18.02.14
12:07
Сашо, аз признавам, че не разбирам от борба. Гледал съм мача и аз в съзнателна възраст (преди 2-3 години) целият. Знам как протече - Карелин опитва да атакува, а американеца се защитава. За смяната на правилата - не, не съм се интересувал. Но все пак - ако помня правилно, американеца 2 или 3 пъти беше в партер.
И все пак - пак имам чувството, че спорим за различни неща. Ясно е, че американеца няма 1/10 от класата на Карелин. Ако се беше опитал да се пребори с Карелин, на 99,9999% щеше да послужи за избърсване на тепиха в рамките на 1-2 минути. Идеята ми е следната - ако сега ме пуснат мен срещу Хасан Бароев (проверих, че той е настоящият световен шампион в тежка категория, класически стил) и го победя (говорим напълно хипотетично, разбира се) - има ли значение как съм успял (стига да е по правилата) и прави ли постижението по-маловажно?
Хайде сега оплюйте ме, че смятам, че някой направил нещо, което НИКОЙ ДРУГ не е правил за ПОСТИЖЕНИЕ :)
По-здрави.
18.02.14
12:45
Разбира се, че има значение как ще го победиш ;)
Едно е да ти разкъса захват, друго е да седиш технически по-добре от него, трето е да го ритнеш в ташаците, четвърто е да го тушираш. Резултата е, че не го победи с борба, а с късане на захват, ново правило вкарано малко преди Олимпиадата.
Приказваш глупости ей така - за спора. Свинята не е никакъв блястящ борец, обикновен Хил Били, които беше стабилно подпрян от определени кръгове да се сложи край на хегемонията на Полковника в тежката и то по възможно най-недостойния начин. Така и така беше ясно, че след Олимпиадата ще се оттгели от тепиха, защо Гарнър не направи нищо повече след това ;) Защото не става и няма качества за голям борец. Най-изпърдяния Олимпийски шампион, може би по-изпърдян от тия по федербал(или каквото там се води), тенис, шейни чук и гек и такива там измислени дисциплини.
Със същия успех може да защитаваш и домакинството на Атланта за 100 годишнината на съвременните Олимпиади...всички знаят коя точно компания пребори Атина ;)
Херцог,личи ти,че не си обличал трико и борцовки,за да усетиш тръпката да се бориш с един човек... ;)Няма по-голям спорт от борбата,но трябва да си много отдаден,за да усещаш тази страст.Като нямате каквото и да е понятие по тема,запазете си мнението поне ..
Мнението беше редактирано от The Reem на 18.02.14 12:49.
казано от James Hinks на 18.02.14, 12:45:
да се сложи край на хегемонията на Полковника в тежката и то по възможно най-недостойния начин.
Напротив, именно с това действие се доказа величието на Карелин, най-голямото признание е когато по установените норми не могат да надделеят над теб. В човешката природа е да си служиш с измама, когато се чувстваш слаб. Няма как да призная постижението на Гарднър, защото то е само на хартия, постигнато по недостоен начин. Само човек, който иска непременно просто да притежава нещо може да адмирира подобен “успех”. Специално в спорта възхищението идва от положения труд и лишения, а не дали си първи, втори или последен. Друга подобна ситуация е 2004 Атина, финалът на халки.
Той Херцогчето ни така обича, да си коментира всичко дето и понятие си няма от него...ама е така, да поспори:))))
18.02.14
13:59
Знам аз, ама федербал звучи по-гадно :D
18.02.14
14:06
казано от slavko на 18.02.14, 13:54:
Той Херцогчето ни така обича, да си коментира всичко дето и понятие си няма от него...ама е така, да поспори:))))
Не може всички да разбираме от всичко, като теб, Славко :)
казано от James Hinks на 18.02.14, 13:59:
Знам аз, ама федербал звучи по-гадно :D
Сашо, само за шейничките не си прав! :) Тия, дето се пускат с тях, са егати пердетата, особено пък на скелетона (с главата напред)! Сигурно топките им тежат повече от цялата им мускулна маса. :)
18.02.14
14:29
Аз съм се пускал така в 6-ти клас. С шейна, с найлон, с ламарина...топките ми на 12 колко да са тежали ;)
казано от James Hinks на 18.02.14, 14:29:
Аз съм се пускал така в 6-ти клас. С шейна, с найлон, с ламарина...топките ми на 12 колко да са тежали ;)
По леден улей със 130 км/час? :D
А и на 12 не е от топките това, а поради факта, че не виждаш причинно-следствените връзки, защото ти липсва опит. :) Като пораснеш обаче, трябват топки, за да нарушат точно тази връзка между причина (спускане с шейна с бясна скорост) и следствие (опело) в главата ти.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.02.14 14:33.
18.02.14
14:33
Улей не е имало, скоростта не е била 130 км/ч, но е било доста прилично - от тепето, от едни купчини в изкопа, на пистата на хижа Здравец... Не мое да ме накарате да уважам като спорт нещо, което децата правят за развлечение :) И още повече, че това нещо не изисква някакви физически усилия ;)
Тия нашите с шейната за 2 човека - треньор и състезател и били получили 50 000 лв на година за подготовка и и били малко...Олимпиада ли...обмяна на опит в КНДР викам аз...
p.s.
Аз и на 12 виждах причинно следствените връзки ;) Поне “намалено поведение” знаеш какво е :)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 18.02.14 14:37.
казано от James Hinks на 18.02.14, 14:33:
Не мое да ме накарате да уважам като спорт нещо, което децата правят за развлечение :)
То това важи за почти всички спортове май. :D
18.02.14
14:38
казано от Boby_ на 18.02.14, 14:36:
казано от James Hinks на 18.02.14, 14:33:
Не мое да ме накарате да уважам като спорт нещо, което децата правят за развлечение :)
То това важи за почти всички спортове май. :D
Зависи от децата ;)
казано от Херцог Трън на 18.02.14, 14:06:
Ако си забелязал, аз се изказвам там където имам понятие или поне обща компетенция. Пак пишеш за “писането”:))) Нищо де, аз пак си те харесвам.
Аз НЕ разбирам от всичко и НЯМАМ претенции:)
18.02.14
15:17
казано от slavko на 18.02.14, 14:42:
казано от Херцог Трън на 18.02.14, 14:06:
Ако си забелязал, аз се изказвам там където имам понятие или поне обща компетенция. Пак пишеш за “писането”:))) Нищо де, аз пак си те харесвам.
Аз НЕ разбирам от всичко и НЯМАМ претенции:)
С риск да го отнеса и аз... И Херцога няма такива претенции.. сам го e написал - Не разбира от борба.. просто е изразил собственото си мнение, че малко или много това си е постижение, според него.. Друг е въпроса, че ако във форумите се изказваш само когато можеш да допринесеш с нещо... тука форума щяха да си лафят 4/5 човека :D
Мнението беше редактирано от The average joe на 18.02.14 15:19.
Добре, извинявай Херцоже, че възропотах срещу свободното споделяне на каквото и да е мнение, по каквито и да са теми:)
Не съм чел повечето от коментарите ви, искам само да вметна, че напоследък във всички спортове в които имам познати наблюдавам буквално хора пристрастени към химията.
казано от Madboy на 18.02.14, 15:45:
Не съм чел повечето от коментарите ви, искам само да вметна, че напоследък във всички спортове в които имам познати наблюдавам буквално хора пристрастени към химията.
Казват се химици. :)
казано от Madboy на 18.02.14, 15:45:
:D :D :D
Мнението беше редактирано от Блажка на 18.02.14 16:35.
Винаги ги е имало.
пристрастяваш се към силата и към възстановяването...бухаш още, не почиваш...накрая нищо не действа, идва растежния хормон и депресията.
