11.02.2016г.
Храна:
08:00- (coffee) с мляко и 1ч.л. кафява захар
11:00- салата- айсберг, 2-3 пил филенца, 2 сухара, малко млечен сос
14:00- след два часа обикаляне хапнах един Subway 15см, черен хляб с пуешко филе и зеленчуци
16:30- (coffee) като сутринта (не го изпих)
17:30- 1 сухар , няколко слайса шунка, 3 соленки, 1 круша, чай от джинджифил
18:30- раздвижване
20:00- около 150гр шунка, малко печени картофи, 1 фурма
21:30- 1 свински котлет на скара
Допълнително: vit D , женски Now
Раздвижването беше докато Ники зяпаше baby tv :
глут. ритници
клякания с 12кг детенце :D
планк
коремни преси
Хем ми се искаше да тренирам , хем силици няма. Не се чувствам отпочинала. Искам да си върна старата форма, а усещам, че ми е трудно, защото нямам необходимата почивка. Тръгвам да “режа” от храната и усещам,че на моменти е грешка. Бързам ,а не бива!
Днес след разходката, която беше 2 часа, нямах сили да се кача до 5-тия етаж и чаках асансьора. Не ме кефи това положение.
Гастрита ме сви снощи. Няколко дни трябва да съм с повишено внимание спрямо салатите и подправките.
Странно, но явно съм имала нужда от повечко протеин и мазнини, защото не успях да издържа на изкушението и вечерях втори път. Котлетът не беше в плана.
12.02.2016г.
08:30- (coffee) с мляко и 1 ч.л. кафява захар
09:00-11:00- 120гр обикновени бисквити / 500ксал ! /
14:00- свински котлет на скара, няколко печени картофа, 1 бебешка бишкота
16:00- 2 фурми, няколко лъжички дом сладко от сливи без захар, чай от джинджифил
17:00- Трен
ще има супа от морков и карфиол, пил филе на скара и може би някой сухар
Допълнително: vit D, Ензими на Now
Трен:
загрявка на пътеката 5мин
клек- 1с @20кг, 1с @23кг, 1с @25кг , 2с @20кг
лег- 11@20кг, 7@22кф, 8@22кг, 5@22кг
придърпване надолу с прави ръце на скрипец- 3х10@ 10кг
тяга /работа за техника/ - 2с @20кг
Развали ми се клекът когато увеличих килограмите. Не са ми толкова тежки, но техниката куца, та направих 2 серии само за подобряването й. С по-тесен хват ми е по-добре.
Като цяло тренировката се получи прилична.Натоварих се, беше кратка и стегната.
Не съм доволна от храната. Тези бисквити ще ми изядат главата някой ден. Трябва да поизчистя малко храната и да следя да не прекалявам с калориите. Струва ми се, че на моменти хапвам без да съм гладна. Вярно е ,че не спя добре и ,че с дребният доста съм в движение, но май мъъъничко надхвърлям дневната дажба :)
Коремът ми е подут, а гастритът леко раздразнен.
13.02.2016г.
07:30- мялко с нес и 1ч.л.кафява захар
10:30- 2 филии със салам и кашкавал на скара
12:30- 1 ябълка, чай от джинджифил
14:30- салата: зеленища, 1 варено яйце, 2-3 хапки пил филе, 2-3 хапки печена наденица и толкова хляб
17:00- две лъжички дом сладко от сливи без захар, 1 сухар, 20-30гр сирене, чай от джинджифил + лимон + 1ч.л.мед с пчелен прашец
пека някакви пил филета, ще дописвам
Допълнително: 2 пробиотика, женски NOW
Имам МТ на краката и гърба. Значи добре съм тренирала :D Задържам и водичка, но то е нормално.
От домашното сладко от сливи ме заболява гастрита. Сви ме 5 мин след като бях хапнала. Само от това ще да е.
Мъжът ми купи свежо сирене на Маджаров. Е, няма такава вкусотия! Ядеше ми се точно такова сиренце. От доста време гледам да се въздържам и да не ям ,а реално и аз не знам защо си го забранявам. Понякога ми става малко тежко на стомахът ,но не е всеки път и не съм сигурна,че трябва да е в графата “неподходящи храни”.
Мъжът ми донесе и бонбони на Lindt. Някаква голяма кутия с много различни видове вътре.Лигите ми текат! Ще си изпробвам волята май (whew)
Пробиотикът ми е със срок на годност до 03.2016ч. . И без това тези дни нещо не ми е добро усещането в стомаха , та най-вероятно ще си го доизпия.
14.02.2016г.
Честит празник! (d) (nlove5) (кой каквото си празнува) :)
Пожелавам Ви всеки ден да бъдете пияни от любов!
08:00- (coffee) с повечко мляко + 1 ч.л. кафява захар
13:30- салата от зеленища, малко хумус, някаква черна питка, яйца на очи и аспержи
18:00- (coffee) + 1ч.л. кафява захар
20:00- сирене около 20-30гр, 2 печени чушки, малко ориз и 2 малки пил филенца на скара; чаша бяло винце (d)
Допълнително: 1 пробиотик
Хубав ден :) С мъжът ми бяхме на ресторант ,а после на кино. Гледахме Deadpool. Много сполучливо и забавно филмче. :)
Чувствам се понаедряла. Знам,че е временно, но винаги се дразня на това усещане.
Мнението беше редактирано от June101 на 14.02.16 20:31.
казано от Sanya на 14.02.16, 21:08:
Хммм и ние гледахме Deadpool :D Сега остава да сме го гледали заедно хаха
Ехее :D Ние бяхме в Арена Младост, прожекция от 15:20ч
казано от June101 на 14.02.16, 22:23:
казано от Sanya на 14.02.16, 21:08:
Хммм и ние гледахме Deadpool :D Сега остава да сме го гледали заедно хаха
Ехее :D Ние бяхме в Арена Младост, прожекция от 15:20ч
Хммм за малко...Cine Grand CCS 15:45 ;)
15.02.2016г.
08:20- (coffee) с мляко и 1ч.л. кафява захар
09:00- 1/2 филия с кашкавал
10:30- 1/2 филия с кашкавал
обиколки навън около 2 часа и половина
15:00- мъничко варен ориз, няколко пил филета на скара, 1 филия с лютеница, 1 фурма
сън около час
17:20- 2 шоко бонбона Lindt, (coffee) с 1ч.л. кафява захар
ще дописвам вечерята
Допълнително: 2 пробиотика, vit D
Днес бях на разходка с майка ми. Прекарахме чудно. Споделих й ,че на моменти чувствам тежест в стомаха и ,че гастрита тези дни се обажда.Тя ме посъветва няколко дни да мина на кашави храни (така й беше заръчал един лекар).Та най-вероятно ще се пробвам няколко дни да го направя.
Чувствам се напълняла (dull) Трябва да взема мерки.
Изтеглих си Insanity да го видя що за чудо е, но не знам дали ще го подхвана.
* Тази сутрин закуската не беше попара, а филийка с масло и кашкавал.Ники сам си вземаше приготвените от мен залчета и ги хапваше сладко, сладко. Стана ми много мило :) Расте юначето (nlove9)
казано от June101 на 15.02.16, 18:39:
Изтеглих си Insanity да го видя що за чудо е, но не знам дали ще го подхвана.
Уууу успех с Инсенитито, хард си е ;) Сподели впечатления после!
16.02.2016г.
08:30- (coffee) с малко мляко и 1ч.л. кафява захар
10:00- купичка пилешко филе, картофи и моркови на пюре
12:00- купичка пилешко филе, картофи и моркови на пюре, (coffee)
15:00- купичка пилешко филе, картофи и моркови на пюре, 2 фурми
17:00- около 20-30гр кашкавал, 1 фурма, зелен чай с лъжичка мед с пчелен прашец
30гр бадеми, купичка от яденето
Допълнително: 2 пробиотика, 1 табл ензими Now, vit D
Пасираната храна много засища, но така ми се замота главата, че все едно нищо не съм яла.
Хем лека храна, а пак чувствам тежест в стомаха.
Мернах 2 клипчета от Insanity-то и си мисля,че ако направя половин тренировка ще е супер :D При всички положения ще се пробвам, защото съм любопитна.
Бях на ортодонт. Най-вероятно ще слагам брекети. Знам какво мъчение ме чака понеже веднъж вече изкарах 3 ,5 години с това чудо. Подготвям се психически.Загрявам и с пасираната храна :D
Мнението беше редактирано от June101 на 17.02.16 10:45.
17.02.2016г.
(coffee)
- купичка - пил филе, картоф, карфиол, морков, магданоз на пюре
- 1 мъничка бисквитка
- 40гр бадеми, 1 банан
- малка порция мусака
- 1 фурма и тренировката
- купичка- пил филе, картоф, карфиол, морков, магданоз на пюре; (coffee)
- филия и половина със сирене и кашкавал
Допълнително: vit D, 2 пробиотика
Трен:
Направих около 14мин от фит теста на Insanity. (whew) За толкова ми стигнаха силите. Общо 5 упражнения + разгрявката съм направила като трябваше да работя по 1 мин на макс, а аз издържах по 40сек. :D
Мисля, че само със спринтове съм си вдигала толкова пулса и тогава се нормализираше доста по-бързо. Програмата е истинско предизвикателство :)
Храната на пръв поглед ми изглежда повечко, но купичките готвено направено на пюре не са много като количество. В общи линии може и да е точно толкова, колкото са били нуждите ми.
18.02.2016г.
(coffee)
- 2 яйца на тефлон
- 1 форнета със сирене и 1 с шоколад, (coffee) /баба беше на гости :) /
- салата: маруля, свинско филе, морков, 2 сухара, салатен микс от семки, 30г бадеми
* Тренировка
- десертче: 200г кис. мляко + 1ч.л. чиа + 1 малък банан (изядох 1/2)
- свински котлет на скара + зелена салата+ 1 морков + няколко чупки хляб
Допълнително: 2 пробиотика, vit D
Тренировката (или подобието) :D
Направих 10мин от първата тренировка на Insanity ( Plyometric Cardio Circuit ), като след 7-ма мин направих почивка около 3мин и довърших останалите 3 работни минути. / 7мин работа -3мин почивка- 3мин работа/
HRср 152 , HRmax 185
Не искам да си вземам душата и затова не продължих.Можех да направя още 5 измъчени минути, но след това да съм смазана, а имам цяла вечер да движа с прохождащото човече у дома.
Пулсът се вдига доста добре и определено тренировките са чудни. Друг е въпросът, че не съм такава машина в момента, за да мога да издържа на подобно натоварване. Нищо! Аз мисля да се възползвам от програмата и първоначално да разделям тренировките. Тялото ми постепенно ще се адаптира.
За храната ме глождят малко размисли и страсти. Прочетох, че през втората половина на месечния цикъл при жените, се навлиза в състояние на по-висока инсулинова резистентност и е по-добре да се храним с повечко мазнини и по-малко въглехидрати. Та мисля си аз по въпроса дали да не се пробвам. Трудничко ще ми е да умирам за въглехидрати, а да давам мазнини за енергия. Честно да си призная това е и малко против моите разбирания, защото аз се стремя да слушам подаваните от тялото ми сигнали. Докато не го пробвам обаче няма как да го коментирам.
Мнението беше редактирано от June101 на 18.02.16 20:32.
Спазваш ли реда на тренировките Инсенити? Има една табличка кое видео след кое е, също така по-продължителните видеа са за втория месец от програмата. Ако нямаш самата програма с удоволствие ще ти я пратя ;)
Мила, не съм сигурна дали ги спазвам. Както са в папката под номера , така бях решила да ги правя. Знам за календара, но си помислих,че няма смисъл от него при положение,че една цяла тренировка не мога да избутам :D
Това, с което аз разполагам е: фит тест + 13 тренировки :) Да не би да не е цялата програма? С радост ще приема ако имаш нещичко за изпращане :*
Това е подредбата на упражненията и мисля че е ключов момент да ги следващ, защото втория месец от програмата става много по-хард :D
19.02.2016г.
(coffee)
- филия с кашкавал
- 2 шоко бонбона
- филия с шунка и кашкавал, 2 лъжички дом сладко от сливи
(coffee)
- 30г бадеми, 2 фурми
- 2 блокчета шоко 85%, 5 сушени кайсии, 1/2 краставица и около 100г пил филе
- 1 малък банан, малко кис мляко, 30гр кашу
Много груби сметки-> Б- 77 , М- 85 , В- 181—> 1672ксал ( най-вероятно са +100-150ксал)
Дoпълнително: Vit D, Mg 250mg
Не мисля,че ще успея да тренирам всеки ден Insanity. Вчера след 10-минутната тренировка бях като премазана. Днес едва се влача, поне спах доста дълбоко :D Нямам нормална почивка и възстановяване.
Храната е кофти, но честно да си призная това ми се ядеше. Искам да поспра с млечните и хляба, а не мога и не мога (или не успявам да намеря воля у себе си).
Днес постоянно нещо ми се ядеше.Мразя такива дни. Ходя една такава вяла и през час искам да джвакам нещо. Отдавна не съм смятала калории, но май ще ми се наложи, за да се постресна :(
Този месец около овулацията пак имам нещо като цикъл. Трети ден вече. Още в срядата отидох на лекар, но според него няма нищо нередно. Не съм сигурна доколко мога да му имам доверие, защото ми каза и нещо от сорта :”Ако искаш можеш да попиеш противозачатъчни.” Възпитана съм добре и се сдържах, иначе такава майна щях да му тегля...
Нещо съм паднала духом. Не мога да се самонахъсам.
И нещо готино- детенце днес направи около 10тина крачки само! (sun) Естествено аз бях точно зад него, защото все още е като пиян морков :D
20.02.2016г.
(coffee)
- 2 курабии (купешки) , свинско филе
- 2 курабии , свинско филе
Тренировка
- салата: айсберг, свинско филе, Цезър дресинг, 3 сухара; 1 блокче шоко 85%
-зелен чай , 1 морков, 150гр сирене котидж + около 150гр варени картофи, чаша бяло вино (d)
-edit: към 23ч. 1 филия хляб + още 150г котидж, блокче шоко 85%
Допълнително: vit D, Mg 250mg, vit C 3бр
Тренировката:
5мин бягане за загрявка
клек 1серия @ 22кг, 2с @ 24кг и дотук бях със силовата част
10мин интервално бягане
1 серия обикновени коремни
1 серия с повдигане на крака на стенд
Отидох с идеята да започна една програма със силови тренировки. Да ама не. Тялото ми просто отказваше такъв тип натоварване.Потичах, което ми подейства добре физически и психически.
Мнението беше редактирано от June101 на 21.02.16 08:24.
06.03.2016г.
Здравейте ,мили хора! Не съм писала от едно извесно време, но честно да си призная съм паднала духом и не ми върви нито храната, нито тренировките, нито позитивното мислене. Боря ги нещата, но се чувствам много сама.
Все още бебока нощем се буди през 40мин. И аз все още ходя като пиян морков въпреки,че понякога през деня поспивам и уж наваксвам сънния дефицит.
Не куца обаче само това. Изнервена съм, ядосвам се ( някои от най-близките ми хора допринасят за това). Имам чувството,че това ми пречи да се храня( ям, защото съм изнервена), тренирам и въобще да усещам себе си както бих искала.
Търся начини да изляза от това положение и се надяам скоро да се случи.
Като изключим словоизлиянията по-горе да си кажа малко за храната и спорта.
От няколко дни си позволявам течен шоколад. Не е много и не мисля,че пречи.
Ще се пробвам да премахна няколко храни от менюто си : хляб, обикновени бисквити, кашкавал, ядки без слънчогледови и тиквени семки (другите хем ми дразнят гастрита, хем по мое мнение качвам от тях). Поставила съм си за цел да хапвам повечко зеленчуци ама да видим.
Тренировки се мяркат когато се чувствам добре. Тренирам само, когато знам,че съм достатъчно починала и, че ще изпитам кеф от това. Планирам кросове в парка и като цяло задължително кардио дейност. Няма да прекалявам , но смятам, че този тип тренировки на мен ми носят повече ползи. Естествено ще има и по някоя силова, защото трябва да се заяква :)
Нося си гривната на Fitbit. Гледам горе-долу какво движение има в ежедневието ми. За минавалата седмица съм навъртяла 35км, което го разхвърлям и средно е 5км на ден.Мисля,че е прилично.
Засега ще вписвам само ако има нещо , което считам,че е от по-голямо значение.
Хубава вечер! :)
Привет, сладури!
Минавам да нахвърлям малко мисли и да впиша какво се случва при мен.
Друго си е , когато човек е наспан! Две нощти детето беше с баба си и аз съм като преродена- жизнена, весела, дейна, мислеща трезво и позитивно :D
Храната бива. Имах един ден, в който ядох пица, шоколад, сладолед със стевия и почти целия ден мина под мотото ” лежи, седи и се пести” , но иначе за миналата седмица съм навъртяла 40км движение.
Всеки ден хапвам тиквени семки. Стремя се да пия повечко вода, да ям поне по една салата на ден и винаги да има нещо сготвено у дома, за да не ям сандвичи или по-мазна храна от ресторант.
Добавките ги пия различно и всеки ден гледам да има по нещо- Ca + vit D; женски Now; Анакапс за хубава косица (makeup)
Тренировките: умерено кардио, имах само един ден с тичане 40мин на пътеката. Тренирам със собствено тегло и с тежестти, но според настроението и моментното усещане. Като цяло клоня към повече повторения и висока плътност на тренировката.
Действам в насока да се успокоя психически и да се настроя оптимистично. Стремя се да не обръщам внимание на нещата, които могат да нарушат душевния ми баланс. Стъпка по стъпка успявам :)
И за финал една готина новина- детето проходи (party) Клатушка се и щъка из цялата къща. Много е готин (nlove9)
19.03.2016г.
Привет, мили трениращи сладури! Минавам да дам малко отчет.
Тази седмица тренирах в понеделник и в петък. Евентуално утре (неделя) ще се пробвам да направя още нещо.
Тренировката в понеделник беше с много клекове, напади с пудовки, тяга с прави крака, бързо ходене по наклон , та и потичах бързичко едно 10-15мин. Резултатът беше, че до четвъртък имах зверска мускулна треска на краката и дупИто. (mooning) Тренировката беше със субмаксимални килограми, които да кажем за нападите за мен са 2 пудовки по 6кг. Много бях доволна от резултата въпреки, че ми дойде нанагорно клякането и вдигането на детето :D
Вчера (петък) направих кратка ,но ефективна тренировка: клек с 26кг, пулоувър с 5,6,7кг , раменни преси 5,6кг , тичах 5мин. Сега имам мускулна треска на гърдите.
Тренирам изцяло по усет. Сама решавам какво и колко да натоваря. Така разпускам и психически. :)
Мъжът ми снощи ми каза,че изглеждам чудесно и вече доста си личало,че тренирам :D
Тази седмица навъртяните километри ходене сигурно ще са над 40км. Ще впиша по-късно.
Храната: не я мисля особено. Онзи ден бях с приятелки навън и хапнах пица. Гледам да ям ,каквото ми се яде, но да не преяждам.
Пия фрешове портокал + грейпфрут. Дават ми много енергия. Правя разни салатки със зеленища и семки.
Предстоят ми две изпитания:
1) Трябва да откажа детето от спането в едно легло с мен. Онази нощ така се изтресе, че няма да коментирам.Добре,че имаше някакви възглавници долу. Дотук 1-0 за мама, защото снощи си спа в леглото.
2) Ще слагам брекети. Първо ми предстои едно лечение и после ще ги сложим. Ще са свързани с доста интервенции и предполагам болки. Ортодонтката ми ме предупреди, че няма да е лесно. Та подготвям се психически за това. Трай, бабо, за хубост! :D Може би ще ги забавя мъничко, докато не видя, че Ники е по-спокоен и по възможност спим отделно.
Това е засега :) Хубав уикенд на всички! :)
Мнението беше редактирано от June101 на 19.03.16 09:24.
Добро утро, сладури! Надявам се, че сте в готино настроение, въпреки гадното време навън!
Аз да дам малко отчет. Последните дни храната е зле и от една седмица няма тренировки.Просто чувствам безсилие и липса на мускулен тонус. Не знам дали вие дамите сте го усещали, но през втората половина на МЦ поне при мен има едно лениво положение и се налага бая да се напъна, ако искам да тренирам. Явно покрай грижите за детето, това “напъване” не ми се получава този месец. Като сложим комбинацията от кофти храна (солети, обикновени бискивити, шоколад) + нетренирането + непиене на вода.. резултатът е кофти усещане и кофти настроение. Ама ще мине, де!
Иначе да кажа,че движение не ми липсва. Навъртам си километраж.
В главата ми пак прескачат разни режими и лишения. Не искам да е така. Искам сама да се насочвам към плодовете, а не към обикновените бисквити. И не ,защото така трябва, а защото това ми се яде.
Надявам се скоро да мине това състояние на безтегловност на тялото и да отида в залата да направя някоя ползотворна тренировка. Ако някоя дама има решение на въпроса с това безсилие покрай прогестероновия пик, нека пише :)
Хубав ден на всички! :)
June, може би трябва да помислиш над нещата така... Ако отидеш да потренираш може да премахнеш наструпания стрес от всичко, което изброи. Каза, че не можеш да се побутнеш, но съм сигурна, че ако го докараш до прага на залата и веднага разтоварването ще започне. Тренировките определено редуцират стреса поне наполовина (поне при мен е така), от там може би ще започнеш да елиминираш и другите ти терзания. Най-трудно наистина е да се започне, но вярвам че добуташ ли го до там всичко друго ще ти тръгне по-лесно ;)
Хайде усмихнат ден и при следващото включване дано си си решила “мъките” (F)
01.04.2016г.
Здравейте, мили спортни другарчета! (sun)
Вписвам малко отчети и размисли.
Не съм тренирала от 2 седмици. МЦ дойде, бях в безтегловност и тъй. Движение не липсва обаче. Когато съм с дребния навън си е жива тренировка.
Мъжът ми иска да работя още за дупИто. Казва ми да клякам. Аз обаче не ги усещам тези пусти клекове в дупето. Отиват ми в краката. Може би аз не правя нещо както трябва. Виж нападите са друга песен :D
За храната:
Забелязвам, че ако хапна нещо например към 8-9ч сутрин, после цял ден пада ядене. Ако до обяд карам на кафе с мляко , после се храня нормално и ми е по-леко на стомаха.
Също така забелязах,че трябва да има повече мръвка. Определено се засищам повече.
Напоследък опитвам и да ям чак когато усетя,че наистина съм гладна. И преди съм го отбелязвала това, че ми е “слаб ангелът” и се отпускам да гризкам, дори когато не чувствам физически глад.
И нещо извън спортните отчети ...
Вчера беше прощъпулника на Ники. Много весело си прекарахме. Хвана първо четката за рисуване, а веднага след нея мишката. Та всички решихме,че web дизайнер ще става :D Милото детенце от ден на ден става все по-осъзнато и расте като гъбка. (nlove5) Голяма радост ми е !
* Малко снимки от нашето семейно събитие. И да покажа, че съм в крак с последните филми на големия екран (wasntme)
Мнението беше редактирано от June101 на 01.04.16 09:19.
За клековете и аз същото мога да кажа, както и за нападите - клек - крака - напади - дупе ......може би зависи от вида на клека (wasntme)
На мен нападите са ми фаворит, особено когато са ходещи. Другото е суингът!
04.04.16
09:10
Хип тръст и български клек. :)
Страхотни снимки!!!
Още един глас за нападите за дупе ;)
Ходещи или скачащи, с тежест абе....всякакви напади :D Там ме удрят мен, клековете не.....
Здравейте, симпатяги! :))
Да, да и аз стигнах до извода ,че нападите (всякакви) и суинговете бая удрят в дупето. Бг клекът трябва да се пробва, а за хип тръстърите честно казано ми се иска някой да ме гледа, защото не съм сигурна,че ще се справя с изпълнението :)
Да впиша аз по спомен вчерашната тренировка.
СС:
- напади с пудовки/ дъмбели
- пулоувър
СС:
- суингове с пудовка
- избутване на дъмбели от лег
СС:
- клек с дъмбели
- едностранно гребане
Коремни на стенд
пътека - 10мин бързичко бягане
Работих с много кратки почивки, стегнато и съм доволна. Не мога да се подмотавам и да почивам.Явно просто съм такъв тип, че всичко с по-висока интензивност ми върви по-добре.
От храната има какво да се желае. Хапват ми се хляб, обикновени бисквити и солети. Калориите не са ми малко, защото и от мазнини не се лишавам. Не си го обяснявам това диво желание за тестяно.
Нещо съм се нахъсала да изпробвам нови рецепти, да кулинарствам. Дано ми останат време и сили да се развихря. Ще докладвам ако сътворя нещо интересно.
Трябва да пия повечко вода! (wait)
На моменти детенцето ми “спира тока” :D Търча след него по площадки, люлки и пясъчници. Иска да пипа навсякъде. Иска всичко да прави.Знам,че това е най-естественото нещо. Само казвам, че имам чувството,че тренирам двуразово :D
05.04.2016г.
Тъй! Ще повписвам малко май, за да има повече контрол. :)
Ставане 06:45
07:20- (coffee) с малко мляко и 1ч.л. кафява захар
09:20- орехи (20гр)
10:30- Трен
12:00- пил филе на скара, малко кашкавал, 1/2 домат, зелена салата, краставичка, малко семенца отгоре, 2 сухара
16:00- десерт- дом течен шоколад (или нещо такова) с 3 ягоди и 2-3 лешника ; (coffee)
вечеря- ризото с телешко и зеленчуци, малко салата от домат, краставица, царевица, чушка, сирене
Тренировка:
-Двустранно гребане с дъмбели- 12х5кг, 8х6кг, 8х6кг, 7х7кг
-Придърпване надолу с прави ръце на скрипец - 14х10кг, 9х15кг, 8х15кг, 7х15кг
-Коремни преси- 3х10
-Повдигане на крака на стенд 3х15
-Планк - 1мин
-Пътека - тичане 12мин
Описвам десерта—> Исках да направя някакви бонбони, но нещо не ми се получи смес за бонбони, а стана рядко като течен шоколад. Ето продуктите,които използвах: 8 фурми, шепа лешници, 1 ч.л. кокосово масло, 2 ч.л. какао, 1/2 банан. Това вкусно нещо го изсипах върху ягоди и сложих кокосови стърготини. Стана нещо невероятно вкусно. Малко по-сладко беше ,отколкото на мен ми се искаше, но и така го изядохме :D
Мнението беше редактирано от June101 на 05.04.16 19:34.
05.04.16
18:09
Изглежда и звучи прекрасно! :))) Една от любимите ми комбинации е, впрочем. Голяма работа, че не е на бонбони. :D
Ако искаш смес за бонбони, съотношението между сушените плодове и ядките трябва да е 2:1.
В случая: фурми+банан+масло : лешници = 2 : 1.
:)
казано от Вероника Налбатска на 05.04.16, 18:09:
Изглежда и звучи прекрасно! :))) Една от любимите ми комбинации е, впрочем. Голяма работа, че не е на бонбони. :D
Ако искаш смес за бонбони, съотношението между сушените плодове и ядките трябва да е 2:1.
В случая: фурми+банан+масло : лешници = 2 : 1.:)
Рони, точно за твоите бонбони, които беше приготвила за бб-тийм срещата се сетих днес! Даже трябваше да ти пиша по-рано за съвет :D
Мерси! :* Тези дни ще направя втори опит :)
Мнението беше редактирано от June101 на 05.04.16 19:35.
06.04.16
10:13
Бонбонка ала Ронка (BB-Team среща, декември 2015)
450 г фурми (махнати костилки, накиснати в топла вода, обелени след това)
200 г златна стафида
200 г сурово кашу
100 г бразилски орех
1 с.л. чиа
10 г натурално какао
кокосови стърготини за овалване
Фурмите и стафидите се пасират / смилат в мощен блендер. Към тях се добавят смлените или начуканите на ситно ядки (кашу, орех) + чиата, какаото.
По желание се добавя мед/стевия на вкус, но е достатъчно сладко така.
Оформят се топчета и се овалват в кокосови стърготини.
За цялото количество: 3944 калории
73.39 г белтъчини
592.67 г въглехидрати
180.51 г мазнини
:)
Мерси, Рони! Рецептата е наистина страхотна! Препоръчвам я на всички, на които им се хапват вкусни домашни бонбони :)
06.04.2016г.
Ставане 7:00 (но от няколко вечери не спим нормално,защото пак избиват зъби)
07:20- (coffee)
09:00- 10:00- орехи (около 30гр), 3 соленки, 3 много мънички резенчета козунак
12:30- около 150гр ориз с телешко и зеленчуци, няколко хапки домат със сирене
след обяд: 10-тина соленки, (coffee), шепа орехи
вечеря: 1/2 котлет от сьомга, малко картофи с копър и чесън, зелена салата, (d) чаша бяло вино
Да Ви кажа едно от най-неприятните неща (поне за мен) е сутрин да ставам, а с цялото си същество да усещам,че не съм си отпочинала. Първата ми работа е да си направя някакво силно кафе, за да мога да “отлепя” (yawn)
По площадките с детенце наистина си е тренировка и то здрава. Решава нашият,че иска да се катери по пързалката.Естествено аз трябва не просто да го придържам, ами направо да го вдигам,а той просто да стъпва, докато се качи.После спускане и всичко наново поне 15 пъти! Така на всяка срещната пързалка :D Оставам без ръце и кръст,защото си тежи. После тръгва на някъде и аз след него. Като пумпал е.
В този ред на мисли, явно трябва да тренирам по-тежко в залата, за да не представлява такова натоварване за мен това с пързалката :D (muscle)
И друго.. за храната.. На обяд хапвам и така ми се доспива, че едва си държа очите отворени. Когато имам помощ за малкия е ок, защото мога да си полегна, но когато съм сама и трябва да действам е ужасно. Същото е и вечер. Прибираме се от разходка, вечерям да кажем към 20ч. и започвам да клепам с очите, а Ники заспива чак в 22ч. Тези 2 часа ми се струват цяла вечност. Гладна съм и не мога да не ям, а същевременно после всичко ми става адски трудно за вършене. Търся разрешение на проблема.
07.04.2016г.
Ставане 07:30ч.
08:20- (coffee) , 1 соленка
09:00- мини тренировка 1
12:30- омлет от 2 яйца с мазнина, салата т краставици, 2 сухара, малко (coffee)
16:30- 1/2 пакетче обикновени солети, 3 дом бонбона , 1 ягода
17:00- мини тренировка 2
вечерята- 1/2 котлет от сьомга, зелена салата и картофи с копър и чесън
Мини трен 1:
Jump squats 15rep
Weighted Walking Lunges 24 rep, 12 per side 2x3kg
Sumo squats 50rep
Weighted step ups 24rep, 12 per side 2x3kg
30sec break
Scissor Kicks 24rep, 12per side
Bench Jumps 12rep
Knee ups 24 rep, 12 per side
Weighted Sumo Squats 15rep 6kg
+малко коремни с 3кг - 10, 15, 15
Мини трен 2 същата с малки промени:
Jump squats 15rep
Weighted Walking Lunges 24 rep, 12 per side 2x3kg
Sumo squats 50rep
Weighted step ups 24rep, 12 per side 2x3kg
30sec break
Scissor Kicks 24rep, 12per side
Bench Jumps 12rep
Knee ups 24 rep, 12 per side
Weighted Sumo Squats 15rep 6kg
+коремни с 5кг- 15, 15
руско извиване с 5кг - 14, 14
крънч- 10, 10
Тренировките се получиха супер.Изпотих се подобаващо. Не обичам да вписвам упражненията на английски, защото аз самата невинаги успявам да се ориентирам, но нямаше как този път.
Направих домашни бонбони! Не са по рецептата на Рони, защото нямах някои от съставките у дома, но определено след съвета й за съотношенията нещата изглеждат много по-различно. :) Прилагам и снимка :)
07.04.16
18:48
:) Изглеждат супер !
Рецепта ? :P
казано от June101 на 04.04.16, 17:18:
Здравейте, симпатяги! :))
Бг клекът трябва да се пробва, а за хип тръстърите честно казано ми се иска някой да ме гледа, защото не съм сигурна,че ще се справя с изпълнението :)
От седмица се чудя,какво да включа за дупе.И аз мисля да вкарам хип тръст в тренировката си. Та утре най-много да ми се смеят в залата.
Трябва да направим някоя тренировка заедно, не само да обядваме и пием кафе от време на време :* :)
Brazilch e , мерси! Давам я веднага :) :P
Аз изпозлвах като начин за мерене една чаша от 250мл.
1/2 чаша комбинирах орехи и лешници
1 чаша запълних с половин банан и останалото с фурми (не ги броих обаче колко бяха)
1 ч.л. кокосово масло
2 ч.л. какао
1ч.л. чиа
кокосови стърготини на око сложих, за да постегна още малко сместта и после за овалване :)
Първо смелих ядките в блендера. После отделно смелих останалите съставки. Чиата я сложих накрая преди да овалвам с кокосовите стърготини.
Дени, трябвааааа! Пропуснахме 2 седмици вижданията и много ме е яд. Другата седмица трябва да наваксаме, а може и тренировка да направим. Единственият проблем е ,че моите тренировки са 3 пъти по-кратки от твоите :D
Мнението беше редактирано от June101 на 09.04.16 14:57.
08.04.2016г.
Ставане 07:30ч.
08:00- (coffee) , 1/2 палачинка с мед, няколко ореха
10:00- още шепичка орехи
13:30- пълнозърнести спагети, спанак, риба тон и 1/2 домат
15:30- 2 пълнозърнести сухара с дом шоко крем* и няколко резена банан; (coffee)
16:30- Тренировка
вечеря- свински котлет на скара, зелена салата, предполагам, че ще засладя с малко домашния шоко крем
*домашен шоко крем- авокадо + какао + мед
Тренировка:
Лег- 10х20кг, 8х23кг, 7х26кг, 5х23кг
Напади - 6х12кг, 6х 12кг, 12х8кг На крак
Пулоувър-12х5кг, 10х6кг, 10х7кг, 6х9кг
Коремни- 10, 10, 10
46кг съм в момента. Вписвам килограми, защото вчера се измерих. Не се бях качвала на кантар от месеци :D
Усещам ефекта от тренировките и много се самонадъхвам. Няма по-добър стимул от явния резултат върху тялото и духа, който спортът оказва.
Мислех да не тренирам днес, но мъжът ми много искаше да отидем заедно, та реших да му угодя. Бях планирала малко бягане в края на тренировката, но усетих,че ако потичам, после съвсем няма да имам сили за разходката с детето и всички грижи до 22ч.
Доволна съм.Не бях правила лежанка с 26кг, а то се оказа, че мога и не съм чак такъв пилищар. :D
За съжаление май няма да мога да правя повече бонбони с фурми. Гастрита ми се дразни от тях. Трябва да подменя тази съставка :) Предполагам,че ще се пробвам със сливи.
Спагетите станаха чудни! Тези дни сигурно пак ще си направя :) Домашният шоко крем върху сухара, заедно с банана беше божествен.Препоръчвам!
Лирично отклонение:
Днес малко ме хвана яд на себе си. Страх ме е да си карам новата кола. Вече ме е страх и старата, която е 2 пъти по-малка да карам. Причината е ,че съм относително млад шофьор ( на 3 години) , а все още не съм свикнала с габаритите на новата.Ама то как да свикна като не я карам..Отделно от 2-3 месеца не съм излизала да карам сама.Загубила съм и малкото увереност,която притежавах. В някакъв омагьосан кръг се намирам.Хем не излизам да карам, хем искам да свикна с колата и да мога да си върша работа. Много ме е яд, че съм такава бъзла в това отношение.
Хубав уикенд, симпатяги! :)
June, тъй тъй съм тръгнала да крада по дневниците, ще ти пробвам шоко крема :D както го описа с филийката и банана....
09.04.2016г.
Ставане 07:20
08:30- (coffee)
10:30- 3 мъфина от оризово брашно *
12:30- 2 оризовки с Филаделфия, риба тон и домат
14:30- 2 мъфина, 6 купешки сладки, 3 шепи кашу
16:30- малко детски солети, опит да пия кафе, но ме сви гастрита
едит- дойдоха ни гости и стана мазало :( : кашу, бадеми, 3 сладки, 2 сушени сини сливи, айрян, няколко пилешки филенца, 2 чупки хляб (чувствам се като прасе)
* Мъфини от оризово брашно:
- 2 яйца
- около 150гр кис мляко
-1/2 ч.л. сода
- 3 с.л. кафява захар
- оризово брашно на око до получаване на желаната консистенция
- сушени червени боровинки
- в 1/2 от сместа сложих 1ч.л. какао, за да се получат шоко мъфинчета
Намазах отгоре белите с мед, за да станат малко по-сладки.
Шоколадовите намазах отгоре с кокосово масло + какао + малко мед. Всичкото е според вкуса.
Днес си отпуснах душата с храната. (blush) Не бива така! Хем не съм толкова гладна, хем ми се спи и се опитвам да се разсъня като ям въглехидрати. От тях ми се доспива след това и всичко се започва наново.
Вписвам направо вечерята и ще стискам зъби. Силно се надявам да не едит-вам нищо. Детето днес ще играе казачок поне до 22:30ч.(ако не и по-късно) и не знам как ще си нося душата до това време.
За здравето:
Снощи гастрита много се обади. С фурмите го раздразних, но се довърших с люспи от домати и лук в зелената салата (поне това е моята теория). Пих 2 хапчета и нещата се оправиха. Винаги пролетно време се “обаждат” по-често тези стомашни болежки.
Лирично отклонение:
Вече 3 седмици уча детенце да си спи в леглото.Имам успех!Спи си там. Сутрин след 7ч. обаче хем му се спи, хем трудно си доспива в своето убежище. Реших,че събота сутрин може да се поглезим и го взех при мен.Веднага заспа, а като се събуди отвори голееемите очички и ме гледаше с много любов.После протегна ръчички и ме нагуши, издавайки нежни звуци. Тези моменти са безценни! (nlove5)
Мнението беше редактирано от June101 на 09.04.16 19:17.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече