Фитнес сплит за съчетаване с бокс

17.11.14
11:10

Здравейте,

От доста време се занимавам с фитнес, но по здравословни причини се наложи да прекъсна за период от 2-3 месеца. През това време го замених с бокс, което стана и новата ми страст :) Проблемът е, че се притеснявам да не започна да губя мускулна маса и затова мисля да съчетая двете неща - три пъти седмично бокс и два пъти седмично фитнес. Съобразено със свободното ми време, нещата биха изглеждали така
Пон - почивка
Вто - бокс
Сря - бокс
Чет - почивка
Пет - бокс
Съб- фитнес
Нед - фитнес.

Интересува ме как да направя тренировъчния си сплит така, че двете неща да не си “пречат”. Това, което съм измислил за сега е:
Събота - крака и гръб
Неделя - гърди и ръце

Като упражнения (за всички ще важи по-малко килограми, насочени към експлозивно изпълнение и малки почивки):
Крака и гръб:
1. Клек - 4х8
2. Бедрено разгъване - 4х15
3. Бедрено сгъване - 4х15
4. Прасец - 5х20
5. Набирания (широк хват) - 4хдо отказ
6. Тяга - 3х8
7. Обръщане - 4х12
8. Гребане с дъмбел - 4х10

Гърди и ръце:
1. Лег преса с дъмбели - 3х8
2. Лег преса с дъмбели под наклон - 4х10
3. Флайс под наклон - 4х10
4. Раменна преса с дъмбели - 4х12
5. Кофички - 4хдо отказ
6. бицепсово сгъване - 4х8

Корем (горна и долна част) се правят в края на всяка боксова(!) тренировка.
Като добавки - протеин, аминокисели (преди и по време на трен), калций, магнезий, цинк.

Ще съм благодарен за всякакви мнения/критики/забележки.

Поздрави!

Темата беше редактирана от vendeta на 17.11.14 15:27.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

Младеж, ако наистина бокса ти е приоритет, зарежи този сплит. Има си други методи за физическа подготовка. Консултирай се с треньорите си. Подобна импровизация е напълно безсмислена.

17.11.14
16:31

Кобра, ти ли си това? :D

17.11.14
16:37

казано от Дългия на 17.11.14, 16:31:

Кобра, ти ли си това? :D

С малко по-добър гард, но уви, не съм ;)

Моят съвет е, че ако искаш да се занимаваш сериозно с бокс ( състезания и т.н.) е да си го тренираш само него придружен с тренировки със собствено тегло ( лицеви опори, набирания, клекове, кофички и т.н), друг вариант е 1-2 пъти фитнес на седмица допълнително - тренировки със силов характер и многоставни упражнения ( лег, клек, мъртва тяга, раменна преса и т.н).
Успех!

ПП: и не забравяй да ядеш МНОГО и КАЧЕСТВЕНО!

Мнението беше редактирано от Георги Драганов на 17.11.14 17:37.

Няма никакви проблеми да си тренираш бокс и фитнес едновременно, просто не се вманиячавай в тези сплитове ...
Тежки тренировки на базови упражнения за цялото тяло, тези сплитове са за КУЛТУРИСТИ.

Аз пак да си кажа. Бокса е спорт със специфични биомеханика на движенията и интензивност на действията. Трябва да го потренираш доста, да изградиш прилична техника и да поиграеш няколко пъти в свободна форма и високо темпо. Тогава ще разбереш, че нищо от горенаписанато не е вярно.Разбира се разумен разговор с треньорите ти, биха ти спестили година - две лутане.

18.11.14
13:01

казано от Стоян Гълъбов на 18.11.14, 09:19:

Аз пак да си кажа. Бокса е спорт със специфични биомеханика на движенията и интензивност на действията. Трябва да го потренираш доста, да изградиш прилична техника и да поиграеш няколко пъти в свободна форма и високо темпо. Тогава ще разбереш, че нищо от горенаписанато не е вярно.Разбира се разумен разговор с треньорите ти, биха ти спестили година - две лутане.

Съгласен съм на 100% с теб, обаче момчето най-вероятно ще тренира за кеф и двете неща и не вярвам да търси състезателна форма.
И ако наистина това е така, то :

казано от vendeta на 17.11.14, 11:10:

6. Тяга - 3х8
7. Обръщане - 4х12
5. Набирания (широк хват) - 4хдо отказ

1. Клек - 4х8
1. Лег преса с дъмбели - 3х8
4. Раменна преса с дъмбели - 4х12
5. Кофички - 4хдо отказ

С доста промени в протоколите де, но като цяло тези движения са напълно достатъчни.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1