10.08.14
17:04
Здравейте на всички! За да не ви ангажирам вниманието повече от един път , ще задам няколко въпроса наведнъж.
Прегледах статиите по тази тема, но не открих отговор на въпроса, който ме интересува.
За колко време се изгражда V-образен Гръб, нещо като този на Брус Уилис в “Умирай трудно” и малко по-ясно изразен с ходене на фитнес (приемаме че се спазват редовни тренировки и правилата за изграждането му)?
Като се говори за качване на мускулна маса и необходим протеин за нея, се има впредвид протеина , който се съдържа в отделните храни ли? т.е трябва ли да разбирам че ако пише че в една риба скумрия (100 г) има 24.3 г протеин , за да си набавя дневната необходима доза протеин от 180 г трябва да изям 8 скумрии горе долу ( хипотетично казано ) ? И въобще едната протеинова дневна доза от 180 г как се набавя?
Ако човек не губи тегло и следва правилата за хранене за качване на маса, без добавки за колко време може да се качи 1 кг?
В момента съм около 80 кг , 173 см , мисля че като телосложение съм ендоморф
10.08.14
17:11
1. За много време, не може да се каже 1 месец или 1 година. Зависи изключително много и от телосложението - някои хора са с широка талия като цяло и постигането на V-образен гръб е почти невъзможно.
2. Какво значи как се набавя 180гр протеин? С ядене! Месо - около 20/100гр протеин, яйца - около 6-7гр на Л яйце и т.н. Има и протеинови пудри, които да допълнят нуждите, ако се налага (но те са ДОБАВКИ, а не заместители на храненето).
3. Пак зависи от човека. Освен това 1кг е много широко - 1кг мас се качва далеч по-лесно от 1кг мускул.
Иначе казано задаваш много общи въпроси, които зависят от много фактори. Решението ти - тренировки, правилно хранене и търпение.
11.08.14
12:40
казано от Херцог Трън на 10.08.14, 17:11:
1. За много време, не може да се каже 1 месец или 1 година. Зависи изключително много и от телосложението - някои хора са с широка талия като цяло и постигането на V-образен гръб е почти невъзможно.
2. Какво значи как се набавя 180гр протеин? С ядене! Месо - около 20/100гр протеин, яйца - около 6-7гр на Л яйце и т.н. Има и протеинови пудри, които да допълнят нуждите, ако се налага (но те са ДОБАВКИ, а не заместители на храненето).
3. Пак зависи от човека. Освен това 1кг е много широко - 1кг мас се качва далеч по-лесно от 1кг мускул.Иначе казано задаваш много общи въпроси, които зависят от много фактори. Решението ти - тренировки, правилно хранене и търпение.
Преди всичко, благодаря за отговора. За начинаещ в тези неща не смятам че съм направил грешка да попитам. По повод на въпроса за V-образния гръб, желанието ми е гърба ми да може да се отличава от този на човек видимо не стъпвал в фитнес зала, а не да изглежда като на професионален бодибилдър, и ми се искаше да знам някакъв среден период, за който да мога да го постигна. Талията ми не е широка спрямо ширината на раменете .
3. Аз наистина не уточних - става дума за 1 кг мускул. При ектоморфите качването на тегло е проблем, обаче аз качвам лесно килограми, съдейки по кантара.
11.08.14
15:19
Малък Брус, като искаш V образен гръб, ходи да се набираш
12.08.14
11:49
казано от Ивайло Валентинов на 11.08.14, 15:19:
Малък Брус, като искаш V образен гръб, ходи да се набираш
Малко Ивченце, на въпроса “За колко време...?” отговорът ти “...ходи да се набираш” ми беше “изключително” полезен!
К`во значи за колко време?
Ако нямаш желание да тренираш, и ако не си готов да отделиш поне 3-5 години за редовни и сериозни тренировки, изобщо не започвай, ще останеш разочарован. По-добре се настрой, че няма крайни срокове и че това е до живот, иначе и за 1 месец да го направиш тоя гръб, ако спреш тренировките, пак ще си на изходното ниво.
Мнението беше редактирано от Петко К на 12.08.14 11:56.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече