Дневникът на June

Прескочи до:

02.05.16
16:55

02.05.2016г.  Понеделник

Храната:
- (coffee)
- 130г обикновени бисквити (аз съм Cookie Monster )
- 50г био мюсли с пр мляко , шепа тиквени семки
-  2 яйца, морков, около 25-30г тиквени семки
-  (coffee) , 2 блокчета Lindt 85% , 3-4 об бисквити
-  1/2 свински котлет + зелена салата

Допълнително: Ca + vit D

Тренировките:
1. Сутринта (10ч.) имаше леко раздвижване с дъмбели  3кг и 5кг + малко упражнения със собствено тегло и  изометрии. Гледах да обхвана цялото тяло.
2. Следобед (16ч)- вело 23мин, 13км, 300ксал

Лирично отклонение:
Докато не се справя със собствените си вътрешни терзания, няма да имам успех нито с тренировките, нито с храненето, нито  с каквото и да е от външния ми свят. Балансът ми е разклатен до N-та степен.
Все се боря да съм позитивна ама нещо хич не ми се получава. Гепят ли ме лудите, няма спасение докато не мине или докато не ги изгоня с някоя тренировка.
Това обаче не може да бъде решение. Мисля, че ми е ясно кое точно ме тормози вътрешно и даже мисля, че знам как бих могла да започна битката. Идеята е само леееекично да се побутна, а това винаги ми е ужасно сложно.

Мнението беше редактирано от June101 на 03.05.16 08:11.

03.05.16
16:24

03.04.2016г. Вторник

Снощи сънят беше мит.

Храната:
-  до обяд - (coffee) , 130г обикновени бисквити
-обяд към 15:00- сьомга върху пълноз. спагети със зеленчуци и водорасли
-  (coffee)
-  около 80г об бисквити (прекалявам!),  1 яйце,  по-малко от 1/2 свински котлет, чоплих 3 шепи слънчоглед
- салата от краставици, 150г сирене котидж

Допълнително:  Mg + B complex

Тренировка:
11:30ч.
Тяга с прави крака- 20кг, 23кг, 23кг, 23кг
Пулоувър- 9х7кг, 5х8кг, 6х8кг, 12х6кг
Напади-8х 2х5кг, 6х2х6кг, 6х2х6кг, 5х2х6кг(на крак)
Едностранно гребане-10х5кг, 8х6кг, 7х6кг  (на страна)
Раменни преси- 9х6кг, 7х7кг, 6х7кг, 8х6кг
Странични коремни - 3х10 на страна

За тренировката:
Все още работя по техниката на тягата. Мисля,че се получава добре, но нямаше кой да ме погледне и да даде мнение. Всички упражнения ги усетих много добре и точно дозирани. Много доволна съм от тренировката!

За пореден път мъжът ми се оказа прав. Мислех да ходя да плувам, но той ме посъветва да тренирам силово и,че в момента ще ми се oтрази по-добре. Както винаги беше прав! Мъжът ми винаги е прав  :D Не ми чете дневника, но чувствам нужда да го кажа публично  :D

Снощи не съм спала между 2:30 и 4ч и между 5ч. и 6ч. Станах в 7:30ч. Просто страшен кОпон! А днес на Ники му предстои и ваксина, след която ще е кисел.

* и аз да покажа пилешки мускули (ама и по-малки са били, та се гордея със себе си в момента :) )

Мнението беше редактирано от June101 на 03.05.16 22:17.

03.05.16
16:49

Много си хубава. (sun)

04.05.16
11:44

Пускам един отделен пост с нещо, което ми се струва важно да отбележа и което ще е полезно не само за мен (да си го препрочитам), но и за някои момичета тук, които могат да се подведат и да приложат грешен подход към постигането на целите си.

Снимките са от 2012г. Бях около 43-44кг. Тогава се харесвах и то много. Сега се гледам с ужас в очите :) Какво да харесам в едно измъчено “джезве кокали”?  Ни мускул като мускул, ни тонус, ни женственост, ни редовен цикъл, ни настроение, ни нищо.
Казвам как процедирах тогава с цел да НЕ го повтарям никога повече и евентуално ако някоя от вас се е запътила по моите стъпки ДА СЕ СПРЕ докато е време.

Методика:
- много кардио, кардио до пълно изтощение
- ниски калории, ниски мазнини, ниски въглехидрати, протеини както дойдат (все бяха в повече)
- интензивни тренировки с дъмбели от 3кг  и собствено тегло, но нищо по-тежко. Не стъпвах в залата.
- ежедневни тренировки, рядко си давах почивка веднъж седмично
-  мерене на храната, целодневни калкулации, везни, теглилки и т.н.
- мерене на тегло, кантари, обиколки

Резултати:
- измършавяване, но не и постигане на хубаво, женствено, стегнато тяло
- удължаване на МЦ от 28 дена на 40-45 дена придружен с постоянно изнервяне, задържане на вода и ПМС
- много стрес, от който не можех да спя нормално
- липсва на енергия за нормални ежедневни дейсности
- липсва на настроение
- страх от ядене навън или ако сме на гости,  защото—> ” Ама как ще си сметна храната? Няма да е по план.”

Изводи и препоръки:
Те изводите май са ясни, но ще повторя- да не се процедира така, защото не води до нищо хубаво!

Към пропоръките пиша нещата, които смятам, че биха довели до успех дори ако се наложи да се почака повече време:

- силови тренировки - в залата, с по-тежко
- дозирано кардио
- ако се смятат калории да е за определено време и то само за обща представа, а не да се превръща в мания
- мазнините са важни за жените и според мен по-малко от 1г на килограм тегло не бива да падат за деня. Демек аз сега съм 46кг и по-малко от 46г мазнини на ден не е ок да приемам или ако го правя трябва да е за кратко.
- спазване на хранителни режими- пак за определен период, в никакъв случай не продължително време, защото обременяват с допълнителни мисли ,а склонните към вманиачаване направо могат да се вкарат в страшни филми.

Благодарна съм, че на мен ми “светна лампичката” навреме. :) Надявам се постът да е полезен.

04.05.16
14:22

Този пост супер много ме изкефи, направо го прочетох на един дъх! Наистина много се радвам, че сподели това и те поздравявам за  надграждането, което си направила със себе си (hug)
Ако имаше Share бутон бих го натиснала :D

казано от Sanya на 04.05.16, 14:22:

Ако имаше Share бутон бих го натиснала :D

Copy & paste на този линк: http://www.bb-team.org/forums/viewreply/1205200

Истински share бутон за напреднали. :)

Постът на София е фундаментален според мен. Все още не е намерен механизъм за ускорено прилагане на наученото при други хора, но който (и когато) иска да учи от патилото, споделеното ще е на разположение. Адмирации!

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 04.05.16 14:52.

04.05.16
17:53

казано от June101 на 04.05.16, 11:44:

Снимките са от 2012г. Бях около 43-44кг. Тогава се харесвах и то много. Сега се гледам с ужас в очите :) Какво да харесам в едно измъчено “джезве кокали”?  Ни мускул като мускул, ни тонус, ни женственост, ни редовен цикъл, ни настроение, ни нищо.
Казвам как процедирах тогава с цел да НЕ го повтарям никога повече и евентуално ако някоя от вас се е запътила по моите стъпки ДА СЕ СПРЕ докато е време.

Благодарна съм, че на мен ми “светна лампичката” навреме. :) Надявам се постът да е полезен.

Надявам се наистина да ти е “светнала лампичката”, ще ти го припомня този пост,ако решиш да се отклониш, има го така да се каже черно на бяло :) :* Напълно подкрепям мнението ти и се надявах да чуя подобно нещо от теб, въпреки че е след доста години :*

04.05.16
20:32

04.05.2016г. Сряда

- (coffee) , 120г об бисквити
- 150г котидж сирене
- около 25г слънчоглед
- филе от сьомга около 150г, зелена салата, черен ориз
- 120г об бисквити

Допълнително: Mg + B complex

Много бисквити! Не искам да се ограничавам, ама започвам да навлизам в кофти фаза с тях. Нарочно сметнах калориите от тях, за да направя  съпоставка и с други храни.

Та... 240г обикновени бисквити = 1013ксал , В- 174г ; М- 25г;  П- 19,4г
Като калорийност можех да ги заменя с 1кг варен ориз, ама нямаше да мога да го изям! Горе-долу това са и 7-8 филии хляб, 350г овесени ядки.

Много въглехидрати, много нещо. Те не ме тревожат толкова обаче, колкото самия източник. Не е подходящ и трябва да се замени.

Днес почивам. Имам яка мускулна треска на краците отзад и на дупИто. Доволна съм :)

Ходихме да гледаме Captain America: Civil war :) Не е лошо филмчето. Бандата се понатупаха малко един друг. :D

Lucy

04.05.16
21:02

Хаха познато ми е това с обикновените бисквити. Започнеш ли ги веднъж, не спираш докато не свърши пакетът. :D

05.05.16
16:47

Люси, не е само до приключване на пакетчето. По-скоро е до изяждане и на последното пакетче у дома :D

Отчет за днес 05.05.2016г.

Преди да впиша каквото и да е искам да споделя една новина, която ми стопли сърцето- днес на бял свят се поеви бебе Лора, второто бебче на една приятелка :) (nlove9) Много ми е щастливо и хубаво!

Храната:
- (coffee) с 1ч.л. кафява захар, 2 палачинки от (1 яйце, 30г овес трици, 3с.л. кис мляко, сода) + 20г кашкавал
- 100г об бисквити (довърших последните)
- салата Цезар- айсберг, спанак, дресинг, пуешко
тренировка
- 4 протеинки
- филия немски протеинов хляб с филаделфия и свинско филе, 1 филия от същия хляб със сладко от боровинки
- крем супа от тиквички с добавено сиренце в нея

Допълнително: vit D

Тренировка (16ч. ):
- вело - 20мин, 11.90км, 271ксал
+ стречинг 20мин

Тренировката се получи добре. Пулсомерът ми се е предал и не можах да видя колко вдигам пулса, но добре се задъхах и изпотих.
Не съм правила стречинг от преди да забременея. Голям пропуск! (wait) Преди правех по 40мин и се чувствах доста добре.

Задържам вода покрай овулацията. Това ми напомня,че скоро сигурно ще настъпи и “лежерната седмица”. Напомням си:
да не се впрягам, да пия повече вода, да намаля въглехидратите доколкото това да не наруши много енергията и комфорта ми, да намаля солта, ако е възможно да правя стречинг.

*Рецептата за протеинките е на страница 4 в дневника ми, коментар 160. Има снимка в коментар 156.

Мнението беше редактирано от June101 на 06.05.16 19:19.

06.05.16
14:53

казано от June101 на 05.05.16, 16:47:

Люси, не е само до приключване на пакетчето. По-скоро е до изяждане и на последното пакетче у дома :D

Опитвала ли си бананови бисквитки (банан, овесени ядки, канела)? Не че не са калорични, но са здравословен заместител. :)

06.05.16
19:19

Дили, не съм пробвала, но това е идея :) И мен ми се завъртяха мисли за овес + още нещо, за да заслажвам и да се зареждам с въглехидрати :) Ще търся алтернативи и засега съм си забранила да купувам бисквити, за да няма изкушаване. Ще бъде супер ако споделиш рецептата за бисквитите :)

06.05.2016г. Петък  Честит Гергьовден!

Храната:
-  двойно (coffee) с 1 ч.л. мед , сандвич- немски хляб, филаделфия, пил филе
- 1 голяма палачинка (обикновена) с кашкавал и пил филе
- овчарска салата, мъничко ракия
- (coffee), шепа тиквени семки
тренировка
- агнешко и дроб сарма

Тренировка (16:30ч.)
СС:
Бицепсово сгъване-  с 3кг и 4кг ( не следих бройките)
Кофи на пейка- 4х8
СС:
Чуково- 4серии с 3кг
Ръце встрани 4серии с 2кг

Странични наклони с дъмбел- 3х5 @3кг

Пътека-30:34 мин, 4км

Нямах много сили. Само тичането ми беше “на сърце” и ме зареди.

Ненаспана съм и то яко. Детето беше много неспокойно тази нощ. Непробудно съм спала най-много 30-40мин. Другият месец е рожденият ми ден и единственото, което съм си пожелала (като изключим да сме живи и здрави) е Ники да започне да спи нормално! Под нормално разбирам будене за водичка 3-4 пъти на нощ.

Мъжът ми вчера каза , че съм заформила мускули и много ме харесвал така (blush) Много хубава мотивация е да го чуеш от любимия човек :)

06.05.16
20:06

казано от June101 на 06.05.16, 19:19:

Дили, не съм пробвала, но това е идея :) И мен ми се завъртяха мисли за овес + още нещо, за да заслажвам и да се зареждам с въглехидрати :) Ще търся алтернативи и засега съм си забранила да купувам бисквити, за да няма изкушаване. Ще бъде супер ако споделиш рецептата за бисквитите :)

Разбира се. :)
Трябват ти 1 ч.ч. фини овесени ядки (аз си правя с обикновени и се получават), 2 банана и по желание - канела, стафиди.
Изсипваш овесените ядки в купа и към тях прибавяш нарязаните банани. Намачкваш ги с вилица, а с лъжица оформяш топчета. Слагат се в тава, върху хартия за печене. С помощта на лъжицата се притискат и оформят като бисквитки. Пекат се на 180С за около 15-20 минути.
Пробвала съм и вариант с ябълки/ябълки и банани и орехи, пак стават много вкусни и миришат на щрудел. :) Стават много бързо и лесно. Дано да ти харесат, ако решиш да ги пробваш.

Мнението беше редактирано от Диляна на 06.05.16 20:07.

07.05.16
18:38

07.05.2016г. Събота

Храна:
- (coffee) с 1/2 ч.л. мед , 1 филия вита Фитнес, 150гр сирене котидж, 2 ч.л. сладко от боровинки
-  около 30г тиквени семки, 2 блокчета шоко 85% , 1/2 ябълка , 1 филия немски хляб с пил филе и кашкавал, 5-6 сушени сини сливи
- (coffee)
- 1 филия немски протеинов хляб с пил филе и кашкавал, 1 домат,  * почти всичките бананово-овесени бисквити, зелен чай
- 150г сирене котидж, 2 бананово-овесени бисквити

Допълнително:  vit D , 2 пробиотика 

Движение: с Ники навън

Направих бисквитите по рецептата на Дили. Чудни са! Благодаря й много за идеята! :)  Аз нямах фини овесени ядки, но мисля, че с тях ще стане по-добре. Ще вървят много с чаша топло прясно мляко :)

Малко са ми зеленчуците. Все огладнявам изведнъж, нямам време или ме мързи и не стигам до салатата. Обмислям да си направя няколко салати, които да са готови и да чакат в хлядилника.

Настроението не е готино ама има и такива дни.

Мнението беше редактирано от June101 на 08.05.16 07:54.

10.05.16
17:32

09.05.2016г. Понеделник

Insanity - 16мин (с малки почивки) Hrsr 157, Hrmax 182

10.05.2016г. Вторник

Бягане на пътека- 21мин, 3км 
до 16мин равномверно, след това интервали

За тренировката днес: бях сложила пулсомера и HRmax е 188. При интервалите смъквах до 175 горе-долу и започвах да увеличавам скоростта.
Отидох във фитнеса с идеята да потренирам и с по-тежко, но нямах сила дори за по-лекото. Тялото ми се съпротивляваше и реших,че не си заслужава да се пъна, щом така го чувствам.

Храната е горе-долу добре, но реших да не я вписвам.Много се натоварвам и съсредоточавам върху нея като има отчет. Хапвам обикновени бисквити, но все някога ще ми омръзнат. :)

Днес цял ден обиколки напред-назад, но пък свърших работа. Доволна съм :)

Позволявам си да пусна един цитат, който много ме грабна :
“ДНЕС СЕ СЛУЧВА ВСИЧКО. ДНЕС ОБИЧАМ, ДНЕС СЕ СМЕЯ, ДНЕС ДИШАМ и ДНЕС ЖИВЕЯ ЖИВОТА СИ...”

11.05.16
17:43

11.05.2016г.  Сряда

Без тренировка.

Не знам доколко долното писание е за спортен дневник, но понеже има хранителна добавка, ще го впиша.
Много ми се чупят ноктите. Реших да предприема действия ,за да ги позаздравя. Спомних си 2013г, когато имах хубав маникюр какво бях направила, за да го постигна—> повече слънце; 2 седмици прием по 2 таблетки на ден Ca 600mg + vit D, след това продължих по 1 таблетка около месец;  ядях доста сирене (в някои дни стигаше 250-300г). Та от днес започвам приема на калций , може би ще си позволявам и повечко сиренце, ако ми се хапва.

*Някъде в дамските дневници бях чела за този шоколад със стевия и днес реших да си купя. Не е лош :)

*И да ви покажа колко е забавно да се опиташ да снимаш дете на 1 год и 3 месеца с буква залепена за картон :D

12.05.16
17:22

12.05.2016г.  Четвъртък

Днес тренировка няма, но за сметка на това има доста храна (ПМС храна)  :D
Нарочно ще впиша какво съм яла, защото си заслужава да го отбележа...

-  (coffee)
- филия с филаделфия и пил филе
- 2 яйца, лютеница, 1 ред шоко със стевия ; (coffee)
- 1/2 филия със сирене и 1/2 краставица, 2-3 череши
- 200г мляко с ориз, кафява захар и канела ;  60г пил филе
- 150г мляко с ориз и сега ми се яде нещо солено
.. и още ще има (envy)
добавям :
- 3 оризовки, 1 ред шоко със стевия
- 1/2 филия със сирене, 5 бебешки бисквити и 5-6 обикновени , около 100г свинско филе

Не обичам такива дни! Хем дъждовно, хем вкъщи, хем ми се яде всичко ама най-вече да е тестяно и да се редува сладко и солено. Ще гръмна от водна задръжка утре :)
Поне да можехме да излезем на някъде с детето, та да не мисля за храна ама пусто време...

Отбелязвам,че и главата не ме слуша (wait)

Мнението беше редактирано от June101 на 12.05.16 21:24.

13.05.16
17:12

13.05.2016г. Петък

Добре, че вие тренирате, та поне да чета за спорт :D

Опит за тренировка .. 6 мин, в които HRmax 120. Енергия, сила, тонус = 0

Имах желание да тренирам, но просто не се получава. Остават няколко дни до МЦ и го отдавам на това, защото съм се понаспала, яла съм,  2 дни не съм тренирала и не ме мързи. Като прасната с нещо тежко съм.

Храната бива. Имах импулс за обикновени бисквити, но се стегнах и си казах, че има по-здравословни варинати на въглехидрати +, че имах повече емоционално желание, а не физическо.

То и настроението е едно ... шантаво. Гледам да се “лекувам” с музика,  прегръдки, слънце и може би ще си сипя някоя чаша винце довечера. Веднъж в месеца пийва алкохол и явно моментът е назрял :D

13.05.16
17:19

казано от June101 на 13.05.16, 17:12:

Енергия, сила, тонус = 0

Имах желание да тренирам, но просто не се получава. Остават няколко дни до МЦ и го отдавам на това

Интересно. При мен бих казала, че е точно обратното - седмицата преди събитието имам нечовешки прилив на енергия, сила и тонус. Явно при всеки е различно.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 13.05.16 17:20.

13.05.16
17:27

Ами аз карам по метода на изключването и стигнах до извода, че това може да е причината. Знае ли човек... шантава работа :)

13.05.16
20:27

Аз съм по съвсем същия начин и нищо не ми действа..

15.05.16
17:31

14.05.2016г.  Събота

Без тренировка.
Доста хапнах и то предимно въглехидрати. Хайде да си го кажа- бая обикновени бисквити изядох.

Допълнително: Ca + vit D

Бях правила мляко с ориз, кафява захар и канела. Към него добавих малко шоколадов протеин.Стана мега вкусно! :P

15.05.2016г.  Неделя

Тренировка: 25мин упражнения вкъщи- собствено тегло, 2х3кг + 3-4мин Insanity в края
HRmax 179 , HRср 132 ,  138kcal

Допълнително: Ca + vit D, fat burner lipo 6 black

Храната е добре.
Получи се добро раздвижване днес :) Все още нямам сили за по-тежко.

Виждам резултати от тренировките. ДупИто е намаляло и е станало по-стегнато.Има още какво да се желае, но определено се усеща разлика. Имам да доизпипвам нещата на корема долу и малко от обиколката на бедрата. В общи линии това е ,което ме дразни.

Отбелязвам първото ми самостоятелно каране на новата кола. Изкарах я от гаража, бръмчах, та даже я и прибрах. 8-) Горда съм! После карах с мъжа ми и той даже ме похвали. Мъчно ми е за старата количка. Вчера я пуснахме да се продава. Когато я продадем сигурно ще пусна някоя сълза, но трябва да се стягам и да свиквам с новата.

Туй то от мен :) Хубава неделя на всички!

16.05.16
17:15

16.05.2016г.  Понеделник (ден 1 МЦ)

Тренировка:
10мин вело 1ва степен
15мин упражнения със собствено тегло + 2х3кг
5мин вело 3та степен
Общо време: 30мин
HRmax- 176, Hrср - 146,  224ксал

Храната е зле.
- парче торта за рождения ден на дядо ми , 5 форнети с шунка и сирене
- около 60гр обикновени бисквити + 400г кис мляко 2%
вечерята ще е смислена!

Допълнително:  Ca + vit D

МЦ дойде, но имах енергия , а и ми беше гузно заради всичките щуротии ,които изядох , та реших да се впрегна да потренирам леко.
Снощи пак не спахме. Детето се изтормози с тези зъби, моя мислост също. Още 6 остават! Приближаваме крайната цел :)

Мнението беше редактирано от June101 на 16.05.16 17:16.

19.05.16
17:49

19.05.2016г. Четвтъртък

Тренировка- 17мин крос в парка (1 обиколка по моя маршрут) HRср- 179 , HRmax 192

По принцип тичам по 2 обиколки , но понеже все още съм в МЦ реших да не се товаря.

Храната е прилична с изключение на няколко бебешки бисквити, които изядох и предизвикаха нервен срив у мен. Няма да изпадам в подробностти. Работя по въпроса да не допускам подобни неща.

Миналите дни не съм тренирала. Храната беше горе-долу читава.

*Отбелязвам си, че мога да понеса вкуса на спирулината във фреш от ябълка и морков. То и иначе я понасям , но така ми беше вкусно.

22.05.16
13:04

22. 05. 2016г.  Неделя

Тренировка:
Крос в парка- 38мин, 5км, HRmax- 199, HRср 178

Зачетох се в дневника на Веси за пулсовата честота и реших и аз по-прецизно да проследя нещата повреме на бягане.Идеята ми днес беше да направя по-дълго като времетраене бягане и да не си позволявам да вдигам много пулса.
Да ама при гъчканицата в Южния парк това беше почти невъзможно. В началото горе-долу успявах, но трябваше да бягам доста бавно, за да не прехвърлям  HR 165. После преминах в участък от парка, където няма толкова народ, но има възвишения, та пак нещата излизаха от контрол, но на няколко пъти успявах да смъкна от 190 на около 172.
Като цяло съм доволна от тичането. Много добре се чувствам.

Имах късмета за малко да мерна Игличето, Дъмбелчето и Десо, но беше за 4-5 сек. (sun) Пуу, после не успях да ги издиря и ме беше яд. Нищо! Другия път! :)

23.05.16
03:17

Висок ми се вижда пулс 172-190, имайки се предвид, че не правиш спринтове или да поддържаш високо темпо. Ако имаш предвид и ти  някакви формули по които да определяш какъв трябва да ти е пулса, например за да топиш мазнини или друга цел е много относително при всеки един човек. Моя пулс например е нисък и в спокойно състояние е около 50-55, когато бягам умерено не надвишава 120-125,дори в по чести случай е 90-100, иначе на моменти при по-сериозно натоварване за няколко секунди може да се вдигне на 150-160 и не се чувствам добре тогава. Та ако съдим по формулите да извадя годините от 220 май беше при 190 МСЧ освен, че ще ми е доста лошо,може и до 10тата минута да припадна. Та е опасно да се определя по този начин някаква граница, строго индивидуално е.

Всеки един от следните фактори определя и влияе на МСЧ(макс. сърдечна честота):
-генетични заложби
-размер на сърцето
-надморска височина,на която се извършва тренировката
-видът на използваното действие

Ако бягаш предимно за здраве слушай сърцето си и наистина е добре да следиш пулса си в различни ситуации и активност ;).
Иначе да споделя,това което съм чела, според други цели например горене на мазнини,при различна интензивност тялото използва като гориво мазнините или въглехидратите,като точката на превключване от едната зона към другата се нарича вентилаторен праг 1, ако моя праг е 120, то за да топя мазнини ще поддържам пулс 110-130, иначе най-добрия вариант е ВИИТ, където не се следи нищо.След като ВИИТ приключи, метаболизма работи малко по-бързо в продължение на доста дълъг период, тоест има “послеизгарящ ефект”.

Та пак ще се повроря, че при всеки един човек МСЧ е строго индивидуална!

23.05.16
08:25

Дени, определяма съм  МПЧ според формула. Като цяло за вчерашното бягане 190 се стига само в някои моменти и бързо го смъквам. Средният е бил около 170, което обаче пак ми се вижда малко повече.
Обсъдих положението с един съфорумник, на който имам пълно доверие за тези неща и той сподели, че е добре да видя дали самият пулсомер не ми дава отклонения и да не би информацията от него да не е коректна.

Ако се окаже ,че е от пулсомера... май си измислих подаръка за рождения ден  :D

Благодаря ти за включването! (F)

Мнението беше редактирано от June101 на 23.05.16 08:28.

19.06.16
16:43

19.06.2016г.

Здравейте, мили хора! Как сте? Надявам се всички да сте здрави и щастливи! :))
Не съм писала от извесно време. То май няма и какво толкова да вписвам. Онзи ден тренирах за пръв път от 20 дена. Нещо нямах тонус и желание. Та тренировки почти няма, движение не липсва покрай дребното. Сън липсва, ама то не е нищо ново  :D

Тези дни смятам да подновя заниманията в зала и въобще спортните занимания. (muscle) В прилична форма съм, но трябва да се трупа мускулна маса.

Храната куца! Малко месо, доста въглехидрати, че и прости. (dull) Все още джвакам обикновени бисквити без мярка. Опитвам се да спра, ама ... (много несериозно звучи, знам).
Имах период, в който много трудно храносмилах. Каквото и да хапнех имах чувството, че го усещам като камък в стомаха си.

Пуснах кръвни изследния- ПКК, глюкоза , холестерол, пролактин, прогестерон. Всичко е ок.

Психически на моменти изпушвам, но може да съм тупнала в предрожденденната дупка или там както му се вика :D

Пускам малко скорошни сники, за да отчета формата, да споделя преживявания и просто, за да е по-цветно :)

Хубава неделя на всички! :)

* коремчето от днес
* посещение на срелбището, на което прекарах едно 7 години в опити да ставам все по-точна с пушката :) Бях обещала на треньора си, че ще заведа Ники при първа възможност.
* Снимка от 1ви юни
* Ники на посещение във фитнеса. Ходихме да изненадаме баща му :)

22.06.16
11:18

Честит рожден ден!!! (cake) (party) (sun)

Бъди здрава, все така красива и във форма, нека усмивката да не пада от лицето ти,малчко само да те радва и да не те ядосва :P (nlove5) :*

Честит рожден ден и тук!!!

Запази си широката усмивка и бъди много, много здрава! :)))))))))))))))))))))))))))))))

(F)(sun) (party)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 22.06.16 17:51.

Анелия Бинева

22.06.16
17:52

Честит рожден ден!!! Бъди здрава и щастлива! (party)

23.06.16
19:37

Благодаря ви за прекрасните пожелания! С пълна сила да ви се връщат! (sun)

Рожденият ден беше вълшебен! Нямам търпение да дойде следващия :)

Отчитам днешната тренировка, защото имам личен рекорд + , че ще нахвърлям малко мисли.

Тренировка:
- клек- 20кг, 25кг,  8х 30кг , 6х35кг, 8х35кг
- лег- 20кг, 23кг, 23кг
- пулоувър- 6кг, 8кг, 6кг
- повдигане на крака от лег- 3х10
- вело 10мин

Кратка, сравнително смислена тренировка и съм доволна, че се напънах на клека.
Преглеждах си стари дневници и видях,че съм правила доста по-дълги и изтощителни тренировки. Честно да си кажа с думи прости- стана ми тъпо, че сега не успявам. Усещам кога съм се изморила и не се насилвам да продължа. Чудя се дали е правилно, дали не трябва да се поизмъча малко, за да задействам евентуална адаптация на тялото си към по-продължителна тренировъчна дейност.  Лошото е ,че съм се понаплашила от преумората и сега имам някакви вътрешни бариери и “лампички”, които светват в такива ситуации. Туй за тренировките, малко философстване.

Споделям, че  направих кратка (пробна) тренировка на уреда Power plate. Ми , не ме грабна. Изпотих се доста и вдигнах пулса, но не се чувствах натоварена или изморена.Вярно е ,че беше за около 6-7мин, но някак очакванията ми бяха по-големи. Може би ще повторя с пълна тренировка от чисто любопитство. При всички положения не мисля, че може да замени тренировката в залата. А уж 15мин се равнявали на 1 час и 30мин във фитнеса ... Да, дааа.... :D

И последно - от 2-3 дена съм се амбицирала да пия повечко вода. Поне 3л на ден. Доволна съм от себе си! Обикновено все забравям да пия вода и чакам жаждата да ме застигне, а сега определено нещата са доста по-организирани и се чувствам чудесно :)

ииии 2 снимки :)
- тортата, която направих за празника
- как ме изненада любимият ми съпруг сутринта (nlove9)

24.06.16
13:33

24.06.2016г.

Малко отчет за днес :)

Тренировка:

Тяга - 20кг, 25кг, 28кг, 28кг, 8х 30 (повторенията ги забравих, само последната серия я запомних)
Едностранно гребане- 5кг, 10х6кг, 8х7кг
Бицепспово сгъване- 4кг, 7х6кг, 6х6кг
Лицеви опори- 12, 10, 10
Пътека- 10мин
Общо време около 50мин

Днес се престраших да я правя тягата с повече килограми. Все работя с лоста само за техника, но днес си казах,че ми е време да слагам нещо отгоре. Та, доволна съм. :)  Пратих клипче на мъжа ми и той каза, че техниката е добра. 8-)

Чувствам краците доста стегнати и бая водни, но нямам някаква по-осезаема мускулна треска, което за мен е странно.

Отчетох се и сега вече мога да започвам да  стягам багажерията. Заминаваме на село за уикенда. Очакват ни хубава градинка, басейн за детенце, ракийката на свекъра,мръвки на барбекюто и 2 нощти ще се наспя. Многооооо гот!  :D
Желая ви много, много приятни мигове през почивните дни! :)

27.06.16
15:02

27.06.2016г.

Нова седмица- нов късмет :)

Малко размисли:
След тренировката в петък се чувствах меко казано смазана. Добре,че заминахме и имах стабилна помощ за детето. Чак в неделя лека-полека започнах да се възстановявам. Много вода, много умора. Това ме накара да се замисля за няколко неща.
1. Дали е моментът за тренировки с по-големи тежести?
2. Дали не трябва да намаля тежестите или да ги заменя с комплекси със собствено тегло и по-леки дъмбели?
3. Дали нещо в моята система куца, за да не успявам да се възстановя и да се чувствам като ударена с нещо много тежко при положение, че тренировката се е състояла само от 5 упражнения?
4. Тези дни освен отпаднала и уморена, главата ме болеше и ми се мотаеше. Мисля,че кръвното ми играе. Може би е ниско.Гледах да седна, да легна винаги щом имах възможност. Оправях се само ако хапна нещо сладко или пия кафе със захар. Това просто не ми се струва нормално.Не мога да го приема.
5. Започват да ми тежат ежедневни задължения, които преди не са били проблем.

Какво мисля да предприема:
*Поръчах си комбинирани витамини
*Смятам да увелича приема на вит Ц
* Повечко време навън, повече истинска храна, повече комплексни въглехидрати
* Обмисмял дали извесно време да не се пробвам с кратки интервални тренировки вместо с по-тежките в залата

27.06.16
15:08

1. Да, ако имаш желание за това.
2. Не, повече от това няма накъде. Не, освен, ако не ти се правят комплекси със собствено тегло, но не и да “трябва”.
3. Не, напълно нормално при положение, че тренировките ти не са кой знае колко тежки по принцип, така че една по-тежка е нормално да те натовари дотолкова, че да се възстановиш трудно. С три думи - не, нормално е. Дали са 5, 2 или само едно упражнение, ако е новост за тялото, естествено,ч е възстановяването ще е трудно, новост като нов стрес.
4. Наблюдавайки режима ти, който описваш, не виждам нищо по-нормално от това да не се чувстваш добре.
5. За съжаление всички имаме такива периоди.

Надявам се да не се обидиш, лично мнение по повод твоите размисли :)

14.07.16
15:06

Здравейте, симаптяги!
Днес си пуснах едни кръвни изследвания , с които проверих няколко хормона, кръвната захар и вит Д. Вписвам резултатите тук.
Имам 1-2 притеснения .. 1- не знам дали е добро съотношението между LH и FSH ; 2- нисък тестостерон.; 3- може би вит Д е ниско.

TSH ( Тиреотропен Хормон ) 1.720 mIU/l 0.27 - 4.20
Prolactin ( Пролактин ) 164.00 mIU/l     Ж: 127 - 637
LH ( Лутеинизиращ Хормон ) 9.25 IU/l           Ж: фол. 2.4-12.6
FSH ( Фуликул Стим. Хормон ) 9.86 IU/l       Ж: фол. 3.5-12.5
Estradiol (Естрадиол)  228.10 pmol/l         Ж: фол. 46-607  
Testosterone ( Тестостерон ) 0.19 nmol/l         Ж:0.22 - 2.9
Глюкоза ( Glucose ) 5.12 mmol/l               венозна кръв: 3.8 - 6.1
Витамин D total (25-OH Vitamin D) 91.80nmol/l         50 - 120   ( тук съм малко куца с едениците и според мъжа ми е 36 ng/ml, което било ниско)

Мнението беше редактирано от June101 на 14.07.16 15:16.

21.07.16
15:04

Здравейте, симпатяги!
Минавам да отчета нещо готино!
Вчера бях на консултация в Live to lift на Лазар Радков. Днес пък ми беше първата тренировка с треньор там. Много съм доволна и надъхана :) Мисля ,че точно това ми трябваше.
Засега разучавам техниката на упражненията.Както обаче я разучавам , така усетих и много прилично натоварване :) Когато започна да тренирам по-сериозно и с програма изготвена за мен , ще започна и да вписвам по-редовно нещата.
За днес отбелязвам ,че ми се “подпали” коремната мускулатура и ,че се изненадах от себе си ,че издържам 1 мин планк. Усещам и лека МТ на краците.

Вчера ми направиха и измерване на мазнините с калипер, но по-късно ще вписвам резултатите, защото още не са при мен.
Всичко това ме стимулира да се храня и по-добре. Цялостно откривам само ползи.

Тъй.. май ще ставам по-здрава и силна (muscle) :)

Хубав ден на всички :))

23.07.16
07:42

22.07.2016г.

Ненаспана (yawn) , ставане 7:30ч.

Храна:
-  (coffee) двойно , протеинова палачинка- 1 яйце+1/2 доза протеин+ малко пр мляко+ брашно от лимец
- пил филе на скара + варен ориз без мазнина, 1/2 домат
- пъпеш около 300г, (coffee) , 2 бебешки бисквити, 3 шепи слънчоглед
- около 100г био бисквити лимец, канела и ябълка (бая калорични, не толкова сладки)
- 2бр котидж сирене общо 300г , 2 хапки пъпеш

*кафето го пия с малко пр мляко и 1ч.л. кафява захар

Допълнително: Хром, 10 капки вит Д, 1 пробиотик

Движение: 5 часа и половина навън с малкия по паркове и площадки + търчане след него у дома

Реших, че е важно да следя кога как се чувствам, кога съм енергична, кога съм ненаспана, как се храня и какво ново научавам за тренировъчния процес. Ще гледам да съм сравнително редовна в писането.

Размисли: Закон е когато не съм се наспала да търся енергия във въглехидратите и да се “олея” с тях. На детето му избива поредния зъб и от няколко вечери е пълна лудница.Така се мята милото, че едва го удържам в ръцете си.

23.07.16
20:49

23.07.2016г.

Ненаспана, ставане в 7:00ч. /+ 2 часа сън следобед/

Храна:
-  (coffee) двойно, палачинка- 1 яйце +1/2 доза протеин + 60г лимец + малко пр мляко
- 3 оризовки + 150г сирене котидж, 1/2 домат
- (coffee) , 4 бебешки бисквити , 1/2 бисквита от лимец , зелен чай
-  пил филе на скара около 200г,  доста фокача от спелта , домат
Едит:  към 22ч. - 4 шепи слънчоглед

* 1 бебешка бисквита е 22 ксал и има 1,1г захар - общо 4-те 88 ксал , 4,4 г захар

Допълнително: Хром, 10 капки вит Д, 1 пробиотик

Движение: с детето навън около 3 часа и нещо

Размисли: След сън винаги ми се яде много сладко. Можех да ям и още бисквити, но се спрях навреме.
Сухоежбината ми идва в повече. Трябва да включа още зеленчуци.

Мнението беше редактирано от June101 на 24.07.16 07:55.

24.07.16
20:40

24.07.2016г.

Ненаспана, ставане 7:30ч. (+ 40мин сън следобед)

Храна:
- (coffee) двойно , 2 хапки от палачинка с протеин и брашно, 3 бебешки бисквити
тренировка
- 3 оризовки + 150г котидж сирене, 1/2 домат
- 1 бонбон мерси , 1 двоен чийзбургер
- около 150г пъпеш, резен козунак, десерт от детската кухня с царевично нишесте,  3 бебешки бисквити
като ги смятам грубо калориите не са безобразно много, някъде около 1600

Допълнително: Хром, 2 пробиотик

Тренировка :
СС:
Едностранно гребане - 10х4кг, 10х5кг, 10х5кг
Клякане със собствено тегло - 3х12
СС:
Пулоувър-3х12 @5кг
Бицепс- 3х8 @5кг
СС:
Коремни от наклон- 3х12
упр-е за корем, което не знам как се казва (от изходно положение,показано на снимката долу, си пипам ту едната пета, ту другата)- 3х15 на страна

Пътека-5 мин тичане средно темпо

Размисли:
Тренировката беше ужасно измъчена. Изобщо не трябваше да тренирам.Бях доста недоспала и без сила. Не ми се ядеше преди да отида в залата. Едва се мъкнех. 
И храната е ужас... Днешният ден направо не ми се описваше.
Добавям си за пореден път, че захарта много ме изнервя, ама много!

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1