Аз правя същото, обаче с кокосово масло :-) Може да опиташ. Аромата според мен е поне 100 пъти по приятен от зехтина :-р
казано от June101 на 25.10.16, 07:37:
Мерси, мерси, мерси! :*
Изчиствам лицето, слагам на памуче и нанасям. Седя си така цяла нощ.Зехтинът си попива и на сутринта кожата е мека, еластична и свежа. Моята кожа е много суха.Чудех се вече какъв крем да слагам, колко вода да пия, въобще какво да направя.
Имам хубав зехтин. Взимам го от един гръцки магазин при нас, наливен е. Използвах такъв през цялата си бременност и не ми се поевиха стрии, но наистина всяка вечер ставах на салата. :D
Опитай и виж дали и при теб ще има такова действие :) Стискам палци!
Супер е това, че си го използвала и при бременността си и не са ти се появили стрии. От голяма полза ще ми е това, да се надяваме в близко бъдеще. Относно лицето - а не ти ли се омазнява възглавницата като спиш? Хайде корема като си мажела за стриите се е отърквал в пижама /примерно/ и не е било проблем. Точно затова ми беше въпроса по колко време стоиш така.
Ще пробвам тази вечер и ще видим дали допреди да си легна ще е попил.
Аз използвам сан лазаро зехтин - уж хубав, но колко е истина...
Може да опитам и с кокосово масло, но това биото от бурканче ли или другото, което е опаковано като нашето краве масло в хартийка, защото има голямо разнообразие на масла по пазара.
ПП: Честита нова страничка. Пожелавам ти да я изпълниш с много минуси и постигнати цели!
Мнението беше редактирано от Green на 25.10.16 15:27.
Ванка, пробвала съм туй с кокосовото масло. Нещо ме сърби от него.Не мога да си обясня защо. Мога да пробвам повторно, защото реално допирът ми с него беше повреме на бременността, а тогава е малко шантава история :D Мерси ,че ме подсети! :)
Роси, мисля, че възглавницата не е мазна :D Поне на пръв поглед не е :D Опитай и после ще споделиш при теб как са нещата.
Сега за днес 25.10.2016г. :)
Храната:
до 14ч. 300г кис мляко 2% с чиа, ленено семе и овесени трици
1 пакет детски солети
около 30-40г уж пълнозърнести обикновени бисквити
200г пил филе
салата от : червени чушки, царевица, зелена салата
ако огладнея ще ям супа от спанак
Тренировка:
35 мин вело, изминати 20км
коремни преси
глутеус ритници
Днес ходих до департамента по спорт в университета. Спортът не ми е задължителен, но ако запиша нещо ще взема кредити. Признавам си ,че искам да запиша 99% от списъка с възможностти, но време йок. Това им казах и в катедрата. Отидох да попитам дали могат да ми зачетат един СИП, който карах в НСА повреме на следването и който мернах,че го има и тук. Не се знае дали ще стане, а по-вероятно е да се запиша при един познат колега асистент ,който преподава ФУТБОЛ! Е, само това май не съм практикувала :D Време ми е!
Искам да кажа и нещо, което ми направи впечатление. Колежките ги мързи да се качат пеша до 4-5 етаж. Вземат асансьора. Момичета на 19 години... Ми, не мога да го приема. Някак нередно и ненормално ми се струва толкова млад човек да изпитва такива мързел и ленивост.
Мнението беше редактирано от June101 на 25.10.16 22:28.
Хайде да впиша един кофти ден..
Реално нямаше причина да е кофти, но аз съм безобразно нервна , без воля и ми се реве яко. Храната ще я напиша ,за да се знае. Мисля,че и тя е виновник за кофти настроението.
- кис мляко с чия, ленено семе и овес
- 2 пакетчета солети общо 120г
- 1 пакет об бисквити 130г
- пиле с картофи
- шил филе с кашкавал (няколко хапки)
Изядох солетите и бисквитите,защото ги чувствам като забранени храни. Един вид престъпих някакво правило. Дори не бях толкова гладна.
Нещо прещраквам и не съм на себе си.
27.10.2016г Четвъртък
Храната е постна:
- варена тиква с малко кафява захар
- киноа с настърган морков, домат, шепа орехи и подправки- стана чудно!
- супа от спанак с 2 сухара
-3-4 шепи слънчоглед
- 4 оризовки, няколко обикновени солети
- 1 ябълка
- зелена салата + 2 печени червени чушки
... И все още съм гладна, та сигурно ще доям супата с още 2 сухара.
Искам да се опитам да спазя поне част от постите преди Коледа. Изпитвам по-скоро духовна нужда да го направя,но смятам ,че и за тялото ще е полезно. Това ще е моят опит да се уравновеся отвътре навън.
Доколкото знам постите ще започнат на 12.11. Смятам дотогава да изпробвам с по 1-2 дни и да видя как се чувствам, добре ли ми се отразява, кои храни да включвам в менюто си и как да ги комбинирам.
28.10.2016г. Петък
Детенца стана на 1 год и 9 месеца , хихи :) Бубата златна расте :)
Храната пак постна:
- варена тиква (купичка) с малко кафява захар, 1/2 шепа орехи
- солети 120г
- елда с домат няколко хапки
- около 40г слънчоглед
- елда с домати (купичка), 1 шепа орехи
- зелена салата, 2 печени червени чушки, 2 оризовки, 1 банан
- шепа орехи, шепа бадеми
Раздвижване: 10мин упражнения за цялото тяло
Имам и ходене пеша около 2 часа
Чувствам се добре с постната храна. Много ми е вкусно, а бързо се засищам. Интересен факт е ,че не се нахвърлям озверяла да ям, а по принцип правя точно така, придружено с доза лакомия.
По-добре ми е да ям по-често и по по-малко.
Нямах много сила за раздвижването, но не го отдавам на храненето, а по-скоро на повечко прогестерон + малко недоспиване + мрачното време.
Мнението беше редактирано от June101 на 28.10.16 20:35.
29.10.2016г. Събота
Храната:
- доядох елдата с домати и киноато (двете още почти купичка)
- 1/2 банан
- 2 филии с филаделфия и 150г пил филе (стана ми тежко)
- 2 шепи орехи
- 5 бисквити закуска (около 500ксал)
- 3 зелеви сарми, 60г солети, 1 ред шоколад с лешници
Тренировка:
Вело 20мин, 11.41км, 260ксал
+ допълнителни домашни задължения и търчане след детето
Мноого се изнервих след последното хранене. Можех да мина само с 3-те сарми и няколко солети, но неее аз просто бях длъжна да се натъпча с нещо вредно, да прегреша.
Много ми се ядеше сладко и затова хапнах бисквитите. И там можех да мина с 1-2, а не с 5.
ПМС ли е , щуротия ли е и аз не знам. Факт е обаче, че предните два дни с постна храна бях по-уравновесена.
Пиша и ме тресе нервата, та чак ми се плаче.
И понеже не искам да звуча по този начин, ще напиша и нещо позитивно- Утре няма да е така! Всичко ще е на 6!
29.10.16
22:33
Слушала съм, чела съм... че когато ти се яде някакво сладко е от липса на протеин в менюто (дали е така, да кажем, че е за да те успокоя :) пък и съм го усещала, може и да си въобразявам ) Все пак постната храна води до неговите липси. Не е нищо страшно, утре е нов ден :)
дописвам за снощи 1 и половина филия с лютеница кашкавал и пил филе
30.20.2016г. Неделя
Храната:
- 1 и половина филия с пил филе и кашкавал
- 60г солети, 2 шоко бонбона , 1/2 банан
- зелена салата, 2 печени чушки, пил филе, кашкавал, 1 филия хляб
- 60г солети, 1 шоко бонбон, 2 реда шоколад
Тренировка:
- 5 мин пътека
3 СС:
1) тяга с пудовка 12кг
2) избутване на дъмбели от лег 2х4кг
по 2 серии от
- аддуктор
- хоризонтален скрипец подхват
- коремни на тренажор
- бедрено разгъване
- коремни от наклон
- 10мин пътека бягане
Емиии прекалих с кофтито храна! Всичко ми беше пред очите и просто лигите ми течаха. Много сухоежбина не е на добре за стомаха.
И понеже мога да ям и още шоколад, ще се наложи да се надрусам с едно 500мг магнезий, за да ми мирне главата :)
Тренировката се получи повече от добре.Умишлено работих с малки тежести и повече повторения. Имам усещането, че при мен това работи по-добре. Раздвижвам се, усещам добре къде и как се натоарвам, забързвам метаболизма.
Вече втора нощ сънувам безумни кошмари. Натоварила съм се психически с нещо и избива в този си вид.
Мнението беше редактирано от June101 на 30.10.16 21:06.
Чудех се дали да пиша, ама все някъде искам да го отбележа.
От четвъртък нещата с храната са зле. Вече трети ден ям безразборно, ям боклуци, ям сухоежбина и ям дори да не съм гладна. Вярно е ,че имах кръвоизливи покрай МЦ, но не смятам,че това може да ме оправдае.
Чувствам се кофти. Днес изядох горе-долу един шоколад. В момента съм с главоболие и ми се гади чак.
На моменти ми е ясно защо ям така безразборно и зле, но в други моменти не се усещам или по някакъв начин не искам да се усетя.
Честно казано ми е много криво, но аз сама съм си виновна.
Не знам преди как съм успявала да седя гладна, но сега дори малко да огладнея просто полудявам за храна.
Друго ново е ,че вече сме без детегледачка. Хванахме я да ни лъже и я освободихме във вторник. Ще имаме нова, която Ники харесва, но може да започне чак след НГ. Дотогава ще е доста напрегнато.
И за финал ще кажа нещо хубаво. Много добре ми се отрази последната тренировка във фитнеса и смятам утре ако имам възможност да я повторя.
Мнението беше редактирано от June101 на 05.11.16 20:50.
Софи, с най-добри чувства ти го пиша.
Спри да мрънкаш и да се тръшкаш за пустата му храна. Виж си последните страници, постоянно се самобичуваш за бисквитите, крекерите и всеки джънк, попаднал в устата ти. Явно има някаква причина, действай първо на ниво елиминирането й, в противен случай няма да стане. Ама и с повтаряне „трябва да ям нормално пък”, а после да изядеш бисквитите, пак не постигаш нищо.
Наспиваш ли се, почиваш ли си достатъчно психически? Гадая, но е възможно да са причини.
В крайна сметка, няма нищо срамно и професионалист да посетиш.
казано от Дона Флор на 06.11.16, 09:21:
Софи, с най-добри чувства ти го пиша.
Спри да мрънкаш и да се тръшкаш за пустата му храна. Виж си последните страници, постоянно се самобичуваш за бисквитите, крекерите и всеки джънк, попаднал в устата ти. Явно има някаква причина, действай първо на ниво елиминирането й, в противен случай няма да стане. Ама и с повтаряне „трябва да ям нормално пък”, а после да изядеш бисквитите, пак не постигаш нищо.
Наспиваш ли се, почиваш ли си достатъчно психически? Гадая, но е възможно да са причини.
В крайна сметка, няма нищо срамно и професионалист да посетиш.
Подкрепям с две ръце и два крака казаното от теб и знам,че е с най-добри чувства! :)
Не си почивам , особено психически. Точно снощи гледах,че Боби е писал как като остане сам се чувства добре и ,че има нужда от тези моменти. Еми, не оставам сама. Ще гръмна. В университета хора, лекции, ангажименти, обшуване. У дома се разправях с бавачката и си изхабих нервите.Сега като я няма бабите помагат, голямо движение е у дома. Все има някой някъде и ме търси за нещо, а аз искам просто да остана сама със себе си и да не съм толкова изморена, че да заспя моментално, защото точно това се получава след като в 22ч. детето е заспало и аз имам време за мен.
Не успявам добре да се подготвям с домашни и други неща, а аз съм много взискателна към себе си.
Гледам да огрея навсякъде, а се чувствам безкрайно изтощена и то най-вече от общуването.
Проблемът с храната обаче не е от сега. Той е от близо 4 години. Ту се владея, ту не. Не ми прави впечатление ако хапвам всеки ден по малко джънк. Ядосвам се, че не съм гладна а ям, ям , ям докато не ми стане тежко и кофти.
Май, май наистина съм за специалист и аз също смятам,че няма нищо срамно.
Здравей!
Погледни го от хубавата страна. Въпреки че ядеш бискивити, бонбони и т.н имаш страхотно тяло (имаш преса, за която много жени мечтаят). Много жени се лишават от страшно много изкушения в името на пресата, а ти постигаш страхотни резултати и без да се подлагаш на това. С всичкото това напрежение в университета, у дома последното нещо, което трябва да те тревожи и няколко бисквити. Понякога тялото се нуждае и от сладко, опитай да намериш баланса :) Не мисля, че гониш олимпийски резултати така че не смятам, че са проблем бисквитите.
Моя проблем е, че ставам нощем да ям.. Всяка нощ.. каквото намеря - сирене, мед, филийки и т.н, което е далеч по-зле. Отначало се измъчвах, ядосвах се, депресирах се, дори плачех. Баща ми става посред нощ да яде, осъзнава на момента,че го прави, но не може да спре.. Аз съм същата. Карала съм приятеля ми да крие храна, купувала съм си храна само за през деня, мислих дори да заключвам хладилника.. :D В един момент когато си поднових тренировките, вече не е такъв проблем, има далеч по-важни неща от това.
Мисълта ми е да опиташ да се освободиш психически от този товар и в един момент ще се почувстваш в пъти по-добре.
Вики, благодаря за милите думи! Честно да си призная смятам,че дълбоко в себе си имам някакъв проблем, но времето ще покаже как ще успея да го преборя ( казвам “как” , а не “дали” , защото ще успея!). :)
Не гоня някакви ненормалнл цели. Не правя нещата и за норматив. Гледам да си тренирам с кеф. Не смятам калории, не спазвам хранителни режими. Искам просто да съм здрава, да се харесвам и да се чувствам добре. С безразборно хранене ( тъпчене,когато не съм гладна) обаче няма да постигна нито една от целите си.
Нощното хранене винаги ми е било много интересно. Ставала съм да хапна само ако умирам от глад и не мога да заспя заради къркорещ корем. Хубаво е,че го приемаш и не се впрягаш. Намерила си своя баланс :)
За вчера вписвам една хубава тренировка във фитнеса , от която днес имам МТ на дупето и бедрата.
Тренировката е като последната, която съм вписала в дневника си. Много добре ми се отрази!
Храненето няма да го коментирам, защото пак не беше добро.
Минавам да повпиша туй-онуй :)
Откакто се оплаках, че храната е зле , някак се успокоих. Може би започнах да мисля повечко върху нещата, които ме подтискат, изнервят , притесняват и изтощават. Храната тези дни пак не е супер чиста, но не се тъпча, което е добре. Отспуснах си душата със сладкото обаче. Шоколадът отново се превръща в страст. Такава е тенденцията от миналата седмица. Мислех, че тотално съм го забравила, но явно не съм.
Вписвам една тренировка във вторник вечерта към 20:30ч. Вело- 15мин, интензивно
Вчера (11.11.16г) също тренирах
Вело 20мин, 12км, 275кк
+ малко упр-я за цяло тяло със СТ и 2х3кг
За 2 дни се срещнах с три детегледачки. Една ми допадна, та утре съм я викнала да видя как действа. Бабите не могат да се справят с Ники заради здравословни проблеми и съм се видяла в чудо. Нямам шанс да науча каквото и да е у дома. Ники постоянно ме дърпа на някъде да правим нещо. Много ми е приятно, но като знам,че имам да чета , да уча, да пиша разни неща и направо зле ми става.
И последно- чувствам се подута, нещо не съм аз.
12.011.2016г.
Храната:
- пил филе на скара с лютеница, 2 блокчета шоколад
тренировка
- салата ( домати, краставици, сирене, орехи, печени чушки, царевица)
- на кино - пуканки, 2 реда и половина шоколад
- 150г сирене котидж, 1/2 мъфин, 2 речена кашкавал
Тренировка:
около 10мин упр-я със собствено тегло и 2х3кг
Вело 20мин, 11.03км
Ако го нямаше плюскането в киното, всичко щеше да е ок. Раздвижването беше хубаво.
Детенце е с млечница (пак) , със сополи и май с избиващ кътник. Миличкото ! Нервно и кисело е, но го разбирам. Дано скоро се оправи!
Голямо попълване на пресекулки се получава, но в някои дни не ми се пише, в други няма какво, в трети има, но няма много време.
Вписвам по спомен някои по-важни неща.
Вторник - тройно критичен ден или там както му се вика.
Храната беше бе-зо-браз-на !Много бисквити Закуска и 3 реда шоколад. В резултат на това—> изтрещях, пих 1000мг Л-карнитин, за да мога да се отводня , 500мг Хром, защото ме заболя главата и вечерта въртях велоергометъра 30мин като луда. Изпотих се, получи се страхотно виновно кардио. После ми се ревеше. Много депресарска история. Ясно ми е колко психо е! Не правете това у дома!
Сряда беше по-спокоен ден откъм храна, но вървях като попарена от себе си и от случващото се.
Четвъртък станах с мисълта, че ще гледам да съм на НВД поне до 17-18ч., защото въглехидратите ме разяждат повече ,засищат по-малко и кръвната ми захар играе. Всичко беше окдо 15-16ч. , когато вече точех лиги по бисквитите Закуска. Държа да кжа,че изядох 2 банана и един портокал , както и 1 ред черен шоколад. Нищо обаче не ме спаси от 5 бисквити. Иначе остатъка от храната беше ок.
Пак се изнервих обаче и към 20:15ч. отидох в кабинета да тренирам.
15мин упр-я с 2х3кг и 2х5кг + 20мин вело средна скорост , но пак си беше добро кардио.
Вписвам и друго- гастрита ми се обади.Вчера чоплих тиквени семки и ядох портокал.За мен е от портокала.
Друго нещо извън спортната тематика е ,че ще се наложи да прекъсна следването. Бабите не могат да помагат поради здравословни причини. Не мога да оставя Ники ей така на някоя жена, а познатата, която ще го гледа ще може дадойде чак на 20.01. Еми ... кот такоа. Не ми било писано да е сега :)
П.С.: Трябва да прекръстя дневника на нещо от сорта: Записките на една луда... (dull)
Мнението беше редактирано от June101 на 18.11.16 08:09.
Софи, а защо изобщо ги купуваш тия “бисквити Закуска” ? Пълен шит са, честно. Не ги купувай и няма да се изкушаваш (wasntme)
Права си, Веси! Май е крайно време да започна да правя домашни бисквити ! :D
Софи, тиквеното семе и тиквения тахан ги препоръчват при хора с проблемни стомаси и черва, така че едва ли е от него ;)
Много ти съчувствам за трудностите, които срещаш в намирането на детегледачка! Ние минахме през този абсурд - повече от година ни отне докато намерим свестен човек. Срещахме се с десетки жени, дори опитахме да работим с две от тях, но безуспешно. Имам чувството, че мога книга да напиша по въпроса.
Моята препоръка е да търсиш жена без голям опит като детегледачка, а такава, която просто е отгледала децата и евентуално внуците си. Такава жена ще заобича Ники и ще го гледа с топлота. 99% от “професионалистките” са с ампутирано чувство за нежна грижа, но пък с двойно присадена наглост и безочие.
Светле, много е трудно наистина. На майка ми една приятелка се освобождава в края на януари и ще започне да идва при нас.Близък човек е , а ие безкрайно положителна и слънчева женица. Дано нещата потръгнат!
Днес 19.11.2016г.
Пак съм в дупката. Тренировка все още няма, но не се знае колко ще полудея след 1-2 часа, та може да едит-вам.
23.11.2016г.
Привет, мили хора!
Малко отчет за предните дни и малко полезни записки.
Храната е малко по-добре. Направих домашни бисквити. Смятам да изпробвам и още рецепти, защото едно истинско бисквитено чудовище трябва да има разнообразие от вкусни бисквитки у дома.
Тренировките са през ден, вечер 30мин вело. Доволно се потя и пръхтя.
Искам да запиша нещо важно за добавките.
1. Пия Биотин 500мг от 3-4 седмици и ноктите ми станаха по-здрави. Мисля ,че и косата ми расте от него.
2. Днес ще отскоча да си купя Див Ямс. Една позната има същият проблем с кръвоизливи повреме на МЦ като мен и ми сподели,че след като е започнала да го пие, вече няма подобни неприятно случки. Нищо не ми пречи да пробвам. Ако някой има близки срещи с дивия ямс, ще се радвам да чуя впечатленията му.
Минаха почти 1 год и 10 месеца от раждането ,а все още в участъка на операцията усещам някаква слабост, нещо нетипично, неестествено. Не ме боли и смятам, че всичко е възстановено, просто.. нещо странно. Може би трябват повече коремни преси за долна част на корема, а аз въобще не правя никакви.
С детенце си прекарваме добре. Беше болничък,но да чукна на дърво мисля,че се закрепи. Усещам,че е по-спокоен и весел. Еми, хубаво си е с мама :D И на мен ми е хубаво с него (nlove5)
казано от June101 на 23.11.16, 13:33:
23.11.2016г.
Минаха почти 1 год и 10 месеца от раждането ,а все още в участъка на операцията усещам някаква слабост, нещо нетипично, неестествено. Не ме боли и смятам, че всичко е възстановено, просто.. нещо странно. Може би трябват повече коремни преси за долна част на корема, а аз въобще не правя никакви.
С детенце си прекарваме добре. Беше болничък,но да чукна на дърво мисля,че се закрепи. Усещам,че е по-спокоен и весел. Еми, хубаво си е с мама :D И на мен ми е хубаво с него (nlove5)
Много сте ми сладки с тия голееееми очи.(inlove)
И аз имам придърпването от секциото все още след 1 година и 4 месеца., въпреки че правя доста преси - Според мен никога няма да е същото, както преди.
Да взема освен да впиша неща, а? :D
Как сте , мили хора? Честит първи сняг! :) *****
При мен нещата са вълнообразни- ту ме обземат депресарски настроения, ту съм много радостна. Изморена съм ,а детенце на моменти е много капризно и пищящо. Това много ме изтормозва психически. Ще карам по същество с отчета.
ХРАНА
Почти нищо не се е променило с изключение на това, че гледам да заместя бисквитите със сандвичи с месо и кашкавал. Имам план да намаля мазнините, но ще впиша нещата в друга графа по-долу.
ТРЕНИРОВКИ
През ден вело. Сега съм в МЦ и пропуснам заради положението.
ДОБАВКИ
Биотин 500мг
Вече 1 седмица приемам Див Ямс сутрин и вечер
Обмислям да започна вит Д
РАЗМИСЛИ
Това МЦ пак е придружено с кръвоизливи и съсиреци. Четох, че това е характерно при хормонален дисбаланс, когато естрогенът е в повече и се образува по-голяма лигавица на матката. Смятам сама да предприема някакви действия и ако до 2 месеца не видя резултат отивам на лекар.
Ето плана:
- намалявам мазнините в храната, най-вече никакви семки - логиката ми е ,че с повече мазнини допринасям за произвеждането на повече естроген
- продължавам приема на Див Ямс всеки ден по 2 бр сутрин и вечер
- тренировки през ден - вело у дома
-ако мога ще включа и малко силови упражнения (това обаче може да стане 1 път седмично, защото през останалото време съм почти 24 часа с детето)
Нещо извън спорта да кажа...
Разпускам с една много интересна и не толкова страшна книга на Стивън Кинг - ” Дума Ки” . Препоръчвам я :)
Мнението беше редактирано от June101 на 30.11.16 22:13.
30.11.16
21:58
И аз препоръчвам “Дума Ки”. Много, много ми хареса (но аз като цяло съм фенка на цялото му творчество). :)
А на теб бих дала съвет да не си играеш на сляпо и да предполагаш дали имаш хормонален дисбаланс или не, а реално да провериш дали това е така. :)
Не чакай 2 месеца. Отиди сега и виж как са хормоните, направи консултация с лекаря си.
Рони, точно написах поста днес и положението стана по-кофти и плашещо. Веднага записах час при лекар. Утре сутрин ще ходя да ми вземат кръв и обмислям да пусна и полови, и щитовидни хормони за всеки случай. Много ми бие на дисбаланс, но има вероятност да е стрес + недостатъчно почивка.
казано от June101 на 30.11.16, 14:03:
Това МЦ пак е придружено с кръвоизливи и съсиреци. Четох, че това е характерно при хормонален дисбаланс, когато естрогенът е в повече и се образува по-голяма лигавица на матката. Смятам сама да предприема някакви действия и ако до 2 месеца не видя резултат отивам на лекар.
Ето плана:
- намалявам мазнините в храната, най-вече никакви семки - логиката ми е ,че с повече мазнини допринасям за произвеждането на повече естроген
И двете неща никак не са верни..Не се вкарвай във филми. Повишеният естроген ти гарантирам, че мноооого очеизвадно ще го усетиш с едни 5 кила отгоре в мазнини и вода и мазна кожа с пъпки примерно. Повечето въглехидрати и хронични нива на стрес тоест кортизол наистина могат да са причина за повишаването му, но семки......абсурд. Хормоните не са само естроген и прогестерон има и шитовидни хормони, които никак не са за пренебрегване. И пак казвам...не се вкарвай във филми. Много жени след раждането и аз включително след второто , се сдобиват с обилен цикъл с кръвоизливи. Ама това е проблем до там че пада кървното и има дискомфорт. Според мен еднообразието те съсипва. Както и мен, затова предпочитам да се сцепвам от дейности макар и претрепана после, а не да се давам на битовизмите. Два дни примерно само занимания с детето и изтрещявам. Викай бабите хич не ги жали.
Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
FT 3 ( свободен Т3 ) 4.69 pmol/l 3.10 - 6.80
FT 4 ( свободен Т4 ) 17.07 pmol/l 12.00 - 22.00
TSH ( Тиреотропен Хормон ) 2.640 mIU/l 0.27 - 4.20
LH ( Лутеинизиращ Хормон ) 8.90 IU/l Ж: фол. 2.4-12.6, овул. 14-96, лут. 1.0-11.4, мен. 7.7-59
FSH ( Фуликул Стим. Хормон ) 8.31 IU/l Ж: фол. 3.5-12.5, овул. 4.7-21.5, лут. 1.7-7.7, мен. 25.8-134.8
Estradiol (Естрадиол) 185.20 pmol/l Ж: 1-10г.22-99.1,фол. 46-607 овул. 315-1828, лут. 161-774, мен. до201
Пуснах хормони. Всичко изглежда ок, но честно да си призная аз имам опасения за прогестерона, който се изследва след 2 седмици горе-долу, та не очаквах нещо много по-различно от това.
Другата седмица съм на лекар и той да си каже мнението.
Дени , права си! Стресът е .... нервите също... Като сложим вече близо 2 години ненормален сън и то ей го на от къде са нещата. Аз въпреки това искам да направя консултацията, защото както по-горе споменах прогестеронът ме притеснява. В началото на бременността ми беше нисък и се наложи да пия Дуфастон до 3ти месец.
Миналата година двама лекари се опитаха да ми предпишат противозачатъчни , “за да се наредят хормоните” (цитирам ги). МЦ е като по часовник и затова отказах. От друга страна обаче болките при овулация, разните оплаквания там + тези кръвоизливи си ме притесняват. Ще видим и този док какво ще каже. Много ми е препоръчан...
Бабите... Другата седмица май ще го оставя за няколко дни , та ще ми просветне малко. Много се уморявам - психически и физически. А еднообразието наистина смазва.
Не знам как да боря стреса и нервите.
Привет, мили хора! Надявам се ,че всички сте добре и се стягате за празниците :))
Не съм писала от много време, а трябва да отбележа някои неща.
Ходих на лекар и хубаво направих. На ехограва се видяха загатвания за полипи на матката. Ще се видят добре в друг период от цикъла, затова след НГ ще имам повече яснота.Най-вероятно обаче ще се наложи премахването им, което по думите на док не било болезнено и страшно.При всички случай ми казаха, че все пак имам някакъв проблем и трябва да се действа. Казаха, че полипите се форминат на хормонална основа. Съветът ми е която от вас има някакви оплаквания подобни на моите (кръвоизливи повреме на МЦ и зацапване около овулация) да отиде и да се прегледа и то някъде, където апаратурата е добра. Аз умишлено посетих инвитро клиника и препоръчан док.
Като оставим здравето, ТРЕНИРОВКИ имаше тази седмица. Веднъж се отбих до фитнеса и пораздвижих цялото тяло и два пъти въртях вело у дома за по 20-30мин. Останалото е много движение навън.
Много се изложих с ХРАНАТА предните дни и кантара чукна 48кг. Не съм била толкова (като изключим бременността) от 2009г. година ,когато бях на ски курс за две седмици и ядях като вълк. Дънките ми стягат и не ми е гот, а мъжът ми само се подсмихва и твърди,че сега вече изглеждам повече от чудесно.
Твърдо съм решила да се храня добре и доколкото мога чисто. Когато не мога д си сготвя ще си поръчвам храна или ще купувам от обедното меню на ресторанта до нас. Купих някакви препоръчани протеинови десерти, които ми допадат и с тях мога да засладя ако толкова видя зор. Преоткрих маслините, зехтина в салатите и рибата.
За ДОБАВКИТЕ да кажа:
Поръчах си рибен колаген. Чакам го да дойде и започвам прием.
Спирам Биотина и Дивия ямс , но ще започна Ca + vit D
Това е засега. Хубав уикенд ! :)
Аз имах полип, симптомите ми бяха сходни - особено зацапването по време на овулация. Премахнаха го през ноември на 2013та година, наистина не е нищо болезнено или страшно, рутинно е. Да, на хормонална основа е, препоръката на моя оперативен гинеколог, след като премахна полипите (оказаха се два), беше до 3 месеца да съм забременяла.... :D Збаременях точно, ама точно три месеца по-късно :D
П.п. Не знам какво визираш под “апаратурата е добра”. Но отидох на гинеколог в една клиника с буквата Щ, в подходящата фаза от цикъла, там ми казаха: “АМии, може би да е полип, може би не знам си какво..”. След това си отидох в една държаван клиника с буквите М и Д, там ми казаха, че е полип на 100% и дори са два. Така, че апаратурата нищо не значи.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.12.16 15:17.
Хо хо хо :) Да взема и аз да Ви честитя Коледата (малко със закъснение) :) Бъдете по-здрави, по-щастливи, по-обичащи и благословени!
Започвам с отчета , че то доста време мина.Много съм несериозна с воденето на дневника.
ХРАНА:
По празниците всичко беше с мярка.Хапнах си всичко що беше на масата и в хладилника. Не съм преяждала ,но мисля,че е може би защото от много време си позволявам да ям всичко. Трябва да отбележа ,че МЦ дойде на 23ти и два дни преди това бях шоколадово чудовище. Цикълът пак беше много тежък.По-тежък от миналия месец. Вече нямам търпение да отида при док другата седмица и да видим как ще действаме.
ТРЕНИРОВКИ:
Тренирала съм 2-3 пъти , като у дома бях на велото, а вчера направих една тренировка във фитнеса, но хич не ми се тренираше.Отидох, защото ТРЯБВА ( а и ,защото Дени ме подкани) :) и всъщност съм доволна. Направих 4 упражнения за корем и 15мин пътека интервално.
След 20.01 ще имам помощ за детето и обмислям дали да не засиля пак тежките тренировки. Може би ще е с треньор. Ще видим.
ДОБАВКИ:
2 кап рибен колаген
2 табл Биотин (поднових приема)
Пускам един следпразничен корем.
30.12.2016г.
Храната:
- ок 20-30г солети, 150г котидж, 2 реда шоколад
трен
- зелена салата, царевица, червена чушка, пил филе, чупка шоколад, 3 дом курабийски
... ще гледам да е предимно пил филе, защото малко прекалих с въглехидратите и утре сигурно ще се чувствам свински
Тренировка :
Пътека 5мин загрявка
Тяга с пудовка - 15х 16кг, 15х16кг, 10х20кг, 10х20кг, 10х20кг
Машина за гръб- 12х10@2,5кг, 10х10@2х2,5кг, 10х10@2х2,5кг
Лег преса- 10х10кг, 10х15кг, 9х20кг, 10х15кг
Пек-дек - 12х10кг, 12х10, 8х15кг, 8х15кг
Пътека интервално- 7мин
Днес съм с високо КПД. От 7:30ч. съм на крак. Рзхождах детето, храних го и го приспивах.Тренирах. Опекох 4 тави курабийки с брашно от лимец и мед (чуднииии) и 2 тави бутер банички. Мъжете вкъщи са доволни. :D
Тренировката се получи добре. Доволна съм.Още съм с МТ на корема от онзи ден, а предполагам,че утре ще имам и на други места (mooning)
Довечера задължително ще ударя 600мг магнезий! От Коледа насам не спя добре. Будя се от най-малкия шум.Сутрин съм като парцал.
Днес получих пратка по Еконт- книга от непозната жена! Имаше една игра във фейса и аз взех участие. Пратих книга и хоп и на мен ми пратиха. Много хора подходиха несериозно, но аз съм доволна. Мило ми стана като видях книжката :)
Книгата, която са ти подарили е много интересна и лека за четене. Не е нещо кой знае колко смислено, но става за убиване на време :)
Ще я видя книжката.Надявам се да ми допадне. Дори и да не ми допадне, сърцето ми е стоплено от начинът, по който дойде при мен. :)
31.12.2016г.
Хайде да изпращаме тази година ! :)
Имам равносметка в главата си. Чудех се дали да я надраскам тук или да си остане само в мислите ми, но знам,че ще забравя всичко, а ми се ще другата година по това време да прочета и да видя, че нещо съм променила.
1. Тази година не си доспивах, което ме докара до състояние да нямам сила и желание да тренирам редовно. Бях на приливи и отливи. В някои моменти се стараех, в други-не.
2. Храненето беше пълен ужас. Отдавам го на недоспиване, нерви и слаба воля. Не знам кое е по-силно. Мисля,че и трите важат в моя случай.
Има и още, но ще звуча мрънкащо и отчаяно, затова спирам дотук.
Смятам през новата година да се вложа повече, да чета повече, да се опитам да възстановявам по-добре. Искам да видя ясни резултати от труда си.Няма да се обвързвам с цифри или конкретни постижения. Ще ми се просто да погледна една снимка от началото на 2017г. и в края й да видя друга снимка, на която да се вижда, че съм един здрав, трениращ и щастлив човек. А дано!
Честита 2017г! Нека тя бъде по-добра и по-щастлива! Нека донесе много здраве и сбъднати мечти!:)
Храната:
- 40г кашу, 1 банан
- парче дом питка , мандарина
- парче питка с кашкавал и пил филе
- ред шоколад, парче питка, 2 шоко бонбона
Снощи имахме гости, които си тръгнаха раничко, защото знаят,че с детенце за нас е по-трдуно.Заспах в 1:30- станах в 6:30, защото детето реши ,че това е идеалният час за събуждане в първата сутрин от новата година. Едва изкретах до обяд, а трябваше и да разчиствам, да върша домакинска работа. Поспах час и нещо на пресекулки следобеда. И сега изобщо не се чудя защо хапнах шоколада- трябва ми енергия.Едва гледам, а все още ме чака доста работа и дете за приспиване.Чудя се как да сколасам до 21-22ч. без да пия кафе в 19ч.
Тренировка няма.
Мнението беше редактирано от June101 на 01.01.17 20:09.
02.01.2017г. Понедекник
Ставане в 7:00 (можех да спя още 1-2 часа)
Храна:
- парче питка с пил филе и кашкавал
- парче питка с пил филе
- 3 резена дом кекс от лимец, орехи и кайсии
*трен
- план- няколко маслини, салата айсбер, пил филе
Допълнително:
Биотин 2бр
Колаген 2гр
Тренировка:
лицеви- 10, 8
клекове с Ники (13,5кг) - 10, 10
повд на крака от лег- 12,15
бицепсово с 2х3кг- 12,15
раменни преси с 2х3кг- 8, 12, 15
глут ритници- 20 (на крак)
*Тренировката ми беше прекъсната от болка в корема ниско долу. Най-вероятна причина овулация. Ако съм права, с док в четвъртък нищо няма да успеем да направим с тези полипи или каквото е там.
Днес станах гладна. Не ми се случва често тялото ми да крещи за храна преди кафето, но днес беше факт. Сутринта пак едва гледах. Следобед поспах 1 час. Трудно се навих да тренирам, ама ТРЯБВА! (muscle)
Мисля да пробвам да посмятам калории, защото не помня кога за последно съм го правила, а май съм загубила правилна представа и посока.
Психически сдавам багажа с това седене у дома. Опитвам се да се мотивирам, но усещам,че ми е трудничко. Трябва ми някой да ми удари едно рамо в тази насока. Сигурно в очите на някого звучи глупаво, но ей на казвам си какво ми е на душата.
Котакът има рожден ден днес и сътворих един кекс да го отбележим. (cake)
03.01.2016г. Вторник
Храната:
2 варени яйца
100г извара
125г несварен ориз
90г пил филе Тандем
1 банан
40г пил филе варено
1/2 краставица
250г пр мляко 1,5%
10г кафява захар
~1390 ксал / Б-81г, М-29г , В-217г /
едит: към 23:30ч. не можех да заспя от глад и добавям 150г пил месо + 239ксал , Б- 44, М-6
1629ксал / Б- 125 , М- 35 , В 217
Допълнително:
2 бр колаген
Планът беше да се вместя в 1300 ксал ,но умрях от глад. Дали ,защото съм си у дома и храната е на една ръка разстояние, дали защото наистина са ми малко калориите, не мога да кажа.
Изварата хич не ми беше вкусна, но мислех, че така ще остана сита за по-дълго време.
Гастритът се обади снощи. Мисля,че е от айсберга.
Малко БГ мамщина:
На детето му избива първият от четирите кътника. Буди се с писъци вече пета нощ.Ревове, не иска да заспива сам в стаята, бърка по устата. През деня спи най-много 1 час и 10-20мин. Киселяк, капризен... Мъка страшна най-вече за него, но и аз го отнасям. Тези зъби край нямат ли? Все се надявах до 2 год да избият, но явно мъчението ще продължи по-дълго.
Мнението беше редактирано от June101 на 04.01.17 16:48.
казано от June101 на 03.01.17, 19:54:
03.01.2016г. Вторник
Планът беше да се вместя в 1300 ксал ,но умрях от глад. Дали ,защото съм си у дома и храната е на една ръка разстояние, дали защото наистина са ми малко калориите, не мога да кажа.
Изварата хич не ми беше вкусна, но мислех, че така ще остана сита за по-дълго време.
Гастритът се обади снощи. Мисля,че е от айсберга.
Малко БГ мамщина:
На детето му избива първият от четирите кътника. Буди се с писъци вече пета нощ.Ревове, не иска да заспива сам в стаята, бърка по устата. През деня спи най-много 1 час и 10-20мин. Киселяк, капризен... Мъка страшна най-вече за него, но и аз го отнасям. Тези зъби край нямат ли? Все се надявах до 2 год да избият, но явно мъчението ще продължи по-дълго.
И аз имам проблем с айсберга, не е читав. А за зъбите гаранция никаква....Алек вади последните зъби ужасно мъчително, а първите не ги усетих много. Брат му не разбрах кога изобщо извади зъби, кога порасна кога имах бебе. Каката и тя лесно дете. Трите нямат нищо общо. Освен че като нямат пробелми спят по 14 часа от новородени кажи речи хаха . После като не е зъби ще е друго, после още по друго. Ти вече нямаш личен живот и спокойствие.До живот....Мама
Дени, така е. Дечицата са различни. При всеки зъб на Ники, хората в съседния квартал разбират какво се случва у дома. Просто искам вече мъчението за него и за нас да свърши. За личния живот съм го разбрала. Всяка минута отделена само за мен си е някаква екстра.
отчет за днес 04.01.2017г. Сряда
Храна:
230г пил филе немазно варено
125г несварен ориз
1 и половина банан
60г кашу (не съм го мерила,може и по-малко да е)
1/2 краставица
300мл пр мляко 1,5%
10г кафява захар
1 шоко бонбон, няколко солети и 3 залъка със сладко от боровинки
калориите са около 1700
и още мога да ям ...
Добавки:
женски Now 3бр
Глад от недоспиване. Това усещам. Към 17ч. калориите вече бяха 1230 и започна чудене как да вляза в поставената цел (1300-1350) до 22ч. Даже исках и да тренирам, което предполагаше ,че ще огладнея още. Първото ми хранене беше в 11:30ч.
Утре ще ходя при док да видим тези полипи. Стискайте ми палци да свърша работа и да ги разкараме.
Днес съм като от-ре-па-на ! Детето рева между 1:30 и 3ч. Не само рева, дра се, мята се от бока и даже ме цапардоса на няколко пъти в цялото това шаване. Не един , а два кътника са тръгнали. Хубавото е ,че поне ще пробият и двата, и ще останат само още два.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече