Мускулна слабост (екстремна)

15.11.14
11:50

Здравейте,
пише ви един 20 годишен младеж занимаващ се с бокс. Преди месец изкарах лека вирусна инфекция с  температура не надвишаваща 37,6 градуса за 1 седмица. Правих си всякакви изследвания и всичко беше ок обаче постепенно започнах да се чувствам слаб. В момента слабостта ми е във върхова форма и вече цял месец врата и гърба са ми леко болезнени и схванати (констатирано е от личния лекар даже). Мускулите ми се уморяват зверски бързо и са болезнени даже лесно получавам мсукулни трески. 1км ходене ги чувствам като изкачване на 1000 стъпала буквално се вдървяват омекват и болят. С ръцете също онз иден носих за 2 мин 10кг торба и после ръката ми трепереше толкова силно че не можех да си държа телефона. Дали нямам някой ревматизъм или нещо такова лекарите се съмняват да нямам възпаление на нерви в гръбанчния стълб. и ЕМГ правих то показа слаба проводимост на някъв нерв отговорен за ръцете (които треперят и при писане) и дразнене в гърбначния стълб но не са убедени че това е причината за слабостта в краката например. Слабостта в краката ми беше първо в дясната половина (дясна ръка и десен крак  ) а сега и левия крак се удървя. Даже често усещам някакво потрепване на мускулите... Забравих да кажа че освен схващането в гърба и врата също и трапеца ми е вдървен и болезнен от много време. Дали възможно да са засегнати нерви и затова да има ммускулна слабост и лесна умора.

Друг типичен симптом е че чувствам сякаш ръцете и краката ми са кашкавалени и макар да имат много сила сякаш лесно се уморяват.

Темата беше редактирана от Лазар Ррр на 15.11.14 12:04.

Лекари и изследвания ти трябват, а не мнения от непрофесионалисти в здравната сфера. Дори и да има лекари тук, за твоите симптоми си трябват изследвания. Не става по нета.

16.11.14
14:40

Две кръвни картини , ЕМГ, ЯМР на глава имам до момента само ЕМГ дава проблеми в кръста и коренчово дразнене за C5-c6-c7 (другите 3 бяха в кръста ама не ги помна като наименования)  и слаба проводимост за Median нерв който отговаря за ръцете. Смятат че е нещо с врата и кръста нямам снимки на врата икръста още. Иначе на ЯМР откриха киста на пинеалната жлеза (епифиза/ трето око) 9мм и си мислех че от това от време на време започва да м исе вие свят и да ми става лошо (подобни пристъпи траят около няколко дни така съм в последният 1 месец), но лекарите са категорични че кистата не може да предизвика симптоми.

26.11.14
12:46

Искай мнение от още лекари, не мисля че някой в интернет може да ти помогне с толкова специфичен проблем.

04.12.14
16:50

Здравейте отново личният ми лекар тотално ме игнорира. Смятам да си направя снимка на врата само, че нз ядреномагнитна или рентгенова. Дали рентгеновата ще покаже повечето проблеми :(

Здравей и от мен.
Сега прочетох за проблема ти. Смятам, че е сериозен и трябва спешно да си обърнеш внимание:
1. Обстоен преглед от много добър невролог, който по всяка вероятност ще препоръча ЯМР, но не на главата, а на гръбнака. Според симптомите ти - мускулната слабост в краката И ръцете, говори за проблем в шийната част на гръбнака.
2. Ако невролога не ти предпише ЯМР на гръбнака, смени невролога - трябва наистина да си разбира от работата и все пак си направи ЯМР.

Пиша това, защото имах подобен проблем, но при мен мускулната слабост беше само в краката - проблемът при мен беше от тумор на гръбначния мозък в торакалния отдел (това е областта между врата и кръста) и по-точно между плешките - затова не ми бяха засегнати ръцете. Оперираха ме и сега се възстановявам. При мен излезе малкият дявол - туморът беше доброкачествен, но късно взех мерки.

Затова ти казвам да си обърнеш внимание - дано да не е така сериозно като моето, но нещо ти притиска нервите в гръбначния стълб и трябва да се разбере какво е.

Надявам се да съм помогнала.

Здравей! Имам същия проблем като теб, с разликата, че съм на 17. Чувствам слабост в ръцете и имам пристъпи, когато ми се вие свят и ми става лошо и продължават с дни... Така съм от вече 7 месеца. Виждам че е минало време откакто си писал, дали може да споделиш как се развиват нещата при теб? Благодаря предварително.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1