Наднормено тегло - Нуждая се от съвети

16.07.14
21:54

Здравейте. Есента ставам пълнолетен, и тъй като днес случайно попаднах на сайта и цял ден се рових из него, реших да подам зов за помощ, защото вече е крайно наложително. Очаквам главно негативни коментари, но все пак ще споделя притесненията си. Висок съм 1.82 и тежа 84 килограма. Реших да си направя снимки преди малко и да кача, за да видите направо какъв ми е проблема. 1 2 3 и пагубното >>> Цък
Главният ми проблем е, че имам навика да преяждам. Обожавам почти всичко вредно и съм имал случаи да повръщам насила, за да мога да се насладя на останалата храна, защото когато остане нещо вкусно започвам да се чувствам гадно. От година я карам на орален секс, защото не мога да се гледам вече. Личната ми лекарка ми каза да отида на диетолог, но аз така и не събрах смелост. Един приятел ме кара да ходя с него на фитнес, но първо ми е скъпо, и второ - срам ме е. Бях се издул до 91 кг. Започнах да раста нагоре и смъкнах килограми, без особено видима промяна. Безброй пъти съм се опитвал да спазвам диети и да правя упражнения. Най-успешният ми беше, когато спазвах Ниско въглехидратна диета диета. Издържах около две седмици, в които се пречупих 3 пъти и повърнах насила, защото се чувствах като провал. През това време почти всяка вечер тичах. Минута бягане, минута ходене, за общо около час + спринт. Вкъщи имам степер и гири, които ги комбинирах. След третия ден се чувствах по-смазан от всякога и понамалих. Близките ми вече започнаха с подигравателните шеги и спряха напълно да вярват в мен. Всеки път когато вече им казвам, че ще се опитам да ям здравословно се смеят и следва нещо от сорта на “Пак ли, окей, ще си говорим в други ден!” Тези коментари малко или много ме демотивират, но аз съм си виновен, затова, че нямам воля. Не мога цял живот да разчитам на интелект, характер и лице. Най-добрият ми приятел ме комплексира страшно много, той е малко по-висок от мен, но е 60 килограма. Метаболизма ми е страшно бавен, трябва да се храня, че да ми се доходи до тоалетна. Рядко се случва да е от само себе си. Стрийте ги видяхте много ясно... В момента съм мотивиран и мисля да изляза да се поизпотя, но като знам, че след два дена ще се проваля... Днес ме светнаха за фет бърнърите. Гледах мнения за Animal Cuts, Lipo 6, Detonatrol, Oxyelite Pro и други. Много хора казват, че не трябва да се приемат, други твърдят обратното. Аз не искам да се “нацепвам” или дори да имам релеф. Искам просто да отслабна. Море не съм виждал от 2 години, а басейн от 1 и половина.
Диетата, която спазвах, включваше: Закуска - 0.1% разбито мляко (пия) Обяд - 200-300 грама чисто филе по избор с малко домати, краставици и маруля. Вечерята ми беше само малко месо. Пиех зелено кафе месец, но нищо не стана. Стигнах 83 килограма и сега пак наддавам. Липсва ми мотивация. Чувствам се като млад поет, който пише само когато се вдъхнови от нещо и после спира. Лесно се изкушавам от храната... От малък ме тъпчат с абсолютно всичко. Това, заедно с гените не знам дали може да са причини, но не ме и интересува. Това, което само искам е, да ми помогнете по някакъв начин. Консултирах се с една фитнес инструкторка, но ми иска прекалено много пари, за да ми изготви режим. От тренировките започна да ме боли едното коляно, все пак, горките ми крака, да носят това туловище... За корема и бедрата не искам да говоря. Случва ми се да ям, защото ми е скучно. До вчера бях в период “Обичам се такъв, какъвто съм и няма да се променям заради мнението на другите.” Но ослепителното себеосъзнаване ме накара да погледна малко и другите хора. Естествено, има и по-лоши случаи, но не искам да ме сравняват и винаги да казват “Спокойно, има по-дебели от теб.” Сега ми казаха “Тя ако те беше видяла на живо, нямаше да иска да се видите.” Искам да се взема в ръце преди да е станало прекалено късно, защото с времето идват и задълженията, а сега поне съм свободен. Знам, че всичко опира до мен самия, което ме плаши най-много. Надявам се някой да сподели режим или нещо, което да започна да спазвам, без да се налага да ходя в зали. Заслужават ли си и фет бърнърите? Споделете и вие историята си, това ме мотивира донякъде. Благодаря предварително!

Темата беше редактирана от Carpenter 48 на 16.07.14 23:11.

16.07.14
22:25

казано от Carpenter 48 на 16.07.14, 21:54:

Близките ми вече започнаха с подигравателните шеги и спряха напълно да вярват в мен. Всеки път когато вече им казвам, че ще се опитам да ям здравословно се смеят и следва нещо от сорта на “Пак ли, окей, ще си говорим в други ден!” Тези коментари малко или много ме демотивират, но аз съм си виновен, затова, че нямам воля. Не мога цял живот да разчитам на интелект, характер и лице. Най-добрият ми приятел ме комплексира страшно много, той е малко по-висок от мен, но е 60 килограма.

познато. първо ти се присмиват че няма да можеш да поддържаш това здравословно хранене. после като видят че можеш, започват да го омаловажават и да ти казват че си ненужно вманиачен тип. затова се абстрахирай от околните и яж както ти искаш

две неща ти трябват за отслабването:

- тренировки (по-лесната част) - всички муск. групи с тежести; по 1 час дневно г/д
- хранене на дефицит (по-трудната част); овладей преяждането и сладкото. вид на храната - яйца, извара, месо, риба, овес, леща, боб, кафяв ориз.

Теди Илиева

16.07.14
23:43

Здравей, от това, което си написал много добре осъзнаваш какви са ти проблемите. След като нямаш подкрепа в лицето на близките ти (трябва да ти кажа, че не си изолиран случай), ти остава да започнеш да разчиташ на себе си. Няма кой друг освен теб да се справи с това положение.

Накратко по въпросите, които си поставил:
1.Фет бърнъри - според мен няма нужда
2.Какво е нужно за отслабване - подкрепям Павката. Става с тренировки + хранителен режим. Само едното от двете не е достатъчно.
3.Проблема с преяждането и повръщането - трябва да започнеш да контролираш глада си, а не той теб. Павката ти е посочил храни, които засищат за дълго време. Аз бих добавила и зеленчуците- обемни, малко калории, внасят фибри и витамини.
4. Целта ти за отслабване без да те вълнува релеф и мускули - това е твоя заблуда. Мускулите подобряват визията, самата “слабост” не е привлекателна без наличие на мускулна маса и дори е признак за здравословни проблеми.

Съвета ми е да прегледаш на спокойствие сайта. Подреден е отлично и би могъл сам да си съставиш хранителния режим. Ето тук отиваш и започваш да четеш и да избираш много бавно: http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi
Заради годините ти и вида хранителен проблем, който имаш, на твое място бих избрала РБД.

За да не плащаш за фитнес зала с два клика намерих прилично предложение в сайта за тренировка на открито: http://www.bb-team.org/workout/4036_obshta-fizicheska-podgotovka-v-parka-ili-v-uchilishtniya-dvor
Има и нескъпи фитнеси. Ако решиш да отделиш пари за фитнес и професионална тренировъчна програма, го прави със съзнанието, че това е инвестиция в твоето здраве.

За мотивация хвърли един прочит на мъжките дневници. Тежестите, които се вдигат от съфорумците са впечатляващи! А удоволствието от една тежка тренировка е несравнимо!

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 16.07.14 23:44.

Мисля,че проблемът ти е преди всичко психически. Нямаш около себе си хора, които да те подкрепят в начинанието, което те депресира, демотивира и овенчава всичко с неуспех. Всичко, което те посъветваха тук е вярно - трябват ти тренировки с тежести - не само кардио. Трябва ти добър хранителен режим, балансиран, в калориен дефицит, но поне в началото според мен не трябва да се хвърляш на нещо много стриктно и ограничаващо, защото явно ще те смаже психически. Според мен ще е много ценно и важно за теб да си направиш дневник тук и да пишеш в него редовно. Така ще намериш хора, които да те подкрепят, помагат със съвети и да те МОТИВИРАТ - нещо, което ти липсва в обркъжението, а това е доста важно.

17.07.14
15:48

Carpenter,на мен ми звучиш като изключително тъпо парче,а даже се мислиш за голяма работа.Такива индивиди и в бг мама сигурно са рядкост .

17.07.14
16:54

Проблемът ти не е в самата храна и в това, че си дебел. Проблемът е в начина по който (не) приемаш себе си. Много дебели има и какво - не им пука. Трябва да промениш виждането си като цяло - тренировките и режима не са за сваляне на килограми или за да изглеждаш някак си - ако това е водещата мисъл далеч няма да стигнеш. Трябва да изградиш тези две неща (режим, тренировки), за да си здрав (външно и вътрешно) и за да се чувстваш добре, защото дори да свалиш 10 кг. има шанс отново да не се харесаш и да си още по-объркан. Тренираш и се храниш здравословно, тялото ще се отърве само от това, което е излишно - визията сама ще дойде, но знай ... ако не се научиш да се обичаш и уважаваш сега, ще се пречупваш всеки път. Едва след като престанах да тренирам за визия, да меря грамчета и калории, да се пребивам от трениране .. чак тогава постигнах каквото искам.
Не се иска много, просто се иска време да свикнеш. Не си забранявай всичко от първия ден и не се хвърляй на сложни режими, изсикващи опит, за да се спазват правилно. Съветите по-горе няма да ги повтарям - правилни са. Другото нещо - храната не е забавление, не те кара да се чувстваш добре, не е за запълване на емоционални липси. Много добре си помисли какво точно е мъчи и се постарай да го поправиш.
Успех.

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49744 + Тренировка с тежести + Постоянство + Търпение = Успех :)

казано от Carpenter 48 на 16.07.14, 21:54:

...Метаболизма ми е страшно бавен, трябва да се храня, че да ми се доходи до тоалетна. Рядко се случва да е от само себе си...


Това е масов “проблем”,не се притеснявай  :D

19.07.14
18:45

казано от Графиня фон Дачева на 17.07.14, 14:36:

Мисля,че проблемът ти е преди всичко психически. Нямаш около себе си хора, които да те подкрепят в начинанието, което те депресира, демотивира и овенчава всичко с неуспех. Всичко, което те посъветваха тук е вярно - трябват ти тренировки с тежести - не само кардио. Трябва ти добър хранителен режим, балансиран, в калориен дефицит, но поне в началото според мен не трябва да се хвърляш на нещо много стриктно и ограничаващо, защото явно ще те смаже психически. Според мен ще е много ценно и важно за теб да си направиш дневник тук и да пишеш в него редовно. Така ще намериш хора, които да те подкрепят, помагат със съвети и да те МОТИВИРАТ - нещо, което ти липсва в обркъжението, а това е доста важно.

Тъкмо си мислех да напиша ,че проблема е психически и ... Според мен на ПЪРВО МЯСТО трябва да се освободиш от стреса! Той те кара да преяждаш! Чувството на липсата на допамин в мозъка те кара да се подхлъзгваш по сладките изкушения и да прекаляваш с въглехидратите.. Трябва първо да се успокоиш... да започнеш да се храниш правилно и пълноценно..да тренираш редовно..и така нещата ще се наредят от само себе си :) Относно проблема с wc… увеличи полезните мазнини в храненето си ( маслини, ленено семе, сурови ядки..) + фибри (зеленчуци) и нещата лека по лека ще идват от само себе си :)  Успех!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1