10.06.15
20:24
Сряда 10.06
Храната: закуска 150 гр ягоди, протеинов шейк, междинно през деня черен чай с общо 1 сл мед и 200мл оризово-кокосова напитка и 100гр суров микс (кашу, стафиди, лешник, кайсиеви ядки), обяд голяма шопска салата, вечеря 200 гр варено пилешко с шарена сол, зелена салата с 2 сл зехтин
Доста гладна бях днес и не можах да компенсирам излишъка от понеделник. Утре по-добре.
Добавките (обичайните): сутринта сока на 1 лимон, 20 капки клеева тинктура, 1 с.л. MSM, 2 табл. витамини Orange triad, с вечерята 2 гр. рибено масло, преди лягане 50 мл. кефир
Прием на kcal: 1520 (без салатата и ягодите)
BMR:1527
Въглехидрати: 64 гр. (без салатата и ягодите)
Колело: 15,2 км (половината на батерия)
Тренировка Б късно следобед. При последната серия на лежанката, точно последното повторение ме затисна, направих допълнителна почивка от 15-20 секунди и го вдигнах. Един кросфитър ми пя докато вдигах и накрая трябваше да ме спасява щото умрях от смях :D
След вчерашните изпълнения днес съм екстра, не във върхова форма, но става. Сутринта минах между капките с колелото. Оказа се, че минавам точно до новия паметник със страшните очи. Снимах го за да си направя дневника стойностен.
Новият паметник е отвратителен и крайно недостоверен исторически - лицето няма нищо общо с антропологическата възстановка. Да не говорим, че Самуил, макар и трагична фигура, едва ли е най-подходящ за първия паметник на български владетел в София. Не виждам защо не беше Симеон Велики или Иван Асен II например, а именно Самуил.
11.06.15
09:41
Съгласна съм. Освен това българите сме си мнителни и доста чувствителни на тема история. Подобен паметник на пъпа на София, където постоянно развеждат туристи най-малкото трябваше да бъде обсъден предварително и проектите да се разгледат на широка маса. Не знам с какъв ъкъл пускат ей така някой да направи и ръгне нещо не на място. Излагация.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 11.06.15 09:41.
11.06.15
17:18
Четвъртък 11.06
Храната: закуска 150 гр ягоди, черен чай с общо 1 сл мед и 200 мл оризово-кокосова напитка, 60 гр сурови ядки (кашу и кайсиеви), пълнени тиквички и патладжан на фурна (плънката от 15 гр масло, 75 гр сирене, 2 големи яйца, 350 гр извара, половината кашкавалена, копър и чесън)
Добавките (обичайните): сутринта сока на 1 лимон, 20 капки клеева тинктура, 1 с.л. MSM, 2 табл. витамини Orange triad, с вечерята 2 гр. рибено масло, преди лягане 50 мл. кефир
Прием на kcal: 1332 (без зеленчука и ягодите)
Въглехидрати: 38 гр. (без зеленчука и ягодите)
Колело: 14,9 км (на батерия)
Тренировка А малко по-късно, че като се прибрах направо отворих хладилника. Планка стана 2х3 мин + 2х2мин с 1 минута почивка между задържанията. Борбата ще е всички да ги изравня на 3.
Чаят е купешки микс, казва се „Сладък трюфел“ от едно заведение с веган кухня в центъра. Съставките са черен чай (77%), шам-фъстък, кимион, филирани бадеми, кориандър, розов пипер и аромат. Открих го миналата есен и все от него си купувам, а имат и други видове, които тепърва имам да опитвам. Мирише на сладка тортичка (inlove)
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 11.06.15 22:15.
11.06.15
23:03
Разбрах къде ми е грешката с лактите при планка. Разраняването се получава като го правя върху гумената постелка без да са ми покрити ръцете. Протриват се. Като има памучни ръкави няма такава драма. Започнаха да зарастват и да се оправят вече.
Добре де, при планка движение няма. Как успяваш да протриеш нещо само от подпиране? Да натъртиш разбирам, ама да разраниш просто не си го представям...
12.06.15
09:56
Пързалям се. Пот се лее при тоя планк :)
Снощи видя ли - два пъти по 3 минути изкарах. Не мога да повярвам :D
Браво Теди, продължавай напред :)
Аз май те питах вече, ама до колко минути ще гониш на планка. Някой даваше идея за допълнителна тежест. Мислиш ли да направиш такава смяна?
12.06.15
13:12
Планка ми е даден - максимум задържане. Като мога повече, задържам повече :)
Към момента изпълнявам написана за мен програма. Сама да правя промени по нея не е редно. Ако ми напишат с допълнителна тежест, тогава.
казано от Boby_ на 12.06.15, 09:19:
Добре де, при планка движение няма. Как успяваш да протриеш нещо само от подпиране? Да натъртиш разбирам, ама да разраниш просто не си го представям...
Боби, и на мен ми беше странно, но и аз имах рани по лактите когато се учех да правя една поза в йога, която реално е планк, но с краката нагоре. ;) Явно съм влагала доста старание ( и голяма доза незнание), защото на третата седмица почти кървях :D…След като се научих къде всъщност трябва да е тежестта, протритите лакти спряха да са проблем. :)
12.06.15
19:47
Петък 12.06
Храната: закуска 150 гр череши, преди обед черен чай с общо 1 сл мед и 200 мл оризово-кокосова напитка, 130гр микс ядки (бадеми, кашу, стафиди, орехи, кайсиеви ядки), на обяд малка шопска салата, следобед 6 шоколадови бонбона Graziа и 50 гр. сладки, вечеря пълнени тиквички и патладжан на фурна (по-малко от вчера).
Прием на kcal: 1610 (без зеленчука и черешите)
Въглехидрати: 110 гр. (без зеленчука и черешите, цел до 83гр)
Тренировка Б след работа. Бутнах всичко.
Днес имаше пик на годишнини, кръщенета, рождени дни, помени и прочие в работата. Слаб ми е ангела и не можах да откажа нищо сладко. В резултат съм надвишила малко калориите и доста въглехидратите. Утре ще ми излязат през носа ;)
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 12.06.15 21:00.
13.06.15
19:09
Събота 13.06
Храната: закуска 200 гр череши, през деня 120гр микс ядки (кашу, стафиди, орехи, кайсиеви ядки) и корни тъмен шоколад 50гр, вечеря 1 пълнена тиквичка с яйце, сирене и извара, малка купичка подлютен зелен фасул и малко печени тиквички на фурна
Прием на kcal: 1518 (без зеленчука и черешите)
Въглехидрати: 75,7 гр. (без зеленчука и черешите)
Колело: не
Тренировка А рано сутрин на гладно: Планка 2х 3 мин, 1х 2 мин 20сек, 1х2 мин
След като направих сутрешната тренировка в домашни условия, с приятелка качихме Черни връх, не пеша от подножието, а от хижа Алеко нагоре. Катеренето беше малко под 2 км и го взехме лежерно за 1,5 часа. Тя е планинарка, но с оперирано коляно от миналата година. Искаше да се раздвижи, а аз да видя още ли съм кашкавал турист :) Ами, още съм си кашкавал, обаче го качих. Горе се редих 30 минути за чай, не можахме да се попечем заради облаците, а като задуха по силно тръгнахме да слизаме. Силичките стигнаха за слизането обратно до Алеко по малко по-заобиколен маршрут и после в кабинковия лифт надолу вече не ми се мърдаше грам.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 13.06.15 19:10.
14.06.15
12:53
Неделя 14.06
Храната: протеинов шейк на Dymatize, след 2 часа тренировката, обяд и вечеря омлет (5 яйца) със сирене (120гр. краве ЕлБи) и масло (15гр), гарнитура печени тиквички с копър и чесън и 2сл зехтин, оризовки 45гр.
Прием на kcal: 1516 (без зеленчука)
Въглехидрати: 45 гр. (без зеленчука)
Колело: 4,8 км
Тренировка Б, сауна и масаж. На лежанката отново последното вдигане ми се опъна. Починах 20 секунди и го вдигнах, че ме хвана яд.
Мариновам телешка плешка и довечера ще я готвя. Ако стане нещо, което си заслужава, ще пиша.
Нямам мускулна треска от вчера.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 14.06.15 13:14.
15.06.15
08:00
Мерки след седмица 6 СНС:
Килограми: задържани 83
Бедро: -1см (от 51 на 50)
Останалите мерки без промяна
Движението: 3 тренировки в зала, 3 в домашни условия
Колело: 80 км (15км от тях без батерия)
Храненето: калории до BMR (с изключение на 1 ден) без включване на зеленчуци и плодове.
Въглехидрати: до 1гр/кг (с изключение на 3 дена)
BMR за новата седмица е същият 1527 (изчислен върху 83 кг Mifflin-St. Jeor).
През 3 от дните въглехидратите ми бяха повече като грамаж. Средно за седмицата, обаче, цифрата е 521/7=74,4гр въглехидрат на ден при цел под 83гр.
В един от дните имах и калории над BMR, но средно за седмицата, цифрата е в норма: 10306/7=1472,2 ккал при цел под 1527.
Не трябва да се отпускам толкова често, защото резултатите се прецакват.
Днес почивам.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 15.06.15 08:01.
16.06.15
11:12
Вчера - Понеделник 15.06 – почивка
Храната: 150гр череши, кашу 30гр, телешко с ориз на фурна (телешкото мариновано и опечено 300гр., ориза сготвен 330гр), шарлан 45гр, соев сос 20гр.
Добавките (обичайните): сутринта сока на 1 лимон, 20 капки клеева тинктура, 1 с.л. MSM, 2 табл. витамини Orange triad, с вечерята 2 гр. рибено масло, преди лягане 50 мл. кефир (забравих го)
Прием на kcal: 1437 (без черешите)
Въглехидрати: 82 гр. (без черешите)
Днес - Вторник 16.06
Храната: 150гр череши, протеинов шейк на Elite Whey, 3 кисели млека 3,6%, 3 сурови чушки, след трен 100гр телешко печено и салата с 2 сл зехтин
Добавките: същите
Прием на kcal: 1448 (с черешите без зеленчука)
Въглехидрати: 81 гр. (с черешите без зеленчука)
Колело: 21,6км на батерия (днес повечко защото излизах на пазар сутринта)
Малко след 21ч направих изменена тренировка А.. Дописвам я с промените в удебелен шрифт:
10х10 клек с тежест в ръце от 15 кг., през 20 сек.
планк 4х макс през 1 минута (направих 1х3мин и 3х2мин 15сек)
5х60 глутеус мост през 30 сек.
Продължителност на тренировката: 26мин
Впечатления: традиционния гърч на планка си беше налице, а глутеус моста вече го усетих стабилно (whew), може би защото клякането вече е по-натоварено.
През дена ми беше много горещо и нищо не ми се ядеше, наблегнах на кисело мляко. Калориите и въглехидратите ги сметнах чак вечерта, за съжаление с 10 съм надхвърлила прага от 70гр. От утре стриктно водене.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 16.06.15 22:16.
казано от Теди Илиева на 16.06.15, 11:12:
Добавките (обичайните): сутринта сока на 1 лимон, 20 капки клеева тинктура, 1 с.л. MSM, 2 табл. витамини Orange triad, с вечерята 2 гр. рибено масло, преди лягане 50 мл. кефир (забравих го)
Повечето от добавките ти, са всъщност храна. :)
16.06.15
16:33
Така е :) Влизат в изчисленията.
казано от Теди Илиева на 16.06.15, 16:33:
Така е :) Влизат в изчисленията.
Казах го в смисъл, че можеш спокойно да ползваш по-големи количестваот тях. Не мисля че има причина да ги смяташ...или да смяташ каквото и да е изобщо. До момента би трябвало да си придобила известен усет за храните и да наблягаш на другите имкачества, различни от енергията и макронутриентите им. :)
16.06.15
17:09
казано от Маргарита Манева на 16.06.15, 16:38:
До момента би трябвало да си придобила известен усет за храните и да наблягаш на другите имкачества, различни от енергията и макронутриентите им. :)
Аха, имаш предвид качествата на храната.
За съжаление нямам много време за четене за качествата на храните. Сега ми се завихря друго хоби - подготвям се за занимания с пермакултура и дребно био земеделие. За храните по-скоро се наблюдавам - как ги понасям и как ми се отразяват. Ако си открадна време ще почета. До момента много са ми харесали и съм чела за канелата, куркумата, кокоса, какаото, меда и пчелните продукти. От подправките, колкото и смешно да звучи - много харесвам чубрицата :) Едно по едно и други неща ще проверя.
Марги, от известно време добих усет за количествата и се засищам идеално с прием на калории съответстващ на BMR-a ми. От тази гледна точка мога и без кантарче да продължа. Обаче свалянето е малко по-бавно от желаното и ще трябва да намаля още процента въглехидрати в храната до 70гр. на ден. Това ми е препоръчано към момента и смятам да го направя. Мисля, че е постижимо. За това ще посмятам още две-три седмици за да свикна с новия праг от 70гр. Не ми представлява трудност - доста е лесно в Excel и не ме затормозява по никакъв начин. Така даже си планирам и покупките, че иначе като вляза в магазина без листче става страааашно. Подобно на Боби съм си направила базичка с често консумирани храни. Още малко досадни сметки и приключвам с тях :)
16.06.15
17:56
Давайте да ставаме безсмъртни :)
http://bnt.bg/predavanyia/zelena-svetlina/stara-shvedska-retsepta-za-bezsma-rtie
17.06.15
16:02
17/06/2015
Тренировка Б сутринта: без промяна
6х5 горен скрипец с 45 кг през 15 секунди
бутане от лег 6х7 на 30 кг през 15 секунди, мишниците плътно до тялото, хвата на ширина на раменете (накъсано и с повече почивки)
долен скрипец 50 кг, 6х7 през 20 секунди
раменна преса с 5 кг дъмбели 6х5 през 20 секунди
Храната като вчера, но вместо череши, още един протеинов шейк. Точните макроси ще впиша довечера.
Храната: 2 дози протеинов шейк на Elite Whey, 3 кисели млека 3,6%, 100гр. телешка плешка на фурна и салата с 2сл зехтин
Прием на kcal: 1473 (без зеленчука)
Въглехидрати: 61,5 гр. (без зеленчука)
Колело: 14,9 км
Забелязвам интересна тенденция. Оня ден докато си карах колелото едно бусче с работници ми подсвиркваха, вчера едно 15 годишно BMW дрифтеше и пилеше гуми пред мен, тази сутрин пак ми подсвиркваха някакви работници от строежа до работата ми. Общо взето от втренчени погледи сега нещата се обърнаха на заглеждания. Не, че не съм доволна де :D Само дето тази сутрин от гъзария един щеше да ме отнесе, мина с висока скорост на една педя ляво от мен. Настигнах го на втория светофар и му се заканих яко на бой през отворения джам. Ще си изкарам пердаха някой ден аз.....
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 17.06.15 21:03.
18.06.15
12:48
Четвъртък 18.06
Храната: протеинов шейк на Elite Whey с 1 кисело мляко 3,6%, за обяд шопска салата с 2сл зехтин и малко маслини, за следобед 1 кисело мляко и 1сл мед, за вечеря салата с пушена скумрия (рибата 70гр, 1сл зехтин, краставички, маслини, копър)
Добавките: обичайните
Прием на kcal: 1529 (цел до BMR)
Въглехидрати: 55 гр. (цел под 70)
Колело: не, вали :(
Сутринта на гладно тренировка А:
планк 4х макс през 1 минута (направих 1х3мин и 2х2,5мин, 1х2мин)
Много хубаво кардио с елементи на ОФП за дебели женички :)
Пристигнаха ми част от книгите, които си поръчах на тема земеделие.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 18.06.15 20:57.
18.06.15
12:52
Ще споделиш ли кои книги?
18.06.15
13:02
Да, разбира се. Дойдоха ми първите две книги от списък препоръчани. Сигурно щях да ги намеря и на английски в нета, но предпочетох да свикна с термините в превод на български.
Книгите са: http://www.alivgo.eu/bg/book/123-book.html и http://www.alivgo.eu/bg/books/162-book.html
ПП Малко едит дадох за да не издавам ценни източници.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 18.06.15 16:31.
18.06.15
13:08
Хаха, тва наш Гого бе :D
та и “без мотика” щото от копане го боли кръста :)
18.06.15
13:23
Агроном-любител? ;)
18.06.15
14:53
казано от Queen Cobra на 18.06.15, 13:23:
Агроном-любител? ;)
За сега само със саксии се пробвам, по-нататък ще да видя. Много ясно, че трябва да е леко занимание, защото по-нататък някакви пудовки уж ще размятам. Трябва да има силички за всичко :)
19.06.15
12:49
Петък, 19/06/2015
Храната и добавките са точно като вчера.
Сутринта Тренировка Б:
бутане от лег 6х7 на 30 кг през 15 секунди, мишниците плътно до тялото, хвата на ширина на раменете (последните 2 серии с по-голяма почивка, че нещо не ми достига сила, но бутнах всичко)
раменна преса с 5 кг дъмбели 6х5 през 20 секунди (рамото е о.к., мисля, че вече мога и повече да бутна)
Колело: към 15 км (ще засека точно довечера)
Утре сутрин ще ходя до един магазин за масла и в крайна сметка ще си забъркам адската смес (без конопеното масло и лавандулата). Бойкотирам слънцезащитните петролени продукти по магазините. С тях, като че ли, става по зле. Тази слънчева алергия много ме мъчи. Карах колело два дни по къс ръкав и веднага ме хвана. Мазане само с кокосовото масло не е достатъчно. Малък му е фактора.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 19.06.15 12:52.
казано от Теди Илиева на 19.06.15, 12:49:
Утре сутрин ще ходя до един магазин за масла и в крайна сметка ще си забъркам адската смес (без конопеното масло и лавандулата). Бойкотирам слънцезащитните петролени продукти по магазините. С тях, като че ли, става по зле. Тази слънчева алергия много ме мъчи. Карах колело два дни по къс ръкав и веднага ме хвана. Мазане само с кокосовото масло не е достатъчно. Малък му е фактора.
Аз какво разправям от няколко години насам, ама не ми вярвате. :)
Лавандуловото масло, разбира се е добре да го пропуснеш, тъй като по-голямата част от етеричните масла са фототоксични. Аз бих заложила единствено на какаово и кокосожо масло, евентуално с малко сусамово. Идеята на правенето на козметика за слънце с естествени масла не е да има “фактор” за защита, а да снабди тялото ти с естествена защита благодарение на съставките на маслата.
Най-добре се приема защитата от вредните УВ лъчи вътрешно. Подсказвам - търси пигменти и по-конкретно - меланин (от хранителни източници).
Мнението беше редактирано от Margi на 19.06.15 14:08.
19.06.15
19:26
Почетох малко повече по въпроса днес. Ето какво измислих (ще се радвам на корекции, ако съм недогледала нещо):
Спрях се на равни части кокосово масло, какаово, сусамово и от малинови семки (още не съм сигурна за маслото от невен). За след слънце ще ползвам масло от карите (shea butter). Жожобата ще я пропусна. Бях я предвидила заради свойството й да удължи живота на другите масла, но така или иначе ще забъркам малко, колкото за проба. Никакви цитрусови етерични заради тяхната фототоксичност, за което мерси, Марги!
За храните, които спомагат за формиране на меланин намирам следното:
1. Трябва да съдържат в по-големи количества аминокиселината тирозин. Такива са:
А) храни от животински произход: пилешко месо, говеждо, риба, кокоши яйца, говежди черен дроб, извара
Б) храни от растителни източници: пълнозърнест хляб, зърнени храни, макаронени изделия, грах, сусам, тиквени семки, авокадо, бадеми.
2. Трябва да съдържат повече провитамин А – β-каротин и други каротиноиди, способни не само да направят загара на кожата по-наситен, но и да предпазят клетките от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи. Такива са:
А) храни от животински произход: говеждият черен дроб, жълтъците, сметаната, изварата, сирената и рибеното масло, което освен това стимулира производството на витамин Д в кожата под въздействието на слънчевите лъчи.
Б) храни от растителни източници: морков, тиквата, чушките, броколите, зеленият лук, магданозът, зеленият грах, прасковите, кайсиите, червените ябълки, гроздето, динята, пъпешът, черешата, спанакът, киселецът
3. Трябва да са богати на витамин С, мед, калций, витамин Е, калий, натрий и магнезий - засилват производството на меланин и предпазят кожата от обезводняване и изгаряне с помощта на биофлавонидите Такива са-сушените сливи, тъмните сортове грозде, боровинките, ядките, бананите, киселомлечните храни, зехтина, зеления чай и цитрусите. Само последните не е желателно да се употребяват точно преди излагане на слънце, защото могат да предизвикат фотоалергия или неравен “петнист” загар.
Подцветнала съм тези, които ям по-рядко или почти никога. Морковките задължително ще ги застъпя повече. Някаква крем супичка ми се върти в главата с малко картоф, морков и запечени тиквени семки вместо крутони.
В калориен дефицит съм и няма как да си набавя достатъчни количества, за това четох и за препоръчани добавки. Така като гледам съм изпълнила препоръките.
При мен тази алергия се получи някъде през пубертета след системно излагане на силно слънце на едни други ширини.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 19.06.15 19:58.
20.06.15
15:39
Събота 20.06
Храната: 50 гр сурови бадеми, 1/2 сусамка, бобена салата със зехтин, печени чушки и патладжан (зрял боб от консерва 200 гр), свинска пържола 200 гр
Добавки: обичайните
Прием на kcal: 1496 (без зеленчука)
Въглехидрати: 67,2 гр. (без зеленчука)
Колело: 9,8 км
Тренировка А рано сутрин на гладно:
10х10 клек с тежест в ръце от15 кг., през 20 сек.
планк 4х макс през 1 минута (направих 1х3мин. 15 сек., 2х2,5мин., 1х2мин. 15 сек.)
21.06.15
16:10
Неделя, 21/06/2015
Храната и добавките са точно като вчера.
Следобед Тренировка Б:
бутане от лег 6х7 на 30 кг през 15 секунди, мишниците плътно до тялото, хвата на ширина на раменете (имах сила и бутнах всичко)
Колело: 5 км
Утре сутрин ще се претегля, но междинно на кантара не виждам да съм свалила. Поне ще видя как са обиколките.
Днес ми се обадиха колеги с тъжна вест, след което като в мъгла си забравих чантата в магазина и чак като се прибрах вкъщи се усетих. Доста бързичко се затичах обратно и си я намерих непребъркана. Изглежда, че тичането май го мога вече. Ще гледам да предприема нещо в тази насока.
22.06.15
07:07
Мерки след седмица 7 СНС:
Килограми: +2кг (от 83 на 85)
Ханш: -1см (от 106 на 105)
Всички останали са запазени
Движението: 3 тренировки в зала, 3 в домашни условия
Колело: 81,3км (всички на батерия)
Храненето: калории до BMR без включване на зеленчуците
Въглехидрати: до 70гр (с изключение на 2 дена, но средно за седмицата е спазен прага)
BMR за новата седмица няма да го пипам и остава 1527 (изчислен върху 83 кг Mifflin-St. Jeor).
Няма как да съм качила с тази храна. Мерките ми са без промяна, даже на ханша съм една идея надолу. Най-вероятно 2-та кг са от задръжка на течности заради МЦ. Днес почивам.
казано от Теди Илиева на 19.06.15, 19:26:
За храните, които спомагат за формиране на меланин намирам следното:
Имах предвид повече храни, които съдържат пигмента меланин, а не които стимулират производството му,което си е доста трудоемка работа за организма с или без подходящи храни.
Друго, коетотрябва да имаш предвид е, че чувствителността към слънцето няма да се изпари изведнъж, само като добавиш източници на меланин. Отнело е време на тялото д си изгради подобна чувствителност,ще отнеме и време да се освободи от нея.
Маслото от ший е добър избор. Бях забравила за него,тъй като не става за ядене ;)....май
23.06.15
21:29
Понеделник 22/06
Храната: закуска 1 нектарина 130гр, междинно 2 моркова, обяд омлет от 4 яйца (220гр), кашкавал 50гр, масло 20гр и 2 сурови чушки, вечерта 3 сурови бонбона с мед, кокос и сусамов тахан, 2 студени чая със захар, 100 гр шоколад
Добавките: сутринта сока на 1 лимон, 20 капки клеева тинктура, 1 с.л. MSM, 2 табл. витамини Orange triad
Прием на kcal: 1813 (без зеленчука)
Въглехидрати: 150 гр. (без зеленчука)
Имах сериозен повод да се натъпча със сладко. Естествено, че не помогна, но трябваше да опитам.
Вторник 23/06
Храната: закуска не, обяд свинска вратна пържола 200 гр и салата зеле с моркови, следобед 1 сладолед, вечеря сух таратор от 1 кис.мл. 2%, орехи 40гр, шарлан 2сл, копър, чесън и краставици
Добавките: сутринта сока на 1 лимон, 20 капки клеева тинктура, 1 с.л. MSM, 2 табл. витамини Orange triad
Прием на kcal: 1526 (без зеленчука)
Въглехидрати: 58 гр. (без зеленчука)
Колело: 15,2 км (на батерия)
Тренировката А малко по-късно тази вечер. Утре ще допиша минутите от планка.
Дописвам планка (задържани резултати от предния път): 1х3мин. 15 сек., 2х2,5мин., 1х2мин. 15 сек.
Гърча продължава. Надявам се съдбата да се смили най после над мен и да не ме среща толкова често с бивши и настоящи жители на град Враца. Утре ще гледам да компенсирам храната от понеделник.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 24.06.15 00:20.
24.06.15
19:20
Сряда 24/06
Тренировка Б след работа
бутане от лег 6х7 на 30 кг през 15 секунди, мишниците плътно до тялото, хвата на ширина на раменете
Наложи се да разменя местата на бутането от лег и долния скрипец, защото лежанката беше заета.
Бутнах всичко, спазих почивките, единствено последните 2 серии задържах малко повече в горно положение.
Колело: 15,1км (на батерия)
Храната: никак, като калории е около и малко над BMR, но е бедна на белтъчини и мазнини и богата на въглехидрати и захари.
Добавките: без рибеното масло и кефира.
Вода недостатъчно: към 1,5л
Кръста и рамото пак ме понаболяват от днес. Поръчах си и утре ще ми доставят една поставка за стола в работата, да ми помага за правилна стойка при седене. Не е скъпа, 10-12лв. Гледам други ползват такава, може и да ми дойде добре. Сега си лежа на апликатора и пийвам към 100гр уиски. Пак ще си сипя, пие ми се. Ще се намажа с волтаренче. Чакам с нетърпение края на седмицата и излизам отпуска за да се откъсна от работа и грижи.
24.06.15
19:56
Отдавна не съм пускала музика. Напоследък слушам Conjure One.
25.06.15
20:53
Четвъртък 25/06
Храната: закуска двойно капучино, обяд риба хек пане към 150 гр и неовкусена салата зеле с моркови, следобед овесени крекери с ким 80гр, вечеря 1 протеинов шейк Dymatize Elite Whey
Прием на kcal: 1162 (без зеленчука)
Въглехидрати: 73гр. (без зеленчука)
Колело: 14,7 км (на батерия)
Тренировка А – следобед
планк 4х макс през 1 минута (свалях с 15 секунди от най-силния планк и стана 1х3м 15с, 1х3м, 1х2м 45с, 1х2,5м)
Лек махмурлук.
27.06.15
12:03
Петък 26/06
Храната: 1 кисело мляко 3,6%, кашкавалка 150гр, чай с 1сл мед, меденка и 3 бисквити с шоколад, вечеря 3 чушки с кайма и ориз
Прием на kcal: много, не съм смятала
BMR: 1527
Въглехидрати: над 70гр.
Колело: 14,7 км (на батерия)
Вечерта тренировка Б и масаж.
бутане от лег 6х7 на 30 кг през 15 секунди, мишниците плътно до тялото, хвата на ширина на раменете
На тренировката имах достатъчно сила и почти не се изморих. Най-големият ми обичаен зор на лежанката мина добре и бутнах всичко с малко задържане в горно положение на последните 2 серии. Богатата на въглехидрати храна изглежда си даде своето.
Тази седмица ми беше много тежка психически и не се справих с храната, но ще се изправя и ще продължа отново.
Вече съм отпуска за цяла седмица и ще мога да се концентрирам върху себе си. Предстои ми и едно кратко пътуване до Гърция 02-06 юли та се надявам да събера много положителни емоции. Взела съм си нова палатка.
27.06.15
21:02
Събота 27/06
Храната: 300гр боб, няколко печени чушки, 100гр сирене, свинско със зеле на фурна (месото 150гр)
Прием на kcal: 1335
Въглехидрати: 74гр.
Вечерта Тренировка А:
10х10 клек с тежест в ръце от15 кг., през 20 сек.
планк 4х макс през 1 минута (като предния път 1х3м 15с, 1х3м, 1х2м 45с, 1х2,5м)
Днес покарах малко колата на сестра ми. Не бях шофирала повече от година.
Взех си от Декатлон маратонки за бягане- евтинки Kalenji колкото за проба. Много са леки и ми паснаха на ходилото. Мисля да потичам с тях в Гърция в сутрешните часове докато се събуди тайфата, че са много тежки на ставане.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече