Мек хрущял на коляното

Здравейте,казвам се Ивайло на 18 години от Габрово,занимавам се с футбол,преди около месец ми беше направена операция на коляното като се оказа,че имам мек хрущял и възпаление на сухожилието което беше излекувано.Наскоро започнах тренировки,но отново този хрущял ме заболява,Искам просто мнение от някого когото е имал същия проблем или знае за какво става на въпрос ако може да ми помогне със този мек хрущял.Когато си сгъвам коляното се чува едно скърцане,хрупане на капачката.Благодаря предварително!!!

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим
Emil Petrov

05.08.14
17:03

Болката е точно под капачката или в долната част на капачката беше нали?

Emil Petrov

05.08.14
17:07

И аз се занимавам с футбол и имам сходен проблем. След дълга игра на мач да кажем около 2ч почва даме боли под капачката и глезените, но на следващия ден минава. Ще те посъветвам да загряваш преди игра и да не играеш дълго време.

cRossfit

05.08.14
23:24

казано от Ивайло Иванов на 05.08.14, 12:50:

Здравейте,казвам се Ивайло на 18 години от Габрово,занимавам се с футбол,преди около месец ми беше направена операция на коляното като се оказа,че имам мек хрущял и възпаление на сухожилието което беше излекувано.Наскоро започнах тренировки,но отново този хрущял ме заболява,Искам просто мнение от някого когото е имал същия проблем или знае за какво става на въпрос ако може да ми помогне със този мек хрущял.Когато си сгъвам коляното се чува едно скърцане,хрупане на капачката.Благодаря предварително!!!

В какво се състоеше самата операция?Аз също имам операция на меки хрущяли,но при мен са отстранени.При теб ?Не очаквай само месец след операция да се чувстваш като нов.Ще пращи ,ще пука ,ще боли.Аз предвиждам от два до три дни преди да завали-кляното започва да ме боли.Така че свиквай.

06.08.14
08:18

Вземи си наколенка тип пателарен водач за бяганията и тренировките, в които има клек и подскоци. Много внимавай с тренировките. Златно правило е да не правиш неща, от които те боли. Ако сега подновяваш физическата си активност след операцията не е лошо да започнеш с велоаргометър или колело, които да съчетаваш с изометрии и статични упражнения за бедрената мускулатура. Постепенно увличавай упражненията и натоварването до достигане на небходимата форма за завръщане на терена.

Беше ми направена артроскопия на коляното,имах и възпалено сухожилие,което беше отсранено,но сега като започнах тренировки наскоро след направените рехабилитации започна да ме боли отново хрущяла,който след операцията ми казаха че е бил мек и загладен.Затова реших да пиша в някой форум да видя и други мнения,дали е нормално да ме боли и с времето дали ще отшуми болката или не.Иначе хубаво ли е да се взимат някакви хапчета за ставите или не,защото ми препоръчаха едни капсули Ставиен?

06.08.14
22:53

Щом те боли, значи не си готов за натоварването, на което се подлагаш. Може да е в следствие на травмата или просто да не си раздвижил достатъчно ставата. Прави нещата, от които не те боли, както писах по-горе. Болката ще отшуми тогава, когато коляното е напълно здраво.
Не е лошо да си вземеш добавки за ставите, ако наистина има нужда, но ти препоръчвам да се насочиш към някоя комбинация от хондроитин, глюкозамин, МСМ и хилауронова киселина, а не само към последното с някви билки. Има достатъчно добри ставни комплекси на пазара - аз съм пил на NOW и Flex code и съм доволен и от двата продукта.

П.П. В горното си мнение съм ти написал пателарен водач, но това което имам предвид е по-известно като пателарен бандаж. Има го в магазина на сайта.

Мнението беше редактирано от Маданеца на 06.08.14 22:56.

07.08.14
22:16

казано от Ивайло Иванов на 05.08.14, 12:50:

Отиди при Райчо да те види

08.08.14
10:48

Аз не разбрах за кой хрущял става въпрос - За хрущялът който е завършек на самата кост или за менискус (защото и той е хрущял макар че съвсем леко се различава по структура от останалите) . Ако е този на самата кост аз веднага бих пил Анималфлекс (не искам да правя реклама но това е наиситна най-добрият продукт дори и сред аптекарските) и много важно - билки ! Отиди при някой добър билкар да ти направи схема . Също така пий хималайска сол и шуслерови соли - 1,5,8,11 . Те излизат скъпичко но ти решаваш спрямо бюджета .

При Райчо ходих преди да се оперирам би ми 2 инжекции в коляното и нямаше ефект,а иначе става на въпрос за ставния хрущял.

18.10.19
12:11

И на мен ми биха 2   инжекции -ефекта  беше нулев.Грам не си струва парите + това имам позната която и пробиха в коляното кръвоносен съд  при инжектиране, и стана много  по-зле.

22.10.19
14:27

От моят горчив опит с колената мисля че месец-два след операция на коляно е рано за по-активни спортове - такива, в които трябва да скачаш, бягаш, да усукваш коляното и др.
Както по-нагоре някой бе писал - започни първо с фитнес, но с леки тежести, които постепенно ще увеличаваш. Колелото също се препоръчва, но не да се напъваш като за състезание. Прави упражнения, но не трябва да усещаш болка, може да усещаш, че имаш сила да повдигнеш голяма тежест с крака, но самата става няма да е готова още за такава тежест и най-вероятно ще те заболи.
За по-сериозна физическа активност може да опиташ след 5-6 месеца, защото в по-ранен етап може още да не си се възстановил както трябва и да се влошиш отново. Дай си време, млад си, спортът няма да избяга.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1