Мъжки гърди: проблем около зърната

16.09.14
22:36

Здравейте,

Малко странна тема захващам, но няма с кой друг да се допитам.

Какво правя: Излизам от периода да съм с наднормено тегло (аз съм 175 86кг). Тичам - правя 18 обиколки на станидона 3 от които спринт. 40 лицеви преси всяка сутрин. Вдигам гири с усукване (бях го намерил на този уебсайт - вдигам гирата за бицепс изправен, след това високо над главата, усуквам и пускам бавно надолу пред тялото ми- гирата е май 15кг), и вдигам също гири от лежанка под наклон. Това вече го правя от Май някъде по 3-4 пъти седмично. Свалих от 96 на 86 кг.

Какъв е проблемът: Ако някога сте били с наднормено тегло, предполагам че сте забелязали че гърдите, в зоната на зървата увисва надолу. Работата е че не забелязвам промяна в точно тази определена част от тялото ми. Гърдите ми се надуха доста от упражненията, което е добре, но около зърната си е все така увиснало.

Чудех се дали трябва да се притеснявам и че в един момент ще започне да се стяга тази част от гърдите ми също или трябва да се паникьосвам и да търся лекар? Някой имал ли е такива проблеми и знае ли как да ги разреша?

Благодаря за вниманието.

Ако изчистиш още, но мастната тъкан около зърната остане, то има вероятност да имаш адипомастия. Среща се при хора с наднормено тегло. От друга страна, нямаш достатъчно мускулна маса, която да оформи гърдата. Потренирай още, влез в по-добра форма и ще ти се изясни проблем има ли или не.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1