
12:29

казано от James Hinks на 11.01.19, 12:23:

казано от Деян на 10.01.19, 21:54:

Пък рози, пък тракийски гробници-култов български град.

Пък и циганската махала е оградена със стена 😄

Нашите цигани са най-здравите алооооо 😄

11.01.19
12:43

Пък и с доста висок стандарт...добър познат с голяма пицария в центъра ми се оплакваше.че не може да намери миячки на смени ...за 900лв?!-никой даже не идвал за интервю))))

11.01.19
13:08

казано от nervak на 11.01.19, 12:43:

Пък и с доста висок стандарт...добър познат с голяма пицария в центъра ми се оплакваше.че не може да намери миячки на смени ...за 900лв?!-никой даже не идвал за интервю))))

Това не се дължи на стандарта или заплатата, а на естеството на работа. Казанлъчанки са големи кифли и са със супер високо ама точно селско тип самочувствие, по цял ден могат да киснат на едно кафе за 80 стотинки или промоция - кафе + кола - 1,60 на заведенията, които заемат цялата централна улица, да ги издържат мама и тате, дето работят в някой все още действащ завод - Арсенал, Кремона, Българска роза... и да си взимат минималното за безработен възнаграждение.
Само в Казанлък съм виждала как едни и същи момичета излизат всеки петък и събота като преди това се ходи задължително на “прическа”, която струва между 35-50-80л, зависи Пепа фризьорката колко близка приятелка ти е. То понякога няма и час за тея дни да ти вземат връхчетата, камо ли да имаш повод и да искаш да си направиш нещо различно.
За маникюр си записваш час месец за месец, ако ти се счупи нокът - лепиш го или ходиш със счупен, гел -лак е на цена 40-50лв ( сравнение в София излиза макс 30 с картинките).
И всичко това с цел някой селски ерген с Мерцедес Ц нещо си или BMW X5, понеже има и такива “лизингови новобогаташи” да те черпи n-брой питиета на Десперадото или на Панорамата ( в Казанлък се казва ” да ходим НАсъответното място”, не “В” ; съответно - ще си ходя НА Казанлък, а не - ще пътувам към Казанлък).
Причината е, че всички се познаваме, ЗНАЕМ се е по-точната дума и ако почнеш да миеш чинии в Ню Йорка, всички ще кажат, че си миячка на чинии в Ню Йорка, ако си в София можеш поне да кажеш, че работиш като сервитьорка или нещо подбно, никой няма да те разпитва. Та да обобщя - срамно е да миеш чинии в Казанлък, но не е срамно да ********************* на селските бекове по колите и кенефите, криворазбрана цивилизация, какво да ти кажа.
Между другото имам една братовчедка, чичо ми почина на рождения ми ден миналата година и знам, че не е добре финансово, ако напишеш името на заведението, може и на лично, ще и пратя една стрела да провери как стоят нещата.

Мнението беше редактирано от Блажка на 11.01.19 13:12.

казано от Блажка на 11.01.19, 13:08:

да ги издържат мама и тате, дето работят в някой все още действащ завод - Арсенал, Кремона, Българска роза... и да си взимат минималното за безработен възнаграждение.

Между другото от известно време всички предприятия работят на макс капацитет и в града безработицата е нулева 🙂 Демек не работят само тези, дето ги мързи да работят по принцип. Щом в Лидл заплатите са по 1000лв смятай ...

Освен Арсенал и Българска роза има М+С Хидравлик, Капрони, Куала Гложърс, Аркомат, Завода за пружини и още една камара малки предприятия ...

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 11.01.19 14:04.

11.01.19
14:20

казано от Alexander Krastev на 11.01.19, 14:03:

казано от Блажка на 11.01.19, 13:08:

да ги издържат мама и тате, дето работят в някой все още действащ завод - Арсенал, Кремона, Българска роза... и да си взимат минималното за безработен възнаграждение.

Между другото от известно време всички предприятия работят на макс капацитет и в града безработицата е нулева 🙂 Демек не работят само тези, дето ги мързи да работят по принцип. Щом в Лидл заплатите са по 1000лв смятай ...

Освен Арсенал и Българска роза има М+С Хидравлик, Капрони, Куала Гложърс, Аркомат, Завода за пружини и още една камара малки предприятия ...

Да, знам, но през последното десетилетие вече почти няма млади хора, които да завършват Дечко Узунов със специалност лютиерство или заварчици от техникума, когато аз бях в основното училище всеки ден се прибирах покрай общежитията на техникума и те бяха фул с народ от близките села и по-малки градчета, където нямаше такъв тип Техникуми по механотехника и небезизвестната художествена гимназия беше едно от най-елитните учебни заведения, едва ли не се знаеше, че ако учиш там след това няма как да не си много добър художник и да не изкарваш голямата пара.
Сега куцо, кьораво и сакато влиза, да не говорим, че в ТПМТ влизат само тези, които не са успели да влязат никъде другаде... няма какво да кажа повече.
Сестра ми има фирма за ковано желязо и не само, скелета за строителство правят и изобщо каквото може да се изработи от метал, дотам я е докарала, че наема хора от Северна България - заварчици, на които намира квартира и плаща, за да има квалифицирана работна ръка.

А Арсенал наема всички и ги обучава, защото им трябват хора да става по-бързо продукцията и да се изнася към Саудитска Арабия. Затова има и толкова аварии последните години, затова и търсят преводачи с арабски език - писмен и говорим.

Мнението беше редактирано от Блажка на 11.01.19 14:21.

11.01.19
16:23

Пицарията е в Културния дом май,но търсеше преди 4 месеца...Баш Ню Йорк е)))
https://www.bb-team.org/forums/viewreply/1298346

Мнението беше редактирано от nervak на 11.01.19 22:46.

11.01.19
19:31

казано от nervak на 11.01.19, 16:23:

Пицарията е в Културния дом май,но търсеше преди 4 месеца...Баш Ню Йорк е)))

Тя е в Хотел Казанлък, в културния преди имаше нощен бар далечната 1996-7 мале Ужас някои потребители не са били родени тогава 😄

13.01.19
12:53

Петък се отчетох доста прилично на руската вечер и събота беше супер мързелива- играхме на Монополи Game of thrones, аз качих още няколко нива на The Witcher 3 .
Храната - 1 кафе с мляко, много вода, 1 филийка пълнозърнест хляб с един резен (20гр) гауда

Днес - 3км в Южния за 21 Мин, в този сняг си признавам ми е малко трудно особено на изкачванията, с едно Мизуно бягам, уникална маратонка, просто не е за сняг, разтягане, основно чистене на целия апартамент

Храна : протеинов шейк - 1/2 банан 1/2 киви 5-6 къпини, 1 доза протеин изолат 100мл мляко 200мл вода
Гъбена супа + филийка пълнозърнест хляб
Зелена салата + 50гр млечни може и още една гъбена супа, според зависи

Днес, докато тичах си мислех защо са толкова скъпи апартаментите тука и защо като цяло можеш да закупиш нещо само ако някой възрастен човек почине и децата му решат да продадат апартамента почти на “безценица” поради това че тряба да се направи ( изкърти из основи) целия апартамент - ами има парк и това е прекрасно... Днес не ми се прибираше от тичане, но ме чакаше чистене, уникално е - излизам от входа, пресичам и влизам в парка, в гората и образно избягвам от всичко за колкото време си реша и още по-хубаво сега като е студено почти няма хора. Ами няма как да не искат камара пари за тея жилища, дори и старо строителство. И най-вече тук, където съм аз е леко скатан блока и е много тихо, дори първите две седмици тишината ме плашеше, все пак толкова години да живея в най-големия джангър и изведнъж Тишина ❤

14.01.19
10:46

Почвам НСА... имам 28 часа чужд език - английски, трябвало присъствие, не знам как ще реагира преподавателя като му кажа, че имам SAT 1 LOL…. надявам се реакцията да е:
- Елате направо за изпита, колежке.

Как да е, почваме хаотизма, но няма как - малко на работа - малко в унверситет.
Днес :

3км пеша към нас бързо ходене ( около 35мин)
3км тичане в парка

4 кръга
Гребане с дъмбел едностранно - по 10 на ръка
Флоор преса - 20
Раменни преси - 10
Коремни преси - 50
Шутове - по 20 на крак

Разтягане - около 20 мин

1/2 ден на работа съм днес, отивам до нас, взимам си нещата, после до 19 в НСА и общо взето ще се опитам през свободното време да тренирам и да ям.

Храна и добавки
Кафе - 3 броя ( 1+ хлорела)
Гъбена супа  - за обяд и за вечеря
50гр гауда
Зелена салата (евентуално)

Котката ми е индикатор за това, че вкъщи цари страшно спокойствие и безвремие. Това Мишуна да не се събуди в 5 и да не започне да рови из гардеробите не се е случвало никога, винаги тя ме е събуждала, сега аз нея не мога да я събудя. Явно и тя усеща тишината и промяната и не и се става рано, спи с нас на леглото, после аз като се излюпя идва при мен на дивана докато си пия кафето и пак заспива.
В Студентски бяхме свикнали на пияните селски изпълнения от сутринта, както и на събирачите на боклук в 4 сутринта, контейнерите бяха точно под прозореца.
Абе с две думи, стигам до заключението, че в София има квартали, където бих живяла, явно съм имала наистина грешно впечатление за столицата последните 10 години.

Мнението беше редактирано от Блажка на 14.01.19 10:47.

16.01.19
20:08

Днес почти целия ден в университета, преди малко се прибрах

Тренировка - 2км бягане
5х3 рунда свободно със Златето в снега
2 км бягане към вкъщи

Храна :
Фреш грейпфрут 200мл
Протеинов шейк
Картофена супа с крутони
В момента пия вино, ям гауда и 2-3 филийки препечен ръжен хляб, гледам за Брекзит и се чудя: Какво ще се случи със сънародниците ни, които бъдат върнати насилствено в родината ни?! Това ще е нещо катастрофално за тези хора и се надявам да го махнат тоя Брекзит. Познавам хора, които са треньори там и честно казано... никога няма да успеят тук да се прехранват, изобщо не става дума за стандарт, а за насъщния.!?!??.!.!

17.01.19
09:40

казано от Блажка на 16.01.19, 20:08:

В момента пия вино, ям гауда и 2-3 филийки препечен ръжен хляб, гледам за Брекзит и се чудя: Какво ще се случи със сънародниците ни, които бъдат върнати насилствено в родината ни?! Това ще е нещо катастрофално за тези хора и се надявам да го махнат тоя Брекзит. Познавам хора, които са треньори там и честно казано... никога няма да успеят тук да се прехранват, изобщо не става дума за стандарт, а за насъщния.!?!??.!.!

За съжаление единственото, което е под въпрос в момента, е как ще стане Брекзит и при какви условия, а не дали ще се случи.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.01.19 09:41.

Bart Simpson

17.01.19
10:25

Аз имам приятели с ипотека в Англия (Северна Ирландия) и кариера в Ирландия.
Пресичам границата шест пъти за да отида на работа, тук говорят за твърда граница, не знам дали някой има представа колко пагубно и връщане в седемдесетте и осемдесетте ще е това за Ейре, еле за северна Ирландия.

18.01.19
14:40

Вчера от супер рано пак в университета до 17…  3 часа масаж имахме после у нас още час практика и накрая не ми се тренираше, даже имам мускулна треска. Днес успях да отбележа тренировка :
3км в Южния парк - 19:40 това ми е най-доброто време в сняг досега Хаххаха

3 серии гребане с дъмбел 15кг - по 10 на ръка
Клек плие с дъмбел - 3х20
Шутове - 3х20 на крак

И пак в университета...
Храна
Протеинов шейк
Вечерта имам именик, поръчах му домашна торта, тичам да я взимам сега, ще бъде рибно меню - веян паламуд, сельодка под шубой, спагети със скариди, броколи и джинджифил
Сельодката по изключение няма да я правя аз. Хубав уикенд !

Мнението беше редактирано от Блажка на 18.01.19 14:40.

20.01.19
11:42

Вчера цял ден чистене, около 3 часа , не остана време за друго, вечерта имахме женска трибойски среща. Беше доста приятно, но трябваше да тръгна към 21:30. През нощта не спах добре, няколко дни ще съм сама и много ме е страх в тоя голям апартамент, събудих се в 4, пуснах всички лампи, запах, на развиделяване се събудих вече окончателно, болеше ме корем, но се очакваше вчера пробвах 3 различни бири.. а и като не си готвя аз винаги ме боли корем...
Днес отбелязвам

3,4км в Южния за 22:34 Мин ( много се хлъзгаше днес ужас )
3 кръга без почивка
Плие с гира 15кг -20
Шутове по 20 на крак
Пак шутове, но странични - по 10
3х30 секунди планк

Храна - основно вода ще в цял ден, много страдам от вчерашните зеленчуци на скара и бири
По-късно Един протеинов шейк + 1 банан
Фреш грейпфрут + портокал
Какао + шатавари +брахми+ашваганда + трифала
Вечерта - салата + картофена супа с праз
Може да налазя малко от домашната торта, която бях поръчала за имения ден, но МААААЛКО, защото има вътре сигурно 300гр шоколад и 700гт масло, не е за жени тая торта.
Другата седмица пак университет и работа вече ще полудея, но отбелязвам, че имам голям успех с масажите, даже ще запиша курса и още нещо: по спортна медицина всячески се опитват да набият в главата на колегите ми, че е важно да ядеш, колкото изразходваш и ако искаш да сваляш или намаляш храната или увеличаваш натоварването. Мисля, че първият вариант засега работи в положителна посока за мен, до лятото може и да съм свалила значително количество муслулна маса и да заприличам на човек.

Мнението беше редактирано от Блажка на 20.01.19 11:46.

20.01.19
12:09

Ххахах, като я свалиш тази мускулна маса, мятай я насам, че ще си умра глистава 🙂
Изглеждаш много различно в сравнение със щангисткия ти период и се радвам, че се харесваш така. Малко ми е странно, как приемаш тази трансформация- след като години си клякала със 120-150 кг, сега да размахваш гиричка от 15кг , която със сигурност дори не усещаш в ръцете си и накъде си се насочила силово и визуално? Доколкото виждам вече не се занимаваш с мма тренировки?

20.01.19
12:46

Тренирам в южния парк, държим си лапи, кик бокс, бокс, много е приятно, то и ММА беше свързан с целите ми като цяло Хахха, искам да поддържам здравословни килограми за ръста си, все пак съм 1,54 и 70кг са си 70, както и да изглеждам с тях. В момента целта ми е до края на май месец да стана 65кг без напъване, без глад, без разцепване от тренировка и вдигане на кортизола, общо взето подреждам парчетата от един пъзел. Смятам да се върна на Йога при Марги като ми свърши университета и да се опитам да активирам неработещите си мускулни влакна с йога. Там, където мускулът не работи има и мастни отлагания, както при мен в областта на корема, ръцете и долните части на широкия гръбен. Това ми е целта 🙂 живот и здрав догодина по същото време искам да съм в някакви здравословни рамки от 60/62кг

Мнението беше редактирано от Блажка на 20.01.19 12:47.

21.01.19
12:25

Днес пак в университета от 8, после паля към офиса и съм там до 18… общо взето поради липса на време не си направих салата и днес по неволя ще ям нещо чак в 19…
вчера говорих за глад в дневника на Елена, днес ми се налага, просто защото няма какво да ям, ако не съм го правила аз - няма шанс вече да си разтройвам корема.

Храна :
Вода, кафе
Зелена салата, 1/2 авокадо , 1 филийки ръжен хляб + 1 супа от праз и картофи

Тренировка:

5км бързо ходене - наляво-надясно

4 кръга 30 секунди почивка
Гребане с дъмбел -10 на ръка
Флоор преда -20
Пуш преса с дъмбели - 10
Бицепсово сгъване - кофички за трицепс

3 кръга  без почивка
Коремни преси  къси - 30
Повдигане на краката - 15
Планк - 30 секунди

Мнението беше редактирано от Блажка на 21.01.19 12:41.

21.01.19
14:13

Не искам да спамя и аз дневника на Елена, а в моя така или иначе открай време си е говорилня, ще напиша няколко неща, с които ни запознаха последните две седмици в университета. Както обичам да казвам на колегите си: Не е чак толкова зле, ако човек иска да научи нещо - ще го научи.

Та така вече втори семестър по спортна медицина и започнахме да учим интересните и полезни неща. Едно от тях беше за калорийния дефицит и изразходваната енергия.
Докторката даде пример с това, че при двуразови тренировки калорийният прием се увеличава почти два и половина пъти, а храненето се разделя не 5 приема ( демек оная история с ще ям на често, но по малко губи, както тя каза, всякакъв смисъл, защото е много по-добре за тялото да имаме по-голям прозорец между храненията). Тоест за нетрениращ или трениращ веднъж дневно човек, 3 хранения на ден са напълно достатъчни.
Другото, което го натъртиха и на сп. медицина и на сп. масаж беше, че мастните отлагания се образуват там, където имаме неактивни мускулни влакна и начинът да се активират е да се масажира мястото целенасочено и редовно, да се прави активен и пасивен стречинг и да се натоварва допълнително отделно.
Тук стигаме и до въпросната портокалова кожа, тъй като беше естествено зададен въпроса:
- Ами аз съм слаба, защо имам целулит?
За мое голямо удоволствие на сп. медицина се появи една асистентка, която беше много в час, говорим за широк спектър на познания в областта не само на спортния масаж, а и на храненето. Жената ни обясни, че въпросният целулит е най-вече в следствие на инфекция в тялото( черен дроб, бъбреци) и наличието му е индикатор на това, че се приема лоша или некачествена храна. Интерсно е, че аз нямам, или поне нямам толкова, колкото преди 5 години имах, това беше основният въпрос, защо съм 70кг, а нямам ( на часовете бяхме задължени да сме по джапанки и къси гащи и всичко се виждаше, май само аз нямах, как да е, не е важно.) Правя си масаж с вендузи, особено с наближаването на лятото зачестявам.
Асистентката обясни, че при мен е най-вероятно, защото имам много активни мускулни групи по бедрата, заради клековете, едно на ръка и най-вероятно от начина ми на хранене, плюс вендузите и т.н. Каза, че е хубаво да се яде магданоз, да се пие много вода и да се ограничат много, ама много млечните. Също така спомена, че месото, което се продава на пазара е силно токсично и за преработката му, организмът страда, в следствие на което се получават тези мастни образувания по бедрата и задника ( имах и колеги мъже с целулит и вече ми се разби представата, че мъжете нямали...). 
Говорехме, че не може да се разчита само на масаж за премахване на целулит, особено ако е в следствие на наднормено тегло, не само диетата трябва да се приспособи, но и ако се налага да има дни в месеца, когато се прилага т.н. “лечебно гладуване” - това е само пиене на вода; плюс прием на фибри и колаген в по-високи дози, за да се заздрави съединителната тъкан ( за здравословната диета имам предвид).
И така да завърша публикацията, че първият индикатор на това, че нещо не е добре в организма, е влошаването на общото състояние на кожата на лицето ( омазняване, поява на пъпки, червени петна, подуване на лицето и т.н. ) и обикновено се дължат на приема на токсична и вредна храна, с преработката на която черния дроб не може да се справи и избива по лицето съответно. Няма по-силен “очистител” на организма от водата и всякакви антиоксиданти от растителен произход. Ако човек е решил да изглежда и да се чувства добре, няма сила, която може да го спре, а с периодичното гладуване се свиква в момента, в който започнеш да го прилагаш и видиш положителния му ефект във всяка една област, като свалянето на килограми е последнто, което имам предвид.

Мнението беше редактирано от Блажка на 21.01.19 14:24.

21.01.19
14:40

казано от Блажка на 21.01.19, 14:13:

Говорехме, че не може да се разчита само на масаж за премахване на целулит, особено ако е в следствие на наднормено тегло, не само диетата трябва да се приспособи, но и ако се налага да има дни в месеца, когато се прилага т.н. “лечебно гладуване” - това е само пиене на вода; плюс прием на фибри и колаген в по-високи дози, за да се заздрави съединителната тъкан ( за здравословната диета имам предвид).
И така да завърша публикацията, че първият индикатор на това, че нещо не е добре в организма, е влошаването на общото състояние на кожата на лицето ( омазняване, поява на пъпки, червени петна, подуване на лицето и т.н. ) и обикновено се дължат на приема на токсична и вредна храна, с преработката на която черния дроб не може да се справи и избива по лицето съответно. Няма по-силен “очистител” на организма от водата и всякакви антиоксиданти от растителен произход. Ако човек е решил да изглежда и да се чувства добре, няма сила, която може да го спре, а с периодичното гладуване се свиква в момента, в който започнеш да го прилагаш и видиш положителния му ефект във всяка една област, като свалянето на килограми е последнто, което имам предвид.

Добре, аз нямам нито един от изброените признаци, нито прекалявам с месото, но пък пия, не много ама редовно. Заниманията са ми всеки ден и са доста разнообразни, като почти винаги са повече от 1 път на ден.
Сега ако искам да пробвам с гладуване по каква схема се прави ? Освен това събота и неделя правя понякога доста тежки изкачвания из планините.
Аз съм склонен на някакъв експеримент, но нямам необходимите знания да го приложа това гладуване, нито пък ми е ясно как и колко е препоръчително. Някакви насоки ?

21.01.19
14:46

Това за връзката между възпаления и целулит не е вярно - таква не е доказана и най-вероятно не съществува.
Локалното натрупване на мастна тъкан там, където имало неизползвани мускулни влакна, също звучи спорно. Броят адипоцити и разпределението им се определят през първата година на детето и никога повече през живота не се променят. Това колко са “пълни” има връзка със секрецията и локалния брой рецептори за някои стероидни хормони, които не се променя току-така, още по-малко пък с масаж или с активиране на мускулни влакна.

Такива твърдения много силно и ясно активират детектора ми за булшит. Бих внимавал много, преди да се доверя на други изказвания от същия източник.

21.01.19
14:52

Източниците са преподавателите ми в университета, а аз имам нужда да завърша, Боби, така че съм склонна, след като е излязло като материал в учебника, да се доверя и да го изчуруликам на изпита. А дали имат право - няма как да знам, целулит нямам, въпреки че пия алкохол ( още една причина да имам), така че явно организмът ми се бори качествено с това.

@Калоян, а ти защо искаш да правиш лечебно гладуване?

Мнението беше редактирано от Блажка на 21.01.19 14:52.

21.01.19
14:57

казано от Блажка на 21.01.19, 14:52:

Източниците са преподавателите ми в университета, а аз имам нужда да завърша, Боби, така че съм склонна, след като е излязло като материал в учебника, да се доверя и да го изчуруликам на изпита. А дали имат право - няма как да знам, целулит нямам, въпреки че пия алкохол ( още една причина да имам), така че явно организмът ми се бори качествено с това.

Ти вземи дипломата, пък после ще ти разказвам какво знам за този “университет” от едно време - чичо ми е виден кадър на ВИФ, а жена му (т. е. леля ми) беше първо асистент, а после и преподавател там. Не ми се вярва нещата да са се променили много през годините оттогава. 🙂
С други думи ти дипломата си я вземи, но на теоретични знания от там не разчитай особено.

П. П. За практиката не говоря - винаги сме имали опитни треньори с много на какво да те научат.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.01.19 15:00.

21.01.19
15:02

казано от Boby_ на 21.01.19, 14:57:

Ти вземи дипломата, пък после ще ти разказвам какво знам за този “университет” от едно време - чичо ми е виден кадър на ВИФ, а жена му (т. е. леля ми) беше първо асистент, а после и преподавател там. Не ми се вярва нещата да са се променили много през годините оттогава. 🙂
С други думи ти дипломата си я вземи, но на теоретични знания от там не разчитай особено.

И това е така. Иначе за другата спорна тема. Ще ти кажа един нагледен пример, който и ти си виждал. Тодито имаше проблем с чистенето на задното бедро, когато започна да се пуска на комплексарския спорт. Затова я и рязаха няколко пъти извън България. После говориха със специалист и се оказа, че заради дългите години клякане на гърди и основно натоварване на предни бедра, задните и са се омазнили и недоразвили, в следствие на което трудно се чистят от мазнини. Та Тодито започна да ходи на специални активации, всеки ден правеше някакъв там стречинг на задни бедра ( много не съм обръщала внимание, гъзурчеше се нещо из тях, аз пиех, нямах време и това да гледам 😄) и започна да набляга основно на задно бедро в тренировките си. И така година и половина по-късно вече формата и нямаше нищо общо с предните две. Но и до ден днешен ги регулира и обръща внимние на тези неща, дори и начинът, по който върви в ежедневието.

21.01.19
15:03

Честно да ти кажа, понеже вие го рекламирате доста, от други източници също и просто искам да пробвам за да видя какво точно ще се случи и с мен. Но основно е понеже вие изтъквате плюсовете и ми се е набило в главата като нещо което трябва да опитам. Пък може и тогава да не пия въобще, което ще е добре за мен.

21.01.19
15:07

На периодичното гладуване и аз му се мъча от известно време, но понеже съм с инсулинова резистентност и често удрям на камък ...
В повечето случаи имам пристъпи на глад и  ми премалява, търся инфо как да избегна тези пристъпи и няма да се откажа да пробвам де.
Вярвам че е добре да се прилага най - малкото за разтоварване на организма .

21.01.19
15:22

казано от kaloyan на 21.01.19, 15:03:

Честно да ти кажа, понеже вие го рекламирате доста, от други източници също и просто искам да пробвам за да видя какво точно ще се случи и с мен. Но основно е понеже вие изтъквате плюсовете и ми се е набило в главата като нещо което трябва да опитам. Пък може и тогава да не пия въобще, което ще е добре за мен.

Изобщо не мога да ти кажа как се прави “по учебник”, лично аз като правя нещо подобно, при мен си е цяла пирамида, която съм открила, че ми действа добре и го правя. Но след като свърша, пак почвам да си пия, така че не мисля, че ще ти помогне за спиране или намаляне на алкохола.

Обикновено началото на април си избирам една седмица и първия ден пия само вода с изцеден лимон вътре, или просто нарязан лимон на кубчета. Около 3-4 литра изпивам.
Следващите 2 дни си оставям водата с лимона и включвам два шейка от зеленолистни ( кейл, тученица, манголд + 1/2 ябълка + 1/2 краставица)
На 4-я ден вкарвам малко варено жито със смлени орехи, разделено на три приема + 2та шейка ( един шейк е около 250мл)
На 5-я ден почвам лека полека да си връщам салатата със зехтин, зеленчукова супа от зеленолистни пак или броколи, лека полека почвам да вкарвам някакви храна, водата с лимон вътре я държа докъм 5-я 6-я ден.  Общо взето не ям млечни и наситени мазнини 7 дни, това представлява моето “пречистване”, гладуване ми е само първия ден, после слагам смутита и не мога да го броя за гладуване. Това е моя начин, но съм си го измислила сама, не казвам, че е правилно структуриран.

Мнението беше редактирано от Блажка на 21.01.19 15:23.

21.01.19
15:26

Мерси, това си е сериозна работа, ще разгледам малко информация и мога да пробвам. Това ако се товариш как ти се отразява, трябва ли да намалиш физическата активност за тази седмица ?

21.01.19
15:31

казано от kaloyan на 21.01.19, 15:26:

Мерси, това си е сериозна работа, ще разгледам малко информация и мога да пробвам. Това ако се товариш как ти се отразява, трябва ли да намалиш физическата активност за тази седмица ?

Не знам, но аз тренирам цял живот на гладно и като съм гладувала, винаги съм имала повече пауър и съм избухвала и ма аеробни и на анаеробни натоварвания ( говоря за малко време глад - примерно 3 до 5 дни, след това вече започва да пада силата)

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1