Големи гърди , малки ръце ?!

30.08.14
20:56

Здравейте.

На 18 години съм. 182-3см височина. Теглото ми е 75кг.
Проблемът ми е , че ръцете ми изостават. Гледах теми по форума по google ,но не срещнах решение..

Имам силно развити гърди и слабо развити ръце. 33см. обиколка като е стегната. За сметка на това гръдните ми мускули са развити. Краката също са що-годе добре развити.

Тренирам по тази програма: http://www.bb-team.org/workout/1283_efikasna-programa-za-pokachvane-na-muskulna-masa

Това са ми рекордите:
Лег: 60кг x 8 пъти
Клек: 65кг x 8 пъти
Тяга: 65кг x 5 пъти

Не бутам много от лежанка ама гърдите растат - ръцете не?

Моля дайте ми съвет - дали да тренирам по тежко ръцете ( до 5 повт. ) или да спра да тренирам гърди?

Благодаря предварително. Всеки коментар е полезен - приемам критики.
П.С. някаква специализация за ръце дали мога да направя?

Темата беше редактирана от heizen на 30.08.14 21:10.

30.08.14
23:50

Не си писал от колко време тренираш и какви са рекордите ти за ръцете (упражненията за бицепс и трицепс) от която информация ще стане по-ясно какъв е проблема.

30.08.14
23:54

казано от Миро на 30.08.14, 23:50:

Не си писал от колко време тренираш и какви са рекордите ти за ръцете (упражненията за бицепс и трицепс) от която информация ще стане по-ясно какъв е проблема.

Какво значение имат рекордите му?
В програмата, която е дал, пише какви упражнения прави за ръце.
Има разлика между тренировка за ръце и тренировка за ръце.
Прави супер серии, дроп серии, форсирани повторения.
Винаги започвай с базовите упражнения и залагай най - много на тях.
Сменяй последователността на упражненията за изоставащата мускулна група в програмата.
Най - важно е да бъдеш сигурен, че причината за изоставащата мускулна група, не е техниката.

Мнението беше редактирано от fighteR на 31.08.14 00:03.

31.08.14
00:08

Тренирам от година. Първо отслабнах после пак качих и т.н.
Ако е от значение лег тесен хват правя с 50кг няколко повторения. Като цяло всичко ми расте ама ръцете най-накрая и най-малко. Ще пробвам да ги товаря с по тежко на базовите упражнения за тях ( крив лост ). Мисля гърди да тренирам 1 път на 2 седмици, като в тренировката за ръце да присъстват кофички.

31.08.14
00:20

казано от fighteR на 30.08.14, 23:54:

Какво значение имат рекордите му?

Ами има много голямо, дори бих казал огромно значение с какви килограми прави упражненията за ръце. Както се вижда засега за трицепса (лега с тесен хват) използваната тежест не е много голяма, при това  на 75-78 кг собствено тегло. Така че при тази тежест едва ли може да очаква достатъчно напомпване, а и мускулна хипертрофия. Просто може би трябва да потренира за сила на ръцете или да има търпение, че нещата ще се случат с по-бавни темпове при досегашните използвани тежести.

31.08.14
00:48

Да, трябва да прави тежки тренировки, но защо трябва да пише рекордите си :)? Добре е повторенията му да варират между 6-10.
Ако сега пускаш за 2 секунди, пускай за 4, и това е техника.
heizen - тренирай си гърдите всяка седмица, защо ще ги пропускаш.. ти не гледай само гърдите и ръцете.

Мнението беше редактирано от fighteR на 31.08.14 00:49.

31.08.14
00:59

Защото имам асиметрия. Като сложа по-прилепнала тениска и се виждат по-развити гърди с малки ръце. Некомфортно е.
Ако сложа кофи в деня за ръце и веднъж на 2 седмици правя самостоятелна тренировка за гърди си мисля , че нещата ще се изравняват малко по малко.
Ще гледам да слагам повече кг. на ръцете вече и да ям повече в деня след тях.

П.С. Ако е от значение крив лост правя с 20кг. (ако приемем че лоста е 5кг.)

Мнението беше редактирано от heizen на 31.08.14 01:00.

31.08.14
01:10

Ти си 75 кг и правиш в крив лост с 20, аз съм 65 кг и правя с 40? Вдигай тежестите, прави тежки тренировки, почивай максимум 2 минути, прави базови упражнения и ще има ефект.
Знам какво е, аз имам малка гинекомастия, некомфортно е...

Мнението беше редактирано от fighteR на 31.08.14 01:11.

31.08.14
03:41

Не мисля, че килограмите на изолиращите упражнения са от някакво съществено значение. Все тая с колко вдига за бицепс или трицепс. Големи ръце не се правят само с изолиращи упражнения. Като цяло хора с малко стаж не трябва да мислят много, много за изолиращи упражнения /мое мнение/.
Качвай килограми и ръцете ще пораснат!
Напъвай на базовите упражнения и ръцете ще пораснат!

31.08.14
12:38

С тоя петдневен сплит няма и да ти пораснат ръцете.Почвай да въртиш набирания ,кофи,тяга и клек и след 2-3 месеца ме потърси да ме почерпиш.

31.08.14
12:56

Може би, мускулите ти не се възстановяват добре, тренирай по 3-4 пъти седмично и се храни здраво. Мисля, че 5 дни в седмицата, са много..

31.08.14
14:12

Добре. Ще се опитам..

Какво мислите за тази програмка? Всеки тренировъчен ден има по 1-2 базови упражнения?

ПОНЕДЕЛНИК-

1.КОФИЧКИ - 4X8 !
2.РАМЕННА ПРЕСА С ДЪМБЕЛИ/СМИТ МАШИНА- 4X8
3.РАЗТВАРЯНЕ С ДЪМБЕЛИ ВСТРАНИ - 3X8
4.ЗАДНО РАМО - 3X8

ВТОРНИК-
1.ГРЕБАНЕ С ЩАНГА - 3X7-8
2.МЕЧКА 3X8
3.НАБИРАНИЯ 4X8 !
4.МЪРТВА ТЯГА - 4X6-7 !
5.ХОРИЗОНТАЛЕН СКРИПЕЦ - 3X8

СРЯДА-ПОЧИВКА

ЧЕТВЪРТЪК

1.КЛЕК - 4X7-8 !
2.ЛЕГ ЕКСТЕНЗИЯ 3X8
3.БЕДРЕНО СГЪВАНЕ 3X8
4.ПОВДИГАНЕ ЗА ПРАСЦИ - 4X12

ПЕТЪК
1.ЛЕГ ТЕСЕН ХВАТ - 4X8
2.ФРЕНСКА ПРЕСА - 3X8
3.СКРИПЕЦ - 3X8-10
4.СГЪВАНЕ С КРИВ ЛОСТ ЗА БИЦЕПС- 3X6
5.КОНЦЕНТРИЧНО СГЪВАНЕ 3X8

СЪБОТА,НЕДЕЛЯ-ПОЧИВКА

Мнението беше редактирано от heizen на 31.08.14 14:12.

31.08.14
14:19

Защо не тренираш гърди?
Тези упражнения за крака, достатъчни ли са, според теб?
Краката ги разбивай във фитнеса, клек, лег преса, фермерска разходка, бедрено сгъване, римска тяга, прасец..

31.08.14
17:39

казано от fighteR на 31.08.14, 12:56:

Може би, мускулите ти не се възстановяват добре, тренирай по 3-4 пъти седмично и се храни здраво. Мисля, че 5 дни в седмицата, са много..

Ще претренира, това ли имаш предвид? Други хора от форума съм чувал да казват “няма как да се претренира с такива килограми, това не е тяга на 90% от макса” примерно.

Аз тренирам още по-често (три поредни тренировъчни дни и един почивен, после пак три трен) и не мисля че претренирам (shake)

ПИ

31.08.14
20:49

Щото почвате от ден 1 със сплитове и после нещо не било както трябва. Първата година на начинаещия трябва да минава в тренировка цяло тяло, многоставни упражнения, за да събуди и научи мускулите си да работят заедно. Упражненията за ръце са най-безсмисленото и смешно нещо, което може да се види във фитнеса, освен ако не си някъв про бодибилдър. Големи ръце и малко тяло е също толкова смешно, още по-смешно е големи ръце и нетренирано тяло...

31.08.14
20:56

Окей. Ще гледам да правя най-вече базови упражнения тежко и да им качвам килограмите. Ще намаля изолиращите упражнения и серии.

ПИ

31.08.14
21:03

Включи и военна преса от стоеж, може да я менкаш с лежанката, ако мислиш да тренираш цяло тяло в една тренировка.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1