Бодибилдинг срещу ?

Прескочи до:

12.02.14
19:18

казано от PhoenixH на 12.02.14, 19:10:

казано от Intolerante на 12.02.14, 19:06:

казано от Grey Knight на 12.02.14, 19:00:

Има билдери с по 300+ тяга и 200+ лег... И военна преса, колкото изтласкването на кросфитърите... Какво спорите като са различни спортове, с различни критерии за постижения...

Има и кросфитъри с по 300 тяга и 250 клек - кажи и веднага ти ги показвам ;)
А билдър с военна преса 170кг,колкото е изтласкването на най-добрите кросфитъри на игрите,много искам да ми го покажеш :)

В залата, в която тренирам, този който я държи прави 3 или 4 повторения на 150кг раменна преса. Той е около 1.65 - 85-90кг на около 7-8 % подкожни и определено тренира билдърски.

Тука не говорим за билдърска раменна преса с 1/16 амплитуда до носа,седнал.Говорим за военна преса - прав.Това е Кокляев - един от най-силните мъже на планетата,прави 3ка на 162,5 и тежи много повече от 85-90кг. - https://www.youtube.com/watch?v=xBYBkNk6whA
Много искам да я видя тая преса - 3ка на 150 кила,на 90 лично,снимай я следващия път :)
Предлагам ви да ги заебем тия килограми на движения,всеки ако почне да говори какво е видял и какво е чул....изместихте тотално темата.

Рони Колман :) Той прави седнал обаче :)

12.02.14
19:34

Амплитудата е къса, наистина, но не до чак до носа, а до брадата и изпълнява упражнението седнал (което е доста по лесно де) , но все пак, си е внушително (за мен) постижение.
Както и да е, и аз не искам да сравнявам силата на бодибилдър, с тази на кросфитър, защото си нямам понятие нито от кросфит, нито пък от това колко силен може да стане един професионален бодибилдър, целящ единствено визия.

12.02.14
19:45

казано от Hornhollow на 12.02.14, 19:10:

Кое общество? Със сигурност не това, в което аз живея. Разбираш ли на къде бия? Не аз чета между редовете.

Има разлика между хората около теб, които явно се интересуват от различни от визията качества (в което не намирам нищо лошо) и обществото. Говорим за извадка от 1000 човека примерно. Колко от тях ще се интересуват от визия и колко от х комплекса да бъде изпълнен за y време. Не случайно телевизията, списанията и какво ли още не (така наречената масова “култура”) обръща такова внимание на визията. Ако не се смяташе тя за идеал, нямаше да бъде тя на преден план представена от обществото.
Пак казвам - тук не става въпрос за това, какво смятам аз или ти за полезно качество, а какво смятат 700 от 1000 човека примерно.

12.02.14
19:49

Само искам да кажа, че всичко започна от това как един човек прави преден клек с 160кг и твърди, че краката на щангистите са мазни. Мисля, че тази основа беше изключително продуктивна. От друга страна заглавието на темата не е формулирано правилно и трябва да се модерира в “Нека всеки напише какво мисли за смисъла на живота, но написаното задължително трябва да твърди обратното на предходното и да съдържа ключови думи като: бодибилдинг, кросфит, щанги, трибой, спорт, качества, стероиди, научно доказано, здраве, КЕФ”

П.С. Херцоже, човек, нищо лично, но просто не се сдържах:

И за финал - от известно време стана адският капацитет по всякакви спортни теми, то не беше хранене, то не бяха щанги, трибой, кросфит, бодибилдинг. Искам и аз да ми “порасне” така, кажи при теб как се получи?

Открих новаторски и революционен метод, който трансформира мастната тъкан в нервна или мускулна, според желанията, може и комбинация от двете. Все още няма научна обосновка и публикация по темата, но е факт. Тъй че давай смело, за нула време ще ти “порасне”.

12.02.14
19:49

казано от PhoenixH на 12.02.14, 19:45:

казано от Hornhollow на 12.02.14, 19:10:

Кое общество? Със сигурност не това, в което аз живея. Разбираш ли на къде бия? Не аз чета между редовете.

Има разлика между хората около теб, които явно се интересуват от различни от визията качества (в което не намирам нищо лошо) и обществото. Говорим за извадка от 1000 човека примерно. Колко от тях ще се интересуват от визия и колко от х комплекса да бъде изпълнен за y време. Не случайно телевизията, списанията и какво ли още не (така наречената масова “култура”) обръща такова внимание на визията. Ако не се смяташе тя за идеал, нямаше да бъде тя на преден план представена от обществото.
Пак казвам - тук не става въпрос за това, какво смятам аз или ти за полезно качество, а какво смятат 700 от 1000 човека примерно.

Така е,много си прав,за съжаление :(

12.02.14
20:00

Хайде признайте си вече ,че тренирате , за да изглеждате добре като си свалите блузата. :D

12.02.14
20:01

Да добавя - при първите клинични проучвания се оказа, че дава по-добри резултати, ако си на ЦХ + ВМ-НВД и се занимаваш със силов бодибилдинг.

12.02.14
20:14

Айде повече усмивки. Няма какво да се делим. Кросфита драматично промени нещата и то най-вече за добро. Много билдъри вече включват функционални елементи в тренировките си. Самият бодибилдинг като начин за хипертрофия и редукция на мазнини адски много се промени за последните десетина години.

Едно доказателство колко е изкуствено делението - тук във форума има няколко човека, при които ходят за съвет и билдъри и трибойци и кросфитъри и състезатели по БИ.

12.02.14
20:20

К’во толкова се дърлите за глупости .. Кое било по не знам си какво.Кой е някой си ,че да ми казва какво да съм тренирал.
Пробвал съм трибой - не ме радва,к’во ще ме задължиш да трибойствам? Вижда ми се много безсмислено ,полза не виждам,а вредите нататък ако се вдигат килограмите може да бъдат много. Гледай една актинография на трибоец ..
И няма смисъл от такава драма,вдигал еди колко си - много го грее някой,това не помага в живота :)) Като не го кефи човек няма да прави..Без кеф резултатът е минимален!
За мен пък ,който не изкарал магистратура математика поне е все едно Джеймс Хинкс да види някой да не прави тяга- прост неук и нисш човек,можеш ли да ме обориш,за мен пак ще си прост,каквото и да кажеш ще те снижа по-ниско от тревата.

А иначе е много забавно как се държите и вдигате с някакви цикли схеми глупости по 100-110 лег,а други за година правят по 120 лег на 75-80 лт без да знаят за какви протоколи схеми и не знам си какви глупости говорите.
И си правят серии лег тесен хват със 110 без голям дерт,а Вие като сложите 80 и се огъвате като пружина.
Тогава става смешно и то много как някой без никаква цел е постигнал двойно повече от Вас. И в следващия случай сте четворно ощетени.
Оставате do you even lift?

Мнението беше редактирано от Teen Power на 12.02.14 20:21.

12.02.14
20:29

Марто, искрено съм изненадан да видя такъв фанатизъм у теб. Хайде Алекс вече го видях как се изказва и на други теми, но ти наистина ме изуми.
Искаш качества, които бодибилдингът развива по-добре от кросфита при равни други условия?
1. Капацитет на сърдечно-съдовата система - бодибилдингът предизвиква много по-малко стрес за сърдечно съдовата система и съотношението полза/риск (или полза/дългосрочни увреждания) е далеч по-добро. Освен това го постига с далеч по-малко отделено време и усилия, което е огромен плюс за мен.
2. Сила в определени движения - виждам, че нагоре сте поспорили за това, но при едно и също време за тренировки (аз например отделям 3-4 часа в седмицата) силата в базовите движения при трениращи бодибилдинг расте. Дали с 4 часа седмично кросфит ще е така? Може, но се съмнявам.
3. Визия - отново нека сравняваме ябълки с ябълки. Бодибилдингът е по-ефективен при малко време за тренировки и в това отношение.

Кросфитът е чудесен спорт. Нямам нищо против него. Изгражда голям набор от качества... Само дето за по-голямата част от тях пет пари не давам, нито пък съм готов да се блъскам до припадък, за да ги придобия. :) Да не говорим, че границите са страшно размити и повечето трениращи не се занимават с никой от тези два конкретни спорта в оригиналния им вид.

Гледайте си живота и здравето и дайте малко по-толерантно. Не си говорим за религия или политика все пак.

Ето една далеч по-приятна тема - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/72499

12.02.14
20:31

казано от Стоян на 12.02.14, 20:00:

Хайде признайте си вече ,че тренирате , за да изглеждате добре като си свалите блузата. :D

Всички ни вълнува това (заложено ни е), но някои не си признават ;)
От както кросфита стана популярен, на кориците на списанията само кросфитъри гледам. Тяхната визия явно продава повече, т.е., повечето хора ще се интересуват от кросфит, само защото ще искат подобна физика, а не щото искат да са много функционални ;) 
И от кога всъщност да изглеждаш добре (или да се стремиш към това) стана престъпление?

Мнението беше редактирано от Петко К на 12.02.14 20:31.

12.02.14
20:42

E,Боби,в теб ми беше надеждата,че ще напишеш нещо по темата,а не само празни приказки.Браво,макар и изобщо да не съм съгласен с написаното.Иначе това не е никакъв фанатизъм,не бъркайте нещата,може да съм се изказал малко по-крайно,но какво значение има,след като уважавам бодибилдъри и трибойци и се съобразявам по всякакъв начин с тях в залата ? Ти също пишеш,че 5 пари не даваш за кросфита - това че отричаш нещо не те прави фанатик.
Петко,така е,само че при някои визията е приоритет, а при други просто следствие.На мен визията не ми е и в топ 10 на спортни приоритети,в смисъл ако мога да се набирам повече пъти и да обръщам повече кила на цената ръката да ми падне с 5см,няма да имам никакъв проблем с това.
Да се интересуваш само от външния си вид е абсолютна комплексарщина СПОРЕД МЕН.

12.02.14
20:48

Ами църквата не одобрява суетата, та в това отношение си е грях да се стремиш към физическа красота, защото важна е само духовната. Обаче много се съмнявам, че баба Гуси ще се съгласи с това :D
Иначе този спор ми прилича много на онзи в техническите форуми - iPhone срещу Android.

12.02.14
20:49

Всеки си храни егото както му кеф.

12.02.14
20:50

казано от Intolerante на 12.02.14, 20:42:

БААААММММММММ
99% от всички трениращи...в майката:))))

12.02.14
20:51

А да вдигаш много и да се набираш не е комплексарщина ,нали? Че и да парадираш с това - нее ,въобще не е.

12.02.14
20:57

казано от slavko на 12.02.14, 20:50:

БААААММММММММ

Еее,стига бе,ти пък 99% .Много хора ги интересува и сила,а не само външен вид.Аз говоря за такива,които се биха съгласили да имат мечтаното тяло на цената на това да нямат никаква сила и издръжливост.
Teen Power,къде видя парадиране с нещо,ако мога да попитам ?!

12.02.14
21:00

Отричането на останалото и изтъкването е равносилно на парадирането..
Ще речеш ти си склонен да жертваш см че да се набираш повече,друг е склонен да жертва тежестите в името на сантиметрите.

12.02.14
21:02

Това последното е все едно някой, купил си най-новия мерцедес да упреква някой, който си е купил най-новото BMW, че го е направил от комплекси ...

12.02.14

пръц

12.02.14

Имам чувството, че радиото по щеше да зацепи какво имаме предвид всички.
Марти, можеш ли да приемеш, че качествата, които за теб за важни, за друг не са важни? Айде кажи ми само с да или не.

Мнението беше редактирано от Петър на 12.02.14 21:03.

12.02.14
21:04

Просто се правите много на прота.За мен про е този който искарва пари, всички други сте само философи и дьрвени разбирасе.

12.02.14
21:06

казано от PhoenixH на 12.02.14, 21:02:

Това последното е все едно някой, купил си най-новия мерцедес да упреква някой, който си е купил най-новото BMW, че го е направил от комплекси ...

Именно това е.

12.02.14
21:07

hehe всички искаме да сме нацепени батки за плажа не се правете

казано от Intolerante на 12.02.14, 20:57:

казано от slavko на 12.02.14, 20:50:

БААААММММММММ

Еее,стига бе,ти пък 99% .Много хора ги интересува и сила,а не само външен вид.Аз говоря за такива,които се биха съгласили да имат мечтаното тяло на цената на това да нямат никаква сила и издръжливост.
Teen Power,къде видя парадиране с нещо,ако мога да попитам ?!

Значи аз като почнах да тренирам съм бил комплексар, така ли? :D

Аз пък смятам, че лекоатлетите са комплексари - на тоя комплексар Болт да не мислиш, че ще му се наложи да гони нещо за 10 сек на 100 метра? Според мен просто е комплексиран и просто иска рекламни договори...защото на него не му дреме как изглежда, колко бута, дърпа, кляка - важното е да тича по-бързо. Търси само едно качество. Като визията, ама е друго качество просто.

Просто гледна точка. Но пък каза, че не раздаваш квалификации :) И че не си фанатик :) Много се изложи днес, сериозно...

12.02.14
21:07

Комплексарщина, защото не го можеш.
Единия ще каже, бегай мани ги тия нацепените...комплексари.
Другия ще каже, ооо бе я тия с 300 тяга, за к’во им е:)))
Все комплексари, а това което харесваш ти(или който и да е)...не е комплексарщина.
Да си епилиран-комплексар, да имаш хубава кола-тоже...

Пак нещо се разми тематиката.

Storm много добре описа битието на един бивш сериозен състезател. Аз също срещам доста дърти атлети. Да Ви кажа нито един от тях не прави многоскоци и не засича 300м.
Дойде, цъка си малко раменна преса, понабира се, сгъва за бицепс и си заминава.

Бодибилдинга е такъв, какъвто го припознават и харесват практикуващите. Понякога от чисто физически съображения се връщат към него или пък тепърва започват.
Безопасен е и наистина по-неангажиращ от безумни Кросфит протоколи или търсене на максове, или на времена на пистата.
Не съм виждал дърт щангист да дойде в залата и да пообръща 50 кила е така, за спорта...ми не, идва, дърпа си скрипци и е такива бъзици за него.
Напъваш докато тялото ти позволява, ако си решил да се занимаваш сериозно, после леко почваш да поддържаш форма.

Така ги виждам аз нещата.

p.s.а тоя със 150 преса искам и аз да го видя:) Аз освен за Джони Джаксън, Рони Колман...от тия по-съвременните, май няма други силачи. Може би и Бренч Уорън.

Мнението беше редактирано от slavko на 12.02.14 21:13.

12.02.14
21:09

казано от Teen Power на 12.02.14, 21:00:

Отричането на останалото и изтъкването е равносилно на парадирането..
Ще речеш ти си склонен да жертваш см че да се набираш повече,друг е склонен да жертва тежестите в името на сантиметрите.

Ти си неадекватен бе братле,да твърдиш че щом външния вид не те интересува толкова много и си съгласен да го жертваш в името на нещо,което би имало реален принос върху целите ми е комплексарщина,то тогава всички хора са комплексари.Защото аз произлизам от това,че искам да съм по-добър в нещо,увеличението на силата е примера който дадох - това ще даде принос.По твойта логика всеки,който се стреми да бъде по-добър в нещо е комплексар.

12.02.14
21:11

А за Кросфит е хубаво като пишете и да заявявате, че не Ви пукало(пък що ли споменаваш, като не те интересувало, ама айде), да поглеждате и да си сверявате часовниците, защото тия дето сега отиват към Регионалните вдигат Вашите максове в серии, за Игрите не говоря.
Ама те са комплексари...въй въй:)

12.02.14
21:13

http://www.youtube.com/watch?v=jeGaiK9JHns
тоя идваше в моята зала, само креатин взимаше
срс

12.02.14
21:13

казано от slavko на 12.02.14, 21:07:

Не съм виждал дърт щангист да дойде в залата и да пообръща 50 кила е така, за спорта...ми не, идва, дърпа си скрипци и е такива бъзици за него.

Андон Николов,олимпийски шампион във вдигане на тежести от Мюнхен 1972.От няколко месеца е възобновил тренировки в моята зала.Обръщания подклек на 120 серии,военни на 80 серии,клекове атг 160 и тяга 240 дръпна преди няколко седмици - на 63 години ;) Видях го с очите си.

казано от slavko на 12.02.14, 21:11:

А за Кросфит е хубаво като пишете и да заявявате, че не Ви пукало(пък що ли споменаваш, като не те интересувало, ама айде), да поглеждате и да си сверявате часовниците, защото тия дето сега отиват към Регионалните вдигат Вашите максове в серии, за Игрите не говоря.
Ама те са комплексари...въй въй:)

Добре бе, Славко, и като вдигат моите максове - да взема си разплета чорапите ли? Да си посипя главата с пепел, да се залея с киселина и 100 пъти “Отче наш” за опрощение? Ако ще и 50ка да ми правят с максовете, няма да си загубя съня. Комплексари били тези, на които им дреме как изглеждат, ама това не е комплексарщина “Вижте ме колко правя с вашия макс” :) Просто “пишката” за мерене е различна, подбудите са същите. Ама както каза някой нагоре “нашто гардже е най” :)

12.02.14
21:17

Довечера няма да мога да заспа от терзания дали Лазар Ангелов и компания са  комплексари? (yawn)

12.02.14
21:18

казано от umad brah на 12.02.14, 21:13:

срс

Това явно е ирония на мое изказване по-горе. Да, този който държи залата е вдигал пред очите ми 150кг раменна преса седнал за 3 или 4 повторения с амплитуда до брадата си. Никъде не съм казвал, че е чист. Напротив, най-вероятно у тях е като аптека, но не виждам това какво общо има с темата (колкото и обща да стана тя), че си споменал креатин ...

12.02.14
21:18

Не бе, недей. Аз да съм ти казвал, че си мек, щото вдигаш женски кила...НЕ, нали.

12.02.14
21:19

казано от Intolerante на 12.02.14, 21:09:

то тогава всички хора са комплексари....

Че баш така си е, просто всеки си ги избива по различен начин ;)

срс

Не важи, не е прав. Като се изправи, сигурно и 60 кила няма да може да бутне.

12.02.14
21:21

А и да си виждал по и най в моите постове.
Въпреки, че понякога ми идва да ги използвам, но по-скоро е насока “менталност”

Мнението беше редактирано от slavko на 12.02.14 21:26.

12.02.14
21:22

казано от PhoenixH на 12.02.14, 21:18:

срс

Това явно е ирония на мое изказване по-горе. Да, този който държи залата е вдигал пред очите ми 150кг раменна преса седнал за 3 или 4 повторения с амплитуда до брадата си. Никъде не съм казвал, че е чист. Напротив, най-вероятно у тях е като аптека, но не виждам това какво общо има с темата (колкото и обща да стана тя), че си споменал креатин ...

не съм чел нито 1 мнение в темата ;д
добре петко ти го правиш т’ва прав
семи срс

12.02.14
21:26

http://forum.bonsuna.com/sex-sex-sex-pildid-videod-teemad-(18)/kai-greene-mr-grapefruit-and-naked-pose-down-videos-(xxx-teema)/
18+

Ето го вашия идол Кай Грийн,нали все пак тия пари за хормон трябва да идват от някъде :D

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1