30.08.14
20:56
Здравейте.
На 18 години съм. 182-3см височина. Теглото ми е 75кг.
Проблемът ми е , че ръцете ми изостават. Гледах теми по форума по google ,но не срещнах решение..
Имам силно развити гърди и слабо развити ръце. 33см. обиколка като е стегната. За сметка на това гръдните ми мускули са развити. Краката също са що-годе добре развити.
Тренирам по тази програма: http://www.bb-team.org/workout/1283_efikasna-programa-za-pokachvane-na-muskulna-masa
Това са ми рекордите:
Лег: 60кг x 8 пъти
Клек: 65кг x 8 пъти
Тяга: 65кг x 5 пъти
Не бутам много от лежанка ама гърдите растат - ръцете не?
Моля дайте ми съвет - дали да тренирам по тежко ръцете ( до 5 повт. ) или да спра да тренирам гърди?
Благодаря предварително. Всеки коментар е полезен - приемам критики.
П.С. някаква специализация за ръце дали мога да направя?
Темата беше редактирана от heizen на 30.08.14 21:10.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
Не си писал от колко време тренираш и какви са рекордите ти за ръцете (упражненията за бицепс и трицепс) от която информация ще стане по-ясно какъв е проблема.
казано от Миро на 30.08.14, 23:50:
Не си писал от колко време тренираш и какви са рекордите ти за ръцете (упражненията за бицепс и трицепс) от която информация ще стане по-ясно какъв е проблема.
Какво значение имат рекордите му?
В програмата, която е дал, пише какви упражнения прави за ръце.
Има разлика между тренировка за ръце и тренировка за ръце.
Прави супер серии, дроп серии, форсирани повторения.
Винаги започвай с базовите упражнения и залагай най - много на тях.
Сменяй последователността на упражненията за изоставащата мускулна група в програмата.
Най - важно е да бъдеш сигурен, че причината за изоставащата мускулна група, не е техниката.
Мнението беше редактирано от fighteR на 31.08.14 00:03.
Тренирам от година. Първо отслабнах после пак качих и т.н.
Ако е от значение лег тесен хват правя с 50кг няколко повторения. Като цяло всичко ми расте ама ръцете най-накрая и най-малко. Ще пробвам да ги товаря с по тежко на базовите упражнения за тях ( крив лост ). Мисля гърди да тренирам 1 път на 2 седмици, като в тренировката за ръце да присъстват кофички.
казано от fighteR на 30.08.14, 23:54:
Какво значение имат рекордите му?
Ами има много голямо, дори бих казал огромно значение с какви килограми прави упражненията за ръце. Както се вижда засега за трицепса (лега с тесен хват) използваната тежест не е много голяма, при това на 75-78 кг собствено тегло. Така че при тази тежест едва ли може да очаква достатъчно напомпване, а и мускулна хипертрофия. Просто може би трябва да потренира за сила на ръцете или да има търпение, че нещата ще се случат с по-бавни темпове при досегашните използвани тежести.
Да, трябва да прави тежки тренировки, но защо трябва да пише рекордите си :)? Добре е повторенията му да варират между 6-10.
Ако сега пускаш за 2 секунди, пускай за 4, и това е техника.
heizen - тренирай си гърдите всяка седмица, защо ще ги пропускаш.. ти не гледай само гърдите и ръцете.
Мнението беше редактирано от fighteR на 31.08.14 00:49.
Защото имам асиметрия. Като сложа по-прилепнала тениска и се виждат по-развити гърди с малки ръце. Некомфортно е.
Ако сложа кофи в деня за ръце и веднъж на 2 седмици правя самостоятелна тренировка за гърди си мисля , че нещата ще се изравняват малко по малко.
Ще гледам да слагам повече кг. на ръцете вече и да ям повече в деня след тях.
П.С. Ако е от значение крив лост правя с 20кг. (ако приемем че лоста е 5кг.)
Мнението беше редактирано от heizen на 31.08.14 01:00.
Ти си 75 кг и правиш в крив лост с 20, аз съм 65 кг и правя с 40? Вдигай тежестите, прави тежки тренировки, почивай максимум 2 минути, прави базови упражнения и ще има ефект.
Знам какво е, аз имам малка гинекомастия, некомфортно е...
Мнението беше редактирано от fighteR на 31.08.14 01:11.
Не мисля, че килограмите на изолиращите упражнения са от някакво съществено значение. Все тая с колко вдига за бицепс или трицепс. Големи ръце не се правят само с изолиращи упражнения. Като цяло хора с малко стаж не трябва да мислят много, много за изолиращи упражнения /мое мнение/.
Качвай килограми и ръцете ще пораснат!
Напъвай на базовите упражнения и ръцете ще пораснат!
С тоя петдневен сплит няма и да ти пораснат ръцете.Почвай да въртиш набирания ,кофи,тяга и клек и след 2-3 месеца ме потърси да ме почерпиш.
Може би, мускулите ти не се възстановяват добре, тренирай по 3-4 пъти седмично и се храни здраво. Мисля, че 5 дни в седмицата, са много..
Добре. Ще се опитам..
Какво мислите за тази програмка? Всеки тренировъчен ден има по 1-2 базови упражнения?
ПОНЕДЕЛНИК-
1.КОФИЧКИ - 4X8 !
2.РАМЕННА ПРЕСА С ДЪМБЕЛИ/СМИТ МАШИНА- 4X8
3.РАЗТВАРЯНЕ С ДЪМБЕЛИ ВСТРАНИ - 3X8
4.ЗАДНО РАМО - 3X8
ВТОРНИК-
1.ГРЕБАНЕ С ЩАНГА - 3X7-8
2.МЕЧКА 3X8
3.НАБИРАНИЯ 4X8 !
4.МЪРТВА ТЯГА - 4X6-7 !
5.ХОРИЗОНТАЛЕН СКРИПЕЦ - 3X8
СРЯДА-ПОЧИВКА
ЧЕТВЪРТЪК
1.КЛЕК - 4X7-8 !
2.ЛЕГ ЕКСТЕНЗИЯ 3X8
3.БЕДРЕНО СГЪВАНЕ 3X8
4.ПОВДИГАНЕ ЗА ПРАСЦИ - 4X12
ПЕТЪК
1.ЛЕГ ТЕСЕН ХВАТ - 4X8
2.ФРЕНСКА ПРЕСА - 3X8
3.СКРИПЕЦ - 3X8-10
4.СГЪВАНЕ С КРИВ ЛОСТ ЗА БИЦЕПС- 3X6
5.КОНЦЕНТРИЧНО СГЪВАНЕ 3X8
СЪБОТА,НЕДЕЛЯ-ПОЧИВКА
Мнението беше редактирано от heizen на 31.08.14 14:12.
Защо не тренираш гърди?
Тези упражнения за крака, достатъчни ли са, според теб?
Краката ги разбивай във фитнеса, клек, лег преса, фермерска разходка, бедрено сгъване, римска тяга, прасец..
казано от fighteR на 31.08.14, 12:56:
Може би, мускулите ти не се възстановяват добре, тренирай по 3-4 пъти седмично и се храни здраво. Мисля, че 5 дни в седмицата, са много..
Ще претренира, това ли имаш предвид? Други хора от форума съм чувал да казват “няма как да се претренира с такива килограми, това не е тяга на 90% от макса” примерно.
Аз тренирам още по-често (три поредни тренировъчни дни и един почивен, после пак три трен) и не мисля че претренирам (shake)
31.08.14
20:49
Щото почвате от ден 1 със сплитове и после нещо не било както трябва. Първата година на начинаещия трябва да минава в тренировка цяло тяло, многоставни упражнения, за да събуди и научи мускулите си да работят заедно. Упражненията за ръце са най-безсмисленото и смешно нещо, което може да се види във фитнеса, освен ако не си някъв про бодибилдър. Големи ръце и малко тяло е също толкова смешно, още по-смешно е големи ръце и нетренирано тяло...
Окей. Ще гледам да правя най-вече базови упражнения тежко и да им качвам килограмите. Ще намаля изолиращите упражнения и серии.
31.08.14
21:03
Включи и военна преса от стоеж, може да я менкаш с лежанката, ако мислиш да тренираш цяло тяло в една тренировка.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече