Колко килограма ще издържи лост 168 см. ф30 SB-66T

03.10.14
16:17

Здравейте.
Нека някой да блесне като разбирач и да обясни до колко мога да товаря прав лост за щанга 168 см ф30 SB-66T?
В разни сайтове в интернет му дават различна товароносимост. В Sport Depot -75 кг. На други места гледам му дават до 50 кг.
Знам че мога да сложа 100 кила без проблем. Ще го товаря само от лежанка. Но искам да му сложа до към 140-150 кг.
Ако пишат хора с реален опит с такъв лост ще е добре. Огъва ли се с голяма тежест?
Иначе имам 183 см ф30 лост SB-72T но ми идва малко широк хвата, а ръцете дори и с ръкавици се приплъзват.

Ако ни кажеш от каква стомана е и дали е плътен вътре, може да го сметнем.

Имай предвид, че може да се счупи без значително огъване! Зависи от стоманата. Безопасността на първо място!

Angel Gyaurov

03.10.14
22:26

Тия цифри в модела са дължината в инчове. Двата лоста са направени от едно и също. Аз слагам на подобен 150 кила и няма проблеми.

03.10.14
22:56

Не знам от каква стомана са нито пък продавачите в магазина ще знаят.  Те дават дължина на мястото за захват на прав лост ф30 183 см. 112 навсякъде но реално се оказа 114,5 сантиметра, а от резба до резба 117 и само си дадох парите. Защото ми дойде по-широк хвата. Тепърва ще си купувам 168 см. ф30 със захват от резба до резба 108 см. Стига да получа от вас мнения достатъчно на брой че ще издържи поне 140 кила.
*До Ангел Гяуров- На какъв точно лост слагаш 150 кила?
Защото товароносимостта на 168 сантиметровите е доста по-малка от на 180 и 183 сантиметра.

Angel Gyaurov

04.10.14
09:39

180 см от Метро - за съжаление не му помня марката, но в метро продават едно и също. Звънях в офиса на фирмата да питам колко килограма е разумно да товаря и ми казаха “колкото сантиметра - толкова килограма”.

05.10.14
11:54

Моят е 180 см ф 28 ( купуван от илиянци) и досега съм слагал около 102-3 кг ( защото нямам повече) и изглежда стабилно на тези килограми и вероятно би издържал до 150…не вярвам все пак да се разчупи на 2 части или нещо такова,но с времето започват да се изкривяват лостовете.Моят е на около година и засега не се е изкривил.Все пак и да се изкриви си е избил парите ( около 30 лв беше).Освен това тежестите ми са много на брой,но не толкова обемни и го товаря до края точно(едвам завинтвам фтулките).Прецени си сам какво да вземеш,но не винаги скъпото означава качество само това ще ти кажа.

05.10.14
16:00

За 168 ф30 с обозначение SB-66T става въпрос. Ако някой пише поне със 130-140 като се натовари дали се клатят тежестите и става ли леко на дъга в средата. Ако е така няма да рискувам. Освен това не знам дали няма да се наложи да сменям и лежанката. Ще се получи само 82-84 сантиметра между ръцете ми разстоянието за стойките. Мисля че би било полезно и за другите ако някой обясни точно за този лост.
Не могат един лост да направят като хората. Тези дето издържат много са със захват 117 или повече а този дето ми е даже леко тесен хвата го дават товаронсимост 50-75 кила

Мнението беше редактирано от bench press на 05.10.14 16:01.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1