После меката пишка и много снимки на нацепената преса:)
казано от Херцог Трън на 18.02.14, 12:07:
Хасан Бароев (проверих, че той е настоящият световен шампион в тежка категория, класически стил)
Нещо ти се губи информацията...не е той. Найки Наби е! Не, че нашия най-добър тежък не го е бил де...ама това е друг въпрос :)
19.02.14
22:53
Докато четях си изпих виното и застанах на път да си изпия и уискито.....
Гледам с интерес и възхищение всякакъв спорт от фигурно пързаляне ,щанги манги ,футболи ,атлетики, гимнастики и знам колко труд стои зад всичко ОБАЧЕ
ша в еа в билдърите най- се скатавате
Примерно рутинната тренировка при бай Васил неизменима от години/борба крос щанги.. Иво Стефанов я знае / кара всеки преминал от там, да гледа на билдърите/бицепс трицепс мицепс/ като вълк ,зяпащ от хълма пудел изведен на неделна разходка в парка......
От тук могат да последват много философски разсъждения в отношенията вълк -пудел ,но поста ми е просто шега и закачка така че ...Поздрави
:) Днес като го видях ето това, се сетих за мнението на Сашо за шейничките. :)
Ще те пропием Дони:)
Абе преди е имало яки билдъри. Бях пускал един клип на бат Сашо, кои са се явявали на стронгмен и силов трибой преди 30-ина и повече години.
Сега са много меки, почитатели на миостатина и Бог знае какви други методи да излъжеш майката природа.
Така хубаво я лъжат, че доживяват до дълбокото дълголетие от 30-40 години. Майката природа винаги си взима своето, рано или късно.
казано от aleks на 20.02.14, 15:37:
Така хубаво я лъжат, че доживяват до дълбокото дълголетие от 30-40 години. Майката природа винаги си взима своето, рано или късно.
Така е. За съжаление именно заради такива, които уж са лицето на този спорт (доколкото е спорт наистина), излезе лошо име на бодибилдинга.
Но пък медалът си има две страни и съществуват и други примери:
http://www.gaiahealthblog.com/2014/02/15/sam-bryant-70-year-old-bodybuilder-says-its-mind-over-matter/
20.02.14
16:35
Истината е, че едно време за да са големи е трябвало да са силни. Сега не е така, огромна машина за пари иска постоянно захранване - реклами, добавки, уреди, дрехи, шоу...С целогодишен брутален, извънземно брутален прием на медикаменти може да тренираш само на машини с 1500 лоста и макари и да растеш като гъба след летен дъжд. Та приказката за рибата дето мирише от към главата :
Аз помня как като почнах да ходя в зала, всички най-огромни бяха и най-силни. Скрипеца го ползваха тези, които още не можеха да се набират, останалите вързваха тежести. Назобени, неназобени - като почваха да качват - тежко, тежко, само базови и дори корема го тренираха с тежест и от наклон, като искаха чистят почваха тренировката с 4-5 км крос, после яко суперсерии само със свободните тежести и след тренировката - собствено тегло до откат. Надали са си я съчинили тези методи сами - видяли са я от още по-дъртите, те пък са я взаимствали от други спортове. Като дойде някой, който знае нещо ново или пък тренира по-различно всички гледаха, крадяха и пробваха. Аз понеже много рядко влизам в обществена, популярна и модерна зала, по веднъж на 3-4 години, един от последните пъти се нагледах на чудеса от посетителите - един нямаше, който да тренира правилно според мен, да не говорим, че клек, тяга и раменна преса не правеше никой, но за сметка на това нямаше свободна пътека, пек дек и скрипци...е, те и те се нагледаха на моята демострация още на загрявката, ама това е друг въпрос :D А последния път, в които съм влизал в такава зала осъзнах, че ако трябва да тренирам качествено и продуктивно, то с тази супермодерни уреди няма нищо да направя. Това е омагьосан кръг - влиза “Ронката” в залата, изчел е целия форум и гледа лаф моабет и подпиране по лежаките, разцъкване на уредите, ама не вижда после в съблекалнята “подготовката за Олимпията”. Свърша си тренировката, лапва шейка и аминките, купува вафлите за предтренировъчно за утре, брои парите дали е събрал за “азот”, прибира се вкъщи, пуска си компютъра и гледа позинга на мутантите. После случайно им търси тренировките и - о, чудо, никой не се напъва на свободните тежести чак толкова много. Бъхти още 6 месеца без ефект и накрая намира първия интернет магазин, подпитва някой по-нацепен, почва по-леко и на машини(”за да не се преебеш нещо докато си цикъл”), само лежанката щото е царица на упражненията трябва да е тежка(ако си силов билдър де, пък и е престижно) и всичко е ток - преси, глави, вени, плочки, размери, нова прическа и лош поглед...и чака следващата “Ронка” да влезе в залата...Омагьосан кръг.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 20.02.14 16:35.
Припадам:)
Почвам да пиша книга за реалностите в БГ “фитнес” среди, това ще е увода.
То май и за всичко ще стане де:)
20.02.14
16:45
За съжаление за абсолютно всичко е така - и за кикбокса ако щеш, и за трибоя, и за щангите, и за леката атлетика...Ако седна да пиша истории, които са ми се развивали пред очите - месец няма да ми стигне :)
20.02.14
20:54
казано от slavko на 18.02.14, 11:08:
Мен са ме ритали така в бедрото, направо все едно със секира те сечат. Минава ти мерак и за бой, и за всичко. После Стели стана европейски по кик-бокс:) Аз от де да знам кой е:)))
Бат Сашо много добре го е казал:) Кви мускули, кви 5 лева, като те ударят 2-3 светкавици в брадата, лягаш моментално, ако ще да имаш Фран за 2 минути и 300 клек:)Готина тема, след малко пак ще се изроди. Може би ако добавим и Фелпс, я дайте и Фелпс. Той дали ще набие Кай Грийн:)
Това е за ситуация, в която поне единият боец е трениран в съответния спорт. В природата и в неквалифицирания бой силата, теглото и масата често са решаващи. При хората е различно заради интелекта, който намалява тежестта на тези фактори и все пак те стоят /особено ако някой три пъти по - силен и значително по - тежък те затисне на земята/ макар и в сянката на уменията в боя. Както аз виждам разговора ние всъщност не заемаме противоположни становища, а Джеймс Хинкс набляга на това, колко по - важно е умението от всичко останало.
“Дори и пълни риби да се бият, чистата мускулна маса не влияе, влияе техника на удряне и контрол на адреналиновия прилив.
“
Ако масата не влияе, защо тогава има категории в бойните спортове?
Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 20.02.14 20:57.
20.02.14
20:58
казано от James Hinks на 20.02.14, 16:45:
За съжаление за абсолютно всичко е така - и за кикбокса ако щеш, и за трибоя, и за щангите, и за леката атлетика...Ако седна да пиша истории, които са ми се развивали пред очите - месец няма да ми стигне :)
Защо наистина не ги напишеш? Всички ще спечелим от това :)
20.02.14
20:59
Защото там уменията са изравнени (сравнително разбира се). Защо има категории във вдигането на тежести?
20.02.14
21:38
Шампионът може да е един- абсолютният. Всички други са продукти за пари.
Едно време ББ са тренирали за мускулна хипертрофия, сиреч не само мускули, но и сила. Сега ББ са маникени трениращи за хипертрофия на саркоплазмата, димек, за визия повече ))))
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 20.02.14 21:57.
20.02.14
22:04
казано от Lachezar Tomov на 20.02.14, 20:54:
В най-тежките и истински правилници няма ;)
Справка първите UFC, Rio Heroes, Sangue, Световното по Киокушин(не световата купа, а това, което е веднъж на 4 години).
и дори и при изравнени умения, в боя е решаваща поносимостта на удари и духа, контрола и сърцето, отколкото мкускулната маса.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 20.02.14 22:05.
20.02.14
22:05
казано от Lachezar Tomov на 20.02.14, 20:58:
казано от James Hinks на 20.02.14, 16:45:
Защо наистина не ги напишеш? Всички ще спечелим от това :)
Щом ще спечелите - платете си и ще ви ги напиша :)
Лъчо. Иди до най-близката зала по ударни БИ (сериозни такива, а не лайт контакт) и накарай някой да ти демонстрира лоу кик в твоето бедро.
Като долазиш обратни пиши как мускула пази при бой.
Да свеждаш боя до сила и техника е глупаво. Има много други фактори, било то на улицата, или на телевизора.
Има и доста първенства с отворена категория. Примерно ADCC имат отворена категория за първите трима във всяка категория. От там излизаш абсолютен шампион.
А за силен и тежък. Виждал съм на живо 2-3 младежа на по 60 кила, дето и да им легнеш отгоре до 30 секунди, ще са върху теб и я зъби ще липсват, я нещо счупено ще има.
Категориите с и като степените (коланите в БИ) - условно деление въведено с някаква умисъл.
Обаче и с черен колан по бодибилдинг не е добра идея да се буташ при боксьорите ;)
Съвсем се отплеснахте в тази дискусия.
21.02.14
09:19
казано от James Hinks на 20.02.14, 16:35:
Истината е, че едно време за да са големи е трябвало да са силни. Сега не е така, огромна машина за пари иска постоянно захранване - реклами, добавки, уреди, дрехи, шоу...С целогодишен брутален, извънземно брутален прием на медикаменти може да тренираш само на машини с 1500 лоста и макари и да растеш като гъба след летен дъжд. ...
Преди време бях попаднал на едно супер забавно интервю на вече покойния Насър Ел Сомбати, който беше от най-устатите профи билдъри, и той много ‘хранеше’бодибилдинг-а като цяло, и много от колегите си. Има негови интервюта и в бб.ком ако ви се четат.Та той обяснява за фасадата на тази индустрия, как внушава че профи билдърите са успешни, а повечето от тях живеят под прага на бедността в САЩ и малцина успяват да се прехранват от това и да го превърнат в професия. Той още в края на 90-те беше обявил че професионалния бодибилдинг няма бъдеще, защото е изчерпан като ‘спорт’ и вече не може да привлече интереса на рекламодателите.
Един малък цитат от него за повечето профи-билдъри в САЩ:
And on top of that they use large amounts of anabolic steroids and recreational drugs so they don’t even feel the pain that much. So they are walking around numb all day. They are numb before they go into the gym, numb in the gym and numb afterwards. They are sitting at home watching TV and they are numb, going out and they are numb. They are not really facing the reality. You hear all of the bullsh!t about how this guy is training like a warrior and this guy is hard. Let’s just take their freaking nubain away and see how much of a warrior they are.
И при нас се повтаря този модел, тази фасада, но това е от главите на хората, а не от особеностите на някакъв конкретен спорт.
Аз уважавам хора, които са станали най-добри в нещо, дори да е плетене на гоблени (от което нищо не разбирам). Примерно един известен български фитнес модел, да го наречем Л.А., като го поканят да участва на някое събитие си има тарифа и тя е десет бона, валутни (без пътя и настаняването). За подобни пари предполагам, че кросфитърите и щангистите могат да си поканят и Дмитри Клоков за демонстрация и кратка лекция. При положение, че и двамата вдъхновяват хората и им действат мотивиращо, мисля че разликата не е чак толкова голяма.
Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 21.02.14 09:39.
21.02.14
22:57
казано от James Hinks на 20.02.14, 22:04:
казано от Lachezar Tomov на 20.02.14, 20:54:
В най-тежките и истински правилници няма ;)
Справка първите UFC, Rio Heroes, Sangue, Световното по Киокушин(не световата купа, а това, което е веднъж на 4 години).и дори и при изравнени умения, в боя е решаваща поносимостта на удари и духа, контрола и сърцето, отколкото мкускулната маса.
шихан Еric Constancia е ярък пример....Поздрави
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече