Има ли упражнения за бицепс на лостове?

11.08.14
03:09

Лостове за набирания и за кофи.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 22.11.15 18:30.

11.08.14
09:25

да

11.08.14
11:04

Почти всички упражнения на лостовете, ако не и всички натоварват ръцете a.k.a бицСссипчШитуууу.

Всяко едно упражнение на лост в основата си е дърпащо, по тази логика бицепсът, заедно с латисимус дорзи са в основата на всяко едно.

Всяко едно упражнение на успоредка в основата си е бутащо, по тази логика трицепсът, заедно с пекторалис са в основата на всяко едно.

puzimir

12.08.14
21:57

Ако питаш за изолиращо упражнение аз съм пробвал някои. По-принцип хоризонталните набирания в подхват са много добри за бицепса, но се получава много добра изолация ако изместиш ходилата си по далече от лоста и се опитваш да го дърпаш към главата си, дори и зад нея ако лоста е достатъчно нисък. Симулира се нещо подобно като бицепсово сгъване където напрежението е главно в най-стегнатата точка на мускула. Друго упражнение е и когато си обърнат с гръб към нисък лост, стараеш се краката ти да са стъпали сравнително зад лоста хващаш се за него и дърпаш с бицепса. Ако си играеш достатъчно ще можеш да измислиш начин да ги направиш по-трудни или дори да си измислиш твои. Ако целта ти е да имаш тяло само от Street трябва да си доста изобретателен.

24.08.14
20:49

Набирането в подхват е идеално за целта

22.11.15
18:30

Задал си леко тъп въпрос . При калистенията (Street Fitness) всеки едни мускул  може да бъде трениран.  Виж това видео:
=====>          https://www.youtube.com/watch?v=FunlpbF5dJI .
Изгледай го  и ще разбереш  има или няма  упражнения  за  бицепс :) .  Ако  има  нещо  неясно  пиши  ще отговарям с каквото мога .

03.12.15
20:04

Всъщност, няма упражнение на лост без бицепс и без гръб :) Просто няма как да се изолират изцяло. Същото се отнася и за “кофа за гърди” и “кофа за трицепс”. Затова в стриит фитнеса/калистениката, за горната половина на тялото, се говори повече за “бутащи” и “дърпащи” движения.

Мнението беше редактирано от Dymag на 03.12.15 20:08.

01.11.16
20:31

Съгласен  съм  с това, което казваш  за  дърпащите и бутащите упражнения.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1